سرقت تجهیزات مخابراتی در گلستان معضلی که باید جلوی آن را گرفت


سرقت تجهیزات مخابراتی در گلستان معضلی که باید جلوی آن را گرفت

گرگان- ایرنا- افزایش سرقت تجهیزات بویژه کابل‌های مخابراتی در استان گلستان معضلی روز افزون که به تاکید شماری از شهروندان نیازمند تدابیر ویژه از سوی نهادهای مربوط است.

به گزارش ایرنا، مطابق آمار نیروی انتظامی استان از ابتدای سال جاری تا پایان ماه مهر ۶۰۲ سارق کابل‌های مخابراتی در استان گلستان دستگیر شدند که این میزان دستگیری نسبت به مدت مشابه سال قبل ۵۶ درصد رشد داشته است.

بر اساس گزارش نیروی انتظامی استان از ابتدای سال جاری تا پایان ماه مهر ۶۰ درصد سرقت‌های رخ داده در گلستان کشف شده و مجموع سرقت‌ها در مقایسه با مدت مشابه سال قبل هشت درصد بیشتر شده است.

مشارکت‌پذیری مردم و سازمان‌های مرتبط یا حوزه امنیت به اعتقاد کارشناسان امر با هدف ارتقای شاخص‌های امنیتی در ابعاد مختلف در استان گلستان نقش مهمی دارد که باید برای تحقق بیش از پیش این مهم برنامه ریزی اصولی اندیشیده شود.

در همین پیوند یک شهروند گرگانی با اشاره به افزایش سرقت‌های کابل‌های خطوط تلفن در این شهرستان گفت: در برخی از موارد قطعی تلفن خانه را پیگیری می کنیم می بینیم این کابل قسمت بیرون واحد مسکونی به سرقت رفته است.

زهرا محمدی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: رفع قطعی تلفن پس از اطلاع به مخابرات چندین روز طول می کشد که باید برای این نیاز ضروری زندگی امروز تدبیر ویژه اتخاذ شود.

وی پیشنهاد داد: برای جلوگیری این مشکل بهتر است مخابرات به جای کابل‌های هوایی به روش زیر زمینی کابل ها از جمله تلفن را به واحدهای مسکونی برساند و یا از روش های بهتری استفاده کنند تا سارقان نتوانند به آنها دستبرد بزنند.

محمدی بر لزوم نظارت شبانه روزی نیروهای پلیس با مشارکت اهالی هر منطقه و بسیج محلات برای جلوگیری از هر مشکلی مثل این مورد تاکید کرد.

شهروند دیگری از بلوار گلشهر گرگان خاطرنشان کرد: هر سال سرقت کابل تلفن در برخی از کوچه های این بلوار گزارش می شود که باید جلوی این معضل گرفته شود.

رضا اصغری در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اضافه کرد: سارقان علاوه بر کابل های خطوط تلفن واحدهای مسکونی، کابل های مخابراتی ادارات و نهادها را به سرقت می برند که نباید چنین مشکلاتی تکرار شود.

شماری از شهروندان گرگانی طی تماس تلفنی با خبرگزاری جمهوری اسلامی استان گلستان از مسوولان امر خواستند برای حل مشکل سرقت کابل های مخابراتی چاره ای بیندیشند که این مهم با اطلاع رسانی فراگیر و مشارکت مردمی و تعامل بیشتر نهادهای مربوط قابل حل است.

سرقت تجهیزات مخابراتی در گلستان معضلی که باید جلوی آن را گرفت

افزایش سرقت تجهیزات مخابراتی

رییس اداره مخابرات شهرستان گرگان گفت: مشکل اصلی ما نه تنها در شهرستان، بلکه در استان، به عنوان معضل روزمره قلمداد می‌شود؛ سرقت تجهیزات مخابراتی است.

احمدرضا کبیر در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با تاکید بر این که یکی از معضلات روزمره مخابرات بحث سرقت تجهیزات مخابراتی است که روزانه با آن درگیر هستیم، اظهار داشت: از آنجایی که سیستم ارتباط مردم براساس"دیتا و وُیس" برقرار است مردم به شدت نیازمند ارتباطات پایدار هستند تا بتوانند مشکلات و نیازهای روزمره ارتباطی خود را از این بابت برطرف کنند.

وی خاطرنشان کرد: همکاران ما در تلاش هستند در حالت طبیعی پایداری شبکه را در حوزه مخابرات داشته باشیم و شبانه‌روز فعالیت دارند تا بتوانند سرویس با کیفیت و خوبی را به مردم جامعه و مشترکین ارائه دهند.

