طرز تهیه لیمو عمانی خانگی به روش سنتی در آفتاب + شرایط نگهداری و خواص درمانی


طرز تهیه لیمو عمانی خانگی به روش سنتی در آفتاب + شرایط نگهداری و خواص درمانی

آیا می دانید می توان لیمو عمانی را در منزل به سادگی تهیه کرد؟ از خواص درمانی و روش مصرف و نگهداری آن اطلاع دارید؟

با خواندن این مطلب دیگر نیازی به خرید لیمو عمانی از بازار نخواهید داشت. لیمو عمانی یا همان لیمو ترش خشک شده یکی از چاشنی های غذاهای ایرانی است که در طبخ خورش‌هایی مانند قیمه و قرمه سبزی، تهیه چای و دمنوش و هم چنین طعم بخشیدن به خوراکی‌هایی مانند چیپس و پولکی بکار می رود.
طرز تهیه لیمو عمانی خانگی به روش سنتی در آفتاب + شرایط نگهداری و خواص درمانی

لیمو عمانی خانگی

مواد لازم برای تهیه لیمو عمانی

لیمو ترش ۱ کیلوگرم
سرکه (هر نوع سرکه ای را می توانید استفاده کنید) ۱ فنجان
نمک به مقدار لازم
آماده سازی: 10 دقیقه
زمان پخت: 10 دقیقه
مجموع زمان پخت: 20 دقیقه

طرز تهیه لیمو عمانی خانگی در آفتاب

لیمو ترش را خوب بشویید و روی آنها مقداری نمک بریزید.

به مدت یک روز کناری قرار دهید و سپس با آب سرد خوب بشویید.

در قابلمه ای آب و سرکه را به جوش آورید.

حالا لیموها را در دو مرحله در آب و سرکه جوش قرار می دهیم.

لیموها را داخل قابلمه ریخته و بعد از 10 ثانیه، خارج کرده و آب سرد می شوییم.

لیموهای آبکشی شده را مجددا داخل قابلمه ریخته و می‌گذاریم یک دقیقه بجوشد.

سپس بدون اینکه آبکشی کنیم، در آبکش می ریزیم.

وقتی لیموها خنک شدند، با خلال دندان یا وسیله ای دیگر آن را سوراخ کنید تا کپک نزنند.

لیموها را روی پارچه نخی تمیز که ترجیحا رنگ تیره داشته باشد پهن کنید و در معرض نور آفتاب قرار دهید.

10 تا 15 روز طول می کشد تا لیموها خشک شوند.

هر روز لیموها را زیر و رو کنید تا همه جای آن هوا بخورد و نور ببیند.

برای اینکه کاملا خشک شوند، چند روز هم لیمو عمانی خانگی خود را در سایه بگذارید و سپس بسته بندی نمایید.

نکات

می توانید مرحله ریختن نمک روی لیموها را حذف کرده و همراه سرکه به آب اضافه کنید.

اگر لیموها کاملا خشک نشوند، کپک می زنند.

برای تهیه گرد لیمو یا پودر لیمو می توانید تخمه لیموها را خارج کرده و آسیاب کنید.

روش نگهداری

طرز تهیه لیمو عمانی خانگی به روش سنتی در آفتاب + شرایط نگهداری و خواص درمانی

اگر لیموها کاملا خشک شده باشند در ظروف دربسته و در جای خشک و خنک دور از نور قابل نگهداری هستند.

بهتر است آنها را بسته بندی کرده در فریزر نگهداری کنید تا کیفیت و عطر و طعمشان حفظ شود.

طرز تهیه لیمو عمانی خشک ورقه ای

طرز تهیه لیمو عمانی خانگی به روش سنتی در آفتاب + شرایط نگهداری و خواص درمانی

در این روش لیموهای تازه و سفت را ورقه ورقه کرده و خشک می کنند.

در صورت استفاده از میوه خشک کن، امکان کپک زدن لیموها کمتر است.

اگر میوه خشک کن ندارید می توانید روی سینی پارچه نخی تمیزی پهن کنید، سپس لیموها را روی آن چیده و در آفتاب خشک کنید.

