بررسی پوکو X3 شیائومی


بررسی پوکو X3 شیائومی

پوکو X3 با نمایشگر 120 هرتزی، دوربین 64 مگاپیکسلی، اسپیکرهای استریو و تراشه‌‌ای توانمند، یکی از ارزشمندترین گوشی‌های بازار ایران در بازه‌ی 5 میلیون تومان است.

معمولا برندهای تازه‌وارد سرنوشت خوشایندی در بازار بی‌رحم و رقابتی گوشی‌های هوشمند ندارند؛ بازاری که اندکی تعلل را برنمی‌تابد و حتی برندهایی با سابقه‌ی صدساله را نیز زمین می‌زند؛ اما برای پوکو وضعیت به گونه‌ی دیگری رقم خورد. برندی که از زمان آغازبه‌کارش تاکنون حتی ۳ سال نیز نمی‌گذرد، به‌پشتوانه‌ی شیائومی توانست ورود موفقی به بازار پرتقاضای هند داشته باشد و حتی نخستین گوشی هوشمندش با ۷۰۰ هزار دستگاه فروش، به دومین دستگاه پرفروش هند بدل شود. شیائومی با برند مستقل Poco به‌دنبال قبضه‌ی بازار در دسته‌ی محصولات پایین‌رده و میان‌رده‌ی اقتصادی است.

پوکو X3، جدیدترین میان‌رده‌ی پوکو از نمایشگر ۱۲۰ هرتزی، دوربین ۶۴ مگاپیکسلی، اسپیکرهای استریو و تراشه‌ای توانمند بهره می‌برد. شرکت سازنده می‌گوید پوکو ایکس ۳ «دقیقا همان گوشی هوشمندی است که نیاز دارید»؛ البته برچسب قیمتی ۵ تا ۶ میلیون تومانی گوشی نیز محبوبیت آن در بازار ایران را دوچندان می‌کند. آیا پوکو X3 می‌تواند گزینه‌ی مناسبی برای خرید باشد؟ با بررسی این گوشی میان‌رده همراه زومیت باشید.

پوکو X3 از سوی فروشگاه اینترنتی لیپک برای بررسی دراختیار زومیت قرار گرفته است.

طراحی و کیفیت ساخت پوکو X3

بدنه‌ی پوکو X3 مانند اغلب میان‌رده‌های اقتصادی، پلاستیکی و براق است تا بدین‌ترتیب گوشی ظاهری شبیه به دستگاه‌های گران‌قیمت شیشه‌ای به خود بگیرد؛ اما وجود نواری از خطوط مورب روی میانه‌ی پنل پشتی و چینش X-گونه‌ی دوربین‌ها، پوکو X3 را اندکی از رقبای پرشمارش متمایز می‌سازد.

بررسی پوکو X3 شیائومی

با ابعاد ۹٫۴ × ۷۶٫۸ × ۱۶۵٫۳ میلی‌متری و وزن ۲۱۵ گرمی، پوکو ایکس ۳ گوشی کوچک، باریک یا سبکی نیست؛ اما ساختار مستحکم و چگال بدنه حس‌وحال بسیار خوبی به کاربر انتقال می‌دهد و لبه‌های خمیده‌ی پنل پشتی نیز به قرارگیری راحت گوشی روی دست کمک می‌کند؛ هرچند که بدنه‌ی براق و صیقلی پوکو X3 هم به‌سادگی آثار انگشت و چربی را به‌خود می‌گیرد، هم باعث سُر خوردن آن از دست می‌شود.

پوکو X3 در دو رنگ خاکستری و آبی به‌فروش می‌رسد که پنل پشتی مدل دوم بسته به زاویه‌ی تابش نور، طیفی از آبی کم‌رنگ تا پررنگ را به‌نمایش می‌گذارد. صرف‌نظر از رنگ گرادیانی بدنه، آنچه در نگاه نخست به پوکو X3، نظر را به‌خود جلب می‌کند، لوگوی غول‌آسای POCO، خطوط مشکی مورب و ماژول زمخت دوربین چهارگانه‌ی دستگاه روی پنل پشتی است.

بررسی پوکو X3 شیائومی

۸۴٫۶ درصد از نمای جلویی پوکو X3 را نمایشگر ۶٫۶۷ اینچی آن دراختیار دارد که توسط پوششی مسطح از جنس گوریلا گلس ۵ محافظت می‌شود. حاشیه‌های بالا و کناری نمایشگر در مقیاس دستگاه‌های اقتصادی باریک هستند؛ اما حاشیه‌ی پایین اندکی قطور است. طراحان پوکو دوربین سلفی را داخل حفره‌ای در میانه‌ی لبه‌ی بالایی نمایشگر جای داده‌اند؛ درحالی‌که اسپیکر مکالمه/کانال دوم اسپیکر و چراغ LED اعلانات درون شکاف باریکی بین نمایشگر و فریم قرار دارد.

برخلاف گزارش وب‌سایت‌های دیگر، فریم دورتادور پوکو X3 از جنس پلاستیک با پوششی براق و هم‌رنگ پنل پشتی است؛ به‌راحتی می‌توان با گرفتن گوشی در دست می‌توان به پلاستیکی‌بودن فریم پی برد. کلیدهای کنترل صدا و پاور در ارتفاعی مناسب از لبه‌ی راست فریم قرار گرفته‌اند؛ درحالی‌که لبه‌ی چپ تنها از درگاه سیمکارت اول و کارت حافظه/سیمکارت دوم میزبانی می‌کند.

