دورد قبیرلر ( مقبره پادشاهان روادی تبریز )


دورد قبیرلر ( مقبره پادشاهان روادی تبریز ) که چهارمنار نیز نامیده می شود یکی از اماکن تاریخی تبریز است که دیدن آن در هنگام گشت بازار بزرگ تبریز خالی از لطف نیست. چهار منار به زبان آذری دؤرد قبیرلر گفته می شود.این مسجد قدیمی در محله ای به همان نام یعنی چهار منار قرار […]

دورد قبیرلر ( مقبره پادشاهان روادی تبریز ) که چهارمنار نیز نامیده می شود یکی از اماکن تاریخی تبریز است که دیدن آن در هنگام گشت بازار بزرگ تبریز خالی از لطف نیست. چهار منار به زبان آذری دؤرد قبیرلر گفته می شود.این مسجد قدیمی در محله ای به همان نام یعنی چهار منار قرار دارد که یکی از محلات بیست و چهار گانه تبریز قدیم است. نام محله چار منار یا چهارمنار کمتر به گوش مردم شهر رسیده است، زیرا کوی و برزن این محله در حاشیه و محدوده قسمت شمالی بازار بزرگ تبریز قرار دارد و در ساعات غیر بازار، چندان رونقی ندارد. درحال حاضر می توانیم محله چارمنار یا چهار منار قدیم را با وضع فعلی تبریز این چنین مقایسه و تطبیق کنیم که شمال این محله مسیر رودخانه مهران‌رود (میدان چایی)، بخش غربی آن محله راسته کوچه و مسجد جامع، قسمت شرقی آن دارایی و بخش جنوبی آن، بخش مرکزی بازار تا محدوده مسجد مقبره می باشد و قسمت اعظم این محله را مجموعه بازار بزرگ تبریز فرا گرفته است. ساکنان این محله اغلب بازرگانان و توانگران و از بزرگان شهر بوده اند.

دورد قبیرلر ( مقبره پادشاهان روادی تبریز )

از جالب ترین مکان های تاریخی محله چارمنار در محوطه بازار، می توان به مدرسه و مسجد و بازار صادقیه، تیمچه شازدا (شاهزاده)، مدرسه و مسجد و تیمچه حاجی صفرعلی، تیمچه حاج شیخ (اوچ تیمچه لر) دالان خانه، بازار دلاله زن، حمام خان (به نام احمدخان مقدم مراغه ای) (سرای جعفریه امروزی)، مسجد و مدرسه کاظمیه و چندین کاروانسرای بزرگ، سرای، دالان و تیمچه تاریخی از مجموعه بازار تبریز اشاره کرد.

دلیل نامگذاری این محله نیز وجود چهار مناره بلند در روزگاران پیشین در گوشه و کنار این قسمت از شهر تبریز بود.

چهارمنار نیز یکی از بناهای تاریخی این محله بوده که مقبره پادشاهان روادی تبریز و گنبد امیر مولا را در خود جای داده است. . قدمت این مسجد ۷۰۰ ساله به زمان سلجوقیان می رسد و یکی از قدیمی ترین مساجد تبریز است که حدود ۴۰۰ الی ۵۰۰ متر از مسجد جامع تبریز فاصله دارد.

دورد قبیرلر ( مقبره پادشاهان روادی تبریز )

این مسجد زیبا در نزدیکی کاروانسرای میرزا ابوالحسن واقع شده است و به همین دلیل از رفت و آمد زیادی برخوردار بوده و تلاش های زیادی برای حفط و احیای آن صورت گرفته است.

این اثر تاریخی و ارزشمند با شماره ۱۶۵۱۵ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه گردشگری

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!



بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


فال حافظ روزانه جمعه 31 فروردین 1403 با معنی و تفسیر دقیق