وی بیان کرد: سارقان نه تنها سیم و کابل بلکه لوازم و تجهیزاتی مانند کَله پُست، لوله پُستی که روی دیواره نصب می‌شود و حتی باطری کافو در خیابان‌ها را هم سرقت می‌کنند.

رییس اداره مخابرات شهرستان گرگان گفت: سرقت‌ها به قدری زیاد است که گاهی نمی‌توان آمارها را به روزرسانی کرد زیرا همکاران ما با تمام توان در تلاش هستند تا در شبکه هوایی و کابل‌های مخابراتی رفع خرابی‌های ناشی از سرقت را در کوتاه‌ترین زمان ممکن انجام دهند و از سوی دیگر به علت کمبود نیرو و گاهی کمبود تجهیزات جایگزین اقلام سرقت شده(البته امروز مشکلی برای تامین کابل نداریم) رفع خرابی‌ها و جایگزین کردن اقلام سرقتی زمان‌بَر می‌شود.

کبیر ادامه داد: زمانی که یک پُست مخابراتی قطع می‌شود، ۲۰ تا ۵۰ ارتباط تلفنی هم از مدار خارج شده که برای بازگرداندن همه خطوط به شبکه و تعمیر پُست حداقل یک روز کاری زمان نیاز است.

وی تصریح کرد: گاهی ممکن است تعداد پُست‌های سرقت شده به قدری زیاد می‌شود که برگردان‌های قطعی‌های انجام شده به مدار ارتباطی نیاز به زمان چند روزه دارد که از مردم انتظار داریم آستانه صبر و تحمل خود را بالاتر ببرند.

وی بیان کرد: البته برای مدیریت قطعی‌های زمان‌دار، به روش‌های مختلف ارتباطی همچون پیامک یا حضور همکاران ما درب منازل، با مشترکین ارتباط برقرار کرده و به آنها اطلاع‌رسانی خواهیم کرد که تلاش داریم تا تعمیر نهایی خطوط زودتر از موعد اعلام شده، انجام شود.

رییس اداره مخابرات گرگان با بیان این که مردم حق دارند از خدماتی که ما ارائه می‌دهیم به نحو مطلوب بهره ببرند، گفت: از سوی دیگر با توجه به استفاده دانش‌آموزان، دانشجویان از بستر فضای مجازی برای کلاس‌های آموزشی خود، تلاشمان را مضاعف کردیم تا در حوزه شبکه‌های ارتباطی و زیرساختی کمترین مشکل را استفاده‌کنندگان از این بستر داشته باشند.

لزوم قوانین بازدارنده

کبیر ادامه داد: با توجه به حجم بالای سرقت‌ها باید تدابیر اساسی به منظور جلوگیری از این موارد و قوانین بازدارنده از سوی دستگاه‌های انتظامی و قضایی اتخاذ شود.

وی یادآور شد: نیروی انتظامی همکاری خوبی در خصوص دستگیری سارقان دارد، اما انتظار داریم نیروهای آنان برای تهیه صورتجلسه و گزارش کارشناسان ما سرعت عمل بیشتری داشته باشند.

وی اضافه کرد: از آنجایی که در صورتجلسات باید میزان سرقت گزارش از سوی کارشناسان ما انجام شود و از سوی دیگر به علت حجم بالای کاری ممکن است این گزارش زمان‌بر شود، انتظار داریم نیروی انتظامی پس از تنظیم صورتجلسه اولیه در خصوص سرقت، نسبت به دستگیری سارق یا سارقان اقدام کند.

رییس اداره مخابرات گرگان افزود: متاسفانه قوانین در برخورد با سارقان طوری نیست که بازدارندگی داشته باشد که باید برای این مهم تدابیری اندیشید.

کبیر با بیان این که ضعف در قانون برخورد و صدور حکم برای متهمان این نوع سرقت‌ها، باعث شده تا سارقان همچنان به کار خود ادامه دهند، اظهارداشت: ارزش ریالی اقلام سرقتی برای بازدداشت متهمین باید حداقل ۲۰۰ میلیون ریال باشد و از سوی کلانتری‌ها بیشتر از ۲۴ ساعت نمی‌توانند متهمان را در بازداشت نگه دارند و از آنجایی که پرونده به علت نبود گزارش کارشناسان ما کامل نشده، متهمان زود آزاد می‌شوند و یا میزان و ارزش ریالی سرقت‌ها کمتر از ۲۰۰ میلیون ریال است.

