برنج قهوه ای ایرانی و خواص بی نظیر آن


برنج قهوه ای اگرچه غذای ساده ای است اما در مقایسه با برنج سفید از خاصیت های زیادی برخوردار است . برنج قهوه‌ای سرشار از منگنز است که این ماده معدنی برای بسیاری از فرآیند‌های مهم بدن مانند رشد استخوان، ترمیم زخم، متابولیسم و ​​تنظیم قند خون حیاتی است. کمبود منگنز همچنین با افزایش خطر […]

برنج قهوه ای اگرچه غذای ساده ای است اما در مقایسه با برنج سفید از خاصیت های زیادی برخوردار است . برنج قهوه‌ای سرشار از منگنز است که این ماده معدنی برای بسیاری از فرآیند‌های مهم بدن مانند رشد استخوان، ترمیم زخم، متابولیسم و ​​تنظیم قند خون حیاتی است. کمبود منگنز همچنین با افزایش خطر از بین رفتن مواد معدنی لازم برای استخوان، ضعف در مراحل رشد و کاهش باروری همراه است. آنتی اکسیدان‌های موجود در برنج قهوه‌ای نیز به جلوگیری از عفونت سلولی ناشی از مولکول‌های ناپایدار معروف به رادیکال‌های آزاد کمک می‌کند و همچنین باعث کاهش التهاب در بدن می‌شود.

برنج قهوه ای را بدون نگرانی در برنامه غذایی خود قرار دهید

برنج قهوه ای شاید در نگاه اول خیلی تعجب برانگیز به نظر برسد و آن را یک نوع برنج خارجی یا بی کیفیت به حساب بیاوریم و از آن جا که ذائقه ما با نوع برنج سفید بیشتر خو گرفته است، مصرف آن در ایران کمتر مورد توجه واقع شده باشد؛ ولی بهتر است بدانید برنج قهوه ای دارای خواص بیشتری از نوع سفید آن است و فقط به خاطر رنگی که دارد، خیلی از خانواده ها برای خانواده خود یا زمانی که مهمان دارند، مصرف نمی کنند.

برنج قهوه ای ایرانی و خواص بی نظیر آن

برنج قهوه ای چیست؟

برخلاف باور عمومی، برنج قهوه ای چیز جداگانه ای از برنج سفید نیست. دانه های برنج را زمانیکه از شالیزارها جدا می کنند به آن ها به خاطر داشتن پوسته شلتوک می گویند. تفاوت برنج قهوه ای با سفید در نحوه جداسازی این پوسته رویی است. برنج سفید را به کارگاه های شالی کوبی می برند تا پوست روی آن جدا شوند ولی برنج قهوه ای قبل از گرفتن پوست، آن را حرارت می دهند تا مواد معدنی و ویتامین های موجود در پوسته به مغز دانه نفوذ کند. نفوذ این مواد به دانه های برنج، باعث قهوه ای شدن رنگ آن می شود که به همین خاطر به آن برنج قهوه ای می گویند.

پس برنج قهوه ای چیزی جدا از نوع سفید آن نیست و تفاوت آن در طرز تهیه اولیه است. برنج قهوه ای به دلیل سبوسی که دارد جز غلات به حساب می آورند و نسبت کربوهیدرات های آن نسبت به بقیه انواع، بیشتر است؛ برای همین امروزه در جهان بیشتر از همه مورد توجه قرار گرفته است، مخصوصا برای افرادی که برای سلامتی خود اهمیت زیادی قائل هستند.

برنج قهوه ای در کجا بیشتر مصرف می شود؟

این برنج به دلیل اینکه ضایعات کمتری دارد، مصرف آن رو به گسترش است، ازاین رو باعث افزایش درآمد کشورهایی تولید کننده برنج شده است. این نوع برنج بیشتر در کشورهای جنوب شرقی و شرق آسیا کشت می شود و چند سالی است که مصرف آن در کشور ما افزایش پیدا کرده است.

