بررسی لپ تاپ ایسوس Zephyrus M16 2022 [به‌همراه ویدیو]


بررسی لپ تاپ ایسوس Zephyrus M16 2022 [به‌همراه ویدیو]

لپ‌تاپ Zephyrus M16 مدل 2022، ترکیبی متعادل از قابلیت حمل، تجربه‌ی بازی و کاربری حرفه‌ای را در اختیارتان می‌گذارد. با بررسی لپ تاپ ایسوس Zephyrus M16 همراه زومیت باشید.

آیا می‌توان لپ‌تاپ گیمینگ توانمندی را با بدنه‌ی جمع‌وجور با ضخامت کمتر از ۲ سانتی‌متر و وزن زیر ۲ کیلوگرم ساخت؟ ظاهراً ایسوس اطمینان دارد که پاسخ این سؤال را می‌داند؛ لپ‌تاپ Zephyrus M16 سال گذشته با پردازنده‌ی نسل یازدهمی اینتل عملکرد چندان پایدار و مطلوبی را به‌نسبت برچسب قیمتی نجومی‌اش ارائه نمی‌داد؛ اما به‌نظر می‌رسد که با مدل ۲۰۲۲ لپ‌تاپ می‌توانیم خاطرات ناخوشایند گذشته را فراموش کنیم.

نسل جدید Zephyrus M16 بسیاری از مشخصات نسل گذشته را کماکان در دل خود دارد؛ اما کلیدی‌ترین تغییرات آن را می‌توانیم در پردازنده‌های نسل دوازدهمی Core i9 یا Core i7، اضافه‌شدن Mux Switch و امکان سفارش دستگاه با گرافیک‌های جدید RTX 3070 Ti یا RTX 3080 Ti بدانیم. آیا مدل ۲۰۲۲ لپ‌تاپ M16 می‌تواند انتظارات را برآورده کند؟ با بررسی Zephyrus M16 2022 همراه زومیت باشید.

لپ‌تاپ Zephyrus M16 2022 ایسوس را فروشگاه اینترنتی آی‌تی سیتی برای بررسی دراختیار زومیت قرار داده است.

بررسی ویدیویی Zephyrus M16

لطفا با تماشای ویدئو در یوتیوب و سابسکرایب در کانال یوتیوب زومیت، ما را در مسیر تولید محتوای باکیفیت و ارزشمند حمایت کنید.

طراحی و کیفیت ساخت Zephyrus M16

بدنه‌ی لپ‌تاپ با نسل قبل و صدالبته Zephyrus G15 هیچ تفاوتی ندارد. ترکیبی از آلومینیوم و پلاستیک در ساخت بدنه استفاده شده؛ درِ لپ‌تاپ آلومینیومی است و باقی بخش‌ها پلاستیکی هستند. Zephyrus M16 همانند گذشته از طراحی موسوم به Dot Matrix بهره می‌برد؛ بدین مفهوم که طراحان تایوانی روی درِ لپ‌تاپ با ماشین‌کاری، ۸۲۷۹ حفره‌ی ریز ایجاد و طرح خاصی را زیر آن‌ها پیاده کرده‌اند که با تغییر زاویه‌ی برخورد پرتوهای نور به لپ‌تاپ، جلوه‌ی رنگین‌کمانی و زیبایی به خود می‌گیرند.

بررسی لپ تاپ ایسوس Zephyrus M16 2022 [به‌همراه ویدیو]

به‌لطف توزیع مناسب جرم و تنظیم سفتی لولاها، درِ Zephyrus M16 با یک دست باز می‌شود؛ این قسمت از بدنه به‌اندازه‌ی دستگاه‌های پریمیوم نظیر مک‌بوک یا سرفیس‌های مایکروسافت مقابل پیچ‌خوردگی و خَمِش مقاوم نیست؛ اما در استفاده‌های عادی و هنگام قرارگیری لپ‌تاپ روی پا، لق نمی‌خورد. طراحی خاص Ergo Lift، هم اجازه‌ی چرخش ۱۸۰ درجه را به لولاها می‌دهد و هم پایه‌ی لپ‌تاپ را کمی از روی زمین بلند می‌کند؛ بدین‌ترتیب هم هوای خنک به‌خوبی درون دستگاه جریان می‌یابد، هم تجربه‌ی تایپ با کیبورد ارتقا می‌یابد.

