فیلم بابک خرمدین 2020


فیلم بابک خرمدین 2020

رکنا: در میان افراد مشهور و نام آور ایران زمین،اسامی چند تن از این بزرگان همیشه می درخشد، افرادی همچون بابک خرمدین یکی از سرداران دلاور ایرانی است که ریاست سرخ جامگان را بر عهده داشت و به قیام علیه خلفای عباسی پرداخت.

به گزارش رکنا: مطالعه زندگی ‌نامه بزرگان کشورمان در زمینه‌های مختلف تاریخی، فرهنگی، سیاسی و... می‌تواند راهگشای بسیاری از مشکلات دنیای امروز ما باشند. از تجربیات بزرگان می‌توانیم درس بگیریم و مسیر رشد و تعالی خود را جدی‌تر از همیشه دنبال کنیم. در این مقاله به معرفی شخصیت تاریخی «بابک خرمدین» که از سرداران شجاع ایرانی است و جنبش ملی خرمدینان را پایه‌گذاری کرد، می‌پردازیم. پس تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

بابک خرمدین سردار دلیر ایرانی است که رهبری قیام ایرانی خرمدین را عهده‌دار بود. آن‌ها بعد از مرگ ابو‌مسلم، علیه خلفای عباسی دست به شورش زدند. بابک خرمدین در آذربایجان شورش خود را آغاز کرد و پس از ۲۰ سال جنگ و خون‌ریزی، قیام او سرانجام در سال ۸۳۷ میلادی سرکوب شد.

فیلم بابک خرمدین 2020

قلعه بابک و شهر سوخته، از جاذبه‌های تاریخی و مشهور ایرانی

زندگینامه سردار بابک خرمدین

اولین گزارشی که توسط «واقد بن عمروالتمیمی» درباره زندگینامه بابک خرمدین تحت عنوان «اخبار بابک» نوشته شده است متاسفانه امروزه در دسترس نیست. در آثار افرادی همچون ابن ندیم، طبری و خواجه نظام الملک صحبت‌هایی درباره قیام بابک با نام «جنبش خرمدینی» دیده می‌شود و بین مطالب آن‌ها اختلاف نسبتا کمی وجود دارد.

تا به امروز تحقیقات تاریخی گسترده‌ای درباره بابک خرمدین انجام شده است؛ اما هنوز اطلاعات چندانی از زندگی‌نامه او در دسترس نیست.

برخی مورخان زمان تولدش را حدود ۱۲۰۰ سال پیش تخمین می‌زنند؛ اما محل تولدش را نمی‌دانند. برخی دیگر نیز محل تولدش را روستای بلال آباد اردبیل حدس می‌زنند . او با در دست گرفتن ریاست گروه خرمیان که آن‌ها را با عناوینی همچون «سرخ جامگان» یا «خرمدینان» می‌شناختند، به قیام علیه حکومت عباسی پرداخت.

فیلم بابک خرمدین 2020

بابک خرمدین چگونه کشته شد؟

بابک خرمدین بعد از ۲۰ سال مبارزه علیه خلفای عباسی سرانجام در ۱۷ دی ۲۱۶ هجری خورشیدی با دستور معتصم عباسی اعدام شد

داستان اعدام تاریخی بابک خرمدین در تاریخ ما قابل توجه به نظر می‌رسد. معتصم عباسی پیشنهاد داده بود قبل از آن که بابک را اعدام کنند، ابتدا او را در شهر بچرخانند تا سایر افراد ببینند و برایشان درس عبرتی شود. سپس آن‌ها به این نتیجه رسیدند که او را سوار پیلی کرده و در جاهای مختلف شهر بچرخانند. پس از آن که پیل را با حنا پر از نقش و نگار کردند، بابک را مجبور کردند لباسی زنانه بپوشد و او را به شکل حقارت باری درآوردند تا در شهر بچرخانند.پس از جار و جنجال فراوانی که برای اعدام بابک به راه افتاده بود، او را روی یک سکو در بیرون شهر بردند. اوج رشادت سردار دلاور ایرانی آنجایی معلوم می‌شود که وقتی دست راست او را قطع می‌کنند، او با دست دیگرش خون دست بریده شده را به صورتش می‌مالد. وقتی معتصم عباسی علت این کار را از او جویا می‌شود، این‌گونه پاسخ می‌دهد:

با این خون، صورتم را سرخ نگه داشتم تا گمان نکنی زردی که در چهره من می‌بینی، به خاطر ترس از مرگم باشد.

