خضریان: صنعت آب و فاضلاب کشور سال‌هاست که نتوانسته پاسخگوی نیازهای کشور باشد


خضریان: صنعت آب و فاضلاب کشور سال‌هاست که نتوانسته پاسخگوی نیازهای کشور باشد

سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی، تاکید کرد: صنعت آب و فاضلاب کشورسال هاست که علیرغم هزینه کردهایی سرسام آور در بودجه سنواتی در این بخش، نتوانسته پاسخگوی نیازهای کشور باشد.

به گزارش ایسنا، علی خضریان در جلسه علنی امروز مجلس، به عنوان نماینده متقاضیان تحقیق و تفحص از عملکرد شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور، بیان کرد: همان طور که همه مستحضر هستند یکی از مهمترین زیرساخت های تشکیل دهنده توسعه پایدار در کشور تأمین آب شرب و بهداشتی و تصفیه فاضلاب شهری می باشد. بدون شک اهتمام به این مهم در عرصه هر یک از استان های این مرز و بوم می تواند، تأثیر بسزایی در ایجاد توازن جمعیتی بافت های انسانی مستقر در روستاها، شهرها و کلانشهرها داشته باشد.

وی در ادامه اظهار کرد: ایجاد رفاه عمومی و ارتقای رضایتمندی شهروندان در این بخش می تواند از ارکان جلوگیری مهاجرت از روستاها به شهرها و از شهرها به کلانشهرها محسوب شده و به طور قابل ملاحظه ای از خالی شدن روستاها و ایجاد حاشیه نشینی های شهری که معضلات بی شماری را در پی دارد، جلوگیری کرده و ضمن ایجاد پایداری جمعیتی در کشور، باعث توسعه اقتصادی، امنیت کشور و کاهش هزینه های پنهان اجتماعی ناشی از فزونی حجم حاشیه نشینی و با هزینه های بهداشت و درمان ناشی از فقدان دسترسی به آب بهداشتی مناسب و یا عدم تصفیه فاضلاب شهری شود.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: این مهم با توجه به اقلیم های مختلف کشور و همچنین تنوع و محدودیت منابع آبی در پهنه های مختلف کشور و از سوی دیگر تغییرات اقلیمی رخ داده، فلذا از اهمیت دو چندانی برخوردار بوده و می طلبد سیاستی یکپارچه، منسجم علمی و به دور از سعی و خطا در دستور کار دولت و دست اندرکاران مرتبط با این موضوع قرار گیرد. بیش از 3 دهه است که موضوع آب و مباحث پیرامون آن از گردونه خدمات فنی و مهندسی فراتر رفته و به عنوان کالایی با ماهیت راهبردی و توان اثرگذاری بر تحولات سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی و حتی نظامی خودنمایی می کند.

وی در ادامه تاکید کرد: این حساسیت مضاعف و بی سابقه که ثمره فزونی تقاضاهای مستقیم و غیرمستقیم و در عین حال کمیابی منابع آبی با کمیت و کیفیت مناسب است، سبب شده تا اهمیت و ضرورت مدیریت کارآمد آب دو چندان و چاره اندیشی برای دشواری های پیش روی آن در سطوح محلی، ملی، منطقه ای و بین المللی مطرح شود. این تحولات عمیق، دولت ها را در ادوار مختلف ناگزیر ساخته است تا برای پاسخگویی به تقاضاهای رو به ازدیاد آب، با کاستن از نقش تصدی گری و ایفای وظیفه سیاستگذاری و نظارت و توان بخش های خصوصی و تخصصی را در این عرصه به خدمت گیرند.

وی افزود: نگاهی به تحولات رخ داده در بخش آب و فاضلاب کشور طی دهه های گذشته و ارزیابی حجم فعالیت های انجام شده و درک ظرفیت های مدیریتی، مهندسی و اقتصادی افزایش یافته در این بخش، ابعاد تحول عظیم ناشی از تشکیل شرکت های آب و فاضلاب و آثار مثبت آن را به خوبی آشکار و در معرض قضاوت و نقد قرار می دهد. کشور ما به طور طبیعی با زمینه های بروز بحران در بخش آب و فاضلاب روبرو است. کم آبی پهنه وسیعی از کشور و عدم تناسب آن با پراکندگی و رشد جمعیت در کنار گسترش لجام گسیخته شهرهای بزرگ همگی بحران های عظیم اجتماعی، بهداشتی و محیط زیستی می تواند ایجاد کند اما در پرتو اقدامات و دستاوردهای سترگ است که می توان انتظاراتی را که از شرکت های آب و فاضلاب وجود داشته و دارد به منصه ظهور رسانیده و مطالبه کرد.

خضریان در ادامه خاطرنشان کرد: گستره معضل های تامین و توزیع آب شرب شهری و روستایی کشور در سال های گذشته و اخیر باعث شده است که شاهد انباشته شدن کوهی از مشکلات باشیم که اگر در وقت خود مورد چاره اندیشی قرار می گرفت، اکنون با این حجم از معضل و نارضایتی مواجه نبودیم. بر این اساس متاسفانه شاهد آن هستیم که حجم معضلات در اقصی نقاط کشور در این امور به صورت دوره ای ظهور کرده و صنعت آب و فاضلاب کشور سالهاست علیرغم هزینه کردهایی سرسام آور در بودجه سنواتی در این بخش، نتوانسته پاسخگوی نیازهای کشور باشد.

سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی در ادامه تصریح کرد: امروز از خراسان تا سیستان و بلوچستان و از سیستان و بلوچستان تا خوزستان و از خوزستان تا لرستان و آذربایجان و شهرهای کویری مرکزی درگیر مسئله و تنگناهای مرتبط با آب و فاضلاب هستند و این موضوع تا مرز تنش های اجتماعی و سیاسی و امنیتی نیز پیش رفته است. سال هاست عدم دستیابی روستاهای سیستان و بلوچستان به آب بهداشتی یکی از علت های مهم خالی شدن روستاها از سکنه است و در خوزستان مردم به آب شرب و بهداشتی که مایه حیات است ، دسترسی ندارند.

نماینده تهران بیان کرد: بحران فاضلاب اهواز علیرغم سرمایه گذاری های داخلی و خارجی، تبدیل به کلافی سردرگم شده و مردم این استان درگیر تشنگی در فصل گرما و آبگرفتگی های وسیع از نوع مخرب و نیز پس زدگی های گسترده فاضلاب در زمان بارش ها هستند، محیط زیست کارون از بابت تخلیه فاضلاب به مرز نابودی رسیده است و در کردستان طعم و بوی آب شرب، طعم آرامش و آسایش را از مردمان این شهر بوده است.

خضریان در ادامه با اشاره به درگیر شدن گسترده چاه ها به نیترات حاصل عدم تصفیه فاضلاب شهری، تصریح کرد: این مسئله بسیاری از منابع آبهای زیرزمینی را از حیز انتفاع خارج کرده و کلانشهری همچون تهران در نگاهی خوشبینانه بر مرز حفظ این کیفیت حرکت می کند و دارای حاشیه اطمینان چندان بالاتی در این ارتباط نیست. این در حالیست که استانداردهای آب شرب بهداشتی و فاضلاب شهری در دنیا در حال تغییر است و هر روز با چالش های بهداشتی جدیدی ناشی از توسعه علم و نیز تاثیرات اقلیمی و صنعتی و اجتماعی مواجه شده، از این رو می بایست صنعت آب و فاضلاب در کشورمان را مهیا برای تحول و تغییر بر اساس پارامترهای نوینی کرد.

وی خاطر نشان کرد: افزایش بهره وری نیروی انسانی و استفاده از نیروهای کارآمد یکی از مهمترین مکانیسم های تحول در هر بخشی است که کمبود این نگاه به دور از عددسازی و به صورت عملیاتی یکی از موتورهای محرک این بخش بوده که توجه لازم به آن مبذول نشده است. برنامه ریزی به جهت اولویت بندی طرح ها و بودجه ریزی متناسب، نگاه ویژه به کیفیت و سرعت انجام پروژه ها، بحث نگهداری علمی از تاسیسات احداث شده به عنوان سرمایه ملی، جلوگیری از هدر رفت آب و توسعه و گسترش فرهنگ مصرف صحیح و استفاده از بازچرخانی پساب از محورهایی است که مع الأسف توجه کافی به آنها نیز نشده است.

خضریان در پایان بیان کرد: با توجه به مطالب مطروحه فوق نیز بوده که تعدادی از نمایندگان مجلس در راستای عمل به وظایف قانونی خود و در راستای پیگیری دغدغه ها و توصیه های مقام معظم رهبری در خصوص رفع مشکلات در بخش های مختلفی که معضلات آب و فاضلاب را نیز در بر می گیرد، طرح تحقیق و تفحص از شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور را که سکاندار صنعت آب و فاضلاب محسوب می شود مطرح نموده و تا این حرکت زمینه ای باشد برای ورود اختصاصی به مسائلی که ریشه در تخلفات و حتی ارتکاب جرائمی دارد و این روند باعث واکاوی و ورود به موضوعات و عندالاقتضاء حتی معرفی عاملان وضعیت نابسامان کنونی کشور در این عرصه و سپردن عوامل خاطی از مدیران مربوطه در وزارت نیرو گرفته تا دیگر عوامل مسئله دار در آن شرکت مادرتخصصی با شرکت های عملیانی زیرمجموعه استانی تحت راهبری آن به قانون و عدالت پس از تصویب در صحن علنی شود، کما اینکه قبلا این مطلب در کمیسیون عمران مطرح و تحقیق و تفحص از صنعت آب و فاضلاب بنا بر شرح مطالبی که فوقا عنوان شد مورد تأیید آن مجموعه به عنوان کمیسیون مربوطه قرار گرفته است. این درخواست وجود دارد طرح تحقیق و تفحص موصوف با تأیید و رأی بالای همکاران نماینده در جلسه حاضر صحن علنی مواجه گردد.

انتهای پیام

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه خوزستان

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید
منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


لعیا زنگنه راه بهاره رهنما را می رود!/ عکس