بررسی لپ تاپ ایسوس Zephyrus M16 2022 [به‌همراه ویدیو]

Zephyrus M16 هوای خنک را از زیر می‌گیرد و هوای داغ را از لبه‌های چپ، راست و بالا (مجاورت ضلع پایین صفحه‌نمایش) به بیرون هدایت می‌کند؛ طراحی سیستم خنک‌کننده کمی نگران‌کننده است؛ چراکه هوای داغ به‌طور مستقیم به‌سمت صفحه‌نمایش پرتاب می‌شود و احتمال دارد که در طولانی‌مدت به پنل آسیب بزند؛ هرچند که ظاهراً آزمایش‌های ایسوس خلاف این موضوع را نشان می‌دهند.

بررسی لپ تاپ ایسوس Zephyrus M16 2022 [به‌همراه ویدیو]

ایسوس از سال گذشته نسبت تصویر نمایشگرهای سری Zephyrus M را از ۱۶:۹ به ۱۶:۱۰ تغییر داد؛ بدین‌ترتیب حاشیه‌‌ی عریض پایین صفحه‌نمایش که در مدل ۲۰۲۰ وجود داشت، به‌اندازه‌ای باریک شده اکه ایسوس می‌گوید صفحه‌نمایش ۱۶ اینچی را درون دستگاهی با ابعاد مشابه لپ‌تاپ‌های ۱۵ اینچی جای داده است. ۹۴ درصد از نمای جلویی لپ‌تاپ دراختیار صفحه‌نمایش قرار دارد؛ حاشیه‌های بسیار باریک دور تا دور پنل، ظاهر بسیار مدرنی به Zephyrus M16 بخشیده‌اند و حس غوطه‌وری در محتوا را به‌خوبی به کاربر القا می‌کنند.

بررسی لپ تاپ ایسوس Zephyrus M16 2022 [به‌همراه ویدیو]
بررسی لپ تاپ ایسوس Zephyrus M16 2022 [به‌همراه ویدیو]
بررسی لپ تاپ ایسوس Zephyrus M16 2022 [به‌همراه ویدیو]
بررسی لپ تاپ ایسوس Zephyrus M16 2022 [به‌همراه ویدیو]

پایه‌ی لپ‌تاپ و سطح زیرین آن تماما از جنس پلاستیک هستند؛ موضوعی که برای لپ‌تاپ گران‌قیمتی همچون Zephyrus M16 چندان خوشایند به‌نظر نمی‌رسد. تایوانی‌ها پوشش نرم خاصی را روی پایه‌ی دستگاه به‌کار برده‌اند که حس بسیار خوبی به کاربر القا می‌کند؛ اما به‌شدت چربی و لکه می‌گیرد؛ بنابراین چنانچه به تمیزی لپ‌تاپ اهمیت می‌دهید، باید مدام دستمال به‌دست باشید. از سوی دیگر، هنگام بررسی Zephyrus M16، پیوسته ترس خراشیدگی پوشش مات بدنه را در دل داشتیم!

کیبورد، ترک پد و درگاه‌های Zephyrus M16

کیبورد Zephyrus M16 از مجموعه‌ی کلیدهای جزیره‌ای استفاده می‌کند؛ ابعاد و فاصله‌ی کلیدها برای جای‌گیری بی‌دردسر انگشت‌ها مناسب ارزیابی می‌شود؛ کلیدها چینش استانداردی نیز دارند؛ به‌طوری که بعد از مدت کوتاهی، به‌خوبی می‌توان به تایپ با کیبورد عادت کرد. فقدان کلیدهای کنترل مدیا، به‌ویژه باتوجه به ماهیت گیمینگ/مالتی‌مدیای Zephyrus M16 کاملاً حس می‌شود.

بررسی لپ تاپ ایسوس Zephyrus M16 2022 [به‌همراه ویدیو]

عمق حرکتی کلیدها کافی به‌نظر می‌رسد؛ اما بازخوردشان نرم‌تر از چیزی است که ما می‌پسندیم. نور پس‌زمینه‌ی کلیدها روشنایی کافی برای تایپ در تاریکی را فراهم می‌آورند؛ اما نشت نور از لبه‌ی کلیدها به‌ویژه باتوجه به برچسب قیمتی چند ۱۰ میلیون تومانی زفیروس، حس ناخوشایندی را به کاربر القا می‌کند.

