ایران در 10 سال آینده جزء 10 کشور برتر حوزه هوش مصنوعی دنیا خواهد بود


ایران در 10 سال آینده جزء 10 کشور برتر حوزه هوش مصنوعی دنیا خواهد بود

هوش مصنوعی یکی از مهمترین فناوری‌های دنیای آینده خواهد بود که به عقیده بسیاری از منتقدان حوزه فناوری می‌تواند همه امور سالیان آتی ما را در دست گرفته و به انجام رساند. برای عقب نماندن از این موج سریع فناوری، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برنامه‎ای را تدوین کرده است که در نهایت قصد دارد تا افق 1401 ایران را در میان 10 کشور برتر این حوزه جای دهد.

هوش مصنوعی یکی از مهمترین فناوری‌های دنیای آینده خواهد بود که به عقیده بسیاری از منتقدان حوزه فناوری می‌تواند همه امور سالیان آتی ما را در دست گرفته و به انجام رساند. برای عقب نماندن از این موج سریع فناوری، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برنامهای را تدوین کرده است که در نهایت قصد دارد تا افق 1401 ایران را در میان 10 کشور برتر این حوزه جای دهد.

هوش مصنوعی به بیان ساده سیستمی تصمیم‌گیر است که می‌تواند به فراخور اطلاعاتی که به آن داده شده و با تجربه‌ای که برایش از شرایط تدوین شده، بهترین تصمیم را برای دستیابی به هدف، بگیرد. هوش مصنوعی با توجه به ذات منعطف و قدرت بالای شخصی‌سازی، میتواند در هر زمینه انسانی از قبیل محیط زیست، سلامت، حمل و نقل، آموزش، انرژی، رباتیک، صنعت، کشاورزی و توسعه امنیت به کار رفته و شرایطی را ایجاد کند که انسان‌ها حتی با آرامش خاطری بیشتر از انجام کار به دست یک انسان دیگر، امور مختلف را به آن محول کنند.

در همین زمینه اما کشور ما با توجه به وجود پتانسیل بسیار بالای نرمافزاری و وجود جوانان و دانشمندان متخصص، می‌تواند جزء برترین کشورهای جهان باشد. البته باید به این توجه داشت که کسب رتبههای برتر تنها به صرف آمار ارائه شده توسط چند سازمان و موسسه آماری، خروجی مشهودی نخواهد داشت و زمانی میتوان به آمارها بالید که در عمل خود را نشان داده باشند و حوزه مرود نظر آنها، برتری و بهبود حاصله را عیناً لمس کرده باشد.

اما همانطور که عنوان شد در این حوزه نیز برنامههای جذابی برای کشور تدارک دیده شده است. دکتر محمدشهرام معین، رییس مرکز نوآوری و توسعه هوش مصنوعی پژوهشگاه فناوری اطلاعات و ارتباطات، امروز در مراسم رونمایی از دو پروژه هوش مصنوعی پژوهشگاه فناوری اطلاعات و ارتباطات با بیان اینکه تدوین سند هوش مصنوعی از سال گذشته آغاز شد، به این نکته اشاره کرد که برای تدوین این سند اسناد راهبردی ۲۳ کشور در حوزه هوش مصنوعی مورد بررسی قرار گرفته است.

وی چشم انداز این سند را قرار گرفتن ایران در بین ۱۰ کشور اول دنیا در توسعه هوش مصنوعی و موفقیت در افزایش رشد اقتصاد تا ۱۴۱۰ عنوان کرد و ادامه داد:

از جمله اهداف این سند می‌توان به انجام ۸۰ درصد پژوهش‌ها در راستای رفع نیازهای کشور، ایجاد محیط قانونی، پذیرش و به کارگیری ۴۵ درصدی از هوش مصنوعی در دولت و صنعت تا ۱۴۱۰، سرمایه گذاری ۸ میلیارد دلاری در حوزه هوش مصنوعی و سهم ۱۲ درصدی هوش مصنوعی در تولید ناخالص ملی اشاره کرد.

معین، ایجاد توان محاسباتی ۱۰۰ پتافلاپس و ذخیره‌سازی ۱۰۰ پتابایت، ایجاد ۱۰۰ شرکت با درآمد سالانه ۱۵ میلیون دلار و ۱۰ شرکت بزرگ با درآمد سالانه ۵۰ میلیون دلار را از دیگر اهداف این سند نام برد.

رییس مرکز نوآوری و توسعه هوش مصنوعی پژوهشگاه فناوری اطلاعات و ارتباطات همچنین اعلام نمود که این سند حاوی ۱۴ سیاست کلان است. 9 راهبرد اصلی در این سند تدوین شده‌اند که حاوی ۴۷ سیاست خرد، ۳۹ اقدام کلی و ۱۵۵ پروژه و فعالیت است.

معین با بیان اینکه در این سند ۱۰ حوزه اولویت‌دار برای کاربرد فناوری هوش مصنوعی در نظر گرفته شده است، اظهار کرد:

در حال حاضر نشست‌های هم اندیشی برای کاربردی شدن این فناوری با مشارکت دستگاه‌های مختلف برگزار خواهد شد که در ماه جاری، این نشست با وزارت بهداشت در زمینه کاربرد هوش مصنوعی در سلامت برگزار می‌شود. علاوه بر آن تفاهم‌نامه‌ای با وزارت جهاد کشاورزی برای اجرای پروژه تخمین سطح زیر کشت محصولات کشاورزی با استفاده از داده‌های زمینی و هوش مصنوعی منعقد شده است. در کنار این اقدامات در زمینه تدوین استانداردهای این حوزه اقدام خواهد شد.

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه فناوری

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


عکس / سلفی نوید محمدزاده و فرشته حسینی