طرز تهیه لوبیا پلو با سویا


طرز تهیه لوبیا پلو با سویا

پروتئین‌های سویا و گوشت، هر دو با کیفیت و کامل هستند، زیرا تمام اسیدآمینه‌های ضروری برای بدن را دارند؛ بنابراین می‌توانید با چند ترفند کوچک سویا را در بعضی غذا‌ها جایگزین گوشت کنید.

طرز تهیه لوبیا پلو با سویا

مواد لازم


برنج دو پیمانه
پیاز متوسط (نگینی خرد شده) دو عدد متوسط
لوبیا سبز (خردشده نیم سانتی) ۴۰۰ گرم
سویا دو پیمانه
هویج درشت (خرد شده) یک عدد
زعفران آسیاب شده یک قاشق چا‌ی‌خوری
پودر دارچین نصف قاشق چای‌خوری
زردچوبه نصف قاشق چای‌خوری
پودر کاری یا ادویه پلویی یک قاشق چای‌خوری
نمک به مقدار لازم
روغن زیتون و روغن سرخ کردنی به مقدار لازم
رب گوجه‌فرنگی دو قاشق غذاخوری


طرز تهیه لوبیا پلو با سویا


مرحله اول
ابتدا برنج را بشویید و سپس خیس کنید به‌طوری که به اندازه یک بند انگشت، آب روی آن باقی بماند. دو قاشق غذاخوری نمک و یک قاشق روغن زیتون به آن بیفزایید و بگذارید حداقل یک ساعت خیس بخورد.

مرحله دوم
لوبیا‌ها را به مدت ۲۰ دقیقه درون ماهی‌تابه تفت دهید. به صورت هم‌زمان، سویا را با آب داغ خیس کنید تا حدود ۲۰ دقیقه بماند. بعد از این مدت سویا‌ها را آبکشی نمایید.

مرحله سوم
لوبیا را کنار بگذارید. داخل ماهی‌تابه روغن سرخ‌کردنی را داغ کنید و پیاز را درون آن تفت دهید تا نیمه طلایی شود.

مرحله چهارم
آب سویا را کاملا با دستمال گرفته و آن را درون ماهی‌تابه بریزید. زردچوبه و رب گوجه‌فرنگی را اضافه کنید تا سویا خوب مزه‌دار شود. سپس هویج نگینی‌شده را اضافه کنید و چند دقیقه دیگر تفت دهید.

مرحله پنجم
لوبیا را همراه با سه پیمانه آب و نمک درون ماهی‌تابه بریزید. در ظرف را بگذارید تا مواد خوب بپزند.

مرحله ششم
وقتی سس غلیظ شد، پودر زعفران را اضافه کنید، کمی تفت دهید و بعد آن را کنار بگذارید.

مرحله هفتم
وقتی آب برنج جوش آمد، یک قاشق چای‌خوری نمک به آن اضافه کنید. برنج را درون قابلمه در حال جوش بریزید.

مرحله هشتم
بگذارید برنج با در باز، حدود ده دقیقه بپزد. در این مدت آن را چند بار هم بزنید. سپس برنج را آبکش نمایید.

مرحله نهم
برای دم کردن برنج، ابتدا ته قابلمه کمی روغن بریزید. سپس، یک لایه برنج کف قابلمه بریزید و بعد یک لایه از سس روی آن اضافه کنید. کمی دارچین و پودر کاری روی مایه‌تان بریزید. اکنون برنج را با مایه مخلوط کنید تا جایی که کاملا رنگ بگیرد. این کار را لایه‌لایه تا وقتی موادتان تمام شوند، ادامه دهید.

مرحله دهم
در انتها نصف لیوان آب به برنج اضافه کنید و به‌مدت چهل دقیقه روی گاز بگذارید تا دم بکشد. بعد از این مدت لوبیا پلو با سویا آماده است.


چند نکته مهم


اگر دوست ندارید غذای شما زیاد ادویه‌ای شود، پودر کاری یا ادویه پلویی را حذف کنید.
ته‌دیگ لوبیاپلو، یکی از خوشمزه‌ترین ته‌دیگ‌هاست. پس در مرحله دم، کمی نان لواش زیر برنج قرار دهید.
برنج را کاملا با مایه مخلوط کنید تا تکه‌های سفید برنج در غذا پیدا نباشد.
منبع: مجله دلتا

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه آشپزی

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


لخته خون گوشتی شبیه جگر در پریودی چیست و چه علتی دارد‌؟ +‌روش درمان