بررسی لپ تاپ ایسوس Zephyrus M16 2022 [به‌همراه ویدیو]

ترک‌پد Zephyrus M16 ابعاد وسیعی دارد و از کلیه‌ی ژست‌های حرکتی ویندوز با دقت بسیار خوبی پشتیبانی می‌کند؛ اما برخلاف لپ‌تاپ‌های هم‌قیمت از خانواده‌ی مک‌بوک و سرفیس مایکروسافت، سطح ترک‌پد شیشه‌ای نیست و همین موضوع، نگرانی از افزایش اصطکاک سطح آن در طولانی‌مدت را دوچندان می‌کند؛ البته در ابتدا، لغزندگی سطح ترک‌پد کاملاً مناسب است.

بررسی لپ تاپ ایسوس Zephyrus M16 2022 [به‌همراه ویدیو]

لپ‌تاپ گیمینگ Zephyrus M16 مجموعه‌ای متنوع و کارآمد از پورت‌ها را در اختیارتان می‌گذارد؛ اما چینش آن‌ها متوازن نیست: ۶ پورت به‌همراه درگاه ورودی برق در لبه‌ی سمت چپ دستگاه قرار دارند؛ درحالی‌که لبه‌ی سمت راست تنها از دو درگاه میزبانی می‌کند! از سوی دیگر پورت‌ها در نیمه‌ی جلویی لبه‌ها قرار دارند؛ این موضوع باعث می‌شود کابل برق به‌طور مداوم درمعرض هوای داغ خروجی از دریچه‌ی خنک‌کننده‌ی سمت چپ قرار بگیرد. پورت‌های زفیروس از قرار زیر هستند:

درگاه‌های لبه‌ی سمت چپ لپ‌تاپ

جک ۳٫۵ میلی‌متری ترکیبی هدفون/میکروفونیک USB-C با پشتیبانی از تاندربولت ۴، پاور دلیوری و DisplayPortیک USB 3.2 Gen 2 Type-C با پهنای باند ۱۰ گیگابیت‌برثانیه و پشتیبانی از پاور دلیوری و DisplayPortیک USB 3.2 Gen 2 Type-A با پهنای باند ۱۰ گیگابیت‌برثانیهدرگاه شبکه ۲٫۵ گیگابیتی RJ45درگاه HDMI 2.0bورودی برق

درگاه‌های لبه‌ی سمت راست لپ‌تاپ

یک USB 3.2 Gen 2 Type-A با پهنای باند ۱۰ گیگابیت‌برثانیهیک درگاه کارت حافظه‌ی microSD از کلاس UHS-II

Zephyrus M16 در حاشیه‌ی بالایی نمایشگر وب‌کمی با وضوح 720p نیز دارد که عملکرد چشم‌گیری ارائه نمی‌دهد و صرفاً نیازهای ابتدایی را برطرف می‌کند؛ اما خوشبختانه از سیستم احراز هویت Windows Hello با تشخیص چهره پشتیبانی می‌کند.

صفحه‌نمایش و اسپیکر Zephyrus M16

درحالی‌که برخی از مدل‌های Zephyrus M16 از وضوح QHD بهره می‌برند، مدل مورد بررسی زومیت به پنل ساخت شرکت چینی ‌BOE با وضوح WUXGA یا ۱۲۰۰ × ۱۹۲۰ پیکسل مجهز بود؛ چنین وضوحی برای دستگاه‌هایی با نمایشگر ۱۳ تا ۱۴ اینچی مناسب است؛ اما در ابعاد ۱۶ اینچ با تراکم پیکسلی ۱۴۱ پیکسل‌براینچی خوانایی کافی را در متن‌های ریز به‌ارمغان نمی‌آورد، این موضوع با در نظر گرفتن برچسب قیمتی ۸۰ میلیون تومانی دستگاه بیش‌از پیش به‌چشم می‌آید.

