از سهم 40 درصدی آموزش پزشکی در دانشگاه آزاد تا انتشار نتایج اولیه کارنامه آزمون کارشناسان قوه قضائیه


از سهم 40 درصدی آموزش پزشکی در دانشگاه آزاد تا انتشار نتایج اولیه کارنامه آزمون کارشناسان قوه قضائیه

دانشگاه‌ها در هفته‌ای که گذشت با اخبار متعددی همراه بودند.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، دانشگاه ها در هفته ای که گذشت با اخبار متعددی مانند «فروش اموال دانشگاه‌ها نباید منبع تامین بودجه باشد»، «فناورانه بودن ویژگی مهم دستاورد‌های جهاد دانشگاهی است»، «بیش از ۳ هزار داوطلب در فرصت مجدد آزمون دکتری ۱۴۰۱ ثبت نام کردند»، «افزایش ظرفیت ۲۰ پزشک به نسبت ۱۰ هزار جمعیت تا سال ۱۴۱۰»، «باید در برنامه هفتم توسعه به توان ملی توجه داشته باشیم»، «دانشگاه آزاد ۴۰ درصد از آموزش پزشکی کشور را بر عهده دارد»، «کارنامه نتیجه اولیه آزمون کارشناسان قوه قضائیه امروز منتشر می‌شود» همراه بودند.

فروش اموال دانشگاه‌ها نباید منبع تامین بودجه باشد

فریده حق بین رئیس دانشگاه الزهرا در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، درباره بودجه دانشگاه گفت: برای تامین نیاز‌های مالی دانشگاه الزهرا به بودجه زیادی نیاز داریم.

او افزود: از ابتدای امسال دانشگاه‌ها با تاخیر به پرداخت حقوق اعضای هیئت علمی اقدام کردند که بودجه آن کافی نیست و سازمان برنامه و بودجه و نهاد‌های ذی‌ربط باید تلاش خود را برای تامین منبع مالی دانشگاه‌ها بکنند.

حق بین تصریح کرد: کم بودن میزان دریافتی استادان مطالبه‌ای است که در بین اعضای هیئت علمی ایجاد شده است و بحث رتبه بندی معلمان هم پیرو این قضیه به وجود آمده است که باید حتما به آن رسیدگی شود.

رئیس دانشگاه الزهرا گفت: وزیر علوم و معاونان او برای افزایش حقوق اعضای هیئت علمی مجاهدانه در صحنه عمل می‌کنند و به صورت دقیق واقف به این مطالبه و پاسخگویی آن از سمت نهاد‌های مربوطه هستند.

او اضافه کرد: مطابق قانون ذکر شده باید از محل فروش اموال اعتبار حقوق اعضای هیئت علمی را تامین کنیم، اما در این زمینه دانشگاه‌ها هیچ اموالی برای فروش به منظور تامین بودجه خود ندارند.

رئیس دانشگاه الزهرا تاکید کرد: منتظریم که مسئولان کشور در قبال این موضوع تدبیر خردمندانه داشته باشند تا بتوانیم این معضل را رفع کنیم.

فناورانه بودن ویژگی مهم دستاورد‌های جهاد دانشگاهی است

قالیباف گفت: بحث علمی و فناورانه بودن ویژگی مهم دستاورد‌های جهاد دانشگاهی است.

او افزود: در حالی که همیشه بحث متخصصین داخلی را داریم این نمایشگاه نمادی متخصصان داخلی است که می‌شود با اطمینان به آن‌ها تکیه کرد.

قالیباف با بیان اینکه ما نیاز به فناوری خارجی داریم گفت: مهم این که ما انتقال تکنولوژی و بومی سازی را تبدیل به برند‌های مهم دنیا کنیم که نمایشگاه امروز این ظرفیت را نشان داد.

رئیس مجلس تاکید کرد: در بخش پزشکی و سلولی انصافاً کار‌های ماندگاری انجام گرفته است و از جهت علمی در مرز علم حرکت می‌کنیم و آن را به صورت کاربردی در محیط‌های کاری، بیمارستان‌ها و استفاده می‌کنیم.

