احداث سومین بیمارستان تامین اجتماعی در اصفهان ضروری است


احداث سومین بیمارستان تامین اجتماعی در اصفهان ضروری است

اصفهان- ایرنا- تعداد زیاد بیمه شدگان و موقعیت جغرافیایی منطقه احداث سومین بیمارستان تامین اجتماعی در کلانشهر اصفهان را به اذعان کارشناسان اجتناب ناپذیر کرده است.

به گزارش ایرنا، تأمین اجتماعی به‌عنوان بزرگ‌ترین سازمان بیمه‌گر سلامت کشور نقش مهمی در سلامت بیش از سه میلیون و پانصد هزار نفر از جمعیت بیمه‌شدگان این سازمان در استان اصفهان دارد . علاوه بر آن موقعیت جغرافیایی منطقه و کمبود خدمات پزشکی در نیمه جنوبی کشور باعث شده است تا بیمارستان‌های این سازمان در اصفهان به تعداد زیادی از بیمه‌شدگان استان‌های مجاور و جنوب خدمت‌رسانی کنند.

پیر شدن جمعیت استان اصفهان و افزایش بیمه‌شدگان در سال‌های اخیر، ضرورت گسترش خدمات بیمارستانی این سازمان بیمه‌گر سلامت در این استان را دوچندان می‌کند.

بیمارستان‌های فعلی تأمین اجتماعی اصفهان کافی نیست

عضو کمیته درمان مدیریت درمان سازمان تأمین اجتماعی اصفهان در گفت‌وگو با ایرنا اظهار کرد: سازمان تأمین اجتماعی در استان تنها سه بیمارستان دکتر شریعتی، دکتر غرضی اصفهان و حضرت فاطمه الزهرا(س) نجف‌آباد را در اختیار دارد که قدمت آن‌ها به ۴۰ تا ۵۰ سال می‌رسد و باوجود افزایش تعداد بیمه‌شدگان استان در این سال‌ها، بیمارستان جدیدی از طرف تأمین اجتماعی در استان ایجاد نشده است.

زهره سلیمانی افزود: مجموع تخت‌های فعال این سه بیمارستان حدود ۱۰ درصد کل تخت‌های بیمارستانی اصفهان است، درصورتی‌که نزدیک به ۷۰ درصد جمعیت استان بیمه‌شده سازمان تأمین اجتماعی هستند.

وی گفت: افزایش تعداد مراجعه کننده در سال‌های اخیر و زمان طولانی نوبت‌گیری تلفنی برای درمانگاه‌های سازمان، استفاده از خدمات این سه بیمارستان را برای بازنشستگان و کارافتادگان تأمین اجتماعی بسیار مشکل کرده است.

تخصیص یک بیمارستان به بازنشستگان و از کار افتادگان ضروری است

سلیمانی که بازرس کانون بازنشستگان تأمین اجتماعی استان اصفهان نیز هست براین باور است که تخصیص انحصاری یکی از ۲ بیمارستان ملکی سازمان تأمین اجتماعی در اصفهان، تنها برای مراجعه بازنشستگان و ازکارافتادگان استان پیشنهادی است که می‌تواند مشکلات این قشر را برطرف کند.

وی گفت که بیشتر بیمه‌شدگان تأمین اجتماعی استان اصفهان از قشر کارگران زحمت‌کش هستند که در صورت نیاز به بسیاری از عمل‌های جراحی، مانند جراحی قلب امکان پرداخت هزینه‌های بیمارستان‌های خصوصی را ندارند در حالی که بزرگ‌ترین بیمارستان تأمین اجتماعی در استان اصفهان بخش جراحی قلب ندارد.

وی افزود: سال‌ها پیش مقررشده بود، بیمارستان میلاد ۲ به‌عنوان دومین بیمارستان بزرگ تأمین اجتماعی کشور بعد از بیمارستان "میلاد یک" تهران احداث شود ولی باوجود راه‌اندازی ۶ بیمارستان میلاد هنوز این بیمارستان در اصفهان احداث نشده است.