روش تهیه برنج قهوه ای

روش تهیه برنج قهوه ای مانند برنج سفید است. همانطور که در بالا گفتیم، وقتی دانه های برنج هنوز به صورت شلتوک هستند، به جای انتقال آن ها به کارگاه های شالی کوبی، آن ها را با آب داغ حرارت می دهند تا مواد معدنی و ویتامین های موجود بر روی پوسته داخل دانه های برنج نفوذ پیدا کند. این فرآیند، یعنی حرارت دهی و نفوذ مواد معدنی به داخل دانه های برنج باعث تغییر رنگ دانه ها به رنگ قهوه ای می شود. تفاوت آن ها با برنج سفید، این است که پوسته های شلتوک همان اول جدا نمی شوند؛ بلکه بعد از اینکه حرارت داده شده اند و مواد نفوذ پیدا کردند، آن ها را جدا می کنند. برای همین است خواص این نوع برنج بیشتر از بقیه است و مصرف آن در حال گسترش است.

البته برنج قهوه ای را می توان به صورت دیگری هم نیز تعریف کرد:

” اگر از دانه های شلتوک برنج، فقط یک لایه برداریم به آن برنج قهوه ای می گویند. برداشتن چند لایه دیگر شما را به برنج سفید می رساند.”

طرز تهیه این نوع برنج خیلی ساده است و هیچ تفاوتی با نوع سفید آن ندارد.

مواد لازم

– برنج قهوه ای یک پیمانه (ما یک پیمانه را به عنوان نمونه به کار می بریم و شما می توانید بسته به تعداد افراد افزایش دهید)

– آب دو و نیم پیمانه

– نمک و روغن به مقدار لازم

طرز تهیه

– برنج را درون یک قابلمه با آب بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید تا جوش بیاید.

– سپس بعد از اینکه به جوش آمد، حرارت را کم کنید تا برنج کامل دم بکشد و آب برنج به اصطلاح تمام شود.

– بعد از ۱۰ تا ۱۵ دقیقه برنج شما مصرف است.

نکات مهم در پخت

– بعد از اینکه آب برنج تمام شد، آن را آبکشی نکنید زیرا آبکشی کردن باعث از بین رفتن ویتامین های و مواد املاحی آن می شود.

– میزان آبی که شما برای پخت برنج قهوه ای استفاده می کنید، باید دو برابر مقدار برنج باشد.

– قبل از پخت، بهتر است که حدود نیم ساعت آن را در آب خیس کنید که در هنگام پخت نرم تر شوند.

– زمان پخت برنج قهوه ای حدود یک ساعت است.

– قبل از پخت، کیفیت آن را بررسی کنید. بسیاری از فروشگاه ها برنج های به رنگ دیگر را به عنوان برنج قهوه ای به فروش می رسانند؛ همچنین از خرید برنج های مانده خودداری کنید، زیرا روغن های موجود در آن ها باعث بدطعم و بی کیفیت تر شدن آن ها می شود

– به دلیل املاح بالا، می توان آن را به صورت پوره برای کودکان مصرف کرد.

– بهترین خوراکی برای مصرف در تمامی وعده ها (ناهار و شام) است.

برنج قهوه ای ایرانی و خواص بی نظیر آن

خواص برنج قهوه ای ایرانی

کنترل دیابت

برنج قهوه ای برای افراد دیابتی و هیپر گلاسمی مفید است. شاخص گلیسمیک پایینی دارد که در کاهش مقاومت انسولین مفید است و در تثبیت سطح قند خون در بدن کمک می کند.مطالعه تطبیقی انجام و منتشر شده در مجله بین المللی علوم غذایی و تغذیه نشان داد که غنی در فیتیک اسید، فیبر و پلی فنول های است. کربوهیدراتی پیچیده است که به کاهش تدریجی قند در مقایسه با برنج سفید کمک می کند. انجمن دیابت آمریکا همچنین توصیه می کند که دیابتی ها برنج قهوه ای را انتخاب کرده تا نیاز به ویتامین های ضروری، فیبر و مواد معدنی در رژیم غذایی را به دست آورند.