او افزود: ما بعضی وقت‌ها کار را برای توسعه علم و گسترش انجام می‌دهیم که این روش حتماً خوب است، اما در شرایط امروز کشور در موقعیتی هستیم که باید مسئله محور حرکت کنیم.

رئیس مجلس با بیان این که امروز اقتصاد مشکل اصلی ما است گفت: ما سیاستگذاران باید به صورت روشن اولویت‌ها و پیشران‌های اقتصادی را مشخص کرده و پروژه‌های کلان مان را در آن پیشران‌ها مشخص کنیم و مسئله محور ظرفیت‌ها را پای کار بیاوریم.

قالیباف گفت: امروز متاسفانه در کشور نقدینگی گسیخته داریم. برای سوق دادن این نقدینگی باید به فضای تولید و فضای سرمایه‌گذاری در مسئله‌های اولویت دار در حوزه پیشران‌های به خصوصن پروژه‌های کلان بازتعریف داشته باشیم.

رئیس مجلس بیان اینکه ما در دوران تحریم هستیم سرمایه‌گذاری خارجی نداریم اضافه کرد: اگر از سرمایه داخلی می‌خواهیم استفاده کنیم باید چگونگی آن را بدانیم که این از ضعف‌های کار ماست که نمی‌توانیم استفاده لازم را بیریم.

رئیس مجلس بیان کرد: برای رفع این مشکل باید مکانیزم سرمایه گذاری را به سمت نهاد‌های غیر دولتی و بخش خصوصی سوق دهیم. ما باید به سمت نهاد‌های غیردولتی برویم و سرمایه‌ها را به سمت آن‌ها سوق دهیم و بخش خصوصی را وارد این کار کنیم تا بتوانیم از این ظرفیت درست استفاده کنیم.

بیش از ۳ هزار داوطلب در فرصت مجدد آزمون دکتری ۱۴۰۱ ثبت نام کردند

فاطمه زرین آمیزی سخنگوی سازمان سنجش کشور در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، درباره آمار داوطلبان برای ثبت نام در آزمون دکتری نیمه متمرکز سال ۱۴۰۱ گفت: داوطلبان متقاضی برای شرکت در آزمون دکتری نیمه متمرکز از بازه زمانی اول تا دوازدهم آذر فرصت ثبت نام داشتند که ۱۷۵ هزار و ۶۶۶ نفر اقدام به انجام آن کردند.

او افزود: به منظور ارائه تسهیلات برای متقاضیان آزمون ورودی مقطع دکتری نیمه متمرکز (Ph.D) سال ۱۴۰۱ که در زمان مقرر موفق به ثبت‌نام در آزمون نشدند این امکان برای متقاضیان فراهم شد تا روز جمعه ۱۰ دی ماه ۱۴۰۰ با مراجعه به سایت سازمان سنجش به نشانی: www.sanjesh.org در آزمون ثبت نام کنند.

زرین آمیزی اضافه کرد: در حال حاضر ۳ هزار و۶۵۴ داوطلب در فرصت مجدد آزمون دکتری ثبت نام کرده اند و متقاضیان توجه داشته باشند با توجه به ثبت نام با تاخیر، باید هزینه ثبت نام را با احتساب تاخیر پرداخت کنند که هزینه آن ۳۷۷ هزار و ۷۰۰ تومان است و شامل مجموع هزینه‌های ثبت نام در بازه زمانی مقرر به مبلغ ۲ میلیون و ۸۵ هزار ریال (۲۰۸ هزار و ۵۰۰ تومان) و ثبت نام برای متاخرین به مبلغ یک میلیون و ۶۸۰ هزار ریال (۱۶۸ هزار تومان) و خدمات پیام کوتاه به مبلغ ۱۲ هزار ریال است.

سخنگوی سازمان سنجش کشور گفت: آزمون ورودی مقطع دکتری نیمه متمرکز (Ph.D) سال ۱۴۰۱ به منظور پذیرش دانشجو در دوره‌های روزانه، نوبت دوم، دانشگاه آزاد اسلامی، دانشگاه پیام نور، دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی غیرانتفاعی و پردیس خودگردان دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی در روز جمعه ۶ اسفند ۱۴۰۰ برگزار خواهد شد.