مرکز ارجاع (سانتر) کرونا شدن بیمارستان‌های تأمین اجتماعی موجب انباشت بیماران منتظر عمل شد

مدیر درمان تأمین اجتماعی اصفهان نیز گفت: محدودیت‌های ناشی از پاندمی کرونا موجب شد برای ماه‌ها بیمارستان‌های ملکی سازمان تأمین اجتماعی استان، مرکز ارجاع معالجه بیماران کرونایی شود و این موجب لغو اعمال جراحی اکتیو و ایجاد فهرست‌های انتظار طولانی برای بیماران نیازمند عمل جراحی شد.

وی تأکید کرد: افزایش زمان انتظار برای انجام عمل‌های جراحی از پیامدهای مرکز ارجاع شدن بیمارستان‌های تأمین اجتماعی استان است و در آینده هرگز نباید اتفاق بیفتد.

علی اعتصام پور افزود: بیمارستان‌های ملکی سازمان تأمین اجتماعی خدمات اتاق عمل و عمل‌های جراحی را باکیفیت مناسب و با کمترین قیمت در اختیار بیمه‌شدگان قرار می‌دهد و همواره درخواست برای استفاده از این خدمات زیاد بوده است.

وی تأکید کرد: با توجه به اینکه ارائه خدمات اتاق عمل و اعمال جراحی در بیمارستان‌هایی به‌جز بیمارستان‌های متعلق به سازمان تأمین اجتماعی، هزینه بسیار بیشتری برای بیماران دارد و ممکن است برخی بیماران را دچار مشکل مالی کند، باید تمهیداتی اندیشیده شود تا دیگر بیمارستان‌های مهم تأمین اجتماعی استان، دیگر مرکز ارجاع کرونا انتخاب نشوند تا عمل‌های جراحی طبق روال عادی ادامه پیدا کند و فهرست‌های انتظار بیش از این طولانی نشود.

مدیر درمان تأمین اجتماعی اصفهان تصریح کرد: بیمارستان حضرت فاطمه الزهرا (س) نجف‌آباد از اسفند ۹۸، با ظرفیت ۱۴۰ تخت فعال و بیمارستان دکتر غرضی اصفهان با ظرفیت حدود ۲۲۰ تخت برای پوشش نیازهای تخصصی بیماران کرونایی به‌طور کامل اختصاص یافت و عمل‌های جراحی در این بیمارستان‌ها به‌جز در موارد محدود حیاتی، متوقف شد.

وی تأکید کرد: از ابتدای شهریور ۹۹ نیز بیمارستان دکتر شریعتی اصفهان، جایگزین بیمارستان دکتر غرضی به‌عنوان مرکز بیماران کرونایی تعیین شد و از اواخر فروردین‌ماه سال ۱۴۰۰ با شروع موج چهارم کرونا، دوباره بیمارستان دکتر غرضی به‌عنوان مرکز کرونا تعریف و در این بیمارستان‌ها، فهرست‌های انتظار طولانی برای عمل‌های جراحی ایجاد شد.

مدیر درمان تأمین اجتماعی اصفهان افزود: در موج پنجم کرونا ظرفیت بیمارستان‌های دکتر شریعتی و دکتر غرضی به بیماران کرونا اختصاص یافت و بیمارستان حضرت فاطمه الزهرا(س) نجف‌آباد نیز برای پوشش بیماران ترومایی غرب استان تعیین شد که لغو اعمال جراحی الکتیو ( غیر فوری قابل برنامه ریزی ازقبل ) و تهیه فهرست انتظار طولانی و محدود شدن خدمات دندانپزشکی را به دنبال داشت.

اعتصام‌ پور گفت: تعداد زیاد بیمه‌شدگان تأمین اجتماعی استان اصفهان باعث شده است تا همواره بیمارستان‌های ملکی سازمان با تعداد زیادی مراجعه‌کننده مواجه باشند و در ۱۸ ماه گذشته محدودیت‌های کرونایی زمان انتظار بیماران را افزایش داده است.

