در نشست فعالان حوزه گردشگری همدان چه گذشت؟


در نشست فعالان حوزه گردشگری همدان چه گذشت؟

نشست هم اندیشی و تجلیل از فعالان بخش گردشگری استان همدان با حضور جمعی از فعالان این حوزه برگزار شد.

به گزارش ایسنا، در این نشست که با حضور ظاهر پورمجاهد معاون هماهنگی اقتصادی استانداری همدان، محمد طوماسی رئیس شورای هماهنگی بانک‌های استان، علی مالمیر مدیر کل و معاونان گردشگری و منابع انسانی میراث فرهنگی همدان برگزار شد تعدادی از فعالان این حوزه مطالبی را ارائه کردند.

محمد فیضی؛ رئیس انجمن حرفه‌ای دفاتر خدمات مسافرتی استان همدان بیان کرد: روزی که قطار به همدان آمد همه ما را خوشحال کرد و آن را خطی بین همدان و مشهد می‌دانستیم اما حالا باعث مشکلات زیادی برای فعالان حوزه گردشگری شده و قطار تهران به همدان بلای جان ماست.

وی با اشاره به اینکه در زمینه فروش بلیت مشکلات زیادی داریم، تصریح کرد: همه سود آمدن قطار به استان همدان به جیب "علی بابا" می‌رود و دست دفاتر خدمات مسافرتی استان همدان را بسته است، کاش من هم علی بابا بودم.

شهرام شیروانی؛ رئیس انجمن حرفه‌ای هتلداران استان همدان دیگر فعال حوزه گردشگری بود که در این مراسم مواردی را مطرح کرد. به گفته وی هتل‌های استان از آبان‌ماه سال ۹۸ تاکنون وضعیت مناسبی در پذیرش مسافر نداشتند و این پذیرش نسبت به دیگر استان‌ها درصد ناچیزی بوده است به عبارت دیگر می‌توان گفت به لحاظ پذیرش موفق نبودیم و لازمه این موفقیت استمرار تبلیغات بود که ما نداشتیم.

شیروانی ادامه داد: انتطار داشتیم در این مدت شرکت سیاحتی علیصدر هم در کنار دیگر بخش‌های گردشگری مثل هتل‌ها ضررو زیان بدهد که اگر علیصدر باز بود ما هم می‌توانستیم جذب مسافر بیشتری داشته باشیم.

وی با بیان اینکه اگر اولویت اول استان صنعت بود دچار مشکل نبودیم چراکه صنعت می‌تواند کمک بسزایی به گردشگری بکند، مطرح کرد: تعرفه‌ها به مصیبتی برای ما تبدیل شده و مبالغش مسئله ساز است، تعرفه واحدهای ما صنعتی محاسبه می‌شود، همچنین تمام مصارف هتل‌ها با آب شرب است و برای جلوگیری از این مشکل به چاه نیاز داریم.

شیروانی تسهیلات کرونا، شیوه استمهال آن و مشکلات بانکی را از دیگر مشکلات فعالان حوزه گردشگری عنوان کرد و گفت: موضوعات تامین اجتماعی، نبود تبلیغات و بازاریابی در این حوزه و به ویژه در اکسپوی دبی از مشکلات گردشگری استان است.

در ادامه علی‌محمد عنایتی‌اکمل؛ مدیر عامل شرکت سیاحتی علیصدر با اشاره به اینکه غار علیصدر با مصوبه ستاد کرونای استان تعطیل شد، بیان کرد: جایگاه علیصدر حساس است و همه دغدغه آن را دارند، ما در این مدت از آبرویمان هم گذشتیم و دو سال است که کار امنیتی می‌کنیم.

وی با اشاره به اینکه علیصدر روزی دو میلیون درآمد و ۵۰ میلیون هزینه داشت و همین موضوع آن را از ادامه فعالیت بازداشت، افزود: کلیه نیروهای ما بیمه بیکاری هستند و استانداری در جریان تمام مشکلات این شرکت است.

علی مرادی‌پور؛ رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی استان همدان نیز در ادامه با بیان اینکه خط مشهد به همدان مفقود مانده و باید روی استان‌های شرقی و به ویژه خراسان برنامه‌ریزی کنیم، عنوان کرد: مسیر همدان به مشهد یک طرفه است و اگر آن را متعادل کنیم و دو طرفه شود ظرفیت اقامتگاه‌های استان پر می‌شود.

وی اصناف را فراموش شدگان حوزه گردشگری دانست و گفت: اصناف را فراموش کردیم در حالی که می‌توانیم از امکانات آنها استفاده کنیم، علاوه بر این باید صندوق توسعه گردشگری در استان ایجاد کنیم تا در مواقع بحران به ما کمک کند.

