هزاری غذای محلی بندر عباس
پلو هزاری یا هواری یکی از غذاهای سنتی جنوبی است که اصالت آن به بندرعباس میشود؛
هزاری در استانهای مختلف کشور با مواد و دستورهای متنوعی تهیه میشود. برای تهیه این غذا میتوان از انواع ماهیهای جنوبی از جمله سالمون، رشکو، سرخو و شیر یا حتی قزل آلا استفاده کرد. از دیگر مواد تشکیلدهنده هزاری میتوان به پیاز، برنج، گرد لیمو و ادویهجات اشاره کرد.
مواد لازم برای شش۶ نفر
ماهی: ۷۰۰ گرم گرد لیمو: یک قاشق مرباخور فلفل دلمه ای خرد شده: یک قاشق مرباخوری برنج: ۳۵۰ گرم پیاز: ۲ عددطرز تهیه
برنج را از چند ساعت قبل بشویید و آن را در آب و نمک خیس کنید. ماهی را تمیز کنید و قبل از شستن، به آن مقداری نمک و زردچوبه بزنید و بعد از گذشت ۳۰ دقیقه ماهی را بشویید و بهصورت فیلهای خرد کنید. پیازهای خرد شده را در یک تابه سرخ کنید تا نرم و سبک شوند. سپس فلفل دلمهای خرد شده را به پیازها بیفزایید و آنها را نیز تفت دهید. در ادامه فیلههای ماهی را در روغن بریزید و کمی سرخ کنید.
نمک، فلفل و زردچوبه را به ماهی سرخ شده اضافه کنید و آنها را با هم تفت دهید. آب برنج خیس خورده را خالی کنید و آن را در یک قابلمه آب جوش بریزید تا مغز دانههای آن نرم شود. سپس آن را آبکش کنید. تهدیگ مورد نظر خود را با کمی روغن در کف یک قابلمه بچینید. سپس مقداری از برنج آبکش کرده را در قابلمه بریزید و یک لایه از مخلوط ماهی سرخ شده را روی آن قرار دهید. این لایهها را تکرار کنید تا مواد تمام شوند. پس از بخار کردن برنج، شعله گاز را کم کنید و دمکنی بگذارید تا هزاری دم بکشد.
نکات مهم
برخی افراد در ابتدا ماهی را با سیر خرد شده، زردچوبه، فلفل قرمز، نمک، پودر زنجبیل، روغن زیتون و آب لیمو ترش مخلوط میکنند و برای یک ساعت در یخچال قرار میدهند تا ماهی کاملا مزهدار شود.
منبع : پارسی دی