بررسی لپ تاپ ایسوس Zephyrus M16 2022 [به‌همراه ویدیو]

پیش‌تر اشاره کردیم که نسبت تصویر صفحه‌نمایش ۱۶:۱۰ است؛ چنین تصویری با ارتفاع زیادش، آرزوی هر فردی با کاربری‌های حرفه‌ای نظیر تولید محتوا، برنامه‌نویسی یا کار با حجم عظیمی از داده در صفحات اکسل به‌شمار می‌آید؛ اما روی چنین پنلی، هنگام پخش ویدئوها یا عموم بازی‌ها که معمولاً از نسبت ۱۶:۹ بهره می‌برند، نوارهای مشکلی بالا و پایین صفحه نقش می‌بندد.

پنل دستگاه از نرخ نوسازی ۱۶۵ هرتزی بهره می‌برد و براساس اعلام ایسوس از فناوری Adaptive Sync نیز بهره می‌برد؛ بدین‌مفهوم که نرخ فریم‌های رندرشده توسط گرافیک و نرخ نوسازی تصویر روی صفحه‌نمایش به‌طور خودکار هماهنگ می‌شوند تا از بروز پدیده‌هایی همچون برش تصویر جلوگیری شود. از سوی دیگر براساس اعلام تایوانی‌ها، نرخ پاسخگویی ۳ میلی‌ثانیه‌ای پنل نیز بازی‌های رقابتی را به تجربه‌ای شگفت‌انگیز روی لپ‌تاپ Zephyrus M16 بدل می‌سازد.

بررسی لپ تاپ ایسوس Zephyrus M16 2022 [به‌همراه ویدیو]

ایسوس می‌گوید روشنایی صفحه‌نمایش زفیروس M16 به عدد ۵۰۰ نیت می‌رسد؛ ما در بررسی‌های خود به روشنایی بسیار خوبِ ۴۷۷ نیتی دست یافتیم؛ عددی که ادعای تایوانی‌ها را تصدیق می‌کند و در ترکیب با پوشش مات صفحه‌نمایش، خوانایی بسیار خوبی را در عموم محیط‌ها فراهم می‌آورد. گذشته از حداکثر روشنایی مطلوب پنل، سطح کنتراست و حداقل روشنایی چندان چشم‌گیر نیست؛ از سوی دیگر در محیط‌های تاریک و تصاویر تیره، به‌راحتی می‌توان متوجه وجود نشت نور از لبه‌های پنل شد.

صفحه‌نمایش ۱۶ اینچی Zephyrus M16 از پنل ۸ بیتی IPS LCD با قابلیت نمایش ۱۶ میلیون رنگ بهره می‌برد. لپ‌تاپ جدید ایسوس در مدل‌های مجهز به پنل QHD، با Dolby Vision سازگار است و فضای رنگی DCI-P3 را به‌طور کامل پوشش می‌دهد؛ اما مدل ۱۲۰۰ × ۱۹۲۰ پیکسلی مورد بررسی زومیت تنها قابلیت پوشش ۷۷٫۸ درصد از فضای رنگی DCI-P3 را دارد و با استانداردهای HDR نیز سازگار نیست، صرفاً می‌توان چنین ویدئوهایی را روی آن پخش کرد. در هر صورت، دستگاه از فضای sRGB به‌طور کامل، با دقت بسیار بالا و البته تمایلی جزئی به سردی، پشتیبانی می‌کند.

