20 منطقه آسیب پذیر در برابر حریق استان همدان شناسایی شد


20 منطقه آسیب پذیر در برابر حریق استان همدان شناسایی شد

همدان- ایرنا- مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان اظهار داشت: 20 منطقه آسیب پذیر در برابر حریق این استان شناسایی و بلوک بندی شده و مراقبت از هر بلوک نیز به یک تیم حفاظتی واگذار شده است.

به گزارش ایرنا، «اسفندیار خزائی» روز سه شنبه در حاشیه برگزاری مانور اطفای حریق در روستای «گرمک» رزن به خبرنگار ایرنا گفت: تیم های حفاظتی پیش بینی شده برای بلوک ۲۰ گانه علاوه بر مهار آتش در مراتع، تخریب و تصرف های احتمالی را رصد کرده و با متخلفان برخورد می کنند.

وی افزود: برای مهار حریق در مراتع از توان بسیج سازندگی نیز استفاده می شود، همچنین به دنبال انعقاد تفاهم نامه با هلال احمر و محیط زیست شماری از همیاران منابع طبیعی آموزش های لازم را فرا گرفته و پس از ثبت نام در سامانه «همیار طبیعت»، از توان این افراد در مواقع موردنیاز و بحرانی استفاده می شود.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان اظهار داشت: رزمایش اطفای حریق امروز با مشارکت منابع طبیعی و محیط زیست، بسیج سازندگی، سپاه ناحیه رزن، سازمان های مردم نهاد و ادارات منابع طبیعی ۱۰ شهرستان استان همدان در روستای گرمک شهرستان رزن برگزار شد.

خزائی با اشاره به گرم شدن هوا، خشکسالی و تاثیر آن در خشک شدن زودهنگام مراتع و پوشش گیاهی، گفت: در حال ورود به ماه های بحرانی سال از نظر آتش سوزی هستیم، بنابراین ارتقای آمادگی برای رویارویی با این بحران ضروری است.

وی اظهار داشت: در این مانور از تجهیزات مهار حریق شامل دمنده، آتش کوب و دیگر وسایل استفاده شد ضمن آن که آمادگی ادارت شهرستانی برای اعزام نیرو در صورت بروز حریق نیز دراین رزمایش سنجیده شد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان گفت: از ابتدای سالجاری تاکنون ۲ فقره آتش سوزی در مراتع این استان واقع در شهرستان های بهار و نهاوند روی داده که به علت ورود زودهنگام تیم های محیط زیست، حریق در وسعتی کمتر از یک هکتار مهار و اطفا شد.

خزائی ادامه داد: به منظور تسریع در مهار آتش، شمار دستگاه های دمنده و آتش کوب منابع طبیعی همدان افزایش یافته است که با این وجود انتظار می رود با توجه به مرتعی بودن استان، هزینه مورد نیاز برای خرید دستگاه های جدید تامین شود تا آنها را در اختیار دهیاران مستقر در مناطق بحرانی قرار دهیم.

وی گفت: تجهیز کردن بهره برداران منابع طبیعی به دستگاه های مهار آتش از جمله آتشکوب و دستگاه دمنده ضروری است چرا که آنها به علت حضور و نزدیکی به عرصه های آسیب پذیر، زودتر از دیگر نیروها در محل حریق حضور یافته و پیش از سرایت به دیگر مناطق آن را خاموش می کنند.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان، کار فرهنگی را در پیشگیری از بروز حریق بسیار موثر دانست و گفت: بررسی ها نشان می دهد که ۹۰ درصد حریق مراتع منشاء انسانی دارد و امسال در اقدامی جدید از پهباد محیط زیست برای شناسایی افردی که به صورت عمدی در مراتع آتش ایجاد کرده و از محل فرار می کنند، استفاده می شود.

خزائی گفت: متوسط حریق در سال ۹۵ حدود ۵۰۰ هکتار بود که این رقم از سال ۹۶ به بعد با کارهای آموزشی، فرهنگی و ترویجی کاهش بوده به نحوی که در سال ۹۶ به حدود ۴۰ هکتار، ۹۷ به ۷۷ هکتار و ۹۸ به ۲۱۴ هکتار رسیده است.

وی افزود: همچنین سال گذشته ۸۴ هکتار از اراضی منابع طبیعی استان همدان طعمه حریق شد که گرمای هوا و وزش شدید باد عامل گسترش حریق و وسعت منطقه آتش سوزی شد.

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه همدان

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید
منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


همسر علی ضیا را می شناسید ؟! / حدس بزنید کیست ! + بیوگرافی و عکس عاشقانه!