اجتهاد مذاهب را به رسمیت بشناسیم/ تعلیم جهال از وظائف علماست


اجتهاد مذاهب را به رسمیت بشناسیم/ تعلیم جهال از وظائف علماست

دبیرکل مجمع تقریب مذاهب اسلامی گفت: ما باید اجتهاد در مذاهب را برای همه مذاهب تجویز کنیم و در اختلافات اجتهادی هر مذهب ادب اختلاف را رعایت کنیم و مجتهدان هر یک دیگری را در عدم وصول به حقیقت معذور بدانند.

به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، همزمان با برگزاری سی و پنجمین دوره کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی که امروزیک شنبه دوم آبان ماه در سالن همایش‌های صدا و سیما جمهوری اسلامی ایران برگزار شد؛ حجت الاسلام دکتر شهریاری، دبیرکل مجمع تقریب مذاهب اسلامی با اشاره به سالروز ولادت پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم گفت: این روز خجسته خدمت تمام شرکت کنندگان علمای بلاد اهل تسنن و شیعه تبریک عرض می کنم از مجموعه علما سخنرانان و فرهیختگان که در این همایش بزرگ به ایراد سخنرانی پرداختند کمال تشکر را دارم.

وی افزود: امروز شاهد جنگ و خونریزی در جهان اسلام هستیم بر همین اساس موضوع سی و پنجمین دوره کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی به صلح و پرهیز از تنازع اختصاص یافت.همه می دانند که مهمترین مشکلات جهان اسلام حضور استکبار جهانی است که منشاء تمام منازعات و درگیری‌های منطقه‌ای است از طرفی حضور حاکمان اسلامی که منافع خود را به منافع دشمنان گره زدند و دنبال عادی‌سازی روابط با آنها هستند و همچنین جهالت و خیانت پیروان برخی از فرق که از شیعه و چه سنی به انجام رفتارهای همچون تکفیر و غارت می پردازند تفرقه را گسترش داده‌اند.همچنین فقدان مردمسالاری دینی در کشورهای اسلامی و وجود نگاه قومی و ملی گرایی و مذهب گرایی موجب شده است تا بر آتش تفرقه و اختلاف دمیده شود.

دبیرکل مجمع تقریب مذاهب اسلامی افزود: هفتمین مشکل، وجود گروه‌ها و احزاب معارض یکدیگر در برخی کشورهای اسلامی و ایجاد و ترویج جوّ تهمت و سوء ظن به یکدیگر و توسل به کارشکنی، زور و محرمات شرعی دیگر برای تحصیل منافع حزبی و گروهی و سیاست حذف مخالفان است.

حجت الاسلام والمسلمین دکترحمید شهریاری، همچنین هشتمین مشکل را نیز وجود رقابت بین کشورهای اسلامی در یارگیری بین کشورها و استفاده از دشمنان اسلام برای غلبه بر رقیب دانست.

دبیرکل مجمع تقریب در ادامه خاطرنشان کرد: ما باید برای هر یک از این مشکلات و مصائب راه‌حل مناسب خودش را پیدا کنیم و در مجموع می‌توان به این موارد برای حل مشکلات و مصائب اشاره کرد.

وی راه حل نخست را مقاومت در برابر استکبار جهانی با ایجاد نظام های قوی دولتی و نظامی و امنیتی و اقتصادی و فرهنگی عنوان کرد و گفت: ما باید در برابر هژمونی امریکای جهان‌خوار قوی باشیم. «و اعدوا لهم ما استطعتم من قوه» دستور قرآنی است ما باید با تشکیل مردمی مقاوم در برابر زیاده خواهی‌های دشمنان اسلام ایستادگی کنیم. این تجربه ما در جنگ تحمیلی و در مبارزه با داعش بوده که به برکت خون شهدای انقلاب اسلامی بدست آمده است.

حجت الاسلام والمسلمین دکترحمید شهریاری، درباره راه حل دوم نیز خاطرنشان کرد: علما باید از وابستگی به حکومت‌های مستبدی که همراه ظالمان و دشمنان اسلام هستند پرهیز کنند و معیت رسول الله(ص) پیشه کنند و امر به معروف و نهی از منکر را نسبت به امرای خود عملی سازند و شدت بر کفار حربی و رحمت بین مسلمانان را ترویج کنند.

وی ادامه داد: سومین راهکار اینکه ما باید اجتهاد در مذاهب را برای همه مذاهب تجویز کنیم و در اختلافات اجتهادی هر مذهب ادب اختلاف را رعایت کنیم و مجتهدان هر یک دیگری را در عدم وصول به حقیقت معذور بدانند.

وی افزود: تعلیم جهال از وظائف علماست و افشاگری علیه خائنان به امت اسلامی از وظائف رسانه‌های انقلابی است که به عنوان چهارمین راه حل، این دو وظیفه نیز باید به جد دنبال شود.

حجت الاسلام والمسلمین دکترحمید شهریاری، به عنوان پنجمین راه حل تاکید کرد: ملت‌های اسلامی باید مطالبات به حق خود را در حکومت‌های مستبد و خودکامه دنبال کنند و حتی المقدور به طرق مسالمت‌آمیز حقوق خود را مطالبه کنند.

دبیرکل مجمع تقریب درباره راه حل ششم گفت: قومی‌گرایی، طائفه‌گرایی و ملی‌گرایی خلاف اسلام است و همه ملتهای اسلامی باید خود را از این پیرایه‌ها پاک کنند و به دامن اسلام و قرآن و پیامبر اعظم(ص) متوسل شوند و ملاک برتری داخل امت اسلامی را به رعایت تقوا و ولایت الهی بدانند.

حجت الاسلام والمسلمین دکترحمید شهریاری، درباره راه حل هفتم نیز خاطرنشان کرد: گروهها و احزاب معارض در داخل هر کشور باید روشهای عقلائی برای حل اختلاف را دنبال کنند و از طرق مردم‌سالارانه دینی برای حل نهایی تصاحب قدرت بهره بگیرند و از نزاع داخلی پیشگیری کنند.

وی در توضیح هشتمین راهکار تأکید کرد: رقابت بین کشورهای اسلامی عیب نیست بلکه حسن است این رقابت به جای این که مخرب باشد و کشورها را به سمت جنگ و نزاع پیش ببرد می‌تواند سازنده باشد و یک رقابت سالم را بین کشورهای اسلامی شکل دهد تا هر یک الگو توفیق خود را به جهانیان عرضه دارد و در تعارض منافع با استفاده از منابع اسلامی یعنی قرآن و سنت و عترت نبی(ص) از روشهای عقلائی و مقبول بین‌المللی برای حل اختلافات خود بهره بگیرند.

حجت الاسلام والمسلمین دکتر شهریاری در پایان اظهار کرد: از همه عزیزانی که ما را در اجرای این کنفرانس یاری دادند تشکر می‌کنم و از ریاست محترم جمهوری که این فرصت را دراختیار قرار دادند تا ما به همراه مهمانان کنفرانس خدمتشان برسیم صمیمانه تشکر می‌کنم و از خداوند متعال می‌خواهم که صلح عادلانه و مدارای عاقلانه را در سراسر جهان برقرار سازد.

پایان پیام/296

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه قرآن و معارف

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!



بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


انواع فونت و متن بسم الله الرحمن الرحیم برای بیو اینستا