عملکرد صفحه‌نمایش Zephyrus M16 2022 دربرابر لپ‌تاپ‌های دیگر
لپ‌تاپ / آزمایشتصویر سفیدتصویر مشکینسبت کنتراستAdobeRGBsRGBDCI-P3
حداکثر روشناییحداقل روشناییمیانگین روشناییNativeپوششمیانگین خطاپوششمیانگین خطاپوششمیانگین خطا
Asus Zephyrus M16۴۷۷ نیت۲۴٫۷ نیت۵٫۶۶ نیت۸۴٫۲۷۷۶٫۵۴٫۳۹۹٫۷۲٫۶۷۷٫۸۳٫۶
Asus Strix G15۲۳۳ نیت۱۱٫۶ نیت۲٫۴۷ نیت۹۴٫۱۴۷۵٫۶۵٫۶۹۹٫۷۲٫۹۷۷۴٫۷
سرفیس لپ‌تاپ استودیو۴۲۳٫۲ نیت۱٫۵۲ نیت۰٫۴۵ نیت۹۴۰٫۴۷۹٫۴--۹۹۲٫۱۸۳٫۸۲٫۷
سرفیس بوک ۳ ۱۵ اینچی۴۰۵ نیت۳٫۴ نیت۰٫۵۳ نیت۷۶۴۶۵۳٫۸۹۴۱٫۳۷۴۳٫۴
سرفیس پرو ۸۴۱۷ نیت۱٫۷ نیت۰٫۷۷ نیت۵۴۲٫۲۷۹٫۷--۹۹۲٫۷۸۲٫۷۳٫۵
مک بوک پرو M1۴۳۶ نیت۰٫۰۰ نیت۰٫۵۵ نیت۸۵۵۷۶٫۴--۹۹٫۹۲٫۳۷۸٫۳--
MSI GF66 Katana۱۶۸ نیت۸٫۰۰ نیت۱٫۲۷ نیت۱۳۲٫۲۴۷٫۹--۶۴۴٫۰۴۷٫۶--
MSI GE66 Raider۱۸۱٫۷ نیت۸٫۱۱ نیت۱٫۱۶ نیت۱۵۶٫۱۷۳٫۱--۹۹۳٫۶۷۵٫۴--
ایسر ConceptD 7 Ezel Pro۲۹۴٫۶ نیت۱۵٫۷ نیت۲٫۴۲ نیت۱۲۱٫۷۱۰۰۲٫۵۱۴۳٫۴۵٫۴۹۲٫۹۳٫۶
میت بوک D 14۱۹۱ نیت۳٫۶۵ نیت۱٫۰۳ نیت۱۸۵٫۴۴۷٫۸--۶۴۴٫۸۴۷٫۵--
سرفیس لپ تاپ Go۲۱۴٫۷ نیت۰٫۶۳ نیت۲٫۰۴ نیت۱۰۵٫۲۷۳٫۳--۹۷٫۷۱٫۹۷۴٫۷--
هلیوس ۳۰۰۳۱۹ نیت۲۱٫۳ نیت۳٫۷۵ نیت۸۵۷۰۶٫۱۹۱٫۵۵٫۵----
ایسر نیترو ۷۲۶۸ نیت۱۸٫۸ نیت۲٫۰۵ نیت۱۲۹٫۵۷۱٫۵۵٫۳۹۲٫۵۴----
* تمامی اعداد ذکرشده در جدول بالا در آزمایشگاه زومیت حاصل شده است.
لپ‌تاپ Zephyrus M16 از ترکیب ۶ اسپیکر استفاده می‌کند؛ دو توییتر صداهای فرکانس‌بالا را تولید می‌کنند و چهار ووفر وظیفه‌ی تولید صداهای فرکانس‌پایین را برعهده دارند؛ هرجفت ووفر در یک سمت لپ‌تاپ و خلاف جهت هم‌دیگر قرار دارند تا از لرزش بدنه‌ی دستگاه جلوگیری شود. حجم صدای لپ‌تاپ زیاد است و نویز چندانی به گوش نمی‌رسد؛ اما عمق صدا و کوبندگی بیس‌ها به‌پای مک‌بوک‌های اپل نمی‌رسد.

سخت‌افزار، عملکرد و باتری Zephyrus M16

در وب‌سایت جهانی ROG ایسوس، لپ‌تاپ Zephyrus M16 2022 را تنها می‌توان با پردازنده‌ی نسل دوازدهمی Core i9-12900H، یکی از چهار گرافیک RTX 3050 Ti، RTX 3060، RTX 3070 Ti و RTX 3080 Ti به‌همراه صفحه‌نمایش QHD یافت؛ اما این لپ‌تاپ در بازار ایران با پردازنده‌ی Core i7-12700H و صفحه‌نمایش WUXGA نیز به‌فروش می‌رسد. ما در زومیت یکی از قدرتمندترین نسخه‌های لپ‌تاپ را با پردازنده‌ی Core i9 و گرافیک RTX 3070 Ti برای بررسی دراختیار داشتیم؛ مدلی که در محدوده‌ی قیمتی ۸۰ میلیون تومان دردسترس قرار دارد.

