اصلاح سیاست‌های زیست‌محیطی الزامی است 


اصلاح سیاست‌های زیست‌محیطی الزامی است 

تهران- ایرنا- مدیرکل مشارکت‌های مردمی و مسئولیت‌های اجتماعی سازمان محیط زیست گفت: اصلاح سیاست‌های زیست‌محیطی الزامی است چون بسیاری از مشکلات موجود در محیط زیست به علت اعمال سیاست‌های اشتباه است‌.

به گزارش ایرنا، ابوالقاسم موسوی روز سه شنبه در مراسم افتتاحیه " رویداد ملی پهلوان تالاب" افزود: امروزه سطح آگاهی و مطالبه گری مردم در زمینه سلامت و حفظ محیط زیست بالا رفته است اما متاسفانه به دلایلی مانند اعمال سیاست‌های اشتباه در راستای حفظ محیط زیست بسیاری از ظرفیت‌های خدو را از دست دادیم بنابراین ضرورت دارد تا این ظرفیت‌ها احیا شود.

وی با تاکید بر نقش سازمان حفاظت محیط زیست در احیای ظرفیت‌های زیست‌محیطی به‌ خصوص تالاب ها اظهار داشت: ما به عنوان بخشی از سازمان حفاظت محیط زیست از این کمپین سهمی داریم‌، ما در مباحثی که مربوط به حفظ محیط زیست است ۴۰ حوزه تحت اختیار خود از جمله آب و خاک، هوا، جو، زیستگاه‌های خشکی، آبی، سواحل دریاها، تالاب‌ها، حیات وحش، بیماری حیات وحش داریم که یکی از مهمترین‌ آنها حوضه آب و تالاب است، دستگاه‌های آموزشی و معاونت آموزشی سازمان اقدامات زیادی در جهت افزایش آگاهی درباره تالاب‌ها انجام داده‌اند.

مدیر کل مشارکت‌های مردمی و مسئولیت‌های اجتماعی سازمان محیط زیست با اشاره به افزایش آگاهی مردم نسبت به موضوعات زیست‌محیطی گفت: پیش از این ما در سازمان حفاظت محیط زیست احساس تنهایی می‌کردیم اما امروز ۱۰۱۲ تشکل محیط زیستی داریم، مردم به‌ صورت داوطلبانه و خودجوش در حال فعالیت زیست‌محیطی هستند و در برخی موضوعات دولت در حال یادگیری از مردم است امیدواریم این اتفاقات مثبت در این کمپین نیز رخ دهد و در نهایت همه مطالبه‌گری‌ها در کنار هم بتواند اتفاق بزرگی را رقم بزند.

موسوی ضمن تاکید بر اهمیت این پویش پهلوان تالاب گفت: سه ماه باید تمرکز خود را روی این مسئله بگذاریم به‌طور قطع اقداماتی که در این پویش انجام می‌شود تا سال‌های سال اثرات ماندگاری خواهد داشت، متاسفانه دولت‌ها در خیلی از مسائل تقصیر را بر گردن مردم می‌اندازند این در حالیست که آن‌ها باید اول خود کارنامه خوبی داشته باشند و بعد سراغ مردم بروند.

شرایط آبی کشور وخیم است

در ادامه این مراسم، مدیر طرح حفاظت از تالاب‌ها هدف اصلی اجرای پویش پهلوان تالاب را حفاظت از تالاب‌های کشور دانست و گفت: باید برای ارتقای وضعیت محیط زیست و تالاب‌های کشور گام های بزرگی برداریم.

مهری اثنی عشری افزود: در کشوری زندگی می‌کنیم که میانگین بارش در آن کمتر از ۲۳۰ میلیمتر است همچنین تنوع اقلیمی در کشور ما و بارش زیادی که در برخی حوضه‌های آبی دیده می‌شود، این تصور نادرست را به ما می‌دهد که وضعیت ما خوب است اما اینطور نیست، شرایط آبی کشور وخیم است.

وی با اشاره به لزوم سیاستگذاری‌های زیست‌ محیطی با برنامه مشخص افزود: منابع محدود هستند و برای هر طرح زیست‌ محیطی، باید برنامه‌ریزی انجام شود و چشم انداز بلندمدتی در نظر گرفته شود، مواهب خداوندی میراثی از نسل گذشته و امانتی برای نسل آینده است.

اثنی عشری ضمن اشاره به طرح حفاظت از تالاب‌ها گفت: طرح حفاظت از تالاب‌ها بیش از ۱۵ سال است که با مشارکت نهادهای بین‌المللی اجرا می‌شود، این برنامه با مشارکت صندوق محیط زیست جهانی، برنامه توسعه ملل متحد و دولت ژاپن برای احیای تالاب ها آغاز شده است و این عوامل در کنار سازمان کمک کردند تا مدیریت و حفاظت تالاب‌ها بهتر انجام شود.

مدیر طرح حفاظت از تالاب‌ها با تاکید بر لزوم افزایش آگاهی عمومی برای اجرای این طرح افزود: یکی از اقدامات و مولفه‌های اصلی این طرح، مشارکت و آگاهی‌رسانی است‌، رویکرد مدیریت زیست‌ بومی، رویکرد اصلی این طرح است‌ که بر انتخاب اجتماعی تاکید می‌کند، ما نیاز داریم تا در بخش دولتی و غیر دولتی مشارکت مسئولان را داشته باشیم و ارزش‌ها و خدمات اکوسیستم‌ها را به آن‌ها معرفی کنیم، این وظیفه ما است که برای آگاهی‌رسانی برنامه داشته باشیم.

وی ضمن تاکید بر نقش همه نهادها و مردم برای محافظت از تالاب‌ها گفت: این کمپین با شعار " سهم من برای تالاب" شناخته می‌شود، این موضوع بیانگر آن است که گروه‌های مخاطب دیگر که مرتبط با محیط زیست و تالاب نیستند، اهمیت نقش خود را کمرنگ ندانند این مسئولیت در حفظ محیط زیست کشور بسیار مهم و موثر است.

مدیر طرح حفاظت از تالاب‌ها با اشاره به رویکرد زیست‌بومی این طرح تاکید کرد: رویکرد زیست‌بومی بر حفظ منابع آب، خاک و تنوع زیستی با در نظر گرفتن نقش انسان تاکید می‌کند، پیش از این در برنامه ریزی‌ها و سیاست‌های ما، جوامع بشری خارج از اکوسیستم در نظر گرفته می‌شدند و درهم‌تنیدگی انسان و محیط زیست را درک نمی کردیم اما اکنون این رویکرد تغییر کرده است، بر اساس آن باید حداکثر استفاده از محیط زیست به نحو خردمندانه انجام شود، این رویکرد اهدافی همچون بهبود مسائل معیشتی، گرد و غبار کمتر و اجتماعی پویاتر را دنبال می‌کند، برنامه توسعه ای باید با نگاه بلند مدت باشد.

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه محیط زیست

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید
منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


انواع فونت و متن بسم الله الرحمن الرحیم برای بیو اینستا