بررسی پوکو X3 شیائومی
بررسی پوکو X3 شیائومی

کلید پاور پوکو X3 به‌عنوان حسگر اثر انگشت نیز انجام‌وظیفه می‌کند. در بررسی‌های ما این حسگر اثر انگشت عملکرد دقیق و سریعی داشت؛ اما قرارگیری حسگر در لبه‌ی سمت راست را یک نکته‌ی منفی می‌دانیم؛ چراکه با قرار دادن دستگاه در جیب یا گرفتن در دست، به‌صورت مکرر انگشتتان با حسگر تماس پیدا می‌کند و گوشی به‌دنبال بازگشایی قفل برمی‌آید.

در لبه‌ی پایین پوکو X3، جک ۳٫۵ میلی‌متری هدفون، پورت USB 2.0 Type-C، روزنه‌ی میکروفون و دریچه‌ی اسپیکر به‌چشم می‌خورد؛ درحالی‌که لبه‌ی بالای فریم میزبان روزنه‌ی دیگر میکروفون و ماژول مادون قرمز است.

بررسی پوکو X3 شیائومی
بررسی پوکو X3 شیائومی
بررسی پوکو X3 شیائومی
بررسی پوکو X3 شیائومی

پوکو درباره‌ی کیفیت بازخورد هپتیکی پوکو X3 نیز بسیار صحبت می‌کند و می‌گوید به‌لطف ارتعاش خطی دقیق موتور هپتیکی در راستای محور Z (عمود بر گوشی)، پوکو X3 می‌تواند همانند کنسول‌های بازی، تجربه‌ی شتاب‌گرفتن، تیراندازی و دویدن در بازی‌ها را به کاربر انتقال دهد. بررسی‌های، عملکرد خوشایند و کم‌صدای موتور هپتیکی در لرزاندن گوشی را تأیید می‌کنند.

صفحه‌نمایش و اسپیکر پوکو X3

پوکو X3 از نمایشگر ۶٫۶۷ اینچی با پنل IPS LCD و نسبت تصویر ۲۰:۹ استفاده می‌کند. وضوح ۲۴۰۰ × ۱۰۸۰ پیکسلی نمایشگر، تراکم بسیار خوب ۳۹۵ پیکسل‌براینچ را در آن به‌وجود می‌آورد. چینی‌ها مدعی هستند که صفحه‌نمایش پوکو X3 از استاندارد HDR10 نیز حین پخش ویدئوهای نتفلیکس، آمازون پرایم و یوتیوب پشتیبانی می‌کند.

بررسی پوکو X3 شیائومی

صفحه‌نمایش پوکو X3 از نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتزی نیز پشتیبانی می‌کند که قابلیتی ستودنی برای دستگاهی با برچسب قیمتی اقتصادی به‌حساب می‌آید؛ البته برای بهینه‌سازی مصرف باتری، نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتزی ثابت نیست، گشت‌وگذار در رابط کاربری MIUI و اپلیکیشن‌های پیش‌فرض پوکو با نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتزی صورت می‌گیرد؛ اما به‌گفته‌ی پوکو در تصاویر ثابت، نرخ نوسازی روی ۵۰ هرتز قرار می‌گیرد و بازی‌ها با نرخ نوسازی ۶۰ تا ۱۲۰ هرتز به‌نمایش درمی‌آیند.

یکی از مشکلات صفحه‌نمایش پوکو X3 به پدیده‌ی Ghosting یا محوشدگی سوژه‌های متحرک روی نمایشگر براثر پایین‌بودن نرخ پاسخگویی پنل بازمی‌گردد. در مواردی همچون اسکرول روی صفحات وب، چنانچه با دقت به صفحه نگاه کنید، متوجه بروز این پدیده در متن خواهید شد.