او سر انجام در تاریخ ۶ صفر ۲۲۳ هجری قمری (۱۷ دی ۲۱۶ هجری خورشیدی) به دستور معتصم عباسی اعدام شد.

کتاب‌های زندگینامه بابک خرمدین

درباره سرگذشت بابک خرمدین مقالات و کتاب‌های زیادی نوشته شده‌اند؛ اما در ایران آقایان سعید نفیسی و عباس زریاب هر یک در کتاب‌های خود به شرح کاملی از زندگی او پرداخته‌اند. در ادامه کتاب‌های هر یک از آن‌ها را معرفی می‌کنیم.

در این کتاب، سعید نفسی به‌طور کامل به معرفی این شخصیت دلاور ایرانی می‌پردازد. محتوای این کتاب شامل موضوعاتی درباره زندگی‌نامه بابک خرمدین، جنبش‌های تاریخی ایران، شرح جنگ‌های بابک خرمدین با خلفای عباسی و بررسی کامل سلسله خرمدینان است.

کتاب بابک خرمدین؛ دانشنامه جهان اسلام- عباس زریاب

در این کتاب به جنبه‌هایی از زندگی بابک خرمدین مانند اصل و نسب او، رد کردن برخی اتهامات مانند حاصل ازدواجی غیر شرعی بودن بابک و روایت‌هایی غلط درباره فعالیت‌های او پرداخته می‌شود.

بابک خرمدین در شاهنامه

بابک نامی ایرانی است؛ اما بیگانه‌پرستان پان ترکیست درصدد تغییر این نام برآمده بودند. این در حالی است که بابک نامی ایرانی اصیل بوده و در کتاب‌هایی همچون گلستان سعدی، ویس و رامین و در شاهنامه فردوسی (۵۰ بار) ذکر شده است.

چو بشنید بابک زبان برگشاد

از ایران و از شهر و از مام و باب

(حکیم ابوالقاسم فردوسی)

قلعه بابک خرمدین کجاست؟

فیلم بابک خرمدین 2020

قلعه بابک که آن را با نام‌هایی همچون دژ بابک، بذ و قلعه جمهور نیز می‌شناسند، در شهر کلیبر استان آذربایجان شرقی واقع شده است. این قلعه در نزدیکی شهر کلیبر در فاصله ۵۰ کیلومتری شمالی شهرستان اهر و و ۲۰۰ کیلومتری تبریز بنا شده است. برای ورود به این قلعه باید مسیری بسیار پر پیچ و خم و صعب العبور را طی کنید. قلعه بابک محل اصلی فعالیت‌های بابک خرمدین بوده است. همچنین در برخی روایات تاریخی آمده است که این قلعه توانسته در برابر سپاهی ۱۲۰ هزار نفره تنها با ۲۰ نگهبان ایستادگی کند. موقعیت استراتژیک این قلعه نیز به‌گونه‌ای انتخاب شده که برد تیر‌های دشمن هرگز به این قلعه نمی‌رسیدند.

فیلم بابک خرمدین

در سال ۱۹۹۷ فیلم تاریخی بابک، توسط کمپانی آذربایجان فیلم در زمان اتحاد جماهیر شوروی ساخته شد. در این فیلم، قیام بابک خرمدین علیه خلافت عباسی، رهبر جنبش سرخ جامگان به‌وضوح به تصویر کشیده شده است.

فیلم بابک خرمدین 2020

خبرهای جدیدی نیز از فیلم جدید بابک خرمدین منتشر شده که حاکی از آن است این فیلم در آذربایجان ساخته شده. در این فیلم از جدیدترین روش های تصویربرداری و جلوه های ویژه استفاده شده است. اماهنوز هیچ منبع رسمی ساخت بابک خرمدین 2020 را تأیید نکرده است.

آخرین قیمت های بازار ایران را اینجا کلیک کنید.

آیا این خبر مفید بود؟
0 0

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه گوناگون

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید
منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


واکنش حکیم به وتوی عضویت فلسطین در سازمان ملل توسط آمریکا