امین ابوالقاسمی؛ رئیس انجمن سفره خانه‌های سنتی و مجتمع‌های بین راهی استان همدان نیز با اشاره به اینکه همدان از نمایشگاه دبی استفاده نکرد، اضافه کرد: در نمایشگاه گردشگری تهران، استان همدان همراه با چهار استان دیگر حضور دارد در حالی که ما دو شهر جهانی و یک شهر ملی داریم آیا برندهای جهانی ما و شهرداری‌های شهرهای جهانی ملایر و لالجین و شهرداری شهر ملی تویسرکان نمی‌خواهند در این رویداد شرکت کنند؟

در ادامه نصیری‌مطلق به نمایندگی از انجمن مهمانپذیران استان همدان با اشاره به اینکه همه مهمانپذیرها در مرکز شهر هستند، ادامه داد: در آن منطقه مشکلاتی مانند طرح ترافیک و نبود پارکینگ وجود دارد و با توجه به اینکه ۵۰ درصد مهمانپذیرها در خیابان اکباتان هستند اما ماشین‌های مسافرها اجازه ورود به این خیابان را ندارند از طرف دیگر بیشتر پارکینگ‌ها در این خیابان تعطیل شده‌اند.

وی با بیان اینکه متاسفانه این صنف دیگر توجیه اقتصادی ندارد و ۵۰ درصد مهمانپذیرها تعطیل شده‌اند، تصریح کرد: همچنین تعرفه‌ها مشکل بعدی ما است و با توجه به اینکه مهمانپذیرها افراد ضعیف را پوشش می‌دهند باید حال و روز بهتری می‌داشتند.

مهرداد ضیایی‌مهر؛ رئیس انجمن صنفی راهنمایان گردشگری استان همدان دیگر فعال این حوزه بود که مواردی را مطرح کرد. به گفته وی پس از دو سال از شیوع کرونا حمایتی که باید از گردشگری می‌شد نشد و متاسفانه از راس این صنعت را قبول ندارند.

وی تسهیلات کرونا را یکی از مشکلات راهنمایان گردشگری دانست و افزود: راهنمایان با مشکلات زیادی ۲۰ میلیون تسهیلات دریافت کردند اما وقتی شعبه بانک مصوبه بانک مرکزی را قبول نمی‌کند یعنی تسهیلات ناچیز هم به خوبی داده نشد.

ضیایی‌مهر با اشاره به اینکه باید به شهرداران شهرهای جهانی ملایر و لالجین بیشتر بها دهیم تا در مواقعی مثل نمایشگاه تهران با بخش گردشگری همراه شوند، ادامه داد: راهنمایان گردشگری استان حال و روز خوبی ندارند بیشتر آنها یا شاگردی می‌کنند یا در اسنپ کار می‌کنند.

بهنام افتخاریان؛ مدیر عامل بنیاد توسعه گردشگری آسیا نیز با اشاره به اینکه استان همدان نیازمند استراتژی‌های میان مدت یا بلند مدت در زمینه گردشگری است، گفت: پیشنهاد می‌کنیم ستادی تحت عنوان ستاد ریکاوری صنعت گردشگری در مدت زمان کوتاه با همکاری بخش خصوصی و دولتی تشکیل شود تا شاهد حرکت منسجم و پیوسته در زمینه گردشگری استان باشیم.

در ادامه مهدی غنی‌پارسا؛ رئیس انجمن صنفی اقامتگاه‌های بوم‌گردی استان همدان مطالبی را ارائه کرد. به گفته وی بومگردی‌ها ضعیف‌ترین مجموعه گردشگری استان هستند و بیش از یک سوم از مجوز بومگردی‌های همدان را باطل کرده‌اند و بقیه هم دیگر جانی ندارند.

وی با بیان اینکه این بخش نیاز به حمایت جانانه‌ای دارد، تصریح کرد: اگر این اتفاق نیفتد باید شاهد تعطیلی همه بومگردی‌های استان باشیم بنابراین نیاز به حمایت دولتی است و در این دو سال در نهایت فشار بودیم و انتظار داریم این حمایت همگانی باشد.

غنی‌پارسا تسهیلات کرونا را دیگر مشکل این بخش دانست و گفت: از سیستم بانکی استان گله‌مندیم بانک‌های همدان شرایط غیرعادی کرونا و مشکلات فعالان حوزه گردشگری را به هیچ وجه را درک نکردند در حالی‌که باید داوطلبانه جلو ‌می‌افتادند و از نظر انسانی اقساط بخشی که هیچ گونه فعالیتی نداشت را عقب می‌انداختند.

وی اضافه کرد: یک ریال درآمد نداریم و بانک ما را تهدید می‌کند چطور شش ماه گذشت و مصوبه ستاد ملی کرونا به بانک‌های استان نرسید؟ در حالی‌که بخشنامه در کسری از ثانیه به بانک می‌رسد چرا اجرا نمی‌شود و بانک‌های استان ‌چرا تابع قواتین کشور نیستند و بانک چه حقی دارد بخشنامه را اجرا نکند.

مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان همدان در این نشست با اشاره به اینکه امیدواریم در عید امسال شاهد تولد دوباره گردشگری باشیم، افزود: در این راستا و در چارچوب سیاستگذاری، ستاد نوروز در استان راه اندازی خواهد شد.

علی مالمیر ادامه داد: نمایشگاه گردشگری تهران که از ۹ تا ۱۱ بهمن سال جاری برگزار می‌شود فرصت مغتنمی است و تا جایی که ممکن است باید برای حضور پر رنگ در این رویداد تلاش شود و کمک می‌کنیم از لحاظ مالی، فشاری بر دستگاه‌ها تحمیل نشود.

وی اضافه کرد: امسال برای هم افزایی در چارچوب منطقه غرب و به طور مشترک با استان‌های کرمانشاه، کردستان، ایلام و لرستان در یک غرفه ۶۰۰ متری جاذبه‌های منطقه‌ای را معرفی خواهیم کرد و این موضوع آغازی است بر اقدامات سند توسعه گردشگری غرب کشور و علاوه بر این قصد داریم از ظرفیت همسایگی کشور عراق برای جذب گردشگر نیز استفاده کنیم.

مالمیر با تقاضا از ذی نفعان گردشگری برای انجام مذاکرات خوب در نمایشگاه، اظهار کرد: همچنین جشنواره زمستانی با مشارکت بخش‌های مختلف در استان در حال برگزاری است و این جشنواره در واقع با هدف آماده شدن برای نوروز انجام می‌شود.

ظاهر پورمجاهد؛ معاون هماهنگی اقتصادی استانداری همدان نیز در این جلسه با اشاره به اینکه در کشور مشکلات زیادی وجود دارد که یکی از آنها کرونا است، گفت: یکی دیگر از مشکلات هم این است که ما نمی‌توانیم با جهان رابطه نداشته باشیم و در کشور را ببندیم بنابراین صنعت گردشگری از این مسئله ضرر می‌کند.

وی برخورد نامناسب بانک‌ها با فعالان گردشگری را مورد انتقاد قرار داد و افزود: تا وقتی همگی کنار هم قرار نگیریم مشکلات حل نمی‌شود، اگر می‌خواهیم به این بخش کمک کنیم باید خود را جای مدیر واحد گردشگری بگذاریم و او را درک کنیم.

پورمجاهد با بیان اینکه نگاه فرهنگی به سرمایه گذار و تولید کننده باید اصلاح شود، تصریح کرد: متاسفانه استان هنوز هم باید مجموعه‌های گردشگری بزرگ مانند غار علیصدر، تله کابین گنجنامه و مجموعه ارم را مثل بچه بزرگ کند در حالی که باید کاری کنیم که این مجموعه‌ها اقتصادی شوند.

وی با اشاره به اینکه مشکلات بانکی و تعرفه‌های فعالان گردشگری استان پیگیری می‌شود، مطرح کرد: وقتی وضع تاسیسات بزرگی مثل غار علیصدر این است از واحدهای کوچک کوچک چه انتظاری می‌توان داشت، درست است که کرونا گرفتاری جهانی ایجاد کرد اما برنامه منسجمی هم برای حوزه گردشگری نبود و وزارت میراث فرهنگی باید جدی‌تر ورود می‌کرد.

پورمجاهد با بیان اینکه ما از فعالان گردشگری غافل شدیم و نباید می‌گذاشتیم بانک با آنها اینگونه برخورد کنند، تصریح کرد: مشکلات گردشگری دسته بندی می‌شود و به استاندار ارائه می‌کنیم، همچنین بسته‌هایی در این زمینه برای سفر هیئت دولت به استان تهیه خواهد شد بنابراین سعی می‌کنیم کوتاهی‌ها را جبران کنیم.

معاون هماهنگی اقتصادی استانداری همدان با اشاره به اینکه تبصره‌های حوزه گردشگری ملی است و اگر استانی شود دستمان باز می‌شود، اظهار کرد: مشکل راه آهن و پروازهای همدان باید حل شود و رایزنی‌هایی نیز در زمینه پروازها انجام شده است.

محمد طوماسی؛ رئیس شورای هماهنگی بانک‌های استان همدان نیز با بیان اینکه مشکلات حوزه گردشگری را قبول داریم، مطرح کرد: بانک‌ها مجری هستند و تصمیم گیرنده نیستند و اگر کارهای اجرایی را هم درست انجام دهند و ‌مطالبه گری کنند خوب است.

وی با اشاره به اینکه وضعیت منابع مالی استان خوب نیست و بیشتر آن هم سهم بانک‌های خصوصی شده است، اعلام کرد: بازپرداخت اقساط حوزه گردشگری امهال و به پایان دوره موکول می‌شود.

به گزارش ایسنا، در این مراسم از فعالان حوزه گردشگری استان همدان در سال ۱۴۰۰ تجلیل شد.

انتهای پیام

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه همدان

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


شعر لطف حق به صورت داستان + متن شعر