فعالیت آنتی اکسیدانی

برنج قهوه ای غنی از آنتی اکسیدان قوی است که در مقابل آسیب ناشی از رادیکال های آزاد اکسیژن محافظت می کند. این آنزیم حاوی آنزیم آنتی اکسیدانی مهم به نام سوبر اکسید دیسمیوتازاست که از سلول ها در برابر آسیب اکسیداسیون در طول تولید انرژی محافظت می کند. مطالعه تحقیقاتی در ژورنال علوم پزشکی مالزی شامل برنج سفید و قهوه ای است، نشان داد برنج قهوه ای، به جلوگیری از بیماری های مختلف اکسیداسیون مانند بیماری های قلبی عروقی کمک می کند.

جلوگیری از چاقی

برنج قهوه ای، ابزاری برای کنترل وزن برای افرادی است که با چاقی مبارزه می کنند. حاوی منگنز است که به تولید چربی های بدن کمک می کند. مطالعه ای که در این زمینه انجام شد نشان داد تمامی غلات مانند برنج قهوه ای و برنج سیاه اثرات مثبتی روی بدن با توجه به کاهش شاخص توده بدنی و چربی دارند. همچنین فعالیت رشد گلوتاتیون پروکسیداز ، آنزیم آنتی اکسیدان را افزایش می دهد که به بالا بردن سطح کلسترول خوب در افراد چاق کمک می کند.

جلوگیری از آلزایمر

تحقیقی در سال ۲۰۱۳ نشان داد که جوانه برنج قهوه ای به جلوگیری از عوارض اعصاب مانند بیماری آلزایمر نسبت به فراوانی اسید گاما – کمک می کند. برنج قهوه ای شامل موادی مفیدی است که به مهار آنزیم های مضر کمک می کند، که با بیماری آلزایمر مرتبط است. هم چنین برای دیگر اختلالات مغزی مانند جنون و فراموشی نیز مفید است.

کاهش استرس در زنان شیرده

جوانه برنج قهوه ای برای سلامت روانی مادران شیرده مفید است. مطالعه تحقیقی در مجله اروپایی تغذیه نشان داده است که مصرف برنج قهوه ای می تواند نتایج مثبتی را در زنان شیرده با توجه به کاهش اختلالات روحی، مراحل افسردگی و خستگی نشان دهد. همچنین پیشنهاد شده است که مصرف برنج قهوه ای در دوران شیردهی توانایی بدن برای مقاومت در برابر استرس را افزایش داده و ایمنی کلی را بهبود می بخشد.

سلامتی دستگاه گوارش

برنج قهوه ای مفید است و می تواند به رژیم غذایی روزانه برای حفظ سیستم گوارشی سالم اضافه شود. فیبر موجود در آن به تنظیم عملکرد روده کمک می کند و شما را سیر نگه می دارد. مطالعه بررسی اثرات برنج سفید و برنج قهوه ای در طول هضم معده به طور کیفی مشخص کرد که سبوس برنج قهوه ای از جذب اسید و رطوبت جلوگیری می کند که منجر به حفظ بافت بهتر می شود. هم چنین محتوای فیبر، از بیماری دیگر مانند یبوست و کولیت جلوگیری می کند.

بهبود سلامت قلب

برنج قهوه ای غنی از سلنیوم است که برای بهبود قلب مفید است. مصرف غلات مانند برنج قهوه ای به کاهش انسداد شریان ها به علت تجمع پلاک کمک می کند. این اقدام حفاظتی خطر اختلالات قلبی مانند فشار خون بالا و بیماری های عروقی را کاهش می دهد. مطالعات انجام شده در این زمینه نشان داد که بافت اطراف دانه برنج قهوه ای حاوی بخشی است که علیه پروتیین درون ریز ، آنژیوتانسین که نقش عمده ای در رشد فشار خون بالا وآترواسکلروز ایفا می کند، عمل می کند.

