استاد دانشگاه رازی کرمانشاه پرینتر سه بُعدی در جراحی ارتوپدی ساخت


استاد دانشگاه رازی کرمانشاه پرینتر سه بُعدی در جراحی ارتوپدی ساخت

کرمانشاه - ایرنا- پرینتر سه‌بعدی مستخرج از داده دایکام در جراحی ارتوپدی دامپزشکی توسط یک عضو هیات علمی دانشکده دامپزشکی دانشگاه رازی کرمانشاه ساخته شد.

عضو هیات علمی دانشکده دامپزشکی دانشگاه رازی کرمانشاه عصر چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا در این ارتباط توضیح داد: یکی از ابداعات اخیر بشر پرینتر سه بعدی (۳DP) بوده که با فناوری خود تحول عظیمی در صنعت مهندسی و طراحی محصولات به ارمغان آورده و اکنون به بخشی از معاینات جراحی مبدل شده است.

دکتر «علی قشقایی» افزود: ۳DP به همه این امکان را می‌­دهد که مدل‌­های سه بعدی کامپیوتری را به شئی فیزیکی تبدیل کنند.

وی هدف از انجام این مطالعه را بررسی کاربرد بالینی پرینت سه بعدی در جراحی ارتوپدی دامپزشکی و تاثیر آن بر زمان جراحی اعلام کرد.

قشقایی در خصوص روش این پژوهش نیز گفت: در هفت مورد مشکلات ارتوپدی مدل­ های سه بعدی از استخوان آسیب دیده تهیه شد و پیش از جراحی با کمک این مدل­ها، مناسب­ترین ایمپلنت ­های جراحی انتخاب و بهترین رهیافت جراحی مشخص شد.

این استادیار دانشگاه رازی کرمانشاه افزود: در صورت لزوم ایمپلنت ­ها پیش از جراحی به شکل و زاویه مناسب با استخوان، خم و پیچها کوتاه ­شدند. هم­چنین مدل سه بعدی مربوط به هر بیمار، توسط قرص فرمالین استریل شده و حین جراحی در اختیار تیم جراحی قرار ­گرفت.

وی با اشاره به دیگر یافته‌ها افزود: این امر منجر به شفاف­ سازی بهتر ساختار آناتومیک و سهولت در پیدا کردن قطعات شکستگی شد، به کارگیری مدل­ها قبل و در حین عمل، موجب کاهش قابل ملاحظه زمان جراحی شد. کاهش زمان جراحی در این مطالعه از ۱۴درصد برای تثبیت شکستگی استخوان­های لگن تا۳۱درصد برای جراحی آرتروز مفصل آرنج محاسبه شد.

اولین مطالعه در ایران در دانشگاه رازی

این عضو هیات علمی دانشگاه رازی در ادامه اظهار داشت: در بررسی‌­های صورت گرفته، تاکنون مطالعه ­ای در زمینه پزشکی با محوریت کاربرد پرینت سه بعدی در کشور به ثبت نرسیده است. همچنین این رساله به عنوان اولین مطالعه صورت گرفته با موضوع کاربرد پرینت سه بعدی در ارتوپدی دامپزشکی در کشور ایران می‌باشد.

وی افزود: براساس نتایج حاصل از مطالعه حاضر، پرینت سه بعدی کاهش قابل ملاحظه­ ای در زمان جراحی داشته و هم­چنین در اخذ بهترین تصمیم جراحی نقش موثری دارد.

به گفته وی، کاهش زمان جراحی به معنی کاهش زمان بیهوشی، کاهش خونریزی و باز بودن زخم و عوارض ناشی از این موارد خواهد بود.

او تاکید کرد: کشور ما نیز باید از این تکنولوژی در زمینه دامپزشکی استفاده بیشتری کند و کاربرد آن در بخش­های مختلف دامپزشکی را بررسی کند.

وی اضافه کرد: این مطالعه مقدمه ­ای بر گسترش تکنولوژی مذکور در طب دامپزشکی است که به دلیل محدودیت­های زمانی و مالی امکان بررسی در تعداد بیشتری از بیماران فراهم نشد.

دانشگاه رازی در حال حاضر دارای ۱۷ دانشکده و پردیس کشاورزی و منابع طبیعی بوده و با بهره‌گیری از دانش و تخصص ۳۱ استاد، ۱۲۲ دانشیار، ۲۷۷ استادیار، ۱۳ مربی و جمعا ۴۴۳ عضو هیات علمی در ۵۷ گروه آموزشی و حدود ۱۲هزار نفر دانشجو در چهار مقطع کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترای حرفه‌ای (عمومی) و دکترای تخصصی فعالیت دارد.

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه کرمانشاه

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!



بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


دیکته شب | دیکته کلاس اول دبستان