ایجاد بیش از 1600 نفر اشتغال با ایجاد مجتمع کشت و فرآوری گیاهان دارویی در خراسان شمالی


ایجاد بیش از 1600 نفر اشتغال با ایجاد مجتمع کشت و فرآوری گیاهان دارویی در خراسان شمالی

نماینده مردم شیروان در مجلس شورای اسلامی و رئیس مجمع نمایندگان استان گفت: با ایجاد مجتمع کشت و فرآوری گیاهان دارویی در شیروان، بیش از 1600 نفر اشتغال مستقیم و غیر مستقیم در خراسان شمالی ایجاد می شود.

علی جدی در حاشیه آیین امضای تفاهم نامه راه اندازی مجتمع کشت و فرآوری گیاهان دارویی در خراسان شمالی که ۹ دی در نمایشگاه دستاوردهای جهاد دانشگاهی در تهران برگزار شد در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد:‌ مطالعات اقتصادی اولیه این طرح در جلسات مشترک جهاد دانشگاهی و هلدینگ کشاورزی و موسسه دارویی آستان قدس رضوی طی ۶ ماه گذشته انجام شده است که در مجتمع کشت و صنعت، اجرای کل زنجیره تولید داروهای دامی و آفت کش های کشاورزی و باغی با پایه گیاهی انجام شود.

وی افزود: این طرح متشکل از کشت گیاهان دارویی در سطح ۲۰۰ هکتار، عصاره گیری گیاهان دارویی، تولید دارو و همچنین آفت کش است که با سرمایه گذاری سه جانبه آستان قدس رضوی، جهاد دانشگاهی و بخش خصوصی انجام می گیرد.

رئیس مجمع نمایندگان استان در خصوص اعتبار ژیش بینی شده و اشتغال این طرح نیز اعلام کرد: کل سرمایه گذاری این طرح به میزان ۱۵ میلیون دلار ارزی و ۱۲۰ میلیارد تومان ریالی ژیش بینی شده است که بیش از ۶۰۰ نفر اشتغال مستقیم و یک هزار نفر اشتغال غیر مستقیم ایجاد می کند.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی ادامه داد: این نخستین مجتمع کشت و صنعت و پالایشگاه فرآوری گیاهان دارویی با این حجم سرمایه گذاری در کشور است که جزو اولویت های اصلی آستان قدس رضوی قرار گرفته و دانش فنی آن نیز در اختیار جهاد دانشگاهی کشور است.

وی خاطرنشان کرد: شهرستان شیروان و خراسان شمالی دارای ظرفیت های زیادی در حوزه گیاهان دارویی است که نیاز به توجه ویژه دارد.

دستاوردهای علمی و فناورانه جهاد دانشگاهی، کاربردی است

ایجاد بیش از 1600 نفر اشتغال با ایجاد مجتمع کشت و فرآوری گیاهان دارویی در خراسان شمالی

رئیس جهاد دانشگاهی خراسان شمالی نیز در این آیین اظهار کرد: دستاوردهای علمی و فناورانه جهاد دانشگاهی کاملا کاربردی است لذا در انتخاب اهداف و برنامه های فناورانه در استان به دنبال تحقق اقتصاد مقاومتی، توسعه اقتصادی و ارتقای بهره وری با بهره گیری از توان، دانش و فناوری ملی و انطباق آن با سند توسعه استان هستیم.

محسن رحمانی ادامه داد: به همین منظور، این تفاهم نامه ظرفیت های جدید در حوزه کشت و فرآوری گیاهان دارویی با بهره گیری از فناوریهای نوین را فراهم می کند.

وی گفت: پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی از جمله ظرفیت های علمی و فناورانه کشور در سطح ملی و بین المللی محسوب می شود که با ایجاد چرخه کامل زنجیره ارزش گیاهان دارویی و با لحاظ نمودن کیفیت و تکنولوژی، بدون شک فرصت مناسبی را برای توسعه اقتصادی استان فراهم می کند.

وی تاکید کرد: تولید، اشتغالزایی در بخش کشاورزی و سلامت انسان، پیشگیری از اثرات مخرب زیست محیطی و تولید محصولات ارگانیک گیاهی و دامی از اهداف تفاهم نامه مذکور است.

ایجاد بیش از 1600 نفر اشتغال با ایجاد مجتمع کشت و فرآوری گیاهان دارویی در خراسان شمالی

به گزارش ایسنا، امروز تفاهم نامه امکان سنجی راه اندازی مجتمع کشت و فرآوری گیاهان دارویی برای تولید آفت کش های گیاهی و داروهای دامی با منشا گیاهی در شهرستان شیروان، بین آستان قدس رضوی و جهاد دانشگاهی امضا شد.

این تفاهم نامه بین محمد دلبری معاون برنامه ریزی و توسعه اقتصادی بنیاد بهره وری موقوفات آستان قدس رضوی و محمدرضا پورعابدی معاون پژوهش و فناوری جهاد دانشگاهی با حضور علی جدی رئیس مجمع نمایندگان خراسان شمالی، نماینده مردم شیروان و عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی و محسن رحمانی رئیس جهاد دانشگاهی خراسان شمالی منعقد شد.

بر اساس این تفاهم نامه قرار است طرفین به طور منظم جلسه تشکیل داده و فعالیت‌های مشترک پیشنهادی را بررسی و پس از تایید روسای دو مجموعه برای اجرا اقدام نمایند و پس از آن، شکل و سهم سرمایه‌گذاری طرفین، نوع مالکیت، نحوه تامین هزینه‌ها، بهره برداری و... مشخص می شود.

انتهای پیام

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه خراسان شمالی

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!



بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


دیکته شب | دیکته کلاس اول دبستان