او بیان کرد: توزیع اینترنتی کارت ورود به جلسه آزمون از روز سه‌شنبه ۳ اسفند تا روز پنجشنبه ۵ اسفند ۱۴۰۰ در سایت سازمان سنجش صورت می‌گیرد.

زرین آمیزی بیان کرد: پذیرش دانشجوی مقطع دکتری (Ph.D) سال ۱۴۰۱ بر اساس قانون «سنجش و پذیرش دانشجو در دوره‌های تحصیلات تکمیلی در دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی» مصوب ۱۸ اسفندماه ۱۳۹۴ مجلس شورای اسلامی و همچنین آیین نامه اجرایی مربوطه و مصوبات «شورای سنجش و پذیرش دانشجو در دوره‌های تحصیلات تکمیلی» صورت می‌گیرد.

دکتری آموزشی - پژوهشی: سنجش و پذیرش برای ورود به مقطع دکتری ناپیوسته آموزشی-پژوهشی بر اساس معیار‌های زیر انجام می‌گیرد:

۱. آزمون متمرکز (۵۰ درصد)
۲. سوابق آموزشی، پژوهشی و فناوری (۲۰ درصد)
۳. مصاحبه علمی و سنجش عملی (۳۰ درصد)
دکتری پژوهش محور: سنجش و پذیرش برای مقطع دکتری ناپیوسته پژوهش - محور بر اساس معیار‌های زیر صورت می‌گیرد:
۱. آزمون متمرکز (۳۰ درصد)
۲. سوابق آموزشی، پژوهشی و فناوری (۲۰ درصد)
۳. مصاحبه علمی و بخش عملی (۳۰ درصد)
۴. تهیه طرح واره (۲۰ درصد)

اجرای مرحله اول (آزمون متمرکز) توسط سازمان سنجش آموزش کشور و امتیاز مربوط به سوابق آموزشی، پژوهشی و فناوری، مصاحبه علمی و … توسط دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی پذیرنده دانشجو انجام خواهد شد.

بر اساس مصوبه شورای سنجش و پذیرش دانشجو در دوره‌های تحصیلات تکمیلی مواد آزمون متمرکز دکتری (Ph.D) سال ۱۴۰۱ ضریب آزمون‌ها به ترتیب آزمون زبان با ضریب (۱)، آزمون استعداد تحصیلی با ضریب (۱) و آزمون دروس تخصصی در سطح کارشناسی یا کارشناسی ارشد با ضریب (۴) است.

افزایش ظرفیت ۲۰ پزشک به نسبت ۱۰ هزار جمعیت تا سال ۱۴۱۰

منصور کبگانیان قائم مقام ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، درباره افزایش ظرفیت پزشکی گفت: افزایش ظرفیت پزشکی به نفع نخبگان علمی و جوانان ایرانی است.

او افزود: سال گذشته بیش از ۷۰ هزار نفر معدل بالای ۱۹.۳ داشته اند و با افزایش ظرفیت پزشکی به دانش آموزان علوم تجربی نشان خواهیم داد که آن‌ها می‌توانند رشته مورد علاقه خود را پیدا کنند.

کبگانیان تصریح کرد: طی چند سال آینده استان‌های محروم از نعمت پزشک برخوردار خواهند شد. همچنین پیری جمعیت یکی از نگرانی افراد جامعه است و کشور ما در آستانه خطرات پیری جمعیت قرار گرفته است که حتما در این زمینه رسیدگی‌های پزشکی و تقویت کمی و کیفی پزشکان امری لازم و ضروری است.

قائم مقام ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور گفت: مطابق جلسات قبلی ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور، هر ساله باید حداقل ۳ هزار نفر به ظرفیت ورودی رشته‌های پزشکی اضافه شود که در صحن شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوبه کمبود پزشک و ضرورت بر افزایش دانشجویان ورودی به دانشکده‌های پزشکی به تصویب رسید.

