چگونه از سالم بودن باتری آیفون مطمئن شویم؟


باتری از جمله قطعاتی است که سلامت آن در عملکرد دستگاه‌های مک و یا آیفون بسیار حائز اهمیت است. زمانی که باتری دچار آسیب و یا اختلال در عملکرد شود، ممکن است مشکلاتی از قبیل خاموش شدن‌های ناگهانی و یا عدم توانایی در حفظ شارژ را به دنبال داشته باشد. خوشبختانه اپل این امکان را از طریق ارائه ابزارهایی برای کاربران مک و...

چگونه از سالم بودن باتری آیفون مطمئن شویم؟
باتری از جمله قطعاتی است که سلامت آن در عملکرد دستگاه‌های مک و یا آیفون بسیار حائز اهمیت است. زمانی که باتری دچار آسیب و یا اختلال در عملکرد شود، ممکن است مشکلاتی از قبیل خاموش شدن‌های ناگهانی و یا عدم توانایی در حفظ شارژ را به دنبال داشته باشد.
خوشبختانه اپل این امکان را از طریق ارائه ابزارهایی برای کاربران مک و آیفون فراهم کرده تا وضعیت سلامت باتری خود را زیر نظر بگیرند و در صورت نیاز، اقداماتی را برای بالا بردن طول عمر باتری انجام دهند. در ادامه قصد داریم تا نگاهی بیندازیم به هر آنچه مربوط به باتری و سلامت آن می‌شود.
بررسی سلامت باتری در آی او اس
در دستگاه‌های مجهز به آی او اس ۱۱.۳ و نسخه‌های بعد از آن، کاربران می‌توانند سلامت باتری (Battery Health) دستگاه خود را چک و در صورت نیاز، آن را تعویض کنند. برای مشاهده این ویژگی، می‌بایست ابتدا وارد Settings، سپس Battery و بعد از آن Battery Health شد.
قابلیت Battery Health، ظرفیت حداکثری باتری را نشان می‌دهد و آن را با عملکرد یک باتری نو مقایسه می‌کند. یک باتری معمولی، می‌تواند تا ۵۰۰ چرخه شارژ دوام بیاورد و ۸۰ درصد از ظرفیت خود را حفظ کند. اما این درصد به مرور زمان کاهش می‌یابد و در نتیجه، مدت زمان نگهداری شارژ در آن کمتر می‌شود.
فراموش نکنید که یک چرخه شارژ به منزله هر بار اتصال گوشی به شارژر نیست، بلکه هر بار پر شدن شارژ گوشی از صفر تا ۱۰۰ درصد به عنوان یک چرخه محاسبه می‌شود.
قابلیت Performance Management در آی او اس چیست؟
در قسمت Battery Health، این امکان برای کاربر فراهم شده تا متوجه شود که عملکرد باتری در حد مطلوب است یا خیر. هر چه عمر باتری زیاد شود و کیفیت عملکرد آن تقلیل یابد، اپل قابلیت Performance Management را برای فعال می‌کند.
این قابلیت به منظور پیشگیری از هرگونه خاموش شدن‌های ناگهانی و خالی شدن سریع شارژ گوشی فعال می‌شود. البته این امکان برای کاربران فراهم شده تا در صورت تمایل، Performance Management را غیرفعال کنند.
این ویژگی تاثیری را در عملکرد قابلیت‌های دستگاه از قبیل ارتباط اینترنت، کیفیت دوربین و… برجای نمی‌گذارد؛ بلکه تغییراتی جزیی از قبیل کم شدن نور پس‌زمینه، کاهش صدای بلندگو، تقلیل نرخ فریم در حین اسکرول کردن و… را به دنبال دارد.
سیستم عامل آی او اس به گونه‌ای طراحی شده که در صورت شناسایی افت عملکرد باتری، این موضوع را به اطلاع کاربر می‌رساند تا بتواند برای تعویض باتری اقدام کند.
همچنین اپل از قابلیتی نوآورانه برای شارژ باتری در آی او اس استفاده کرده که منجر به افزایش طول عمر باتری خواهد شد. این قابلیت، نحوه استفاده کاربر از دستگاه و بازی‌های زمانی شارژ را زیر نظر می‌گیرد و با بهینه‌سازی فرآیند شارژ، از بروز مشکل در شارژ و عملکرد باتری جلوگیری می‌کند.
قابلیت Battery Health در مک او اس
به مانند آی او اس، سیستم عامل مک او اس نیز نحوه شارژ، چرخه شارژ و سلامت باتری دستگاه را مورد ردیابی و ارزیابی قرار می‌دهد. برای دسترسی به این اطلاعات، می‌توانید به منوی اپل که در قسمت بالایی و سمت چپ صفحه جای گرفته، مراجعه کنید.
در اینجا، می‌توانید System Information را نصب کنید و بعد از آن گزینه Power را در قسمت Hardware انتخاب کنید. در نهایت با انتخاب Power، جزییات مربوط به باتری را مشاهده خواهید کرد.
در اینجا، اطلاعاتی از قبیل تعداد چرخه‌های شارژ، وضعیت باتری و حداکثر ظرفیت آن نمایش داده می‌شود. اپل محدوده چرخه شارژ دستگاه‌های مک را در وب‌سایت خود منتشر و اعلام کرد که این عدد برای مدل‌های مک بوک ایر (۲۰۱۸) حدود ۳۰۰ و برای مک بوک‌های جدید از جمله مک‌های مجهز به تراشه M۱ برابر با ۱۰۰۰ چرخه است.

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه فناوری

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


فال حافظ روزانه شنبه 1 اردیبهشت 1403 با معنی و تفسیر دقیق