وی بیان کرد: ما در حوزه مخابرات تنها اقدامات پیشگیرانه و رفع خرابی‌ها را انجام می‌دهیم و همه کافوها را ایمن‌سازی کردیم و برای آنها قفل و دزدگیر نصب شده اما برای کابل و پُست شبکه هوایی نمی‌توان این کار انجام داد و ناگزیر هستیم با شرایط امنیتی و ایجاد گشت‌های مشترک با نیروی انتظامی، با این مساله کنار بیاییم.

وی اضافه کرد: کَله پُست‌ها و لوله‌های پُست را که فلزی و آلومینیومی هستند با همان کارآیی به جنس پلیمیری تغییر دادیم که هیچ ارزش ریالی ندارد اما یکی از تدابیر جلوگیری از سرقت کابل، بالاتر بُردن ارتفاع سیم‌هاست که سارقان نتوانند آن را سرقت کنند.

رییس اداره مخابرات گرگان در بخش دیگری از صحبت‌هایش یادآور شد: ممکن است مشترکین به لحاظ طولانی شدن رفع خرابی‌ها به شدت معترض شوند اما همکاران ما تلاش دارند به ترتیب دریافت گزارشات و مکان‌های خاص همچون اورژانس، آتش‌نشانی، کلانتری‌ها و پاسگاه‌ها، رفع مشکلات را اولویت‌بندی نمایند اما تلاش داریم کارها با سرعت، دقت و در کوتاه‌ترین زمان ممکن ارتباط را برقرار کنند.

کبیر افزود: البته در برخی از شهرستان‌های استان کابل‌ها از مخابرات آن شهرها تا پُست جلوی درب منازل به صورت زیرزمینی و خاکی منتقل شده و مشکلی در این خصوص نداریم اما طی سال‌های اخیر که یک خانه ویلایی به آپارتمانی با حداقل هشت خانوار تبدیل شده، برای برقراری ارتباط با تلفن ثابت است، نیاز است که پست جدید نصب شود که کَندن زمین مشکلات خاص خود با شهرداری‌ها را دارد و هزینه‌های زیادی برای کَنده‌کاری و آسفالت باید پرداخت شود.

وی تصریح کرد: سرقت‌ تجهیزات مخابراتی نه تنها خسارت‌های ریالی به این بخش وارد می‌کند بلکه خروج و قطعی طولانی مدت هم به بخش درآمدی مخابرات هم خسارت میلیاردی وارد می‌کند.

وی اضافه کرد: هزینه نگهداری هر خط تلفن ۲۱۰ هزار ریال اما درآمد همان خط فقط ۵۰ هزار ریال است که هزینه و درآمد در مخابرات به هیچ شکلی با هم تناسب ندارد و این تعرفه درآمدی ۱۸ سال است که هیچ تغییری نکرده است.

رییس اداره مخابرات گرگان ادامه داد: اعتقاد داریم همیشه حق با مشتری است و بهترین سرویس ها را به مشترکین با کیفیت بالا ارائه دهیم با همین هدف تلاش داریم در کوتاه‌ترین زمان ممکن خرابی‌ها برطرف شود.

کبیر در خصوص سرقت چندین باره کابل‌های برق از یک خیابان یا کوچه در چندین نوبت، یادآور شد: سارقان افراد و دوستانی دارند که گزارش موقعیت مکانی خود را اعلام کنند و آنان بلافاصله بعد از رفتن همکاران ما اقدام به سرقت می‌کنند و مبلغی به فرد ساکن آن محل هم پرداخت می‌شود.

وی ادامه داد: سارقان بدانند که کابل‌های برق مانند تلفن نیست که ارزش ریالی بالایی داشته باشد بلکه تنها یک رشته سیم مسی نازک است و ارزش سرقت ندارد.

راه اندازی گشت های مشترک پلیس و مخابرات

وی یادآور شد: با راه‌اندازی گشت‌های مشترک پلیس و مخابرات، سارقان احساس خطر بیشتری می‌کنند و کمتر دست به چنین اقداماتی می‌زنند، اما برخی از سارقان حرفه‌ای شده و نه تنها ترس و استرسی ندارند بلکه با سلاح سرد با همکاران و گشت‌های انتظامی درگیر می‌شوند.

رییس اداره مخابرات گرگان گفت: بهتر است متهمان سرقت کابل و تجهیزات مخابراتی به جای حبس در زندان به انجام کارهای فرهنگی و فعالیت‌های اجتماعی محکوم شوند.

کبیر گفت: مردم اگر موارد مشکوکی در کوچه و خیابان‌ها دیدند در کوتاه‌ترین فاصله زمانی آن را به پلیس ۱۱۰ و سمانه ۳۱۴۴ ما اطلاع دهند تا اقدامات لازم را انجام دهیم.

