صنایع معدنی فارس نیازمند آب و زیرساخت هستند


صنایع معدنی فارس نیازمند آب و زیرساخت هستند

شیراز- ایرنا- رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت فارس با تشریح توانمندیهای استان در زمینه معدن گفت:زمانی می‌توانیم طرح اساسی صنایع معدنی را اجرا کنیم که زیر ساخت و آب را فراهم کنیم چرا که آب یکی از مهم ترین مولفه‌هایی است که باید مد نظر قرار داد.

حمیدرضا ایزدی در جلسه تبیین اجرای طرح مطالعات آمایش صنعتی، معدنی و تجاری استان فارس در شیراز با اشاره به اینکه بیش از ۶۰ نوع ماده معدنی در استان فارس وجود دارد اظهار کرد: فارس در بخش معدن بر روی بخش زاگرس قرار دارد و اکثر معادن استان، معادن آهکی هستند و در شمال و شمال شرق آن معادن خاک نسوزی قرار دارند که بیش از ۹۰درصد خاک نسوز کشور را تامین می‌کنند.

وی ادامه داد: استان فارس تقریبا یک ایران کوچک است چرا که دارای ۳۶شهرستان است که همین تعدد شهرستان باعث شده کارها، گستردگی بیشتری داشته باشند، از طرفی نیز فاصله بین شهرها بسیار زیاد است به گونه ای که شمالی ترین و جنوبی ترین شهرستان های استان حدود هفت ساعت فاصله با مرکز استان دارند همچنین تغییرات فراوانی که به لحاظ جغرافیایی و آب و هوایی در استان وجود دارد باعث شده ما دارای منابع مختلفی باشیم.

ایزدی ادامه داد: واحدهای کاشی و سرامیک و معادن سنگ آهن بسیاری نیز داریم؛ همچنین معادن روی و فولاد، واحد های کنسانتره و سنگ های تزئینی خوبی در شمال و شمال شرق استان وجود دارد.

رئیس سازمان صمت فارس اضافه کرد: این تنوع بسیار زیاد باعث شده ما به فکر این باشیم که صنایع وابسته به مواد معدنی را تعریف کنیم.

وی با بیان اینکه از سال ۱۳۸۸تا کنون نزدیک به ۵۵ هزار کیلومتر مربع از مساحت استان فارس توسط سازمان ایمیدرو در حال اکتشاف است، گفت:هدف از این اکتشافات راه اندازی کارخانه و صنایع تبدیلی است نه خام فروشی و تمام توان ما از انجام این اکتشافات، این است که مواد معدنی موجود در استان را شناسایی کنیم و این امر در قالب طرح آمایش سرزمین است.

ایزدی عنوان کرد: بعد از مشخص شدن انواع و میزان مواد معدنی موجود در هر منطقه می‌توانیم برای هر کدام طرح تعریف کنیم و صنایع وابسته به آن ماده معدنی را راه اندازی کنیم نگاه ما بر این است که حتما صنایع معدنی را در استان فارس گسترش دهیم تا موجب تحول و توسعه پایدار در استان شود.

احمد تشکینی مسئول طرح آمایش وزارت صنعت ، معدن و تجارت در این جلسه با بیان اینکه شروع دولت با بحث آمایش نویدی بر این است که عزم جدی برای این موضوع وجود دارد، اظهار داشت: از روز اول استقرار وزیر به ما دستور دادند که آمایش را پیگیری کنیم.

او با بیان اینکه سفر آمایشی را با سفرهای رئیس‌جمهوری منطبق کردیم، گفت: در آمایش به دنبال این هستیم که بهترین نوع توزیع فعالیت‌های اقتصادی را با توجه به منابع طبیعی و انسانی هر استان انجام دهیم.

مسئول طرح آمایش وزارت صنعت ، معدن و تجارت با اشاره به ضرورت انجام طرح آمایش افزود: در آمایش چند هدف کلان هم دنبال می‌شود که توزیع بهتر و هماهنگ فعالیت‌ها نخستین مورد است، به صورت مثال اعلام شد که شهرک زده شده اما زیرساخت آن فراهم نشده است.

