بی‌توجهی به نخبگان علمی، کفر نعمت است


بی‌توجهی به نخبگان علمی، کفر نعمت است

سرکار گفت: بزرگترین کفران نعمت در این مملکت، بی‌توجهی به نخبگان علمی است.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، سعید سرکار، دبیر ستاد ویژه توسعه فناوری نانو در نشست روسای پارک‌های علم و فناوری گفت: نقش پارک‌های علم و فناوری در ارتباط دانشگاه با صنعت، کلیدی است اما تاکنون پیشرفت چشمگیری در این زمینه رخ نداده است تا بتوانیم آن را به عنوان موفقیت عرضه کنیم.

او افزود: بحث مرجعیت علمی و فناوری هم از مطالبات مقام معظم رهبری است که تاکنون نه تنها شاهد هیچ واکنشی از مراجع ذی‌ربط نبوده‌ایم بلکه سیاست و برنامه‌ای هم در این زمینه از سوی نهاد‌های مربوطه تدوین نشده است.

سرکار تصریح کرد: نیرو‌های انسانی متخصص و جوانان، بزرگترین ثروت ملی هستند و باید از آنها نگهداری کنیم، اما ما فکر می‌کنیم که ثروت ملی فقط در عمق زمین است.

دبیر ستاد ویژه توسعه فناوری نانو گفت: بزرگترین کفران نعمت در این مملکت، بی‌توجهی به نخبگان علمی است اگر از فرآوری نخبگان ایران استفاده شود، صد‌ها برابر ثروت ملی تولید خواهد شد.

سرکار بیان کرد: پیشرفت تکنولوژی منشا اقتدار ملی است و باید برای شکل‌گیری آن برنامه داشته باشیم و به آن بپردازیم. مهمترین مسئله ما در دانشگاه‌ها تغییر نگرش و رفتار است. هنوز دانشگاه‌های ما مبتنی بر آموزش و سنتی محور فعالیت می‌کنند و پژوهش هم در همین راستا کار می‌کند.

او اضافه کرد: برای رفع این معضل باید در ابتدا تغییر نگرش ایجاد کنیم که بخشی به کار فرهنگی و بخشی به تبیین مطالبات بستگی دارد. وقتی شاخص‌های ارتقا مبتنی بر آموزش و مقاله شکل می‌گیرد، همه افراد به همان جهت هدایت می‌شوند.

دبیر ستاد ویژه فناوری نانو تاکید کرد: باید دانشجویان ایرانی را دانا تربیت کنیم و زیرساخت های لازم را در پارک های علم و فناوری ایجاد کنیم تا دانشجویان بعد از فارغ التحصیلی تنها مدرک به دست نباشند، بلکه فناوری جدیدی را ایجاد کنند تا نه تنها برای خود بلکه برای سایرین هم اشتغال ایجاد کنند.

سهم ۱۰ درصدی پارک های علم و فناوری در تمام شرکت ها

سرکار گفت: پارک های علم و فناوری ۱۰ درصد در تمام شرکت ها سهام دارند و باید این موارد را برای رشد و پیشرفتشان تسهیل کنیم . مقاله بنیه شاخص علمی کشور است که بدون آن نمی توانیم در فناوری پیشرفت کنیم.

او افزود: پتنت، شاخص توسعه و فناوری کشور است و باید دید که کشور تا چه میزان پتنت بین المللی دارد. باید فرصت مطالعاتی استادان و دانشجویان را به ماموریت های عادلانه و فناورانه تبدیل کنیم تا پیشرفت و رشد همه جانبه کشور رقم بخورد.

انتهای پیام/

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه علمی

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید
منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


جملات و متن تبریک روز جهانی خلبان به همسرم و عشقم + عکس نوشته و استوری