برنج قهوه ای ایرانی و خواص بی نظیر آن

کنترل سطوح کلسترول

برنج قهوه ای گزینه خوبی برای حفظ سطح سالم کلسترول به علت وجود روغن طبیعی است. مطالعه تحقیقی نشان داد که دارای ویژگی های هیپوگلاسمیک است در نتیجه کنترل کلسترول را تنظیم می کند. حاوی مواد مغذی مفید است که به متابولیسم چربی و گلوکز کمک می کند. مصرف برنج قهوه ای باعث بهبود قابل توجهی در سرم و کلسترول خوب در افراد با استفاده از اتانول مزمن شده است. هم چنین نشان داده می شود که جوانه برنج قهوه ای به جلوگیری از افزایش چربی کبد کمک می کند.

جلوگیری از سرطان

برنج قهوه ای در جلوگیری از سرطان روده، سرطان پستان و سرطان خون مفید است. این اثر مفید را می توان به حضور آنتی اکسیدان ها قوی و محتوای فیبر بالا در آن نسبت داد. محتوای فیبر موجود در برنج قهوه ای توانایی پیوستن به سرطان مضر را دارد که باعث سموم در بدن می شود. این کار مانع چسبیدن سموم به دیواره روده می شود و به از بین بردن آن ها از بدن کمک می کند.

یک مطالعه تحقیقی برای ارزیابی خواص برنج قهوه ای، نشان داد که سبوس آن شامل فنول های اصلی مثل تریسین، فرولیک اسید و کفیک اسید است که در سطوح پایین تر برنج سفید وجود دارد. این اجزای فنولی در مهار تکثیر سلول های سرطان روده و سینه ارزشمند هستند. مطالعه دیگر اثر جوانه برنج قهوه ای بر مرگ سلولی و اثرات بازدارنده آن بر تولید سلول های سرطانی خون را نشان داد. علاوه بر این، تحقیقات اثرات ضدتوموری برنج قهوه ای را در رژیم غذایی تایید کرده است.

بهبود عملکرد سیستم عصبی

برنج قهوه ای برای عملکرد نرم مغز و سیستم عصبی مفید است. به تسریع متابولیسم مغز به خاطر حضور ویتامین ب و مواد معدنی ضروری مانند منگنز و منیزیم کمک می کند. این مواد معدنی ضروری فعالیت کلسیم را در بدن حفظ می کنند و به تنظیم اعصاب و ماهیچه کمک می کنند. این برنج نیز مانع از افزایش ناگهانی کلسیم به سلول های عصبی و فعال سازی عصبی می شود که به حفظ اعصاب و ماهیچه ها کمک می کند و از انقباض زیاد جلوگیری می کند. ویتامین ایی موجود در آن نقش حیاتی در جلوگیری از بیماری های مختلف مغز ایفا می کند که ناشی از آسیب اکسیداتیو است.

ویژگی های ضد افسردگی

جوانه برنج قهوه ای حاوی ویژگی های ضد افسردگی است و در مبارزه با اختلالات مربوط به افسردگی کمک می کند. مطالعه تحقیقی نشان داد که جوانه برنج قهوه ای حاوی آمینو اسیدها ضروری مثل گلوتامین ، گلیسیرین است. این انتقال دهنده های عصبی بازدارنده کاهش ذخیره پیام ها در ارتباط با اضطراب، افسردگی و استرس در مغز را تسهیل می کنند و منجر به حالت آرامش بخشی می شوند.

بهبود بی خوابی

برنج قهوه ای در درمان بی خوابی مفید است چون منبع طبیعی هورمون خواب است. این کار باعث بهبود کیفیت خواب با استراحت اعصاب و افزایش چرخه خواب می شود.

بهبود ایمنی

برنج قهوه ای با مقادیر قابل توجهی از ویتامین ها، مواد معدنی، و اجزای ضروری فنولی که به افزایش سیستم ایمنی بدن کمک می کند، پر شده است. بدن را تغذیه می کند، درمان را سرعت می بخشد و توانایی آن برای مبارزه با عفونت ها را افزایش می دهد.

بهبود سلامت استخوان

برنج قهوه ای برای حفظ استخوان های سالم مفید است. غنی از منیزیم است که همراه با کلسیم ساختار فیزیکی را برای استخوان ها فراهم می کند. برنج قهوه ای غنی از منیزیم از کانی گیری استخوان جلوگیری می کند و برای بیماری مانند ورم مفاصل و پوکی استخوان مفید است.

