شمالی ها تو فسنجون ادویه چی میریزن که اینقدر خوشمزه میشه؟


شمالی ها تو فسنجون ادویه چی میریزن که اینقدر خوشمزه میشه؟

فسنجان جزو آن دسته از غذاهایی است که ادویه ها در آن کمتر نقش دارند و تبحر یک آشپز در خوشمزه کردن آن به ترفندهای دیگری است که به کار می گیرد. به گزارش اقتصاد آنلاین، در هر خانواده یا شهری فسنجان را به گونه خاصی می پزند؛ برخی با طعم مَلَس میانه دارند، عده ای طرفدار فینجام شیرین هستند و افرادی نیز عاشق این غذا با ترش مزگی ویژه(شمالی ها). این ها به...

مرحله اول مرحله دوم مرحله سوم مرحله چهارم مرحله پنجم مرحله ششم مرحله هفتم مرحله هشتم مرحله نهم مرحله دهم خورش فسنجان با گوشت اردک یا غاز خورش فسنجون با گوشت قرمز بهترین ادویه‌ها برای اضافه کردن به خورشت فسنجان راز‌های روغن افتادن فسنجون

به گزارش اقتصاد آنلاین، در هر خانواده یا شهری فسنجان را به گونه خاصی می پزند؛ برخی با طعم مَلَس میانه دارند، عده ای طرفدار فینجام شیرین هستند و افرادی نیز عاشق این غذا با ترش مزگی ویژه(شمالی ها). این ها به ذائقه افراد یک خانواده، شهر و ناحیه بستگی دارد و ناگفته نماند فسنجان جزو آن دسته از غذاهایی است که علی رغم نام دهن پر کنی که دارد عده زیادی هم تمایلی به خوردنش ندارند و در دسته غذاهای مورد علاقه آنها قرار نمی گیرد.

از انواع خورش های فسنجان معروف می توان به خورش فسنجان با گوشت قلقلی ، خورش فسنجان با اردک ، خورش فسنجان با بوقلمون اشاره کرد. جالب از بدانید در خورش فسنجان با فندق که یکی دیگر از انواع خورش های فسنجان است به جای گردو از فندق استفاده می شود. مواد اصلی تشکیل دهنده خورش فسنجان به صورت متداول گردو ، رب انار ، پیاز ، شکر و گوشت هستند.

به هر روی در این مطلب قصد داریم طریقه درست کردن یکی از انواع فسنجان ها (شمالی) را به شما آموزش دهیم و بهترین ترکیب ادویه برای آن را نام ببریم.با ما همراه شوید:

مواد لازم برای ۴ نفر
سینه یا ران مرغ ۴ تکه
مغز گردو ۳۰۰ گرم
رب انار ۲ قاشق غذاخوری
پیاز ۱ عدد بزرگ
شکر ۲ قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده ۲ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه به اندازه کافی
زردچوبه و روغن مایع به اندازه کافی

مرحله اول

برای تهیه خورش فسنجون گیلانی ابتدا پوست های اضافی قطعات مرغ را جدا کنید سپس آنها را بشویید و کنار بگذارید تا آب اضافی شان برود. در ادامه مقداری نمک ، فلفل سیاه و در صورت تمایل ادویه های مورد پسند خود را روی قطعات مرغ بپاشید تا طعم دار شوند.

مرحله دوم

می توانید مرغ ها را در ظرف در بسته قرار دهید و در یخچال نگهداری کنید تا زمان سرخ کردن آنها برسد. در مرحله بعدی پیاز را به صورت نگینی ریز خرد کنید ، سپس به همراه مقدار کمی روغن مایع در قابلمه ای که برای تهیه خورش انتخاب کرده اید تفت دهید تا پیاز سبک و شفاف شود.

مرحله سوم

در ادامه کمی زردچوبه اضافه کنید و تفت دادن را تا زمانی که زردچوبه به طور کامل به خورد پیاز برود ادامه دهید.در این مرحله گردو را در میکسر بریزید تا کاملا پودر شود سپس به قابلمه خورش اضافه کنید و در حدود یک دقیقه تفت دهید.

مرحله چهارم

نکته مهم در این مرحله این است که گردو را خیلی کم باید تفت دهید زیرا تفت دادن اضافی آن می تواند باعث سوختن گردو شود که باعث می شود روی طعم خورش تاثیر منفی می گذارد. پس اینکه گردو را یک دقیقه تفت دادید ۶ یا ۷ لیوان آب به قابلمه اضافه کنید و درب آنرا بگذارید.

مرحله پنجم

حرارت را زیاد کنید تا آب سریعتر به جوش بیاید. پس از اینکه آب به جوش امد حرارت را کم کنید تا گردو به مرور زمان شروع به روغن انداختن کند. در این مرحله حدود ۲ تا ۳ ساعت باید صبر کنید تا گردو به خوبی روغن بیندازد.

مرحله ششم

پس از اینکه گردو روغن انداخت می توانید رب انار را به قابلمه اضافه کنید. اگر می خواهید فسنجان شما مانند گیلان ترش مزه باشد از مقدار بیشتری رب انار ترش می توانید استفاده کنید. در این مرحله می توانید ۱ قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی نیز به خورش خود اضافه کنید.