عملکرد نمایشگر پوکو X3 دربرابر رقبا
محصول ٫ پارامترهاحداقل روشناییحداکثر روشنایی دستیحداکثر روشنایی خودکارنسبت کنتراست Nativeخطای رنگی میانگین
سفیدمشکیسفیدمشکیسفیدحالت پیش‌فرضدقیق‌ترین حالت
پوکو X3۲٫۴۱۳٫۹۵۳۵۶٫۴۴٫۶۹۴۴۲۹۴٫۲۴٫۸۱٫۵ (Standard)
گلکسی A31۳٫۳۵۰۸۵۰۰۱۱۷۰۴٫۸۳ (Natural)
پوکو M3۱٫۰۷۱٫۸۲۱۰۱٫۷۵۲۱۱۱۱۶۴٫۲۱٫۶ (Standard)
هواوی Y7a۱٫۰۸۱٫۷۸۲۸۷٫۱۱٫۷۱۲۸۶٫۴۱۶۱۲٫۷۲٫۷ (Normal)
گلکسی A12۲٫۶۵۲٫۰۲۶۰۲٫۰۲۹۵۱۴۷٫۵۴٫۲۴٫۲
گلکسی A11۱۵٫۲۲٫۵۳۳۵۲۲٫۷۳۴۳۲۱۵۸۵٫۹۵٫۹
گلکسی A21s۵٫۷۵/۴۴۹۸۵٫۵۵۹۲۱۰۸۷٫۶۷٫۶
ردمی نوت ۹ اس۰٫۷۳٫۷۵۳۳۳۵٫۲۴۸۰۹۶۵۲٫۲ (Standard)
ردمی نوت ۹۱۴٫۱۵۳۶۰۴٫۴۲۴۸۲۹۵۶٫۶۴٫۷ (Saturated)
ردمی نوت ۸ ۱۴٫۷۴۷۰۶۶۱۳۱۰۲۵٫۹۱٫۸ (Standard)
* زومیت تمامی نتایج جدول بالا را با ابزاری مخصوص به‌‌‌دست آورده است.
نمایشگر پوکو X3 سه پروفایل رنگی Auto و Saturated و Standard را دراختیار کار می‌گذارد و به‌صورت پیش‌فرض روی حالت Auto تنظیم شده است. براساس بررسی‌های زومیت، تفاوت بسیار اندکی بین دو حالت نخست وجود دارد و گوشی در هر دو حالت رنگ‌های سرد (تمایل رنگ سفید به آبی) با و اندکی روشن‌تر را به‌نمایش می‌گذارد؛ اما حالت Standard رنگ‌ها را با دقت بسیار زیاد و دمای متعادل به‌تصویر می‌کشد. توجه داشته باشید که هیچ‌یک از سه حالت فضای رنگی گسترده‌ی DCI P3 را پوشش نمی‌دهند؛ دو حالت نخست اندکی فراتر از فضای رنگی sRGB می‌روند و حالت Standard به‌صورت کامل روی فضای sRGB‌ منطبق می‌شود.

بررسی‌های چندین و چندباره‌ی زومیت نشان می‌دهند که پوکو X3 حداکثر روشنایی نمایشگرش را در پروفایل Auto یا Saturated و در وضعیت تنظیم خودکار روشنایی ارائه می‌دهد. ما روشنایی بیشینه‌ی پوکو X3 را در شرایط یادشده معادل ۴۴۲ نیت (حالت دستی ۳۵۶٫۴ نیت) اندازه گرفتیم، درحالی‌که با تغییر پروفایل به Standard، روشنایی به ۳۹۲ نیت کاهش یافت؛ بدین‌ترتیب خوانایی نمایشگر پوکو ایکس ۳ زیر تابش مستقیم آفتاب، متوسط ارزیابی می‌شود. روشنایی حداقلی ۲٫۱۲ نیتی نیز به‌معنای آسودگی استفاده از گوشی در محیط‌های تاریک خواهد بود. متأسفانه پوکو X3 نیز در بحث کنتراست تصویر مقابل محصولات سامسونگ حرفی برای گفتن ندارد.

بررسی پوکو X3 شیائومی

پوکو می‌گوید نمایشگر با محتوای HDR10 سازگاری دارد. براساس بررسی‌های ما، نمایشگر پوکو X3 به پخش ویدئوهای HDR از یوتیوب یا به‌صورت آفلاین واکنش نشان داده و روشنایی پنل را تغییر می‌دهد؛ اما باید توجه داشته باشید که تجربه‌ی واقعی محتوای HDR10 نیازمند آن است که نمایشگر از فضای رنگی DCI P3 پشتیبانی کند و به سطح روشنایی ۱۰۰۰ نیت دست یابد؛ مواردی که با پنل پوکو X3 در دسترس نیستند.

اسپیکرهای استریو یکی دیگر از قابلیت‌های جذاب پوکو X3 است که محصولات بازه‌ی قیمتی ۵ تا ۶ میلیون تومان با آن غریب هستند. این اسپیکرها به‌ترتیب در لبه‌ی پایین فریم و در شکافی بین نمایشگر و لبه‌ی بالایی فریم قرار گرفته‌اند و حجم صدای بسیار خوبی دارند؛ اما مطابق انتظار از نظر کیفیت، شفافیت و کوبندگی صدا، یارای رسیدن به پرچم‌دارهای بازار را ندارند. پوکو X3 جک دوست‌داشتنی هدفون (!) را نیز دراختیار علاقه‌مندان قرار می‌دهد؛ هرچند که بدون هرگونه هدفونی به‌فروش می‌رسد.

نرم‌افزار و رابط کاربری پوکو X3

مقاله‌های مرتبط:

بررسی MIUI 12

پوکو X3 به‌صورت پیش‌فرض با اندروید ۱۰ و رابط کاربری MIUI 12 به‌فروش می‌رسد؛ البته شیائومی می‌گوید این گوشی هوشمند در موج دوم انتشار به‌روزرسانی MIUI 12.5 نیز قرار دارد. پیش‌تر در مورد قابلیت‌ها و ویژگی‌های رابط کاربری شیائومی به‌صورت مفصل در مقاله بررسی MIUI 12 صحبت کرده‌ایم؛ اما آنچه در مورد پوکو X3 جلب توجه می‌کند، تعداد بسیار زیاد بازی‌ها و اپ‌های متفرقه‌ی موجود در این گوشی هوشمند است، خوشبختانه تمام این اپ‌‌ها را می‌توان به‌سادگی از دستگاه حذف کرد. نکته‌ی منفی دیگر در مورد تجربه‌ی کاربری گوشی، به وجود تبلیغات متعدد در دل MIUI‌ بازمی‌گردد، به‌نظر می‌رسد تعداد تبلیغات در دستگاه‌های اقتصادی خانواده‌ی شیائومی بیشتر از دستگاه‌های بالارده باشد.

