به سبک جنوبی ها برای مهمانتان سنگ تمام بگذارید
خورش حبشی
خورش حبشی یکی از غذاهای محلی جنوبی هاست که در دسته غذاها با طبع گرم قرار می گیرد. خورشی که در آن هم از شیره انگور و هم از رب انار استفاده می شود، باید طعم جالبی داشته باشد. با این خورش جنوبی از مهمان هایتان پذیرایی کنید.
خورش حبشی یکی از غذاهای محلی جنوبی هاست که در دسته غذاها با طبع گرم قرار می گیرد. خورشی که در آن هم از شیره انگور و هم از رب انار استفاده می شود، باید طعم جالبی داشته باشد. با این خورش جنوبی از مهمان هایتان پذیرایی کنید.
مواد لازم برای 4 نفر:
300 گرم گوشت 1/2 پیمانه لپه 3 قس پیازداغ 1/2 پیمانه رب انار رقیق 4 ـ 3 قس شیره انگور 1 و 1/2 پیمانه پودر بادام 6ـ5 عدد برگه زرد آلو یا قیسی 6ـ5 عدد آلو خورشی 50 گرم کشمش سبز به میزان لازم ادویه خورشی نمک و فلفل به مقدار کافی 2 قس نعنا خشک 2 حبه سیر 50 گرم کره (معادل 1/3 پیمانه) 2 ق س زعفران دمکرده
طرز تهیه:
1. گوشت را خورشی و به اندازه دلخواه برش زده و خوب بشویید. لپه را هم در کاسهای با آب خیس کنید. کره را در تابه یا قابلمهای که میخواهید خورش را در آن بپزید، آب کرده و گوشت را همراه با پیازداغ در آن تفت داده و خوب هم بزنید.
2. لپه را از آب خارج کنید، به گوشت اضافه کرده و تفت دهید. وقتی که آبگوشت گرفته شد ادویه خورشی را به مواد اضافه کرده و کمی با گوشت، پیازداغ و لپه هم بزنید. البته دقت کنید که ادویه خیلی روی حرارت نباشد چون میسوزد، پس باید زود در قابلمه آب بریزید. آنقدر که به اندازه یک بند انگشت آب روی مواد باشد.حالا در قابلمه را بسته، صبر کنید تا گوشت و لپه بپزد. آلوها ( برگه آلو،برگه زردآلو یا قیسی) را شسته و حدود یک ربع خیس کنید.
3. حدود یک ساعت که غذا جوشید، رب انار و شیره انگور را اضافه کنید. کشمش را پاک کرده و به مدت یک ربع خیس کنید. بعد از این مدت بادام پودر شده، آلوها-سیاه و زردآلو- و کشمش را به خورش اضافه کنید.در اینجا میتوانید نمک، فلفل و زعفران را هم اضافه کنید تا خورشتان مزهدار شود.
4. حالا که همه مواد را در خورش ریختید، حرارت را کم کنید و در قابلمه را گذاشته، صبر کنید تا خورش جا بیفتد یا به اصطلاح به روغن بیفتد. سیر را به شکل دلخواه ریز یا حلقهای خرد کرده و در روغن سرخ کنید. نعنا را هم در روغن یا کره تفت دهید و برای سرو غذا سیرداغ و پیازداغ را روی آن ریخته و تزئین کنید.
فوت و فن
خورش را قبل از سرو بچشید، اگر زیاد شیرینمزه بود، یک یا دو قاشق سوپخوری سرکه به آن اضافه کنید و اگر ترشی آن زیاد بود و خورش را شیرینتر دوست داشتید مقدار شیره انگور را زیادتر کنید.
منبع : مجله آشپزی مثبت