بررسی لپ تاپ ایسوس Zephyrus M16 2022 [به‌همراه ویدیو]

تراشه‌های خانواده‌ی Alder Lake سری H در جریان رویداد CES 2022 معرفی شدند؛ این تراشه‌ها که با توان مصرفی بیش‌از ۴۵ وات، اعضای بالارده‌ی محصولات اینتل برای بازار لپ‌تاپ به‌شمار می‌آیند، مانند اعضای دیگر از طراحی هیبریدی CPU شامل هسته‌های پرقدرت Golden Cove P و هسته‌های کم‌مصرف Gracemont E بهره می‌برند. در کنار هسته‌های CPU باید به ۹۶ واحد محاسباتی گرافیک‌های Xe-LP اینتل، پشتیبانی از حداکثر چهار پورت تاندربولت ۴ و سازگاری با رم‌های DDR5 اشاره کرد.

تراشه‌ی Core i9-12900H جزو پرقدرت‌ترین اعضای سری H آلدرلیک به‌شمار می‌آید. ۸ هسته‌ی کم‌مصرف ۱۸۰۰ مگاهرتزی و ۶ هسته‌ی پرقدرت ۲۵۰۰ مگاهرتزی با پشتیبانی از پردازش ۲۰ رشته، توان مصرفی پایه‌ی ۴۵ واتی و توان مصرفی توربوی ۱۱۵ واتی برای دستیابی به فرکانس‌های لحظه‌ای ۳۸۰۰ و ۵۰۰۰ مگاهرتزی در هسته‌های کم‌مصرف و پرقدرت از جمله‌ی ویژگی‌های کلیدی 12900H به‌شمار می‌آیند.