عملکرد و تجربه کاربری پوکو X3

پوکو X3 جزو معدود گوشی‌های هوشمند بازار است که تراشه‌ی ۸ نانومتری Snapdragon 732G قدرت می‌گیرد. این تراشه نسخه‌ای به‌روزشده از Snapdragon 730G به‌شمار می‌آید که درمقایسه‌با آن، ۱۵ درصد عملکرد بهتر GPU را به‌ارمغان می‌آورد و عملکرد بهینه‌تری در اجرای بازی‌ها به‌نمایش می‌گذارد، از سوی دیگر هسته‌های قدرتمند CPU‌ نیز با ۱۰۰ مگاهرتز فرکانس بیشتری کار می‌کنند.

بررسی پوکو X3 شیائومی

تراشه‌ی Snapdragon 732G ترکیب کلاستر دو هسته‌ای قدرتمند ۲٫۳ گیگاهرتزی و کلاستر چهار هسته‌ای کم‌مصرف ۱٫۸ گیگاهرتزی را به‌عنوان CPU به‌کار می‌گیرد. هسته‌های این کلاسترها با نام Kryo 470 Gold و Kryo 470 Silver به‌ترتیب براساس هسته‌های نه‌چندان جدید Cortex-A76 و Cortex-A55 توسعه یافته‌اند.

پردازنده‌ی ۸۰۰ مگاهرتزی Adreno 618 نقش GPU را در تراشه‌ی Snapdragon 732G برعهده دارد؛ درحالی‌که مودم Snapdragon X15 اتصال LTE با سرعت دانلود و آپلود بیشینه‌ی ۸۰۰ و ۱۵۰ مگابیت‌برثانیه را برقرار می‌کند. این تراشه با شبکه‌ی Wi-Fi 6 و اتصال Bluetooth 5.1 نیز سازگاری دارد.

اسنپدراگون 732G از ضبط ویدئوی 4K با نرخ ۳۰ فریم‌برثانیه و پخش ویدئوی 4K با نرخ ۶۰ فریم‌برثانیه پشتیبانی می‌کند و البته پوکو X3 نیز از این توانایی در بخش دوربین بهره می‌گیرد. تراشه‌ی میان‌رده‌ی کوالکام با بهره‌گیری از توان پردازشی CPU و GPU و DSP قادر است بالغ‌بر ۳٫۶ تریلیون عملیات هوش مصنوعی را در هر ثانیه انجام دهد.

عملکرد حافظه‌ی ذخیره‌سازی پوکو X3 دربرابر رقبا
مدل‌ها / عملکردنرخ خواندن ترتیبی
(مگابایت‌برثانیه)
نرخ نوشتن ترتیبی
(مگابایت‌برثانیه)
نرخ خواندن تصادفی
(مگابایت‌برثانیه)
نرخ نوشتن تصادفی
(مگابایت‌برثانیه)
پوکو X3۴۹۴٫۹۷۲۵۴٫۲۹۱۴۷٫۰۶۱۳۲٫۲۹
گلکسی A71۴۹۲٫۵۲۱۸۹٫۰۸۱۲۷٫۱۳۱۱۶٫۰۴
گلکسی A31۳۰۰٫۵۲۱۷۷٫۸۹۵٫۱۵۶۹٫۰۹
پوکو M3۴۹۷٫۳۲۱۷۶٫۴۶۱۳۱٫۴۳۸۶٫۳۴
گلکسی A12۲۶۶٫۸۵۲۰۹٫۴۶۶۶٫۱۹۳۹٫۳۶
گلکسی A21s۳۱۴٫۵۸۲۱۸٫۷۹۱۰۹٫۵۴۸۱٫۴
ردمی نوت ۹ اس / پرو۴۸۶٫۶۳۱۷۵٫۳۹۱۲۷٫۱۵۱۱۳٫۶
ردمی نوت ۸ پرو۵۲۵٫۲۱۱۹۵٫۹۷۱۴۹٫۳۵۱۷۲٫۴۳
ردمی نوت ۸۳۰۲٫۴۷۲۳۷٫۸۱۵۹٫۷۳۱۱۴٫۲۳
* زومیت تمامی نتایج جدول بالا را با ابزاری مخصوص به‌دست آورده است.
پوکو X3 در دو نسخه با رم ۶ گیگابایتی LPDDR4x و حافظه‌ی ذخیره‌سازی ۶۴ یا ۱۲۸ گیگابایتی نه‌چندان پرسرعت UFS2.1 به‌فروش می‌رسد؛ البته امکان ارتقا حافظه از طریق microSD در صورت صرف‌نظر از سیمکارت دوم، وجود دارد. ما نسخه‌ی ۱۲۸ گیگابایتی پوکو ایکس ۳ را برای بررسی دراختیار داشتیم.

