چرا امسال؛ سال تولید، پشتیبانی ها و مانع زدایی ها نامیده شد؟


چرا امسال؛  سال تولید، پشتیبانی ها و مانع زدایی ها نامیده شد؟

بعد از جهش تولید و کشف موانعی که سد راه تولیدکنندگان بود، اینبار نگاه‌های مشکل گشا باید سمت موانع و رفع آن‌ها حرکت کند.


بعد از جهش تولید و کشف موانعی که سد راه تولیدکنندگان بود، اینبار نگاه‌های مشکل گشا باید سمت موانع و رفع آن‌ها حرکت کند.

به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، آغاز سالی جدید برای ایران با نام گذاری سال 1400 توسط رهبر انقلاب، راهی طولانی اما نوید بخش برای تولید است. تاکیدی که رهبر انقلاب امسال نیز بر آن پافشاری کرده اند نشانگر اصرار جدی ایشان بر احیای تولید و گسترده شدن سفره تمام صاحبان کسب و کار در دنیاست.
سال تولید، مانع زدایی و پشتیبانی از تولید که در سه بخش الهام بخش جدی برای پایان دولت دوازدهم و آغاز دولت سیزدهم خواهد بود. البته که این شعار تنها به بدنه های دولتی اشاره ندارد و هشداری برای رونق بخش خصوصی و همت نخبگان و کارآفرینان است.
چرا امسال؛  سال تولید، پشتیبانی ها و مانع زدایی ها نامیده شد؟
نکته قابل توجهی که در این سخنرانی قید شد، تاکید ایشان بر سال "جهش تولید" و قابل قبول بودن اما در حد انتظار نبودن آن است. آمارهای تولید در ابتدای سال روند خوبی را طی کرد اما با شدت گرفتن کرونا و تحریم ها و البته ضعف های مدیریتی تا حدودی شاکله نمودار تولید را با اُفت مواجه کرد.
البته حسن روحانی، ریاست جمهوری در پیام نوروزی خود از رشد اقتصادی و بهبود شرایط کشور در ماه های پایانی نسبت به کشورهای دیگر نیز سخن گفت.

در این مسیرنگاهی به شاخص های رشد اقتصادی در سال گذشته می اندازیم که دلیل این نامگذاری را بیش از پیش بررسی کنیم. در فصل پاییز رشد اقتصادی کشور، به مثبت ٠,٨ درصد و رشد اقتصادی بدون نفت به مثبت ٠.٢ درصد رسیده است. بر اساس آخرین اطلاعات و محاسبات صورت گرفته در فصل پاییز، رشد گروه کشاورزی به مثبت ٥.٥ درصد، گروه صنایع و معادن به مثبت ٣.٧ و گروه خدمات به منفی ١.٨ رسیده است.

محصول ناخالص داخلی به قیمت ثابت سال ١٣٩٠ در نه ماهه نخست سال ١٣٩٩ به رقم ٥٢٣١ هزار میلیارد ریال با نفت و ٤٥٤٦ هزار میلیارد ریال بدون احتساب نفت رسیده است، در حالیکه رقم مذکور در مدت مشابه سال قبل با نفت ٥٢٩٥ هزار میلیارد ریال و بدون نفت ٤٥٩٣ هزار میلیارد ریال بوده که نشان از رشد ١,٢- درصدی محصول ناخالص داخلی با نفت و ١- درصدی محصول ناخالص داخلی بدون نفت در نه ماهه نخست سال ١٣٩٩ دارد.

نتایج مذکور حاکی از آن است که در نه ماهه نخست سال ١٣٩٩رشته فعالیت‌های گروه کشاورزی ٣، گروه صنایع و معادن ٠,٨ و گروه خدمات ٣.٣- درصد نسبت به دوره مشابه سال قبل، رشد داشته است.

محاسبات فصلی در مرکز آمار ایران در قالب ١٨ بخش اصلی متشکل از ٤٢ رشته فعالیت بر مبنای طبقه بندی ISIC.Rev٤ انجام می‌شود که بر این اساس گروه کشاورزی شامل زیر بخش‌های زراعت و باغداری، دامداری، جنگل‌داری و ماهیگیری، گروه صنایع و معادن شامل زیر بخش‌های استخراج نفت خام و گاز طبیعی، استخراج سایر معادن، صنعت، تأمین آب، برق و گاز طبیعی و ساختمان می‌باشد و گروه خدمات شامل زیر بخش‌های عمده وخرده فروشی، فعالیت­های خدماتی مربوط به تأمین جا و غذا، حمل ونقل، انبارداری، پست، اطلاعات و ارتباطات، فعالیت­های مالی و بیمه، مستغلات، کرایه وخدمات کسب وکار ودامپزشکی، اداره امورعمومی وخدمات شهری، آموزش، فعالیت­های مربوط به سلامت انسان و مددکاری اجتماعی و سایرخدمات عمومی، اجتماعی، شخصی وخانگی است.
چرا امسال؛  سال تولید، پشتیبانی ها و مانع زدایی ها نامیده شد؟
چرا امسال؛  سال تولید، پشتیبانی ها و مانع زدایی ها نامیده شد؟
هر چند که در چندماه پایانی سال، رشد اقتصادی روی مثبت هم دید اما این بین موانعی در بین راه دیده می شود که در صورت نبودن آن ها قطعا سرعت تولید و تحقق خودکفایی بیشتر می شد.
یکی از این موانع قوانین دست و پاگیر بانکی برای اعطای تسهیلات به تولیدکنندگان است. تولیدکنندگان واقعی که به دنبال راه اندازی کسب و کارهای کوچک و آغاز یک مسیر هستند. البته همتی رئیس کل بانک مرکزی در پیام نوروزی خود نوید سالی بهتر را در این باره می دهد.
چرا امسال؛  سال تولید، پشتیبانی ها و مانع زدایی ها نامیده شد؟
مهری یکی از مدیران بانکی در گفت وگو با خبرنگار بانک و بیمه گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان در خصوص شعار سال ۱۴۰۰ ارتباط آن با بانک‌ها اظهار کرد: امسال مقام معظم رهبری شعار سال را تولید، پشتیبانی ها و مانع زدایی ها نام گذاری کرده است. بخش پشتیبانی ها در شعار سال مرتبط با بانک هاست.

وی ادامه داد: بانک ها وظیفه دارند از تولید پشتیبانی مالی کنند. در بخش سرمایه در گردش و سرمایه ثابت باید این انتظار را داشت که بانکها در سال ۱۴۰۰ حمایت‌های جدی داشته باشند.

این مقام مسئول بیان کرد: بخش رفع موانع تولید به بانکها مرتبط نمی شود. بلکه به مجلس و بانک مرکزی مربوط است. بخش پشتیبانی آن به این معناست که تامین مالی تولید را سرعت ببخشیم. همچنین تامین مالی برای توسعه طرح ها افزایش یابد. خدمات بانکی هم به همین ترتیب شتاب بیشتری پیدا کند از این بخش حمایت جدیدترین شود.
بانک ها یکی از هزاران دستگاهی هستند که باید در مانع زدایی در تولید گام های اساسی بردارند. باید در سال 1400 دید چه نهادهایی برای تحقق واقعی تولید در سال هایی که زنجیره وار با نام حمایت از تولید ملی گام برداشته اند، عملکرد خوبی را به نمایش گذاشته اند.
انتهای پیام/

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه اقتصادی

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!



بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


شاهنشاه عشق