چگونه برنج قهوه ای خوب را انتخاب و نگه دارید؟
برنج قهوه ای حاوی روغن های طبیعی است که اگر برای مدت طولانی نگهداری شوند، این پتانسیل را دارند که کهنه شوند. توصیه می شود که تاریخ آن را بررسی کنید و تازه مصرف کنید. برنج قهوه ای خام را می توان تا شش ماه در یک ظرف پر از هوا در دمای اتاق نگهداری کرد تا دست نخورده باقی بماند. برای بیشتر شدن عمر ، می توان در یخچال نگهداری کرد. برنج قهوه ای باید با احتیاط نگه داری شود. ذخیره نادرست برنج پخته شده می تواند رشد باکتری به نام باسیلوس را ایجاد کند که می تواند موجب مسمومیت غذایی شود. نباید در دمای اتاق نگهداری شود و یا یشتر از یک بار گرم شود.

چگونه برنج قهوه ای را بپزید؟
برنج قهوه ای مدت زمان طولانی را برای پخت نیاز دارد و به دلیل پوشش فیبر بیرونی آن به آب بیشتری نیاز دارد. برای یک فنجان برنج، می توانید از دو و نیم تا سه فنجان آب استفاده کنید. خیساندن برنج قبل از پخت باعث کاهش زمان پخت می شود. برنج قهوه ای حدود ۳۵ تا ۴۰ دقیقه طول می کشد تا آماده شود.

برنج قهوه ای برای بسیاری از اندام ها از جمله قلب، گوارش، مغز، استخوان ها، کلسترول، و فشار خون مفید است. برنج قهوه ای بیماری مانند پسوریازیس و ریزش مو را درمان می کند، پوست را بهبود می دهد . دارای ویژگی های ضد پیری است که به حضور اسید فرولیک ، آنتی اکسیدان نسبت داده می شود. برنج قهوه ای سرشار از اسید فولیک است که در دوران بارداری برای رشد سالم جنین ضروری است. مقدار کم برنج قهوه ای نیز برای بیمارانی که از عفونت های رنج می برند، توصیه می شود.

برنج یک دانه متنوع است که برای بسیاری از مردم سراسر دنیا مهم است. انواع مختلفی از برنج وجود دارد اما سفید و قهوه ای هستند که عموما خورده می شوند و سالم است. با پزشک صحبت کنید تا مطمئن شوید فیبر کافی در رژیم غذایی دارید.

برنج قهوه ای ایرانی و خواص بی نظیر آن

مقایسه کامل برنج سفید یا قهوه ای :کدام یک از موارد سالم تر است؟

برنج قهوه ای

چون برنج قهوه ای تمام بخش های گندم را شامل می شود:سبوس (پر از فیبر)، جوانه و آندوسپرم(که غنی از کربوهیدرات است)، دانه کامل در نظر گرفته می شود.تحقیقات نشان می دهد که کل مواد غذایی می توانند کلسترول را کاهش داده و خطر سکته، بیماری های قلبی و دیابت نوع ۲ را کاهش دهند و برنج قهوه ای را به یک گزینه سالم تبدیل کنند.

برنج سفید

فرآیندی که روی برنج انجام می شود سبوس و جوانه برنج قهوه ای را از بین می برد که باعث می شود به رنگ سفید تبدیل شود.

برنج قهوه ای ایرانی و خواص بی نظیر آن

ارزش غذایی

بنابراین کدام یک از برنج قهوه ای یا سفید سالم تر است و کدام یک را انتخاب می کنید؟

برنج قهوه ای برای رژیم غذایی سالم توصیه می شود زیرا حاوی مواد مغذی بیشتری است.

برنج قهوه ای کالری بیشتری دارد، اما شامل پروتئین و فیبر اضافی است که فوایدی برای سلامتی دارد مثل :

کاهش کلسترول
کنترل سطح قند خون
تغذیه باکتری روده
کمک به احساس سیری بیشتر
برنج قهوه ای منبع خوبی از سلنیوم است که نقش مهمی در تولید هورمون تیروئید، تولید آنتی اکسیدان و عملکرد سیستم ایمنی ایفا می کند، طبق تحقیقات منتشر شده در ژورنال بین المللی غدد، و نیز منیزیم، که به انقباض عضلانی و توسعه استخوان کمک می کند.