میان‌رده‌ی خوش‌قیمت شیائومی به‌لطف ترکیب تراشه‌ی توانمند Snapdragon 732G و نمایشگر ۱۲۰ هرتزی‌اش، عملکرد و تجربه‌ی کاربری بسیار خوشایندی را به‌ارمغان می‌آورد. پوکو X3 در بنچمارک‌های گرافیکی زومیت، از دستگاه‌های محبوبی همچون ردمی نوت ۸ پرو و گلکسی A31 به‌ترتیب با اختلافی بالغ‌بر ۴۰ و ۱۲۰ درصد پیش می‌افتد و حتی دستگاه‌های گران‌قیمت‌تری همچون گلکسی A71 را نیز به‌چالش می‌کشد؛ البته نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتزی نمایشگر چندان در بازی‌ها به‌کار نمی‌آید؛ چرا که در عموم عناوین گرافیکی، تراشه نمی‌تواند نرخ فریم بیشتر از ۶۰ فریم‌برثانیه را رندر کند.

پوکو X3 در تجربه‌ی دنیای واقعی ما توانست بازی Asphalt 9 را با تنظیمات گرافیکی High Quality و Call of Duty Mobile را با تنظیمات Very High‌ (بهترین نرخ فریم تنها در تنظیمات گرافیکی High در دسترس قرار دارد) اجرا کند. کیفیت اجرای هر دو بازی بسیار خوب بود؛ اما مطابق انتظار، نرخ فریم نمی‌توانست به سطح بیش از ۶۰ فریم‌برثانیه برسد و در پاره‌ای از مواقع نیز افت می‌کرد.

عملکرد پوکو X3 دربرابر رقبا
نام و کارایی بنچمارک / محصولAnTutu 8PCMarkSpeedometer 2.03DMarkGeekBench 5GFXBench
عملکرد کلیمرورگرپردازنده‌ی مرکزی و گرافیکیپردازنده‌ی گرافیکیپردازنده‌ی مرکزیشبیه‌ساز بازی (نرخ فریم)
Sling Shot Extreme
OpenGL/Metal

Wild Life
Vulkan/Metal

Single Core
Multi Core
Aztec Ruins
Onscreen/1440p
Car Chase
Onscreen/1080p
1440p1440pOpenGLVulkanMetalOpenGLMetal
پوکو X3
(۱۲۰ هرتز)
۲۸۹۶۵۰۸۱۵۳۴۴٫۱۲۸۳۳۷۱۹۵۶۵
۱۷۷۸
۱۱
۷٫۴
۱۱
۷٫۵
--۱۷
۱۹
--
گلکسی A71۲۳۷۶۱۵۸۸۸۵--۲۱۴۷--۵۴۵
۱۷۱۶
--۱۳
۱۸
--۱۲
۱۴
--
گلکسی A31Failed۶۲۵۳--۱۱۷۹--۳۱۳
۱۱۳۴
--۵٫۷
۶٫۵
--۷٫۰
۸٫۱
--
پوکو M3۱۸۰۷۶۰۶۰۲۳۲۸٫۵۱۱۹۶۳۶۷۳۱۷
۱۴۰۶
۴٫۵
۲٫۹
۴٫۴
۲٫۸
--۶٫۴
۷٫۲
--
گلکسی A12 ۱۱۳۹۲۶۵۰۳۰۱۳٫۹۳۳۸Failed۱۶۸
۹۷۶
۴٫۷
۱٫۵
۳٫۸
۱٫۲
--۵٫۱
۳٫۳
--
گلکسی A21s۱۲۹۵۶۱۵۵۲۹۱۵۹۱۴--۱۵۳
۱۰۴۰
------۱۰
۵٫۹
--
ردمی نوت ۹ اس / پرو۲۵۳۶۳۲۷۸۹۹--۲۶۳۳--۵۶۹
۱۶۹۱
--۱۶
۱۸
--۱۶
۱۸
--
ردمی نوت ۸ پرو۲۸۱۴۶۷۱۰۲۰۲--۲۰۳۸--۴۹۸
۱۶۴۰
۱۳
۱۳
----۱۱
۱۱
--
ردمی نوت ۸۱۶۵۶۱۹۶۷۱۹--۱۱۲۴--۳۱۳
۱۳۸۹
--Failed--۶٫۲
۷٫۰
--
* تمامی بنچمارک‌های ذکرشده در این جدول را زومیت اجرا کرده است.
پوکو می‌گوید گوشی میان‌رده‌اش از فناوری LiquidCool Technology 1.0 Plus برای خنک‌سازی بهره می‌گیرد. براساس ادعای چینی‌ها این فناوری به‌کمک چند لایه‌ی گرافیتی و هیت‌پایپ مسی با ۷۰ درصد ابعاد بزرگ‌تر، بدنه‌ی پوکو ایکس ۳ را در بارهای پردازشی مداوم، ۶ درجه‌ی سلسیوس خنک‌‌تر از مدل‌های مرسوم نگه می‌دارد. برای راستی‌آزمایی ادعای پوکو، آزمون استرس ۲۰ دقیقه‌ای زومیت را به‌کمک بنچمارک 3DMark روی گوشی هوشمند پوکو ایکس ۳ اجرا کردیم.

