بحران کرونا موجب کم تحرکی و افزایش وزن در جامعه شد


بحران کرونا موجب کم تحرکی و افزایش وزن در جامعه شد

کرمان - ایرنا - رئیس دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان با بیان اینکه افزایش وزن موجب بروز بیماری‌ها در بدن می شود گفت: از اول شیوع کرونا، فعالیت بدنی، ورزش و تحرک های فیزیکی در جامعه کاهش داشته و در نتیجه چاقی افزایش یافته است.

به گزارش ایرنا، علی اسماعیلی ندیمی شامگاه یکشنبه در آئین تجلیل از واحدهای برتر غذایی و آشامیدنی شهرستان رفسنجان به مناسبت روز جهانی غذا در محل سالن شهید زکریا این شهر افزود: متوسط طول عمر ایرانی ها طی ۴۰ سال اخیر از ۵۲ سال به ۷۵ سال افزایش یافته است و اگر خانواده ها غذای سالم مصرف کنند و تحرک فیزیکی داشته باشند علاوه بر طول عمر زیاد، از زندگی با کیفیت برخوردار می شوند.

وی اظهار داشت: امید به زندگی در مردم ایران بعد از پیروزی انقلاب اسلامی به دلایل توسعه کشاورزی و تولید مواد غذایی، واکسیناسیون گسترده، آب آشامیدنی سالم و مسایل بهداشتی افزایش یافته امّا کیفیت زندگی تحت تأثیر روش های تغذیه ای نامناسب قرار گرفته است.

اسماعیلی ندیمی ادامه داد: با اینکه طول عمر افراد به متوسط ۷۵ سال افزایش یافته از طرف دیگر بیشتر مردم ایران طی ۱۰ تا ۱۵ سال آخر زندگی به بیماری های مزمن از جمله پرفشاری خون، دیابت و بیماری های قلبی و عروقی دچار شده که این بیماری ها ناشی از تغذیه ناسالم است.

وی خاطرنشان کرد: علاوه بر تغذیه سالم، عامل تحرک فیزیکی و ورزش بر سلامت و کیفیت زندگی تأثیر دارد.

دکتر اسماعیلی ندیمی خاطرنشان کرد: طی ۲ دهه اخیر بیشتر مواد غذایی که در خانواده ها مصرف می شود به شکل آماده، فست فودی، غذاهای چرب، کنسروجات و نیز مصرف نوشابه های شیرین است که موجب بروز بیماری های دیابت، قلبی و عروقی و پرفشاری خون می شود.

اسماعیلی ندیمی خاطرنشان کرد: بیماری ها در جامعه به سمت بیماری های قلبی و عروقی، سرطانی ها و بیماری های متابولیکی تغییر جهت داده اند و عامل اصلی مرگ و میرها در جامعه هستند.

وی تصریح کرد: هیچ راهی برای به دست آوردن سلامتی جز مصرف غذای سالم نیست و بهترین راه افزایش کیفیت عمر توجه به خوراکی ها است و مردم باید بدانند که چه غذایی برای بدن مفید و چه غذایی مضر است و چه ماده غذایی چه بیماری هایی را تحمیل می کند.

اسماعیلی ندیمی، مصرف غذای سالم را برای دوره سالمندی مورد تأکید قرار داد و گفت: تغذیه سالم موجب می شود این قشر زندگی با کیفیت را در دوران آخر زندگی داشته باشند.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان نیز در این آئین، گفت: ترویج کشاورزی برای تولید غذا و از بین بردن فقر در بشریت از سیاست های سازمان جهانی فائو است.

وی ادامه داد: در ایران به پیروی از این سیاست و تأکیدات دین مبین اسلام و فرموده های خداوند در قرآن کریم، به تولید غذای سالم پرداخته می شود و دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور هم وظیفه نظارت بر امر تولید این غذای سالم را بر عهده دارد.

مواد غذایی با کیفیتی توسط واحدهای تولیدی در شهرستان های رفسنجان و انار تولید می شود که به بهانه روز جهانی غذا از چهار واحد در این شهرستان ها تجلیل به عمل آمد.

شرکت صنایع غذایی کوثر کویر، واحد تولیدی نافه و شرکت نهال پسته از رفسنجان برگزیدگان و رتبه اول تا سوم تولیدکنندگان مواد غذایی سالم در رفسنجان معرفی شدند.

از شهرستان انار نیز شرکت تکین دشت خشکبار جنوب برگزیده شد که این شرکت ها در راستای تولید مواد غذایی مورد نیاز جامعه موارد بهداشتی و مواد اولیه باکیفیت و استاندارد را به کار می برند.

در ادامه از فریبا فتاحی، سارا عسکر نژاد، افسانه زینلی و فرزانه خاندانی به عنوان مسئولان فنی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان و انار تقدیر شد.

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه کرمان

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید
منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


انواع فونت و متن بسم الله الرحمن الرحیم برای بیو اینستا