برنج سفید غنی شده با اسید فولیک برای زنان باردار و زنانی که شیردهی می کنند توصیه می شود. اسید فولیک به بدن کمک می کند تا دی ان ای و دیگر مواد ژنتیکی را بسازد و از تقسیم سلولی پشتیبانی کند. برنج سفید معمولا حاوی کلسیم و آهن بیشتری برای تقویت است.در حالی که همه برنج می تواند منبع مهم انرژی باشد، برنج قهوه ای حاوی مواد مغذی بیشتری است و مزایای سلامتی بیشتری دارد. با پزشک خود صحبت کنید تا مطمئن شوید که فیبر کافی در رژیم غذایی دارید و یا با خدمات تغذیه در برای اطلاعات بیشتر تماس می گیرید.

برنج قهوه ای برای شما خوب است و غذایی توصیه شده برای بهبود عادات غذایی و سلامت کلی است. با این حال، ورزش کاران اغلب از دستورالعمل های غذایی مختلفی تحت تغذیه ورزشی پیروی می کنند. این شامل خوردن برنج سفید به عنوان منبع کربوهیدرات اصلی برای انرژی سریع و تامین گلیکوژن می باشد. ورزش کاران تلاش می کنند وزن کم کنند و به کربوهیدرات زیادی برای سوخت بدن نیاز دارند.

با وجود اینکه خوردن برنج سفید ناسالم در نظر گرفته می شود، ورزشکاران و وزنه برداران هر گونه ادعاهای منفی را نادیده می گیرند. آن ها معمولا برنج سفید را به عنوان بخش مهمی از برنامه های غذایی مصرف می کنند. هدف ورزش کار و وزنه برداران تامین مقادیر کافی مواد مغذی پر مصرف برای آموزش شدید و پر کردن سوخت ذخایر گلیکوژن به شدت کاهش یافته است. برنج سفید نقش عمده ای در این فرآیند ایفا می کند و به عنوان غذای عالی ورزشی برای این ورزش کاران در نظر گرفته می شود.

کربوهیدراتی مانند برنج سفید برای آموزش فیزیکی، ضروری است. کربوهیدرات نیز پس از ورزش شدید، گلیکوژن عضلات را پر می کند. یکی از رایج ترین وعده های غذایی برای وزنه برداران یک کاسه بزرگ برنج سفید با سینه مرغ بریان است.

مطابق با مجله علوم ورزشی، رتبه بندی غذاهای غنی از کربوهیدرات در شاخص گلیسمیک، منبع دردسترس کربوهیدرات را برای سنتز گیلیکوژن ماهیچه ها فراهم می کند. تمرینات سخت به طور قابل توجهی قند (گلیکوژن)را در عضلات تصفیه کرده و کربوهیدرات درست را تغذیه می کنند

برنج سفید در شاخص گلیسمیک بالا است. این به این معنی است که چگونه غذاها بر قند خون و سطح انسولین تاثیر می گذارند. با توجه به مقاله ای که در ژورنال پزشکی ورزشی منتشر شده است، دانستن نحوه دسترسی به کربوهیدرات در طی ورزش طولانی مدت ضروری است. به همین دلیل است که تحقیقات مصرف کربوهیدرات در ورزش کاران، حوزه تغذیه ورزشی را تحت سلطه خود آورده است.

برنج قهوه ای را از کجا تهیه کنیم؟

این نوع برنج با توجه به اینکه در ایران به تازگی باب شده است، نمی توان در همه جا به راحتی پیدا کرد؛ اما برای پیدا کردن آن می توانید از روش های زیر اقدام کنید:

– فروشگاه های زنجیره ای در سطح شهر

– فروشگاه های اینترنتی

– فروشگاه ها موجود در شمال کشور

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه گردشگری

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!



بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


دانلود آهنگ دوباره نخوابیدم افکار پریشون ریمیکس اینستا