در آزمون استرس زومیت عملکرد پوکو X3 تنها ۳ درصد افت کرد و بدنه‌ نیز چندان داغ نشد؛ به‌طوری که دمای آن از حدود ۳۸ درجه‌ی سلسیوس فراتر نرفت؛ البته پایداری عملکرد لزوما به‌مفهوم «عملکرد پردازشی عالی» نیست، میان‌رده‌ی اقتصادی پوکو در آزمون استرس ما به‌صورت میانگین نرخ ۵ فریم‌برثانیه را به‌نمایش گذاشت که مطابق انتظار، اختلاف فاحشی با نرخ ۲۰+ فریم‌برثانیه‌ای دستگاه‌های پرچم‌دار دارد.

باتری پوکو X3

پوکو ایکس ۳ از باتری ۵۱۶۰ میلی‌آمپرساعتی بهره می‌برد و به‌‌ادعای شرکت سازنده می‌تواند به‌مدت ۱۰ ساعت اجرای بازی، ۱۷ ساعت پخش فیلم یا ۱۵۳ ساعت پخش موسیقی همراه کاربر باشد. میان‌رده‌ی توانمند پوکو با شارژر ۳۳ واتی به‌فروش می‌رسد و به‌کمک این شارژر ظرف مدت‌زمان بسیار خوبِ ۷۵ دقیقه به‌صورت کامل شارژ می‌شود.

بررسی پوکو X3 شیائومی

برای راستی‌آزمایی ادعای پوکو، آزمون‌های شارژدهی زومیت را روی پوکو X3 اجرا کردیم. زومیت برای اجرای این آزمون‌ها، روشنایی نمایشگر را روی ۲۰۰ نیت قرار می‌دهد و کلیه‌ی اتصالات بی‌سیم را به‌همراه صدای اسپیکر قطع می‌کند. پوکو ایکس ۳ در آزمون پخش ویدئوی معیار زومیت با وضوح HD به‌مدت ۱۳ ساعت و ۲۸ دقیقه دوام آورد که نتیجه‌ی بسیار خوبی به‌حساب می‌آید؛ اما در سطح میان‌رده‌های سامسونگ نیست.

باتری پوکو X3 دربرابر رقبا
محصول ٫ آزمایشنمایشگرباتریویدئو PCMark
Work 2.0
ابعاد و رزولوشنمیلی‌آمپرساعتدقیقه:ساعتدقیقه:ساعت
پوکو X3
(۱۲۰ هرتز)
۶٫۶۷ اینچ
۲۴۰۰ × ۱۰۸۰ پیکسل
۵۱۶۰۱۳:۲۸۱۲:۱۵
گلکسی A31۶٫۴ اینچ
۲۴۰۰ × ۱۰۸۰ پیکسل
۵۰۰۰۲۱:۲۳۱۶:۰۱
پوکو M3۶٫۵۳ اینچ
۲۳۴۰ × ۱۰۸۰ پیکسل
۶۰۰۰۱۶:۰۷۱۱:۲۴
گلکسی A12۶٫۵ اینچ
۱۵۶۰ در ۷۲۰ پیکسل
۵۰۰۰۱۶:۴۸۱۰:۵۹
گلکسی A21s۶٫۵ اینچ
۱۶۰۰ در ۷۲۰ پیکسل
۵۰۰۰۱۸:۴۶۱۶:۲۹
ردمی نوت ۹ اس / ۹ پرو۶٫۶۷ اینچ
۲۴۰۰ × ۱۰۸۰ پیکسل
۵۰۲۰۱۵:۴۲۱۱:۵۳
ردمی نوت ۸ پرو۶٫۵۳ اینچ
۲۳۴۰ × ۱۰۸۰ پیکسل
۴۵۰۰۱۴:۰۳۸:۱۱
ردمی نوت ۸۶٫۳ اینچ
۲۳۴۰ در ۱۰۸۰ پیکسل
۴۰۰۰۱۶:۲۳۱۱:۰۲
* تمامی بنچمارک‌های ذکرشده در این جدول را زومیت اجرا کرده است.
بنچمارک PCMark نشان می‌دهد که پوکو ایکس ۳ با روشنایی ۲۰۰ نیت (حدود ۸۰ درصد) در کاربری‌های روزمره نظیر وب‌گردی، نوشتن متن یا ویرایش عکس به‌مدت ۱۲ ساعت و ۲۵ دقیقه شارژدهی کند که نتیجه‌ی بسیار خوبی به‌شمار می‌آید و نشان می‌دهد که به‌راحتی می‌توان بیش از یک روز نیز از گوشی میان‌رده‌ی پوکو استفاده کرد.

دوربین پوکو X3

عادت داریم که در گوشی‌های میان‌رده و اقتصادی دو ماژول ۲ یا ۵ مگاپیکسلی نیز درکنار دوربین‌های دیگر ببینیم که روی کاغذ وظیفه‌ی ثبت عکس‌های ماکرو و سنجش عمق در عکس‌های پرتره را برعهده دارند؛ اما در عمل بیشتر برای خالی‌نبودن عریضه (!) به‌کار می‌روند تا شرکت سازنده بتواند روی چهارگانه یا سه‌گانه بودن دوربین مانور دهد، پوکو نیز از در گوشی Poco X3 از همین قاعده پیروی کرده است.

