اپل احتمالا در سال 2024 از تراشه‌های 2 نانومتری TSMC استفاده خواهد کرد


اپل احتمالا در سال 2024 از تراشه‌های 2 نانومتری TSMC استفاده خواهد کرد

گفته می‌شود TSMC در نظر دارد در سال 2024 تراشه‌هایی با فرایند ساخت 2 نانومتری تولید کند و احتمالا اپل اصلی‌ترین مشتری این تراشه‌ها خواهد بود.

گفته می‌شود شرکت صنایع نیمه‌هادی تایوان (TSMC) در نظر دارد در زمینی با وسعت ۵۰ جریب در ناحیه سینچو تایوان، کارخانه تراشه‌ی دو نانومتری احداث کند. غول تراشه‌سازی جهان بر اساس نقشه‌ی راه خود قصد دارد کارخانه مذکور را در سال ۲۰۲۴ به مرحله عملیاتی برساند. این در حالی است که فرایند ساخت آن از اوایل سال ۲۰۲۲ آغاز و نصب تجهیزات در سال ۲۰۲۳ تکمیل می‌شود.

طبق روال معمول، گمان می‌رود اپل اصلی‌ترین مشتری تراشه‌های بسیار پیشرفته شرکت تایوانی باشد و اگر به سیستم نام‌گذاری فعلی تراشه‌هایش ادامه بدهد، احتمالا نخستین تراشه‌های ۲ نانومتری اپل A18 یا M5 خواهند بود. البته تاکنون هیچ گزارشی در رابطه با برنامه‌ریزی اپل برای انتقال به فرایند ساخت ۲ نانومتری گزارش نشده است؛ اما حرکت به این سمت کاملاً اجتناب‌ناپذیر به نظر می‌رسد و تقریباً قطعی است که اهالی کوپرتینو، TSMC را برای ساخت تراشه‌هایشان انتخاب می‌کنند؛ زیرا این شرکت از فناوری پیشرفته و ظرفیت تولید گسترده‌ای برخوردار است.

TSMC و بخش ریخته‌گری سامسونگ، حاکم بر تولید تراشه‌های قراردادی هستند و اغلب شرکت‌ها برای برون‌سپاری تولید تراشه‌هایشان از بازوی تولیدی دو شرکت یادشده بهره می‌گیرند. این دو تنها شرکت‌هایی محسوب می‌شوند که فناوری‌های پیشرفته برای ساخت تراشه ارائه می‌دهند و در عین ‌حال از بیش‌ترین ظرفیت تولید برخوردار هستند. البته TSMC معمولا از ظرفیت تولید بیشتر و فناوری پایدار در مقایسه با رقیب کره‌ای برخوردار است؛ ازاین‌رو اپل مدت‌ها است از بازوی تولیدی این شرکت برای ساخت تراشه‌های سری A برای آیفون، سری S برای اپل واچ، سری W و H برای ایرپاد و به‌تازگی سری M برای کامپیوترهای مک استفاده می‌کند.

این گزارش در حالی منتشر می‌شود که TSMC به‌طور مستمر سرمایه‌گذاری‌ در بخش‌های تولید و ایجاد زیرساخت‌های جدید را افزایش می‌دهد. غول تراشه‌سازی تایوان پس از ۳۴ سال از آغاز فعالیت خود، از یک نهاد کوچک به یک شرکت چندمیلیاردی و پنج فَب ۳۰۰ میلی‌متری، هفت فَب ۲۰ میلی‌متر و یک مرکز تولید ۱۵۰ میلی‌متری تبدیل شده است. این شرکت با توسعه هم‌زمان دَه‌ها فناوری ساخت و بهره‌گیری از ظرفیت‌های گسترده‌ی تولید، می‌تواند تقریبا سفارش تمامی شرکت‌های طراح تراشه را بر عهده بگیرد و همین امر سبب شده است در سطح بین‌المللی با بیش از ۴۶۰ شرکت همکاری داشته باشد.

از آنجا که در سال‌های اخیر تقاضا برای ساخت تراشه‌ی پیشرفته در حجم انبوه از سوی مشتریان بزرگ مانند اپل، های‌سیلیکون، کوالکام، انویدیا و AMD افزایش یافته است، TSMC ساخت گیگافَب‌های (GigaFabs) جدید و امکانات تولید با ظرفیت ماهانه بیش از ۱۰۰ هزار ویفر ۳۰۰ میلی‌متری را آغاز کرده است. هزینه‌ی بهره‌برداری از هر گیگافَب حدود ۲۰ میلیارد دلار برآورد می‌شود؛ از این‌رو TSMC بودجه‌ی تحقیق‌و‌توسعه خود را افزایش داده که عمدتاً به این دلیل است که TSMC تقریبا با تمامی بزرگان صنعت تراشه همکاری می‌کند و شرکای بزرگی همچون اپل رشد روزافزون این شرکت را تضمین خواهند کرد.

پردازنده A14 و M1 نخستین تراشه‌های اپل مبتنی بر لیتوگرافی ۵ نانومتری محسوب می‌شوند و گفته می‌شود این شرکت برای سال آینده میلادی، ساخت تراشه m3 را با فرایند ساخت ۳ نانومتری و تراشه A16 را با فرایند ۴ نانومتری به TSMC سفارش داده است. تراشه‌های دو نانومتری در سال ۲۰۲۴ در بطن محصولات اپل جای خواهد گرفت. این تراشه‌ها با معماری جدید ترانزیستور MBCFET ساخته می‌شوند و احتمالا پیشرفت بسیار در خور توجهی در مقایسه با فرآیندهای پیشین ارائه خواهند داد.

تی‌اس‌ام‌سی همچنین در حال احداث تأسیسات تراشه ۵ نانومتری در آریزونا با ظرفیت تولید ماهانه ۲۰ هزار ویفر و گسترش کارخانه ۲۸ نانومتری در نانجینگ چین است و افتتاح کارخانه‌ در ژاپن و آلمان را نیز ارزیابی می‌کند.

برای مطالعه‌ی تمام مقالات مرتبط با اپل به این صفحه مراجعه کنید.

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه فناوری

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!



بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


طرفداری عجیب شیلا خداداد از تتلو / او را خیلی دوست دارم ! + عکس