مهلت دو ماهه وزارت بهداشت برای ارائه الزامات مربوط به نظام ارجاع و پزشک خانواده

کبگانیان ادامه داد: ظرف دو ماه وزارت بهداشت مکلف شد که الزامات مربوط به نظام ارجاع و پزشک خانواده از شبکه سلامت را به ما ارائه بدهد که این دو موضوع برای اشتغال پزشکان به شدت لازم است.

قائم مقام ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور بیان کرد: پزشک خانواده در دولت گذشته مغفول مانده بود که باعث لطمه به پزشکان عمومی شد؛ بنابراین اولویت اختصاص افزایش ظرفیت پزشکی به مناطق محروم داده شد.

کبگانیان گفت: محاسبه کرده بودیم که تا پایان امسال باید ۱۲ پزشک به نسبت ۱۰ هزار جمعیت وجود داشته باشد که در جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی این رقم به ۱۳ پزشک رسید و قرار است که تا سال ۱۴۱۰ به رقم ۲۰ پزشک در ۱۰ هزار جمعیت برسیم.

باید در برنامه هفتم توسعه به توان ملی توجه داشته باشیم

حمیدرضا طیبی رئیس جهاددانشگاهی کشور در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، درباره اتکا به توان داخلی برای تولید محصولات ایرانی گفت: کشور ایران نیازمند توسعه و پیشرفت زیادی در حوزه‌های مختلف است که باید با استفاده از توان نیرو‌های متخصص داخلی این امر را تحقق ببخشیم.

او افزود: هدف جهاددانشگاهی آشنایی دولت جدید با دستاورد‌های علمی و فناوری است تا بتواند از آن‌ها به نحو احسن استفاده کند.

طیبی تصریح کرد: توان تولید فناوری‌های پیشرفته را داریم تا افراد بتوانند از ظرفیت داخلی استفاده کنند. درآستانه تهیه برنامه هفتم توسعه هستیم که تحقق آن باید تحول بسیار جدی در حوزه اقتصادی کشور با اتکا بر توان داخلی داشته باشد.

رئیس جهاددانشگاهی کشور گفت: در ابتدا باید اولویت‌ها و پیشران‌های توسعه اقتصادی کشور مشخص شوند تا بتوانیم رشد جامعه را ایجاد کنیم. تعداد زیادی کلان پروژه را در برنامه هفتم توسعه تعریف خواهیم کرد که متکی بر توان و استفاده از توانمندی داخلی است.

طیبی ادامه داد: اگر نیازمند ورود فناوری به کشور و سرعت ارائه خدمات در این زمینه هستیم باید در مقابل انتقال فناوری به واردات آن اقدام کرده و همزمان از توان داخل برای مابقی نیاز‌ها استفاده کنیم.

او بیان کرد: دولتمران باید در برنامه هفتم توسعه به دانش بنیان بودن این برنامه در جهت جهش در حوزه اقتصادی با تکیه بر توان ملی توجه داشته باشند. مقام معظم رهبری از محصولات جهاددانشگاهی حمایت‌های لازم را انجام داده اند و مسئولان کشور با اهمیت به این فناوری‌ها باید توسعه کشور را رقم بزنند و متوجه شوند که هیچ مشکلی در تولید فناوری‌های مورد نیاز نداریم و تنها باید دستاورد و مهارت متخصصان ایرانی را باور داشته باشیم.

دانشگاه آزاد ۴۰ درصد از آموزش پزشکی کشور را بر عهده دارد

علیرضا منادی، رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در همایش علمی و پژوهشی مکتب حاج قاسم سلیمانی با دانشگاه و رسانه گفت: انقلاب اسلامی همه خطوط موجود در عصر، یعنی خط شرق و غرب را بهم زد و یک خط و مکتب فکری جدید در دنیای امروز که هیچ کسی باور چنین اتفاقی را نداشت، ایجاد کرد.