مشخصات فنی CPU و GPU لپ‌تاپ ASUS Zephyrus M16 2022
مشخصات CPU
نام پردازندهIntel Core i9-12900H
معماریGolden Cove, Gracemont
لیتوگرافیIntel 7
تعداد هسته۸ هسته‌ی کم‌مصرف، ۶ هسته‌ی پرقدرت / ۲۰ رشته‌ی پردازشی
فرکانسهسته‌های کم‌مصرف: ۱٫۸۰ گیگاهرتز پایه، ۳٫۸۰ گیگاهرتز توربو
هسته‌های پرقدرت: ۲٫۵۰ گیگاهرتز پایه، ۵٫۰ گیگاهرتز توربو
حافظه‌ی کش۲۴ مگابایت Smart Cache
TDP۴۵ وات پایه، ۱۱۵ وات توربو
گرافیک یکپارچه۹۶ واحد محاسباتی Intel Iris Xe Graphics
eDRAMندارد
فرکانس گرافیک یکپارچه۱۴۵۰ مگاهرتز
پشتیبانی از حافظهDDR5-4800, LPDDR5-5200, DDR4-3200, LPDDR4x-4267
مشخصات dGPU
نام پردازنده‌ی گرافیکیNVIDIA GeForce RTX 3070 Ti
لیتوگرافی۸ نانومتر سامسونگ
معماریآمپر
تعداد هسته‌های Cuda۵۸۸۸
تعداد هسته‌های Tensor۱۸۴
تعداد هسته‌های RT۴۸
تعداد TMU۱۸۴
تعداد ROP۹۶
فرکانس گرافیکپایه: ۱۰۳۵ مگاهرتز - بیشینه: ۱۴۸۵ مگاهرتز
فرکانس حافظه۱۷۵۰ مگاهرتز
حافظه۸ گیگابایت GDDR6
پهنای باس حافظه۲۵۶ بیت
پهنای باند حافظه۴۴۸ گیگابایت‌برثانیه
توان محاسباتی FP32۱۷٫۵ ترافلاپس
توان مصرفی۸۰ تا ۱۲۵ وات
در سوی دیگر میدان، گرافیک مجزای RTX 3070 Ti را داریم که با ۵۸۸۸ هسته‌ی کودا، حافظه‌ی ۸ گیگابایتی GDDR6 و فرکانس ۱۰۳۵ تا ۱۴۸۵ مگاهرتز، اندکی ضعیف‌تر از RTX 3080 است و بسته به کارآمدی سیستم خنک‌کننده‌ی لپ‌تاپ، توان مصرفی آن می‌تواند به ۱۲۵ وات نیز برسد. تایوانی‌ها امسال به لپ‌تاپ Zephyrus M16، تراشه‌ی MUX Switch را نیز اضافه کرده‌اند تا کاربر به‌دلخواه بتواند پردازنده‌ی گرافیکی یکپارچه‌ی اینتل را از مدار خارج کند و بدین ترتیب عملکرد دستگاه در بازی‌ها را ارتقا دهد.
عملکرد حافظه ذخیره‌سازی Zephyrus M16 دربرابر سیستم‌های دیگر
مدل‌ها / عملکردنرخ خواندن ترتیبی
(مگابایت‌برثانیه)
نرخ نوشتن ترتیبی
(مگابایت‌برثانیه)
ASUS Zephyrus M16 2022۶۶۳۰٫۷۶۵۰‍۱۴٫۶۷
ASUS Strix G15۳۱۸۲٫۴۶۱۷۲۹٫۸۸
سرفیس لپ‌تاپ استودیو۲۲۹۳٫۳۴۱۱۷۹٫۶۸
سرفیس پرو ۸۲۲۸۷٫۶۱۱۰۸۹٫۳۶
MSI Raider GE66۳۳۹۲٫۴۰۳۱۰۴٫۱۳
Acer ConceptD 7 Ezel Pro۳۵۶۲٫۸۷۳۰۲۷٫۲۲
MacBook Pro M1۲۵۱۷٫۱۷۲۳۳۰٫۹
Microsoft Surface Book 3 15۲۰۷۱٫۸۷۸۰۵٫۹۵
*تمامی بنچمارک‌های ذکرشده در این جدول را زومیت اجرا کرده است.
زومیت لپ‌تاپ Zephyrus M16 را با ۱۶ گیگابایت رم، شامل دو ماژول ۸ گیگابایتی DDR5-4800 و یک ترابایت فضای ذخیره‌سازی PCIe 4.0 SSD برای بررسی دراختیار داشت. توجه داشته باشید که یکی از دو ماژول رم را می‌توان تا سقف ۳۲ گیگابایت (در مجموع ۴۰ گیگابایت) ارتقا داد؛ از طرف دیگر لپ‌تاپ دو اسلات M.2 دارد که یکی از آن‌ها در اشغال SSD خود دستگاه است؛ بنابراین در آینده امکان اضافه‌کردن SSD دیگر یا ارتقا SSD خود لپ‌تاپ را خواهید داشت.

عملکرد لپ‌تاپ در بنچمارک‌ها

لپ‌تاپ Zephyrus M16 ازطریق نرم‌افزار Armoury Crate سه پروفایل Silent و Balanced و Turbo را به‌همراه حالت تنظیمات دستی در اختیارمان می‌گذارد؛ ما بنچمارک‌های معتبر دنیای کامپیوتر را در شرایطی‌ روی Zephyrus M16 اجرا کردیم که لپ‌تاپ به برق وصل بود و در بهترین حالت عملکردی خود (پروفایل Turbo در نرم‌افزار Armoury Crate) قرار داشت. توجه داشته باشید که زومیت لپ‌تاپ مک‌بوک پرو M1 Max را بررسی نکرده؛ اما برای مقایسه با زفیروس، نتایج تقریبی آن در بنچمارک‌ها را آورده است.