مکان احداث سومین بیمارستان تأمین اجتماعی در اصفهان خریداری‌شده است

مدیر درمان تأمین اجتماعی استان اصفهان افزود: تعداد زیاد مراجعان و انباشت بیماران منتظر عمل جراحی به دلیل محدودیت‌های کرونایی ضرورت احداث سومین بیمارستان تأمین اجتماعی در شهر اصفهان و چهارمین بیمارستان ملکی سازمان در استان را دوچندان کرده است.

وی خاطرنشان کرد: جانمایی و خریداری مکان، سومین بیمارستان تأمین اجتماعی کلان‌شهر اصفهان موسوم به "میلاد ۲" پشت سالن اجلاس انجام‌شده است و می‌بایست با تأمین بودجه مناسب، احداث این بیمارستان هرچه سریع‌تر آغازشود.

اعتصام پور یادآور شد: احداث سومین بیمارستان تأمین اجتماعی در کلان‌شهر اصفهان می‌تواند کیفیت خدمت‌رسانی در سایر بیمارستان‌های ملکی سازمان را افزایش دهد.

وی افزود: در صورت احداث بیمارستان "میلاد۲"، بسیاری از خدمات بیمارستان شریعتی به این بیمارستان منتقل و ظرفیت درمانگاهی بیمارستان دکتر علی شریعتی افزایش می‌یابد.

نگهداری و به‌روزرسانی تجهیزات بیمارستان به‌صورت مستمر انجام می‌شود

مدیر درمان تأمین اجتماعی اصفهان به اهمیت نگهداری و به‌روزرسانی تجهیزات بیمارستان‌های فعلی سازمان تأمین اجتماعی تأکید کرد و گفت: خرید و به‌روزرسانی تجهیزات پزشکی در بیمارستان‌های سازمان تأمین اجتماعی همواره انجام می‌شود و در یک سال گذشته برای بیمارستان شریعتی اصفهان دستگاه‌های رادیولوژی، ماموگرافی، سی‌تی‌اسکن، فلورسکپی، اکومری و آنژیوگرافی جدید خریداری‌شده است.

وی افزود: بهسازی و ارتقای وضعیت ساختار فیزیکی و استانداردسازی بخش‌های بیمارستان‌های سازمان تأمین اجتماعی در استان اصفهان همواره در دستور کار مدیریت درمان تأمین اجتماعی قرار دارد و در سال‌های اخیر در این زمینه، اقدامات ارزشمندی صورت گرفت.

مدیر درمان تأمین اجتماعی استان اصفهان تأکید کرد: برای ارتقای ارائه خدمات پزشکی در بیمارستان‌های دکتر شریعتی و دکتر غرضی اصفهان، بخش مراقبت ویژه نوزادان (NICU) راه‌اندازی و گام نخست و دوم طرح ارتقای هتلینگ بیمارستانی و خرید و به‌روزرسانی تجهیزات پزشکی انجام‌شد.

وی گفت: در بیمارستان دکتر شریعتی اصفهان به‌عنوان دومین بیمارستان بزرگ ملکی سازمان تأمین اجتماعی کشور بعد از بیمارستان میلاد تهران، اقداماتی مانند توسعه و ارتقای بخش اورژانس، اجرای مراحل اول و دوم طرح ارتقای هتلینگ، استانداردسازی دستگاه‌های تهویه و ایجاد بخش آنژیوگرافی انجام شد.

وی افزود: در بیمارستان دکتر غرضی اصفهان که تنها بیمارستان منطقه شمال کلان‌شهر اصفهان است، اقداماتی مانند بهسازی و ارتقای ساختار فیزیکی، احداث پلی کلینیک، توسعه و بخش اورژانس و ایجاد آزمایشگاه سلولی مولکولی انجام شده است.

استان اصفهان دارای بیش از پنج میلیون و ۴۰۰ هزار نفر جمعیت است که ۳.۵ میلیون تن آنان بیمه شده تامین اجتماعی هستند.

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه اصفهان

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


ببینید | رونمایی طالبان از سلاح جدید نظامی افغانستان