عینک خوش‌بینی بر چشم ستاد ملی کرونا


عینک خوش‌بینی بر چشم ستاد ملی کرونا

این روزها دلمشغولی مردم و کارشناسان سلامت کشور سویه جدید کرونا به نام «امیکرون» است اما به نظر نمی رسد که ورود این سویه جدید به کشور چندان هم ستاد ملی کرونا را دلمشغول خود ساخته باشد. گویا افزایش قابل توجه واردات واکسن و آمار...

این روزها دلمشغولی مردم و کارشناسان سلامت کشور سویه جدید کرونا به نام «امیکرون» است اما به نظر نمی رسد که ورود این سویه جدید به کشور چندان هم ستاد ملی کرونا را دلمشغول خود ساخته باشد.

گویا افزایش قابل توجه واردات واکسن و آمار بالای تزریق آن که منتهی به کاهش محسوس فوتی ها وابتلا شده، متولیان سلامت را در این ستاد خاطر جمع کرده است که هر اقدامی که در مبارزه با کرونا لازم است انجام داده اند و آنچه برای ادامه مسیر باید مورد توجه باشد فقط رعایت دستورالعمل های بهداشتی از سوی مردم است.

نگاهی به مصوبات این ستاد در روزهای گذشته حاکی ازهمین واقعیت است، حال آنکه تاخت و تاز سویه جدید کرونا در اروپا و آمریکا پیش چشم همه دنیاست. تاخت و تازی که به مدد سرایت چند برابری اومیکرن نسبت به سویه دلتا صورت می گیرد و به گفته برخی متخصصان ایرانی در کشور ما نیز سرایت امیکرون، ممکن است ظرف مدت بسیار کوتاهی همه شهرهای کشور را قرمز کند.

شدت این موج جدید در حدی است که این کشورها را یا به اجرای محدودیت های بیشتر سوق داده یا در حال عملیاتی کردن آنند. این درحالی است که روند واکسیناسیون در این کشورها پیش از کشورمان آغاز شده و اکثریت جمعیت آنان دزهای دوم و سوم را نیز دریافت کرده اند و این روزها در این کشورها سخن از تزریق دز چهارم است.

متولیان سلامت کشور و به خصوص ستاد ملی مبارزه با کرونا در چنین شرایطی که کشورمان در معرض تهدید این سویه جدید است صرفا به حرف درمانی و بیان تذکراتی خطاب به مردم بسنده و سهم خود را در این میان فراموش کرده اند. تذکراتی که حتی در صورت ادامه وضعیت موجود و رخ ننمودن سویه جدید ویروس کرونا نیز می بایست مورد توجه مردم باشد.

به تعبیر بهتر علیرغم وضعیت جدید در مورد این بیماری، ستاد ملی مبارزه با کرونا آرایش جدیدی به خود نگرفته و بار اصلی پیشگیری را صرفا بر دوش مردم گذاشته است. بازگشایی سینماها و سالن های پذیرایی و مدارس و ... هر چند قبل از شیوع سویه جدید کرونا آغاز شده اما بعد از ورود این سویه به ایران نیز ظاهرا به اندازه کافی حساسیت مسولان سلامت کشور را تحریک نکرده است.

نگاهی به اخبار منتشر شده درباره سویه اومیکرن در دنیا و در ایران و به صدا درآمدن زنگ خطر موج ششم کرونا در برخی استان های کشور اهمیت تجدید نظر ستاد ملی کرونا را در ادامه این رویه یادآور می شود.

راه رفته کشورهای دیگر در برخورد با این سویه جدید پیش روی متولیان سلامت ماست. به علاوه پژوهش های انجام شده درباره این سویه جدید هنوز به اندازه کافی قابل اعتماد نیست که بتوان با خوش‌بینی روی آن حساب کرد. چرا که هر روز خبرهای مختلفی در این زمینه به گوش می رسد. به عنوان مثال علیرغم اعلام نتایج پژوهش‌هایی که حکایت از کُشندگی کمترسویه اومیکرن نسبت به دلتا دارد در برخی پژوهش های دیگر از احتمال آلودگی همزمان به این دوسویه خبر داده اند که در این صورت به گفته پژوهش گران شاهد «ابرسویه»ای جدید از این ویروس خواهیم بود.

دکتر پل برتون، مدیر ارشد پزشکی مدرنا هشدار داده است: اگر نوع اومیکرون و دلتا به‌طور همزمان فردی را آلوده کنند، ابرسویه جدیدی به‌نام "دلمیکرون" ایجاد خواهد شد. وی به دیلی‌میل گفت: داده‌ها و مقالاتی که از آفریقای جنوبی در اوایل این همه‌گیری منتشر شد، نشان می‌دهد که افراد، به‌ویژه بیمارانی که دارای نقص سیستم ایمنی هستند، می‌توانند به هر دو گونه ویروس (یعنی دلتا و اومیکرون) آلوده شوند.

حتی اگر بر خلاف اخبار منتشره درباره سویه جدید کرونا سرایت این ویروس در کشور ما چندان هم مسئله ساز نشود ( امری که از لحاظ علمی بعید است) باز هم برداشتن عینک خوش بینی به آن ضروری است چرا که به قول ما ایرانی ها کار از محکم کاری عیب نمی کند! به خصوص آنکه باید به یادداشت فرصت پیشگیری و اقدامات موثر در برابر اومیکرن بسیار محدود است.

عینک خوش‌بینی بر چشم ستاد ملی کرونا

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه اجتماعی

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید
منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


پنتاگون: اقدامی که ایران انجام داد یک حمله بی‌سابقه بود