آیا 17 میلیون واکسن‌نزده در ایران با خطر مرگ روبرو هستند؟


آیا 17 میلیون واکسن‌نزده در ایران با خطر مرگ روبرو هستند؟

کارشناس: بیشترین میزان فوتی‌ها از میان افرادی است که واکسن دریافت نکرده‌اند.

به گزارش اسپوتنیک به نقل از روزنامه «همشهری»، کمال حیدری، معاون وزیر بهداشت ایران اعلام کرد که بیشترین میزان فوتی‌ها از میان افرادی است که واکسن دریافت نکرده‌اند. تا زمانی‌ که ۸۵ درصد جامعه واکسینه نشوند، حلقه شیوع ویروس شکسته نمی‌شود.

دایره واکسیناسیون هنوز کامل نشده است. آخرین آمارهای منتشرشده نشان می‌دهد ۲۵ درصد جمعیت هدف، یعنی حدود ۱۷ میلیون نفر واکسن تزریق نکرده‌اند. به‌ گفته وزیر بهداشت با تزریق واکسن به ۵۰ میلیون و ۸۴۳ هزار و ۵۷۸ هزار نفر تا ظهر روز گذشته، ، ۷۶ درصد دوز اول را دریافت کرده‌اند و با تزریق به ۲۹ میلیون و ۵۰۳ هزار و ۷۸۳ نفر، واکسیناسیون ۴۰ درصد با دوز دوم کامل شده است؛ هر چند که اعلام می‌شود برای رسیدن به ایمنی باید ۸۵ درصد جمعیت واکسینه شوند.

مخالفت با تزریق واکسن، انتظار برای ورود واکسن‌های خارجی دیگر، ترس از پیامدهای تزریق، انتشار اخبار نادرست درباره عوارض واکسن‌ها و ... گروهی را خارج از حلقه واکسیناسیون قرار داده است؛ اتفاقی که به‌ گفته معاون وزیر بهداشت، در کشورهای دیگر هم رخ داده است. مقاومت در برابر واکسیناسیون در شرایطی است که مسئولان نظام سلامت خبر از وقوع پیک جدید کرونا در پاییز می‌دهند.

در حالی‌ که بیش از ۷۵ درصد جامعه هدف کشور، تاکنون واکسن‌ دریافت کرده‌اند اما جمعیت باقی‌مانده‌ای که به دلایل مختلف هنوز واکسن دریافت نکرده‌اند، خطر جدی برای قطع زنجیره کرونا به شمار می‌روند.

کمال حیدری، معاون وزیر بهداشت گفت:« با این وضعیت نمی‌توان زنجیره شیوع را شکست. در همه جای دنیا گروهی نسبت به تزریق واکسن تردید دارند که قابل‌ قبول نیست. افرادی که از واردشدن ویروس ضعیف‌شده به بدنشان نگرانند، اگر ویروس واقعی وارد بدنشان شود، چطور می‌خواهند نجات پیدا کنند. بررسی‌های ما نشان می‌دهد که بیشترین میزان فوتی از میان افرادی است که واکسن نزده‌اند. افرادی که تمایل به واکسن‌نزدن دارند، باید تصمیم خودشان را بگیرند.

برخی دنبال واکسن‌هایی هستند که در بازار وجود ندارد. به همین دلیل واکسیناسیون‌شان را به تعویق انداخته‌اند. در حالی‌ که ایران جزو کشورهای معدودی است که انواع واکسن‌های خارجی و داخلی را در اختیار مردم قرار داده است. به هر حال تمام واکسن‌ها اثربخشی خودشان را دارند و نباید وقت را ازدست داد. باید هر چه زودتر بدن را با ویروس آشنا کرد تا سیستم دفاعی هم آماده شود.

گروهی دنبال واکسن ایرانی هستند اما میزان عرضه و تقاضا یکسان نیست. به همین دلیل تاکنون واکسن نزده‌اند. عده‌ای هم به‌ طور کلی اعتقادی به تزریق واکسن ندارند. واکسن‌نزدن این افراد در حالی است که در هر دوره زمانی پیک جدیدی را تجربه می‌کنیم و اگر مردم بدنشان ایمن باشد، احتمال فوت، بستری و ابتلا کمتر می‌شود.

هم‌اکنون ۶۱ درصد کل جامعه یک دوز واکسن دریافت کرده‌اند. البته معیار اصلی برای ایجاد ایمنی، تزریق دو دوز واکسن و سپری‌شدن دو هفته از تزریق دوز دوم است: «واکسن به اندازه کافی برای کل جمعیت تامین شده است و ما می‌توانیم برای جمعیت باقی‌مانده در کمتر از یک هفته واکسن تزریق کنیم اما شرطش این است که افراد مراجعه کنند؛ در حالی‌ که گروهی تمایلی به تزریق ندارند.

اگر ۸۵ درصد جمعیت کشور واکسینه شوند، ۱۵ درصد واکسن‌نزده باقی می‌مانند که خطر عمده‌ای برای ایجاد ایمنی در کشور ایجاد نمی‌کنند. حلقه انتقال ویروس با واکسیناسیون ۸۵ درصد شکسته می‌شود».

وزارت بهداشت ایران اعلام می‌کند تا کنون ۱۲۶ میلیون دوز واکسن وارد کشور کرده است؛ سینوفارم، آسترازنیکا، اسپوتنیک‌وی و بهارات در ۱۰ ماه گذشته وارد سبد واکسیناسیون کشور شده‌اند. گفته می‌شود با سرعت‌گرفتن ورود محموله‌ها و اضافه‌شدن تولیدات داخلی از شهریور گذشته تا اوایل آبان، پوشش تزریق یک دوز واکسن از حدود ۲۰ درصد به بیش از ۷۰ درصد و پوشش کامل از حدود ۸ درصد به ۴۰ درصد رسیده است. با این که نزدیک به ۶۰ درصد از جمعیت هدف بالای ۱۲ سال هم هنوز دو دوز واکسن‌شان را دریافت نکرده‌اند اما وزیر بهداشت روز گذشته وعده داد تا دهه فجر، پوشش واکسیناسیون کشور تکمیل می‌شود. حالا چالش اصلی، واکسن‌نزده‌هایی است که مدیریت شیوع ویروس را مختل می‌کنند.

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه گوناگون

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


تقویم حجامت 1403