توصیه‌های تغذیه‌ای درختان میوه به باغداران مازندرانی


توصیه‌های تغذیه‌ای درختان میوه به باغداران مازندرانی

مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی استان مازندران درباره توصیه های فنی تغذیه درختان میوه گفت: لازم است باغداران استان بدانند که در چه زمانی و از چه عناصری برای رسیدن به بهره وری بیشتر استفاده کنند.

عبدالرحمن زاغی در جمع خبرنگاران از توصیه‌های فنی تغذیه درختان میوه در فاصله برداشت محصول تا تثبیت میوه‌چه در باغات سخن گفت و تاکید کرد: بیشترین مقدار عناصر که پس از برداشت میوه مرکبات و هلو و شلیل از بافت‌های درختان میوه خارج می شوند، نیتروژن و پتاسیم است.

زاغی با بیان اینکه نقش نیتروژن ذخیره در رشد سرشاخه های بهاره، گلدهی، کیفیت گل ها و تشکیل میوه و نقش پتاسیم در تحمل به تنش های زنده و غیرزنده است، تصریح کرد: محلول‌پاشی این عناصر پس از برداشت میوه از اهمیت زیادی برخوردار است.

وی با اشاره به نقش فسفر در انتقال انرژی، تنظیم خروج قندهای سه کربنی از کلروپلاست، کارایی فتوسنتز، انتقال قندها و ذخیره آنها و نیز تقویت سیستم دفاعی درختان به ویژه همراه با پتاسیم، مصرف آن همراه با نیتروژن و پتاسیم، توصیه کرد: محلول پاشی اوره با غلظت ۴ تا ۶ در هزار و منوپتاسیم فسفات با غلظت ۴ تا ۵ در هزار با ترکیبات مناسب کودهای دیگر حاوی فسفر و پتاسیم مانند ترکیبات نیترات پتاسیم و اسید فسفریک با غلظت مناسب به همراه مویان محلول پاشی با غلظت حداکثر نیم در هزار پس از برداشت میوه برای همه باغ ها به ویژه پس از یک سال آوری با رعایت استانداردهای محلول پاشی توصیه می شود.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران بیان کرد: برای درختان مرکبات در زمان رشد سرشاخه های بهاره و قبل از گلدهی، محلول پاشی نیترات کلسیم یا کربوکسیلات کلسیم، منو پتاسیم فسفات، اسیدهای آمینه، اوره و اسید بوریک هرکدام با غلظت یک در هزار همراه با مویان و محلول پاشی مناسب با غلظت نیم در هزار برای درختان مرکبات با رعایت استانداردهای محلول پاشی به ویژه فشار لانس پایین و پودر شدن کامل به صورت مه پاشی و نیز شرایط خاکی و اقلیمی مناسب توصیه می شود.

وی درباره تغذیه درختان سیاه ریشه، اظهار کرد: برای درختان سیاه ریشه هلو و شلیل، محلول پاشی نیتروژن(اوره با غلظت ۲۰ تا ۳۰ در هزار) روی (سولفات با غلظت ۵ در هزار) و بور (اسید بوریک با غلظت ۵ در هزار) در اواخر پاییز از زمان زرد شدن حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد برگ ها توصیه می شود.

زاغی با اشاره به اینکه برای کاهش مصرف نهاده ها، افزایش عملکرد، بهبود کیفیت و پایداری تولید، شروع کودهی ریشه ای همزمان با شروع فصل رشد و سرشاخه های بهاره توصیه می شود، افزود: مدیریت زمانی مصرف نیتروژن (اوره به عنوان مهمترین منبع تامین نیتروژن) برای مناطق شمالی کشور حدود ۱۰ درصد نیاز سالانه درختان در فروردین ماه، ۳۰ درصد در اردیبهشت و خرداد، ۲۰ درصد در تیرماه و ۱۰ درصد در مردادماه است.

وی گفت: به علت عدم تحرک یا تحرک کم عناصر کلسیم، بور و گوگرد در آوندهای آبکش درختان مرکبات، کمبود آشکار و پنهان این عناصر در باغ های مرکبات به ویژه در سال های با ساعات آفتابی کم در فروردین، اردیبهشت و خردادماه در سرشاخه ها و میوه چه ها شایع است، لذا مدیریت مناسب کف باغ و محلول پاشی ترکیبات مناسب حاوی این عناصر در مرحله اول رشد میوه توصیه می شود.

انتهای پیام

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه مازندران

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید
منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


چه عواملی باعث می‌شود نتیجه انتخابات آمریکا غیرقابل پیش‌بینی باشد؟