آش شولی
آش شولی، یکی از انواع آشهای محلی استان یزد میباشد.
این آش خوشمزه و سنتی با ترکیب مواد اصلی آرد، چغندر و سبزیهای معطر مخصوص آش تهیه و سرو شده که طعم و عطر خاص و خوشمزهای را فراهم خواهد کرد. میتوانید این آش محلی را برای وعدههای شام تهیه و در این شبهای سرد پاییزی آن را سرو کنید و از طعم و مزه متفاوت و خاص آن لذت ببرید.
چاشنی مخصوص آش شولی، سرکه میباشد، ولی میتوانید با توجه به ذائقه غذایی خود از رب انار نیز استفاده کنید. شولی یزدی جزو غذاهای محبوب سنتی در میان مردم یزد میباشد که بسیار ساده و راحت میتوانید آن را در منزل تهیه و میل کنید.
از دیگر انواع آشهای محلی و سنتی میتوان به آش یخ، آش گندم، آش شیله عدس، آش سماق، آش هالاو، آش گندم شیر، آش پرپوله، آش ماشاب، آش زرشک و آش چغندر اشاره کرد.
مواد لازم
آرد: ۱۵۰ گرم
چغندر: ۲ عدد
پیاز متوسط: ۲ عدد
سبزی آشی (شوید، اسفناج، جعفری، تره و شنبلیه): ۵۰۰ گرم
عدس: ۱۰ گرم
آب جوش: ۳ لیوان
روغن: به مقدار لازم
نعناع خشک: ۱ قاشق غذاخوری
نمک و زردچوبه: به مقدار لازم
مراحل
گام ۱
چغندر را پوست کرده و به صورت نگینی خرد کنید.
گام ۲
در یک قابلمه کمی آب پر کنید و بر روی حرارت ملایم بگذارید.
گام ۳
چغندرهای خرد شده را در قابلمه ریخته و صبر کنید تا نیم پز شوند.
گام ۴
عدس و سبزی آشی خرد شده را به قابلمه اضافه و هم بزنید.
گام ۵
پیازها را نگینی خرد کنید و در ماهی تابه با کمی روغن تفت دهید.
گام ۶
نعناع آش را نیز آماده و کمی تفت دهید.
گام ۷
سپس نصف پیاز داغ آماده را به مواد قابلمه اضافه و مخلوط کنید.
گام ۸
آرد را با دو لیوان آب جوش در یک کاسه ریخته و خوب مخلوط کنید تا آرد کاملاً حل شود.
گام ۹
سپس مخلوط آرد را کم کم به آش اضافه و هم بزنید.
گام ۱۰
در آخر نیز ادویهها را اضافه و بعد از ۲۰ دقیقه حرارت را خاموش کنید.
گام ۱۱
برای تزیین آش نیز از پیاز و نعناع داغ استفاده کنید.
چاشنی مخصوص آش شولی، سرکه میباشد، ولی میتوانید با توجه به ذائقه غذایی خود از رب انار نیز استفاده کنید. شولی یزدی جزو غذاهای محبوب سنتی در میان مردم یزد میباشد که بسیار ساده و راحت میتوانید آن را در منزل تهیه و میل کنید.
از دیگر انواع آشهای محلی و سنتی میتوان به آش یخ، آش گندم، آش شیله عدس، آش سماق، آش هالاو، آش گندم شیر، آش پرپوله، آش ماشاب، آش زرشک و آش چغندر اشاره کرد.
مواد لازم
آرد: ۱۵۰ گرم
چغندر: ۲ عدد
پیاز متوسط: ۲ عدد
سبزی آشی (شوید، اسفناج، جعفری، تره و شنبلیه): ۵۰۰ گرم
عدس: ۱۰ گرم
آب جوش: ۳ لیوان
روغن: به مقدار لازم
نعناع خشک: ۱ قاشق غذاخوری
نمک و زردچوبه: به مقدار لازم
مراحل
گام ۱
چغندر را پوست کرده و به صورت نگینی خرد کنید.
گام ۲
در یک قابلمه کمی آب پر کنید و بر روی حرارت ملایم بگذارید.
گام ۳
چغندرهای خرد شده را در قابلمه ریخته و صبر کنید تا نیم پز شوند.
گام ۴
عدس و سبزی آشی خرد شده را به قابلمه اضافه و هم بزنید.
گام ۵
پیازها را نگینی خرد کنید و در ماهی تابه با کمی روغن تفت دهید.
گام ۶
نعناع آش را نیز آماده و کمی تفت دهید.
گام ۷
سپس نصف پیاز داغ آماده را به مواد قابلمه اضافه و مخلوط کنید.
گام ۸
آرد را با دو لیوان آب جوش در یک کاسه ریخته و خوب مخلوط کنید تا آرد کاملاً حل شود.
گام ۹
سپس مخلوط آرد را کم کم به آش اضافه و هم بزنید.
گام ۱۰
در آخر نیز ادویهها را اضافه و بعد از ۲۰ دقیقه حرارت را خاموش کنید.
گام ۱۱
برای تزیین آش نیز از پیاز و نعناع داغ استفاده کنید.