تنش میان «عبدالله دوم» و نتانیاهو و روی آوردن امان به دمشق


تنش میان «عبدالله دوم» و نتانیاهو و روی آوردن امان به دمشق

در حالی که تنش میان عبدالله دوم شاه اردن و نتانیاهو ادامه دارد، زمزمه‌هایی برای روی آوردن امان به دمشق مطرح می‌شود.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، الاخبار در گزارشی با اشاره به گرایش امان به دمشق در سایه ادامه تنش و تیرگی روابط میان عبدالله دوم و «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی آورده است: با وجود موافقت رژیم صهیونیستی با فروش سه میلیون مترمکعب آب به اردن؛ اما با توجه به تعلل نتانیاهو و اینکه اردن به علت کم آبی شدید و بارش اندک سال آبی، به مقدار بیش از این نیاز دارد؛ سیکنال‌هایی درباره امکان روی آوردن به دمشق که آمادگی خود را برای کمک به امان اعلام کرده، وجود دارد.

تنش میان «عبدالله دوم» و نتانیاهو و روی آوردن امان به دمشق

جدای از بحث سیاسی اردن و آنچه فتنه نامید شد و نیز تاثیرات مخرب کرونا بر اقتصاد اردن، اردن با فاجعه کم آبی که دولت در آستانه فصل تابستان آتی درباره آن هشدار داده است، روبرو است.

الاخبار با اشاره به اینکه پرونده آب میان اردن و رژیم صهیونیستی مبهم است و جزییات آن و مقادیر و قیمت آن مشخص نیست و کاملا از سوی اردن پوشیده مانده است، می‌نویسد: همه آنچه در این پرونده قابل رصد است همانی است که رسانه‌های اسرائیلی آنهم به شکل گسسته و پراکنده اعلام کرده‌اند.

این رسانه می‌نویسد: مشکل اردن در زمینه آب پیچیده است و به شرایط جغرافیایی آن، محدودیت آب‌های جاری و کمی آب زیر زمینی مربوط می‌شود. افزایش بی رویه جمعیت به ویژه پس از جنگ سوریه را هم باید به آن اضافه کرد.

سیکنال‌های مثبت درباره روی آوردن به دمشق به جای التماس به تل آویو

الاخبار با اشاره به اشتباهات فاحشی که اردن در زمینه امور آبی با رژیم صهیونیستی مرتکب شده است و خود را وام دار تل آویو کرده است، گزارش داد: به نظر می‌رسد که امان در مخمصه واقعی افتاده است و با توجه به حضور نتانیاهو در راس قدرت رژیم صهیونیستی بحران‌ها پیچیده‌تر خواهد شد.

نخست وزیر رژیم صهیونیستی به دنبال بهره برداری و امتیاز گرفتن از امان برخواهد آمد و تیرگی روابط میان طرفین خواهد بود؛ اما بارقه امید را «عبدالکریم الدغمی» نماینده پارلمان اردن ایجاد کرد.

تنش میان «عبدالله دوم» و نتانیاهو و روی آوردن امان به دمشق

وی ضمن مخالفت با خرید گاز از اشغالگران به به نیاز مبرم اردن به آب اشاره کرد و از اینکه به کشور عربی برادر یعنی سوریه روی آورده نمی‌شود، انتقاد کرد.

وی گفت: دمشق آماده است که به ما در زمینه تامین آب کمک کند. تامین آب خواه به شکل کمک یا خریدن باشد به مراتب بهتر از این است که از از رژیم صهیونیستی کینه توز آب بخریم آن هم آبی از اراضی غصب شده از سوی این رژیم در دریاچه« طبریا» و رود اردن، اسرائیل به ما می‌فروشد.

الاخبار می‌نویسد: خاطرنشان می‌شود که این نماینده در سال 2018 ریاست هیاتی که به دمشق رفت را برعهده داشت و با «بشار اسد» رئیس جمهور سوریه دیدار کرد و موضوع بازداشت شدگان اردنی در سوریه را مطرح کرد تا با توجه به حساسیت موضوع مورد ملاحظه قرار گیرد.

این رسانه آورده است: از زمان شروع جنگ در سوریه، روابط رسمی میان دو دولت قطع شده است و هیئت‌هایی که رهسپار دمشق می شوند در قالب هیئت‌های مردمی یا پارلمانی هستند به ویژه که دولت اردن دیدارهای رسمی را منع کرده است.

الاخبار می نویسد: در جدیدترین رخداد، «فهد الخیطان» نزدیک به کاخ پادشاهی ورئیس شورای اداره تلویزیونی دولتی اردن و اول فردی که جزییات دخالت شاهزاده «حمزه »در حادثه فتنه را مطرح کرد در یک مقاله با عنوان «پیشنهاد «الدغمی»؛ آیا امان درب دمشق را می‌کوبد؟»، سیکنال مثبت از دولت اردن درباره گرایش عملی به سوی سوریه مطرح کرد.

وی پیشنهاد تشکیل هئیتی با مشارکت «الدغمی» و مسئولان دولت اردن برای اینکه سوریه به سرعت آب مورد نیاز اردن را به جای التماس به اسرائیل، تامین کند.

الاخبار در ادامه تمایل دمشق برای نزدیک شدن به اردن اشاره کرده است و در پایان می‌نویسد: اردن وقتی ندارد و به نظر می‌رسد که تفاهمات میان طرفین درباره جنوب سوریه و ارتباط برقی که از چند ماه قبل شایع شده است، طرح مثبت است. اردن هرچند به طور آشکار نگفته است؛ اما از بازگشت داوطلبانه آوارگان سوری که جامعه جهانی از آن شانه خالی کرده و به تعهدات خود به امان در این باره عمل نکرده و حدود 1.3 میلیون آواره سوری در اردن را شامل می شود، استقبال می‌کند.

انتهای پیام/

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه بین‌الملل

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید
منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


دانلود آهنگ خاص و بی نظیر اجتماعی سارینا از شاهین نجفی