بیش از 900 پلاک در بافت فرسوده بندرعباس سند تک برگ دریافت کردند


بیش از 900 پلاک در بافت فرسوده بندرعباس سند تک برگ دریافت کردند

بندرعباس- ایرنا- استاندار هرمزگان گفت: با اجرای طرح بازآفرینی شهری ، تاکنون بیش از 900 پلاک در بافت فرسوده اسلام آباد و گلکنی بندرعباس سند ترک برگ دریافت کردند.

فریدون همتی شامگاه سه شنبه در نشست ستاد بازآفرینی شهری و شورای مسکن هرمزگان اظهار داشت: براساس برنامه ریزی های انجام شده تا پایان سال ۱۴۰۰، ۹۰ درصد پلاک های محله های اسلام آباد و گلکنی سند دار می شوند.

وی خاطرنشان کرد: ظرفیت پذیری جمعیت این محله ها در افق ۱۴۰۵ افزون بر ۳۲ هزار نفر برآورد شده و برنامه ریزی های لازم در این خصوص صورت گرفته است.

همتی گفت: برای ساخت و ساز در این محله در دو قالب برنامه ریزی لازم صورت گرفته که نخست صاحبان املاک دارای سند می توانند از طریق تسهیلات بانکی پیش بینی شده برای ساخت مسکن اقدام کنند و در پرداخت هزینه های صدور پروانه حداقل از ۵۰ درصد معاف برخوردار خواهند شد که با مصوبه شورای شهر سقف این معافیت قابل افزایش است.

استاندار هرمزگان اضافه کرد: در قالب انبوه سازی نیز صاحبان املاک دارای سند حداقل ۱۷۰میلیون تومان تسهیلات دریافت می کنند که در سال آینده امکان افزایش این سقف اعتباری نیز وجود دارد

همتی در بخش دیگری از صحبتهای خود از تصویب برنامه عملیاتی اقدام مشترک بازآفرینی محله های اسلام آباد و گلکنی بندرعباس با هدف ارتقاء کیفیت زندگی و افزایش زیست پذیری در این محلات خبر داد.

وی ابراز داشت: در این برنامه نقش هر یک از دستگاه ها در قالب پروژه های مشخص تعیین، اولویت بندی و زمان اجرای هر یک از این پروژه ها مشخص شده است.

استاندار هرمزگان گفت: بر اساس این برنامه ، ۵۳ پروژه در قالب برنامه های پیشگام، کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت از محل اعتبارات دستگاه های اجرایی و شورای برنامه ریزی و توسعه استان اجرایی می شود

همتی همراهی و مشارکت مردم را عامل اصلی برای احیای بافت فرسوده عنوان کرد و بیان داشت: در محله چاهستانی ها متأسفانه استقبال مناسبی از تسهیلات ارائه شده صورت نگرفت و امیدواریم با مشارکت مردم و استفاده از برخی ازمعافیت هایی که برای احیای بافت های فرسوده در نظر گرفته شده، روند اجرای پروژه ها در این محله ها تسریع پیدا کند.

استان هرمزگان سه هزار و ۷۲ هکتار بافت فرسوده دارد که۴۳ درصد آن در شهرستان بندرعباس است.

۱۲ محله بافت فرسوده در هرمزگان وجود دارد که بیش از ۴۰ درصد از جمعیت استان را در خود جای داده است.

از دهه‌های پیش به واسطه فقر و بیکاری، نبود امکانات اولیه همچون آب و برق، راه و نداشتن مهارت لازم؛ مهاجرت‌های بی رویه‌ای از روستاهای دور و نزدیک به بندرعباس مرکز استان هرمزگان صورت گرفته و این امر در حاشیه این شهر منجر به ساخت بناهای بی ضابطه و سست به شکل خیلی ابتدایی شده است.

در این سال‌ها محله‌های مختلفی چون محله چاهستانی ها، آیت الله غفاری (شهناز قدیم)، شهرک توحید (شغو)، چه چهکور، کمربندی، دوهزار، اسلام آباد، حسین آباد و طلا بند در بندرعباس شکل گرفت که هم اکنون به عنوان مناطق حاشیه نشینی و بافت فرسوده شناخته می‌شوند.

ساکنان این محله‌های شهر بندرعباس از داشتن زیرساخت‌های اولیه از جمله خیابان و کوچه‌های مناسب محروم بوده و تا اصلاحات هندسی و جانمایی صورت نگیرد، ایجاد امکانات شهری مانند فضای سبز، فضای آموزشی، ورزشی و فرهنگی نیز امکان پذیرنیست.

اجرای طرح بازآفرینی شهری در هرمزگان به منظور نوسازی و بازسازی بافت‌های فرسوده از سال ۹۶ بنا به دستور رییس جمهوری و وزیر راه و شهرسازی از شهر بندرعباس و محله چاهستانی ها آغاز شده است.

این طرح هم اکنون در شهرهای دیگر هرمزگان از جمله میناب، جاسک، رودان، حاجی آباد، بندر لنگه، کنگ، بستک و بندرخمیر نیز در دست اجرا است.

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه هرمزگان

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید
منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


قربانی