منادی تصریح کرد: این مکتب کارهای بزرگی را انجام داد که یکی از مهم ترین آن مربوط به حوزه علم و دانش است. دیروز سالروز تاسیس نهضت سواد آموزی بود، یعنی انقلابی که متهم به جهل از سوی دشمنان بود، توانست کار خود را با نهضت سواد آموزی که پیام امام راحل بود، آغاز کند.

رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت: در حوزه آموزش عالی یکی از زاییده های مبارکِ مکتب امام، دانشگاه آزاد بود که امام فرمودند «همه جای ایران را مدرسه خواهیم کرد».

منادی بیان کرد: دانشگاه آزاد یکی از برکات این مکتب بود که در هر نقطه از ایران، دانش آموزش عالی را به شهرهای بزرگ و کوچک برده و تا بحال بیش از ۶ میلیون دانش آموخته و در حال حاضر بیش از یک میلیون و ۱۰۰ هزار دانشجو داریم.

او گفت: دیروز در شورای عالی انقلاب فرهنگی ظرفیت دانشجویان پزشکی ۲۰ درصد افزایش یافت. در حال حاضر از ۸ هزار دانشجوی دانشگاه آزاد ۸۰۰ نفر دانشجوی پزشکی هستند که در سال آینده ۱۵۶ نفر به عنوان دانشجوی جدید پزشکی به این دانشگاه جذب می شوند و برای مابقی دانشگاه های کشور این رقم ۱۵۶۰ نفر خواهد بود و ظرف ۴ سال ظرفیت دانشجویان پزشکی به ۲۰ دانشجو در ده هزار نفر از جمعیت ایران خواهد رسید.

منادی بیان کرد: دانشگاه آزاد با برعهده داشتن ۴۰ درصد از آموزش پزشکی کشور در رنکینگ دانشگاه های علمی، جایگاه ویژه ای دارد .

قانون جهش تولید دانش بنیان تصویب شد

رئیس کمیسیون آموزش مجلس افزود: امروز در مجلس بخشی از قانون جهش تولید دانش بنیان را تصویب کردیم که دارای ۲۰ واحد است و یک انقلابی را در گام دوم انقلاب ایجاد خواهد کرد.

منادی بیان کرد: تعداد ۶ هزار و ۴۰۰ شرکت دانش بنیان داریم که در سال گذشته بالغ بر ۲۰۰ هزار میلیارد تومان فروش داشتند و برای ۱۴ هزار نفر اشتغالزایی کردند. این موضوع به میزان زیادی تسهیلات و امکانات معافیت های گمرکی بیمه مالیاتی و امکانات فراوان به دانشمندان و نخبگان کشور ارائه می دهد. با ادامه این روند و اجرای این قانون، به زودی شاهد رشد و شکوفایی واقعی شرکت های دانش بنیان خواهیم بود.

کارنامه نتیجه اولیه آزمون کارشناسان قوه قضائیه امروز منتشر می‌شود

به اطلاع متقاضیان آزمون کارشناسان رسمی قوه قضائیه که آزمون آن در تاریخ ۱۴۰۰/۰۷/۲۲ برگزار شد، می‌رساند که کارنامه نتایج اولیه آزمون مذکور امروز پنج شنبه ۹ دی درگاه اطلاع رسانی سازمان سنجش آموزش کشور به نشانی: www.sanjesh.org قرار می‌گیرد.

معرفی شدگان می‌بایست براساس توضیحات مندرج در کارنامه آزمون و به منظور طی کردن سایر مراحل آزمون در تاریخ ۱۰ دی به درگاه اطلاع رسانی مرکز وکلاء، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضائیه به آدرس: www.۲۳۰۵۵.ir مراجعه و نسبت به تکمیل اطلاعات خود اقدام کنند.

بدیهی است مسئولیت‌های ناشی از عدم مراجعه متقاضیان در زمان مذکور به درگاهش اطلاع رسانی مرکز وکلاء، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضائیه و همچنین عدم پیگیری اطلاعیه‌های بعدی مرکز به عهده متقاضیان است.

انتهای پیام/

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه علمی

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید
منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


حمله جنگنده‌های اسرائیل به مسجدی در غزه/ تشدید عملیات در کرانه باختری