بررسی پوکو X3 شیائومی

در پنل پشتی پوکو ایکس ۳ دوربین‌های واید ۶۴ مگاپیکسلی، اولتراوایدِ ۱۳ مگاپیکسلی به‌همراه دو ماژول ۲ مگاپیکسلی ماکرو و عمق‌سنج و فلش Dual-LED جا خوش کرده‌اند؛ درحالی‌که در نمای جلوی دستگاه نیز دوربین سلفی ۲۰ مگاپیکسلی درون حفره‌ای در لبه‌ی بالایی نمایشگر به‌چشم می‌خورد.

رابط کاربری دوربین پوکو ایکس ۳ هیچ تفاوتی با دستگاه‌های میان‌رده‌ی شیائومی ندارد. جابه‌جایی بین حالت‌های دوربین با طریق سوایپ به طرفین روی نوار پایین رابط کاربری (در حالت عمودی) صورت می‌گیرد؛ غیر از حالت ماکرو که داخل منوی همبرگری در نوار بالایی رابط کاربری قرار دارد. داخل منظره‌یاب نیز میان‌برهایی برای جابه‌جایی بین دوربین اولتراواید، واید و بزرگ‌نمایی دیجیتال ۲ برابری به‌چشم می‌خورد.

بررسی پوکو X3 شیائومی

روی نوار بالایی رابط کاربری دوربین آیکون‌های فلش، HDR، هوش مصنوعی، فیلترها و Google Lens قرار گرفته‌اند؛ درحالی‌که از طریق منوی همبرگری می‌توان به مواردی همچون نسبت‌های تصویر، تایمر، Gridlines‌ و تنظیمات دوربین دسترسی داشت. پوکو ایکس ۳ امکان عکاسی ۶۴ مگاپیکسلی بدون دسترسی به AI و HDR را دراختیار کاربر می‌گذارد و حالت Night آن نیز صرفا با دوربین اصلی در دسترس قرار دارد.

دوربین اصلی پوکو X3 از حسگر ۶۴ مگاپیکسلی IMX682 سونی با ابعاد بزرگ 1/1.73 اینچی، پیکسل‌هایی به‌ضلع ۰٫۸ میکرومتر و فیلتر رنگی Quad-Bayer بهره می‌گیرد که در پسِ لنز واید f/1.9 قرار دارد. این دوربین فاقد لرزش‌گیر اپتیکال است، از فوکوس خودکار تشخیص (PDAF) استفاده می‌کند و تنها دوربین پوکو ایکس ۳ با قابلیت استفاده از حالت Night به‌حساب می‌آید.

گالری عکس‌های دوربین واید در طول روز

عکس‌های 1x دوربین واید در طول روزعکس‌های 2x دوربین واید در طول روز

عکس‌های دوربین واید در روشنایی روز جزئیات و گستره‌ی دینامیکی مناسبی دارند، سطح نویز در آن‌ها به‌خوبی کنترل شده است. رنگ‌های زنده هستند؛ اما اندکی به گرمی تمایل دارند، از سوی دیگر آثاری از اعوجاج رنگی در نقاطی با کنتراست بالا به‌چشم می‌آید. در شرایط نوری ایده‌آل بزرگ‌نمایی دیجیتال تا سقف ۲ برابر نیز، عکس‌هایی با جزئیات رضایت‌بخش به‌ارمغان می‌آورد.

بررسی پوکو X3 شیائومی

عکاسی به‌کمک هوش مصنوعی، به‌صورت پیش‌فرض در نرم‌افزار دوربین پوکو X3 غیرفعال است؛ اما فعال‌سازی آن، رنگ‌ها را به‌ویژه در مورد آبی آسمان و سبزی گیاهان اشباع می‌کند؛ البته در برخی موارد نتیجه چندان جالب نیست. شما می‌توانید تأثیر AI را در تصویر بالا مشاهده کنید.

گالری عکس‌های دوربین واید در تاریکی

عکس‌های 1x دوربین واید در طول شبعکس‌های 2x دوربین واید در طول شب

در محیط‌های کم‌نور، سطح جزئیات عکس‌های دوربین واید افت می‌کند و به میزان زیادی بر سطح نویز عکس‌ها افزوده می‌شود؛ اما به‌لطف حالت Night، دستگاه عملکرد مناسبی در متعادل‌سازی شدت روشنایی منابع مصنوعی نور دارد. بزرگ‌نمایی عکس‌ها در محیط‌های تاریک، نتیجه‌ی رضایت‌بخشی به‌دنبال ندارد.

دوربین اولتراواید پوکو ایکس ۳ از حسگر ۱۳ مگاپیکسلی Hi-1337 شرکت SK Hynix با پیکسل‌هایی به‌عرض ۱٫۰ میکرومتر و فوکوس ثابت استفاده می‌کند و در پسِ لنزی با دیافراگم f/2.2 و زاویه‌ی دید عریض ۱۱۹ درجه قرار دارد.

گالری عکس‌های دوربین اولتراواید در طول روز

عکس‌های دوربین اولتراواید در زمینه‌ی رنگ‌ها دست‌کمی از دوربین واید ندارد و حتی درمقایسه‌با آن رنگ‌ها را طبیعی‌تر ثبت می‌کند؛ اما سطح جزئیات و گستره‌ی دنیامیکی به‌خوبی دوربین اصلی نیست. از سوی دیگر در حاشیه‌های عکس شاهد سافت‌تر شدن تصویر براثر حذف نرم‌افزاری اعوجاج هستیم.

