150 میلیاردریال برای حفاظت از آب گدار تا دریاچه ارومیه نیاز است


150 میلیاردریال برای حفاظت از آب  گدار  تا دریاچه ارومیه نیاز است

ارومیه- ایرنا- معاون دریایی سازمان حفاظت محیط زیست کشور گفت: حفاظت از آب رودخانه گدار تا انتقال به دریاچه ارومیه با فنس کشی نیازمند 150 میلیارد ریال اعتبار ویژه است.

احمدرضا لاهیجان زاده روز پنجشنبه در حاشیه بازدید از مراحل حفر تونل انتقال آب به دریاچه ارومیه در شهرستان نقده و مسیر خروجی از تونل در مسیر کانال روباز رودخانه گدار در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: برای مراحل بعد از آبگیری سدکانی سیب، حفر تونل و اتمام کانال بتنی انتقال آب گدار چای نیازمند اطمینان بخشی هستیم که آب کامل به دریاچه خواهد رسید.

وی بیان کرد: برای این هدف امکان سنجی فنس کشی مسیر ۱۱ کیلومتری کانال روبازی که حفر شده است، بررسی و هزینه آن بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ میلیارد ریال ارزیابی شده است.

معاون دریایی سازمان حفاظت محیط زیست کشور گفت: اطراف کانال انتقال آب از طریق رودخانه گدار دارای زمین های کشاورزی فراوانی است به همین علت نیازمند مراقبت از آب هستیم تا به طور کامل به دریاچه برسد چرا که مباحث مربوط به حفر تونل و کانال بتنی زحمت زیادی برای حفاران داشته و هزینه بسیاری را در پی دارد.

وی هدف دیگر بازدید خود از روند حفر تونل در نقده را بررسی روند رفع مشکلاتی بیان کرد که به علت آبرفتی بودن در بخشی از مسیر به طول یک هزار تا یک هزار و ۲۰۰ متری ایجاد شده است چرا که آبرفتی بودن و ورود آب کار حفر تونل را با کندی مواجه کرده است.

لاهیجان زاده گفت: روزانه پنج متر میزان حفر تونل در شهرستان نقده است و بعد اتمام این مرحله و خروج از مسیر آبرفتی حفاری روزانه ۱۰ تا ۱۵ متر خواهد بود و می توان امیدوار بود که در تابستان و هفته دولت بتوان این طرح را افتتاح کرد.

وی اضافه کرد: سخت ترین قسمت حفاری ها یک بازه ۲۰۰ متری است که ۶۰۰ تا ۷۰۰ لیتر آب بر ثانیه از تونل خارج می شود که برای حل این موضوع تعدادی چاه ایجاد کرده اند و ۵۰۰ تا ۶۰۰ لیتر آب در ثانیه توسط حفاران از این مکان خارج می شود تا دستگاه بتواند کار حفر را در تونل انجام دهد.

به گزارش ایرنا سالانه بیش از ۶۴۰ میلیون مترمکعب آب از جنوب آذربایجان‌غربی، ۳۰۰ میلیون مترمکعب از تمامی تصفیه‌خانه‌های فاضلاب استان‌های همجوار و ۱۸۰ میلیون مترمعکب نیز از سد سیلوه وارد پیکره دریاچه ارومیه خواهد شد.

وسعت تونل انتقال آب از سد کانی سیب به دریاچه ارومیه ۳۵.۵ کیلومتر است از این میزان کمتر از یک کیلومتر باقی مانده است که در حال طی مراحل پایانی است.

در صورت اتمام این طرح سالانه ۶۳۲ میلیون مترمکعب آب به دریاچه ارومیه سرازیر می‌شود واگر میزان بارندگی‌ها بالا باشد حجم آب ورودی از این طرح به دریاچه نیز افزایش خواهد داشت.

در قالب این طرح کانال روباز به طول ۱۱ کیلومتر در حال اجراست که رودخانه گدار را به دریاچه ارومیه متصل می‌کند و دبی آب سرازیر شده از این تونل به سمت دریاچه ارومیه ۵۵ مترمکعب بر ثانیه خواهد بود.

دریاچه ارومیه در قالب طرح‌های ستاد احیا قرار است ظرف مدت ۱۰ سال از ۱۳۹۴ به تراز اکولوژیک خود برسد که حدود یک‌ونیم تا ۲ سال از برنامه عقب است؛ این دریاچه از اواسط دهه ۱۳۸۰ شروع به خشک شدن کرد و بنا بر آمار بین‌المللی تا سال ۲۰۱۵ میلادی حدود ۸۰ درصد از مساحت آن خشک شد.

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه آذربایجان غربی

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


هیچگاه موز و تخم مرغ را باهم نخورید