شاعر جنوبی: استفاده از واژه «محرومیت» برای خوزستان، ستم بزرگی است+شعر و فیلم


شاعر جنوبی: استفاده از واژه «محرومیت» برای خوزستان، ستم بزرگی است+شعر و فیلم

مرتضی حیدری آل‌کثیر، شاعر اهل خوزستان در واکنش به اتفاقات استانش و مساله کم آبی در آن‌جا گفت: صف اغتشاشگران از مردمی که...

مرتضی حیدری آل‌کثیر، شاعر فارسی و عربی‌سرای اهل خوزستان در گفت‌وگو با خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس درباره اعتراضات مردم استانش به موضوع کم آبی و تلف شدن دام اظهار داشت: من از افرادی هستم که حدود سه دهه در منطقه کم آب و پرآبی چون شوش و اهواز مستمر زندگی کرده‌ام و از نزدیک مشکل کم شدن آب رودخانه دز را درک کرده‌ام.

وی افزود: من بچه شط هستم و از نزدیک شاهد بودم که این رودخانه به دلیل سیاست‌های غلط از روزهای خوب خروش به آب باریکه مبدل شد. این ماجرا رزق مردم و کار جوانان را تحت الشعاع قرار داد و کشاورزی را ضعیف و نابود کرد.

این شاعر در بخش دیگر بیان داشت: مشکلات آب، هوا و محیط زیست اهواز روز به روز بیش‌تر می‌شد و این مساله را از نزدیک لمس می‌کردم و آن را در هنرم که همانا شعر است، منعکس کردم.

آل کثیر با صبور خواندن مردم خوزستان و اینکه این مساله از مهم‌ترین ویژگی‌های اهالی این منطقه است، گفت: در حال حاضر سیاست‌های غلط دولت و تلاش‌های جدایی‌طلبان مردم این منطقه را گله‌مند کرده است. آنچه در عصر ارتباطات مخفی نمی‌ماند، همین موضوع است، زیرا مدیران استانی هم مقصرند و به مشکلات دامن زده‌اند، اما اعتراض این روزهای مردم به بی‌آبی، به‌حق است و همه متفق هستند که صف اغتشاشگران و جدایی‌طلبان از این مطالبات به‌حق جداست.

این شاعر خوزستانی، کم‌آبی امروز را نتیجه سیاست دولت‌های گذشته دانست و عنوان کرد: ما به عنوان هنرمند سعی کردیم با شعر تسکینی برای مردم این منطقه باشیم، اما باید به موضوع مهمی چون بی‌آبی توجه کرد.

وی ادامه داد: ما، خانواده ما و بسیاری از خانواد‌های خوزستان به نظام اعتقاد داریم و در مسیر انقلاب در هشت سال جنگ تحمیلی شهید داده‌ایم. بنابراین اگر قرار باشد اعتراضی شود لیدری آن باید به دست مردم باشد که اعتقاد به نظام دارند.

این شاعر خوزستانی به جلسه اخیر آیت الله رئیسی رئیس جمهور منتخب برای خوزستان و رفع مشکلات اشاره کرد و گفت: این جلسه ما را چه در موضوع خوزستان و چه سیستان امیدوار کرد.

آل کثیر، به کار بردن واژه «محرومیت» را برای خوزستان ستم بزرگ خواند و گفت: ما محروم نبوده و نیستیم، اما ما را محروم کردند. خنده‌دار است که مطالبه مردم خوزستان را به آب و هوا تنزل دهیم چرا که ما معتقدیم تعمدی بوده تا محرومیت بیش‌تر شود. بخشی ناشی از جهل و بخشی ناشی از لجاجت بوده است، اما امیدواریم با روی کار آمدن دولت جدید، مردم کمی آرامش داشته باشند.

در ادامه شعر این شاعر برای خوزستان را ببینید و بخوانید:

هی فلانی! من به میز و منصبت کاری ندارم
یک کشاورزِ خسارت دیده هستم، دامدارم

چاه‌های نفت را بشکاف و پُرشو! نوش جانت!
من فدای مردم این سرزمینِ استوارم

بچه اینجایم آقا، بچه دارم، زن گرفتم
لهجه دارم، بومی‌ام، ایرانی‌ام! جویای کارم

کارِ کارونم تمام! از دست رفت این رود عاشق
رخت بر بسته ست کرخه !من به بی‌آبی دچارم

جلگه‌ای سرسبز باید باشم اما خشکم اینک
هستی‌ام را می‌مکند از چارسو ...غرقِ غبارم

من بدم می‌آید از این نفت آه این گنج بدبو
تشنه هستم ...آبِ آشامیدنی را دوست دارم

شیعه هستم! خاک پای زائران اربعینم
از قضا، با شِمر بی تدبیری‌ات در کارزارم

دارم از این مردم بی باک می‌گویم که عمری
مرزداری می‌کنند از میهن با اقتدارم

یک نفر مسئول می‌خواهم که دردم را بفهمد
یک نفر از جنس مردم! مردم ِ پر افتخارم

تا که حقم را بگیرد مثل هر شهری در ایران
وا کند حق‌آبه‌ام را مثل شهر همجوارم

تا عدالت هم گلویی ترکند در سرزمینم
تا بروید از میان خاک و خاکستر بهارم

انتهای پیام/

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه فرهنگی و هنری

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


دانلود آهنگ خاص و بی نظیر اجتماعی سارینا از شاهین نجفی