گالری عکس‌های دوربین اولتراواید در تاریکی

عکس‌های دوربین اولتراواید در محیط‌های کم‌نور ناامیدکننده، عاری از جزئیات و تاریک هستند. خبری از حالت Night هم روی این دوربین نیست تا امیدی به بهبود وضعیت داشته باشیم.

همان‌طور که پیش‌تر نیز اشاره شد، پوکو X3 دو دوربین ۲ مگاپیکسلی نیز در پنل پشتی خود دارد که هر دو در پسِ لنز f/2.4 قرار گرفته‌اند و فوکوس خودکار نیز ندارند. یکی از این دوربین‌‌ها برای ثبت عکس‌های ماکرو به‌کار می‌رود و دیگری نقش عمق‌سنج را حین ثبت عکس‌های پرتره ایفا می‌کند.

گالری عکس‌های ماکرو

مطابق انتظار دوربین ماکرو نتایج رضایت‌بخشی رقم نمی‌زد؛ حتی در روشنایی روز نیز عکس‌های ماکرو نه وضوح مناسبی دارند و نه جزئیات مناسبی به‌ارمغان می‌آورند.

دوربین سلفی پوکو ایکس ۳ از ماژول ۲۰ مگاپیکسلی S5K3T2 سامسونگ به‌قطر 1/3.4 اینچ و پیکسل‌های ۰٫۸ میکرومتری بهره می‌گیرد، با این تفاوت که فیلتر آن Quad-Bayer نیست و عکس‌ها را با وضوح کامل ۲۰ مگاپیکسل ثبت می‌کند. این حسگر در پسِ لنز واید f/2.2 قرار دارد و مطابق انتظار در آن از فوکوس خودکار خبری نیست.

گالری عکس‌های پرتره و سلفی

پوکو X3 در روشنایی روز عکس‌های سلفی را با جزئیات زیاد و رنگ‌های جذابی می‌گیرد؛ اما در شرایط نوری ضعیف، ناامیدکننده ظاهر می‌شود. این موضوع در مورد عکس‌های پرتره‌ی گوشی نیز صدق می‌کند.

پوکو ایکس ۳ یکی از معدود گوشی‌های اقتصادی با قابلیت فیلم‌برداری 4K@30 و 1080p@60 است. میان‌رده‌ی پوکو با هر دو دوربین واید و اولتراواید وضوح‌های یادشده را دراختیار کاربر قرار می‌دهد؛ اما دوربین ماکرو تنها قابلیت فیلم‌برداری 720p@30 را دارد. بیت‌ریت ویدئوهای 4K@30 و 1080p@60 پوکو X3 به‌ترتیب به حدود ۴۲ و ۲۰ مگابیت‌برثانیه می‌رسد. وضوح ویدئوها مطابق انتظار در سطح دستگاه‌های پرچم‌دار نیست؛ با‌این‌حال، رنگ‌ها و گستره‌ی دینامیکی آن‌ها می‌تواند رضایتتان را جلب کند.

جمع‌بندی

در بازار متراکم و فوق‌العاده رقابتی میان‌رده‌های اقتصادی، پوکو X3 برای رقبا خط‌ونشان می‌کشد؛ در بازه‌ی قیمتی ۵ تا ۶ میلیون تومان به سختی می‌توان محصولی پیدا کرد که به‌اندازه‌ی X3 قابلیت‌های متنوع را در خود بگنجاند. صفحه‌نمایش ۱۲۰ هرتزی با حساسیت لمسی ۲۴۰ هرتز، دوربین ۶۴ مگاپیکسلی با عکاسی و فیلم‌برداری 4K مطلوب، شارژدهی بسیار خوب و عملکرد سریع و روان از جمله‌ی مهم‌ترین ویژگی‌های میان‌رده‌ی اقتصادی پوکو به‌شمار می‌آیند.

بررسی پوکو X3 شیائومی

پوکو X3 با وجود تمام ویژگی‌های ستودنیش، مانند هر محصول دیگری، بی‌نقص نیست؛ بدنه‌ی قطور، عکاسی نه‌چندان رضایت‌بخش در تاریکی، بروز Ghosting جزئی حین اسکرول روی صفحه‌نمایش و دوربین ماکرو ناامیدکننده از جمله‌ی مهم‌ترین نقاط ضعف پوکو X3 هستند. از سوی دیگر وجود تبلیغات در دل رابط کاربری و تعداد زیادِ اپلیکیشن‌های متفرقه ممکن است برای برخی افراد آزاردهنده باشد.

شما کاربران عزیز زومیت می‌توانید گوشی هوشمند پوکو X3 را از فروشگاه اینترنتی لیپک خریداری کنید.

نکات مثبت

سریع‌ترین تراشه در بین رقبانمایشگر ۱۲۰ هرتزی با حساسیت لمسی ۲۴۰ هرتزعکاسی و فیلم‌برداری 4K کارآمد در روشنایی روزشارژدهی بسیار خوباسپیکرهای استریو و جک هدفون

نکات منفی

Ghosting جزئی حین اسکرول روی نمایشگروجود تبلیغات متعدد در دل رابط کاربریبدنه‌ی قطوردوربین ماکرو ناامیدکننده

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه فناوری

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!



بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


تقویم حجامت 1403