گوگل به‌لطف هوش مصنوعی جدی‌تر از همیشه با سایت‌های اسپم مقابله می‌کند


گوگل به‌لطف هوش مصنوعی جدی‌تر از همیشه با سایت‌های اسپم مقابله می‌کند

گوگل می‌گوید با اتکا بر هوش مصنوعی توانسته تعداد زیادی از سایت‌های اسپم را از صفحه‌ی نتایج جست‌و‌جو خارج کند و اکنون 99 درصد صفحات نتایج هیچ لینک اسپمی ندارند.

گوگل در جدیدترین گزارش Webspam می‌گوید موتور جست‌و‌جویش در سال ۲۰۲۱ توانست ۶ برابر بیشتر از سال ۲۰۲۰ وب‌سایت‌های اسپم را شناسایی کند. گوگل این دستاورد را مدیون سیستم ضداسپم SpamBrain است که بر پایه‌ی هوش مصنوعی توسعه داده شده و توانسته بیش از ۹۹ درصد جست‌و‌جوها را بدون لینک‌های اسپم به نمایش بگذارد.

براساس آنچه CNET می‌نویسد سیستم SpamBrain اجازه نداده کاربران روی سایت‌های مخرب که حاوی بدافزار هستند و سایت‌های کلاهبرداری که هدف آن‌ها فریب کاربران برای دسترسی به اطلاعات شخصی آن‌ها است، کلیک کنند. گوگل می‌گوید از آنجاکه اسپمرها به‌طور مداوم در حال یافتن راهکارهایی برای دور زدن فیلترهای این شرکت هستند، استفاده از سیستم‌های هوش مصنوعی برای مقابله با آن‌ها ضروری است.

موتور جست‌و‌جو مهم‌ترین محرک درآمدهای گوگل محسوب می‌شود و همین موضوع اهمیت آن را برای اهالی مانتین‌ویو بسیار بالا می‌برد. گوگل همواره در تلاش است وب‌سایت‌های باکیفیت و ایمن را در رتبه‌های بالاتر صفحه‌ی نتایج به نمایش بگذارد.

وب‌سایت‌های اسپم با بهره‌گیری از تکنیک‌های سئو به‌شکل مصنوعی رتبه‌ی خود را در صفحه‌ی نتایج بالا می‌برند تا بیشتر دیده شوند و کاربر روی آن‌ها کلیک کند. گوگل می‌گوید وب‌سایت‌هایی که الگوریتم موتور جست‌و‌جو را فریب می‌دهند از صفحه‌ی نتایج حذف می‌کند.

به ادعای گوگل، استفاده از SpamBrain به کاهش ۷۰ درصدی «اسپم‌های هک‌شده» منتهی شده است. در این حالت منظور وب‌سایت‌هایی هستند که به کدهای مخرب آلوده شده‌اند و هکر با این کدها می‌فهمد کاربر چه حرف‌هایی را در صفحه‌کلید کامپیوتر فشار داده و از این طریق اطلاعات ورود حساب‌های کاربری آن‌ها را به سرقت می‌برد.

دیگر نوع این دسته از وب‌سایت‌های اسپم شامل سناریویی می‌شود که هکر بدافزار را وارد کامپیوتر و کاربر را به سایت‌های مخرب هدایت می‌کند. گوگل می‌گوید SpamBrain به این شرکت برای خارج کردن این نوع وب‌سایت‌های اسپم از صفحه‌ی نتایج کمک می‌کند.

گوگل همچنین می‌گوید «اسپم‌های ناخوانا» را ۷۵ درصد کمتر کرده است. در این حالت وب‌سایت‌های حاوی بدافزار یا محتواهای کلاهبرداری جملات بی‌معنی حاوی کلیدواژه‌های مهم را به‌منظور بالا رفتن رتبه‌شان در گوگل استفاده می‌کنند. وب‌سایت‌ها همچنین ممکن است از روش لینک‌اسپم برای فریب الگوریتم PageRank گوگل استفاده کنند. وب‌سایت‌های مخرب گاهی اوقات با پرداخت پول، سایت‌های دیگر را مجاب می‌کنند که به این وب‌سایت‌ها لینک بدهند تا رتبه‌شان بهبود پیدا کند.

گوگل می‌گوید راهکارهای زیادی برای شناسایی و از بین بردن لینک‌اسپم دارد و به وب‌سایت‌های متوسل‌ به لینک‌اسپم توصیه می‌کند سرمایه و وقت خود را صرف تولید محتوای بهتر کنند.

SpamBrain در سال ۲۰۱۸ آغاز به‌ کار کرد. گوگل نخستین بار دو دهه‌ی پیش حذف وب‌سایت‌های اسپم را از نتایج جست‌و‌جو آغاز کرد و در سال ۲۰۲۱ توانست نسبت‌ به آن زمان، ۲۰۰ برابر سایت‌های اسپم بیشتری را شناسایی کند.

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه فناوری

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!



بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


قیمت لیر ترکیه امروز 30 فروردین 1403