تشکینی با بیان اینکه معادن زیادی در استان فارس است که باید فرآوری آنها مستقر شود، بیان کرد: توزیع بهتر و هماهنگ فعالیت‌ها نیز مهم است نکته دیگر که از لحاظ اجتماعی نیز مهم است جلوگیری از حرکت مکانی نابجای جمعیت در شهرستان‌ها است، در برخی از استان‌ها شهرستان‌ها توازن جمعیتی ندارند و این امر به دلیل این است که استقرار فعالیت‌ها خیلی استقرار موثری نبوده است.

او با بیان اینکه جلوگیری از فشارهای غیرکارشناسی نیز از جمله اهداف و ضروریات سند آمایش است، عنوان کرد: اگر سندی از ظرفیت‌ها داشته باشیم کسی به خودش اجازه نمی‌دهد خارج از این سند و کار کارشناسی مطالبه‌ای غیرکارشناسی داشته باشد.

مسئول طرح آمایش وزارت صنعت ، معدن و تجارت با بیان اینکه البته اسفند سال گذشته سند آمایشی ابلاغ شده تکلیف آن چه می‌شود گفت: براساس توافقی که شده قرار نیست زحمات کارشناسی انجام شده نادیده گرفته شود.

تشکینی افزود: آن سند در سطح خودش اگر مورد تایید مسئولان استانی است که بر مبنای همان می‌توان کار کرد اما اگر نقدهایی به سند وارد باشد می‌توان بر مبنای سند آمایش صنعتی عمل کرد.

او با اشاره به ویژگی‌های این سند عنوان کرد: در این کار چند نکته مهم است؛ به تفکیک هر استان و شهرستانی ظرفیت‌های مطلوب را بیرون آوریم که نقشه مطلوب استان و شهرستان‌ها می‌شود، فعالیت‌های نیمه تمام صنعتی و معدنی را با آمایش مطلوب هر استان منطبق و مبنای عمل و اجرا کنیم.

مسئول طرح آمایش وزارت صنعت ، معدن و تجارت بیان کرد: در این سند بحث معدن به صورت جدی مورد توجه است و در ادامه به یک برنامه مشخصی در حوزه معدن در وزارت‌خانه خواهیم رسید، همچنین در آمایشی که انجام می‌شود صنعت و معدن نباید به بازرگانی و تجارت غالب باشد چراکه این معمولا مغفول می‌ماند، در استان‌ها از بازرگانی داخلی و تجارت خارجی نباید غافل شد.

تشکینی با بیان اینکه تمام فعالیت‌های حوزه صنعت و معدن و تجارت زیر ذره بین آمایش سرزمین صنعتی، معدنی و تجاری قرار می‌گیرد، گفت: ما در وزارت خانه یک تیم هماهنگ تجهیز کردیم که اطلاعات و خوراک به ما می‌دهند و برای راستی‌آزمایی جلسه‌ای با اتاق ایران داشتیم تا نمایندگان خود را در استان‌ها معرفی کنند یعنی این کار صرفا دولتی نیست کاری است که اجماع در سطح ملی با انجمن‌ها و تشکل‌ها داشته باشیم.

او با بیان اینکه خروجی کار سند آمایش صنعتی و معدنی و تجاری به تفکیک هر استان و شهرستان است، گفت: مشخص شده که در ۳ _ ۴ سال آینده کدام پروژه‌ها اولویت ما است و به تفکیک نیمه تمام‌ها، راکدها و فعالیت‌هایی که می‌توانند توسعه افقی و عمودی پیدا کنند، شهرک‌های صنعتی و زیرساخت‌ها و مواردی از این دست مورد توجه قرار می‌گیرند.

مسئول طرح آمایش وزارت صنعت ، معدن و تجارت گفت: توازن جمعیتی هر شهرستانی باید برای تدوین سند آمایش صنعتی و معدنی و تجاری از سوی استان‌ها در اختیار ما قرار بگیرد.

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه فارس

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید
منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


«اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج»، بهترین دعا و ظهور بزرگ‌ترین جایزه لیله الرغائب...