مرحله هفتم

رب گوجه فرنگی باعث می شود رنگ خورش شما نارنجی تر شود.پس از گذشت ۳ ساعت که خورش به خوبی روغن انداخته است می توانید مرغ ها را آماده کنید. برای این منظور مرغ ها را از یخچال خارج کنید و در روغن زیاد سرخ کنید تا کاملا طلایی شوند.

مرحله هشتم

حالا می توانید مرغ را به همراه زعفران دم کرده به خورش خود اضافه کنید.پس از اضافه کردن مرغ ها در صورت تمایل می توانید کمی شکر هم به خورش اضافه کنید. اگر دوست دارید طعم خورش شما ملس باشد حتما شکر ضافه کنید.

مرحله نهم

حدود یک تا یک و نیم ساعت دیگر نیاز است که خورش روی حرارت ملایم بماند تا به طور کامل جا بیفتد. خورش فسنجان غذایی است که خیلی آسان و بدون دردسر آماده می شود. مهم ترین فاکتور برای درست کردن یک فسنجون خوشمزه و جا افتاده صبر است.

مرحله دهم

توجه داشته باشید خورش فسنجون از خورش هایی محسوب می شود که کاملا کم آب سرو می شود، به همین دلیل باید صبر کنیم خورش به روغن بیفتد، سپس آنرا در ظرف مورد نظرمان می کشیم و به همراه برنج دمی یا کته سرو کنید.

خورش فسنجان با گوشت اردک یا غاز

خورش فسنجان در شهرهای مختلف ایران به طور معمول با گوشت چرخ کرده قلقلی یا گوشت مرغ تکه ای طبخ می شود ، اما در استان گیلان و مازندران این خورش را بیشتر با گوشت حیواناتی مانند اردک و غاز تهیه می کنند.

برای اینکه خورش فسنجان را با گوشت اردک یا غاز تهیه کنید فقط کافیست گوشت مرغ را از دستور بالا حذف کرده و گوشت اردک را جایگزین کنید. فقط یک نکته مهم را در نظر داشته باشید که گوشت اردک های بزرگ نسبت به گوشت مرغ زمان بیشتری برای پخت کامل نیاز دارد.

خورش فسنجون با گوشت قرمز

اگر بخواهید خورش فسنجان را با گوشت قرمز تهیه کنید، می توانید از روش های متنوعی استفاده کنید. متداول ترین روش سرخ کردن گوشت چرخ کرده مانند کوفته قلقلی است. روش دوم استفاده از گوشت های تکه ای بزرگ مثل چلوگوشت است. یکی دیگر از روش ها این است که از ماهیچه گوسفندی در خورش فسنجون خود استفاده کنید.

بهترین ادویه‌ها برای اضافه کردن به خورشت فسنجان

*از راز‌های خوشمزه شدن خورشت فسنجان این است که از ادویه‌ها و طعم‌دهنده‌های مناسبی برای این غذا استفاده کنید. اضافه کردن زعفران به خورش فسنجان موجب می‌شود تا غذا طعم و عطر بهتری پیدا کند. استفاده از ترکیب زردچوبه، فلفل سیاه، دارچین و زنجبیل بهترین ادویه‌ها هستند که باید در مورد فوت و فن خورش فسنجان بدانید.

*یکی دیگر از روش‌ها و راز‌های خوش طعم شدن خورش فسنجان این است که در ترکیب با گردو، از مغز پسته آسیاب شده نیز استفاده کنید. این کار موجب می‌شود تا طعم خورش شما چندین برابر خوشمزه‌تر شود. نسبت اندازه پسته به گردو باید حدود یک سوم باشد.

راز‌های روغن افتادن فسنجون

*پخت خورش فسنجان حداقل به ۵ تا ۷ ساعت زمان نیاز دارد. اولین موضوعی که باید در مورد راز‌های روغن افتادن فسنجون بدانید، این است که بعد از اضافه کردن گردو‌های آسیاب شده باید درب قابلمه را روی آن قرار دهید تا روغن گردو خارج شود و فسنجان به غلظت مناسبی برسد. استفاده از حرارت ملایم مهم‌ترین راز روغن انداختن فسنجون است. اگر در مراحل آخر طرز تهیه فسنجان مجلسی متوجه شدید که فسنجان شما روغن نینداخته است، می‌توانید یک یا دو قالب یخ به خورش اضافه کنید.

*استفاده از زودپز برای پخت خورش فسنجون مدت زمان آن را کوتاه می‌کند. اما خورشت شما در نهایت روغن کمتری می‌اندازد.

*به یاد داشته باشید که راز روغن انداختن فسنجون مربوط به چرخ کردن گردو‌های آن است. برای اینکه خورش بیشتر روغن بیندازد، حتماً گردو‌ها را دو بار چرخ کنید. سپس تفت دهید و سریع دو لیوان آب یخ به گردو اضافه کنید و روش شعله گاز قرار دهید تا گردو با آب به جوش بیاید. این ترفند خورش فسنجان خوشمزه موجب روغن انداختن گردو می‌شود.

*اگر آب خورشت شما کم شد، هر نیم ساعت یک بار مقداری کمی آب سرد به خورش اضافه کنید. این کار موجب می‌شود گردو بیشتر روغن بیندازد.

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه گوناگون

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!



بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


لاوروف درباره تضمین های امنیتی در صورت مذاکرات درباره اوکراین صحبت کرد