طرز تهیه لیمو عمانی خانگی به روش سنتی در آفتاب + شرایط نگهداری و خواص درمانی

اگر محیط خانه هوای آزاد جریان داشته و آفتاب گیر باشد بهتر از هوای آزاد و زیر نور مستقیم آفتاب است.

نکات

در میوه خشک کن با دمای 40 درجه تقریبا یک روز و نیم طول می کشد تا لیموها خشک شوند.

برای استفاده در خورش دانه های لیمو را جدا کنید تا خورش مزه تلخی نگیرد.

بهتر است قبل از خشک شدن دانه های لیمو را خارج کنید.

طرز تهیه لیمو عمانی خانگی به روش سنتی در آفتاب + شرایط نگهداری و خواص درمانی

اگر لیمو ترش های شیرازی بر روی درخت خشک شوند، لیمو عمانی به دست آمده به رنگ زرد یا قهوه ای روشن دیده می شود که گوشت درون آن سیاه رنگ و براق است.

این نوع لیمو عمانی طعم شیرین تر و اسیدیته کمتری دارد.

اگر لیمو ترش شیرازی را به مدت مدت پنج دقیقه در آب نمک بجوشانند و سپس به مدت چندین هفته زیر نور خورشید خشک کنند، لیمو عمانی به دست آمده دارای پوست و گوشت سیاه رنگ می شود.

این نوع لیمو عمانی مزه ای تلخ تر دارد و اسیدی تر است.

هشدار

مصرف لیموعمانی پخته در غذاها به دلیل جذب مقدار زیادی از چربی و ادویه موجود در غذا، برای افراد مبتلا به چربی و فشار خون بالا مضر است و برای سایر افراد نیز می‌تواند باعث چاقی و اضافه وزن شود. به این منظور توصیه می‌شود، برای بهره‌مندی از خواص درمانی لیموعمانی آن را به صورت دمنوش مصرف کنید، همچنین در پخت غذاها از روغن و نمک کمتری استفاده کنید.

طرز تهیه پودر لیمو عمانی خانگی به روش سنتی

برای تهیه پودر لیمو عمانی، گوشت لیمو عمانی های خشک شده را از پوست جدا کنید.

تخمه های لیمو را هم از گوشت جدا کرده و در آسیاب پودر کنید.

این پودر تلخ نیست و به راحتی می توانید برای طعم دادن به غذا استفاده کنید.

خواص درمانی لیمو عمانی

طرز تهیه لیمو عمانی خانگی به روش سنتی در آفتاب + شرایط نگهداری و خواص درمانی

طبیعت و مزاج لیمو عمانی سرد و خشک می باشد. لیمو عمانی سرشار از ریبوفلاوین، فولیک اسید، ویتامین C، ویتامین D، کلسیم، آهن، منیزیم، فسفر و پتاسیم است.

کاهش فشار خون تقویت عضلات قلب و کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی افزاینده اشتها رفع ناراحتی معده بهبود حرکات روده پیشگیری و درمان یبوست و اسهال سم زدایی و پاک سازی روده‌ها منبع ویتامین C و D خاصیت ضد میکروبی طبیعی کاهش خطر ابتلا به سرطان تقویت سیستم ایمنی بدن کاهش خطر ابتلا به عفونت های ویروسی تقویت استخوان‌ها و کاهش خطر ابتلا به بیماری پوکی استخوان تقویت عضلات و دندان‌ها کاهش خستگی و کمبود انرژی موثر در بهبود سرماخوردگی و سرفه و مشکلات تنفسی ناشی از سرماخوردگی

رفع تلخی لیمو عمانی در غذا

هسته های لیمو را جدا کنید.

چند ساعت قبل از مصرف لیمو عمانی، آن را خیس کنید.

چند دقیقه لیمو عمانی را ذر آب جوشانده، آبکش کرده و به غذا اضافه کنید.

به جای لیمو عمانی پودر آن را به غذا اضافه کنید.

پودر یا گرد لیمو عمانی برای تهیه غذا استفاده کنید

منبع : تصویر زندگی

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه آشپزی

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید
منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


دانلود آهنگ omîd resûlpûr saqî derwêşan ساقی درویشان امید رسول پور