طرز تهیه یخنی نخود؛ آبگوشتِ شیرازی‌ها


طرز تهیه یخنی نخود؛ آبگوشتِ شیرازی‌ها

یخنی همان آب‌گوشت شیرازی‌هاست که طعم بی‌نظیری دارد.

طرز تهیه یخنی نخود؛ آبگوشتِ شیرازی‌ها

مواد لازم

گوشت گوسفند: ۴۰۰ گرم
نخود: نصف پیمانه
لوبیا قرمز یا لوبیا چیت: پیمانه
رب گوجه فرنگی: ۳ ق غ
پیاز: ۱عدد متوسط
نمک و زردچوبه و فلفل سیاه: به میزان لازم
آب جوش: به میزان لازم
گوجه فرنگی: ۲عدد چهار قاچ خورد شده
سیب‌زمینی: ۳ عدد

طرز تهیه یخنی نخود؛ آبگوشتِ شیرازی‌ها

طرز تهیه

۱. ابتدا گوشت را با پیاز و کمی روغن تفت دهید سپس زردچوبه را اضافه کنید و دوباره کمی تفت دهید تا بوی خامی زردچوبه گرفته شود و گوشت کاملا به زردچوبه آغشته شود. سپس رب گوجه فرنگی را هم اضافه کنید و آنقدر تفت دهید تا رب گوجه رنگ خود را آزاد کند.

۲. نخود و لوبیا و در صورت تمایل گندم پوست کنده را هم اضافه کنید و کمی با هم مخلوط کنید. ترجیحا نخود و لوبیا را از شب قبل خیس کنید. در بعضی از نقاط فارس فقط با نخود پخته می‌شود و لوبیا نداره که اصطلاحا به یخنی نخود معروف است.

طرز تهیه یخنی نخود؛ آبگوشتِ شیرازی‌ها

۳. سپس نمک و فلفل سیب زمینی‌ها و گوجه را هم اضافه کنید کمی مخلوط کنید و آب جوش روی آن بریزید تا کاملا روی مواد را بگیرد. بعد از اینکه چند قل زد زیر آن را کم کنید و اجازه دهید تا کاملا بپزه و آماده بشه. بعضی از مناطق فارس تکه‌هایی از کلم قمری هم به اون اضافه می‌کنند.

۴. بعد از آماده شدن آب مواد را با آبکش جدا کنید و پوست سیب‌زمینی‌ها را جدا کنید. در صورتی که گوشت با استخوان هست، استخوان آن را بگیرید و مواد را با گوشت‌کوب یا گوشت‌کوب برقی نرم کنید. با کمی از آب گوشت سرو کنید.

منبع: ایرنا

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه آشپزی

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


گرگی ناگهان وارد بیمارستان شد/ اما زمانی که پرستاران علت را فهمیدن، نتوانستند جلوی گریه...