شخصی‌سازی درمان لک‌وپیس با داروی سلولی محققان دانش‌بنیان


شخصی‌سازی درمان لک‌وپیس با داروی سلولی محققان دانش‌بنیان

محققان یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان موفق به تجاری‌سازی محصولی برای درمان بیماری پوستی لک و پیس با استفاده از سلول پوستی خود فرد شدند.

شخصی‌سازی درمان لک‌وپیس با داروی سلولی محققان دانش‌بنیان

به گزارش ایران اکونومیست، محمد حسین زیرک ساز، مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان با اعلام این خبر گفت: این دارو به‌صورت سوسپانسیون سلولی است و روش استفاده آن تزریق داخل اپیدرمال در لکه‌های حاصل از بیماری ویتیلیگو یا لک‌وپیس است.

وی اضافه کرد: ویتیلیگو زمانی رخ می‌دهد که سلول‌های تولیدکننده رنگ‌دانه از بین بروند و یا تولید ملانین متوقف شود. از آنجایی که مشکل اصلی بیماران ویتیلیگو، ناکارآمد بودن سلول‌های تولیدکننده ملانوسیت است، این محصول به درمان بیماری ویتیلیگو با پیوند خودی سلول‌های ملانوسیت که یک روش سلول درمانی محسوب می‌شود، کمک می‌کند. نتایج این شیوه درمانی جدید روی مبتلایان به لک‌وپیس کاملاً بی‌خطر و بسیار رضایت‌بخش بوده است.

زیرک ساز با تاکید بر اینکه این محصول یک فرآورده‌ سلولی است که حاصل جداسازی سلول‌های کراتینوسیت و ملانوسیت در شرایط استریل بوده و ساختار شیمیایی تعریف شده‌ای ندارد، یادآور شد: این محصول حاوی سلول‌های زنده کراتینوسیت و ملانوسیت کشت نشده‌ مشتق از لایه اپیدرم پوست خود بیمار است. سلول‌های کراتینوسیت قابلیت تحریک رنگ‌دانه سازی داشته و سلول‌های ملانوسیت قادر به تولید ملانین هستند.

به نقل از معاونت علمی ریاست‌جمهوری، مدیر عامل این شرکت خاطر نشان کرد: برای تولید محصول "ریکالرسل" ابتدا نمونه‌ پوست کم ضخامت از ناحیه نشیمن‌گاه بیمار گرفته شده و سپس جداسازی سلول‌های کراتینوسیت و ملانوسیت با استفاده از روش‌های آنزیمی صورت می‌گیرد و سلول‌ها ۲۴ ساعت بعد از نمونه‌برداری در نواحی تعیین شده پیوند می‌شوند. دانش فنی این محصول کاملاً بومی است و مشابه خارجی قابل قیاسی ندارد. این محصول از سال ۱۳۹۸ به تولید تجاری رسیده است.

وی با بیان این‌که یکی دیگر از محصولات دانش‌بنیان این شرکت، برای درمان آرتروز زانو تجویز می‌شود، گفت: آرتروز شایع‌ترین بیماری التهاب مفاصل است که بیش از نیمی از جمعیت بالای ۶۰ سال را درگیر کرده است. سلول درمانی بی‌خطرترین و مطمئن‌ترین روش درمانی محسوب می‌شود.

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه فناوری

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید
منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


هر آنچه که باید در رابطه با بیماری‌های مقاربتی بدانید