به گفته کبیر در شهرستان گرگان سرقت‌های کابل و تجهیزات مخابراتی بیشتر است و در مناطق جنوب غرب و مرکز استان که آلودگی و آسیب پذیری بیشتر در آن مناطق احساس می‌شود، سرقت‌های بیشتری انجام می‌شود.

افزایش شمار سارقان کابل های مخابراتی

رییس پلیس پیشگیری فرماندهی انتظامی گلستان گفت: از ابتدای سال جاری تا پایان مهر ماه، ۶۰۲ سارق کابل‌های مخابراتی در استان دستگیر شدند که این میزان دستگیری نسبت به مدت مشابه سال قبل ۵۶ درصد رشد داشته است.

سرهنگ کامران یادگاری در این خصوص اظهارداشت: البته بیش از ۷۷ درصد سرقت‌های این بخش توسط مامورین کشف و ضبط شده است.

وی خاطرنشان کرد: مشارکت‌پذیری مردم و سازمان‌های مرتبط با حوزه امنیت در راستای ارتقای شاخص‌های امنیتی در استان نقش مهمی دارد.

وی با بیان این که پلیس مجری قانون است و بر اساس مقدورات خود برای امنیت و آرامش مردم تلاش می‌کند، اضافه کرد: باید شاخص‌های پیشگیری وضعی در جامعه افزایش یابد و پلیس بر مقدم بودن پیشگیری وضعی و اجتماعی بر پیشگیری انتظامی اعتقاد داشته و آن را در اولویت برنامه‌های ماموریتی خود قرار داده است.

سرقت تجهیزات مخابراتی در گلستان معضلی که باید جلوی آن را گرفت

وقوع سرقت احساس امنیت را در جامعه کاهش می دهد

یادگاری ادامه داد: سرقت یکی از معضلات امروز جامعه است و وقوع سرقت حتی سرقت‌های خرد احساس امنیت را در جامعه کاهش می‌دهد.

رییس پلیس پیشگیری فرماندهی انتظامی گلستان با ابراز تاسف وقوع برخی از سرقت‌ها، از جمله سرقت سیم‌های کابل مخابراتی به دلیل گسترش شرکت‌های مخابراتی و سهولت در سرقت آن، گفت: این مساله به یک معضل در جامعه تبدیل شده که لازم است با همکاری و مشارکت سازمان‌های مرتبط در این حوزه اقدامات پیشگیرانه در دستور کار قرار گیرد.

وی با تاکید بر تقویت گشت‌های تلفیقی پلیس با شرکت مخابرات در راستای کاهش سرقت در استان، بیان کرد: نیروی انتظامی امروز به عنوان یک نیروی خدمتگزار در خدمت به مردم از هیچ کوششی دریغ نکرده و تلاش می‌کند با بهره‌گیری از ظرفیت بسیار مهم مشارکت‌های مردمی، امنیت مطلوبی را فراهم کند.

افزایش سرقت در تجهیزات مخابراتی

وی بیان کرد: از آنجایی که سارقین از سرقت سیم‎های کابل برق به دلیل برق گرفتگی ترس دارند اما در بحث سیم‎های کابل مخابرات این ترس وجود ندارد و سرقت از این تجهیزات گاهی بدون بالا رفتن از جایی انجام می‎ شود و متاسفانه شاهد افزایش سرقت در تجهیزات مخابرات هستیم.

رییس پلیس پیشگیری فرمادهی انتظامی گلستان گفت: انجام گشت‎ های مشترک با شرکت‎های خدمات‌رسان مانند مخابرات، تقویت گشت با بسیج و استفاده از پاکبان‎ ها به عنوان یک ظرفیت اطلاعاتی از جمله اقدامات لازم در مورد کشف و دستگیری سارقان است.

یادگاری ادامه داد: براساس بررسی‌های انجام شده بیشتر افرادی که سرقت سیم کابل را انجام می‌دهند، افراد زباله‌گردی هستند که با موتور نسبت به جمع‌آوری ضایعات اقدام می ‎کنند که هنوز این افراد ساماندهی نشده در حالی که ساماندهی این افراد باید توسط دستگاه‌های متولی انجام شود.

وی اضافه کرد: به منظور عملکرد بهتری در حوزه پیشگیری از وقوع این قبیل سرقت‌ها، باید احکام کیفری متناسب با جرم مربوطه باشد.

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه گلستان

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!



بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


انواع فونت و متن بسم الله الرحمن الرحیم برای بیو اینستا