عملکرد Zephyrus M16 2022 دربرابر لپ‌تاپ‌های دیگر (Plugged)
لپ‌تاپ / بنچمارکمشخصات فنیعملکرد روزمرهوب‌گردیشبیه‌ساز بازیعملکرد در گرافیکعملکرد CPU در رندرتوان محاسباتی CPUتوان محاسباتی GPU
PCMark 10Speedometer 2.0GFXBench3DMarkCineBench R23GeekBench 5GeekBench 5
Aztec Ruins High TierTime SpyWild LifeNight RaidSingle
Multi
Single
Multi
OpenCL
DirectX 12/MetalDirectX 12Vulkan/MetalDirectX 12iGPU
dGPU
Zephyrus M16 2022Core i9-12900H
RTX 3070Ti
۶۵۳۷۲۵۶۲۶۱٫۶ فریم‌برثانیه۱۰۴۰۱۵۸۲۲۱۴۵۹۷۲۱۹۱۴
۱۹۹۴۳
۱۸۸۵
۱۱۷۲۷
--
۱۲۴۴۵۸
MacBook Pro 16
(تقریبی)
M1 Max
32Core GPU
--۲۷۱۳۰۶٫۶
فریم‌برثانیه
------۱۵۳۴
۱۲۴۰۲
۱۷۵۱
۱۲۳۱۴
۶۹۴۷۸
--
Zephyrus M16 2021Core i7-12800H
RTX 3070
۶۶۹۸۲۰۸٫۵۲۲۱٫۰ فریم‌برثانیه۷۶۳۴۳۰۶۸۴--۱۵۰۲
۱۳۲۸۲
۱۴۴۲
۷۲۷۵
--
۱۱۷۵۴۶
Strix G15Ryzen 9 5900HX
RTX 3060
۷۲۱۵۱۷۰٫۴۲۱۹٫۹ فریم‌برثانیه۸۴۷۴۴۸۵۷۹۴۳۵۵۴۱۴۸۲
۱۳۵۹۹
۱۴۹۱
۸۴۷۰
۱۷۳۸۶
۱۱۰۰۱۱
سرفیس لپ‌تاپ استودیوCore i7-11370H
RTX 3050Ti
۵۷۵۳۱۵۹۱۰۷٫۲ فریم‌برثانیه۴۸۸۱۲۳۹۵۲۲۵۴۶۰۱۵۱۹
۶۲۹۱
۱۴۸۷
۵۸۹۶
۱۹۳۸۵
۶۰۵۰۲
Surface Book 3 15Core i7 - 1065G7
1660Ti Max-Q
۴۲۷۰--۱۳۱٫۱ فریم‌برثانیه۴۹۷۹--۲۲۱۸۲۱۱۵۳
۴۴۷۵
۱۳۳۴
۴۳۴۷
۱۰۷۳۹
۶۰۳۱‍۶
سرفیس پرو ۸Core i5-1135G7
Intel Xe
۴۲۶۸۱۵۸۳۹٫۴ فریم‌برثانیه۱۴۹۴۱۰۹۷۲۱۵۳۱۴۱۲۹۶
۵۵۵۰
۱۳۱۸
۵۲۰۱
۱۵۱۵۷
--
MacBook Pro M1Apple M1
Apple GPU
--۲۰۹۸۱٫۳۷ فریم‌برثانیه--۱۸۰۳۶--۱۵۱۲
۷۷۷۸
۱۷۲۹
۷۶۷۰
۱۹۱۹۴
--
Raider GE66Core i7-10875H
RTX 2070 Super
۵۸۸۲۱۵۰٫۰۲۰۹٫۱ فریم‌برثانیه۸۳۹۳۴۸۳۴۰۴۶۷۰۲۱۲۰۱
۹۶۳۳
۱۳۴۶
۸۱۰۶
۶۱۴۴
۹۵۷۳۳
ConceptD 7 Ezel ProCore i7-10875H
Quadro RTX 3000
۵۱۷۳۱۶۴٫۰۱۳۳٫۳۹ فریم‌برثانیه۵۷۵۳۲۱۱۴۱۲۷۶۰۰۱۳۰۷
۱۰۵۱۳
۱۳۴۰
۷۹۰۴
۶۴۴۷
۷۲۸۶۶
* تمامی بنچمارک‌های ذکرشده در این جدول را زومیت اجرا کرده است.
در پروفایل عملکردی Turbo که توان بسیار زیادی به قطعات تزریق می‌شود و فن‌ها با سرعت و صدای بسیار زیادی کار می‌کنند، لپ‌تاپ گیمینگ ASUS با تراشه‌ی Core i9-12900H بالغ‌بر ۶۰ درصد از مک‌بوک پرو M1 Max در پردازش‌های CPU-محور مربوط به رندر (بنچمارک CineBench R23) سریع‌تر عمل می‌کند، این اختلاف در پروفایل‌های Balanced و Silent که دستگاه توان کمتری مصرف می‌کند به‌ترتیب به ۳۸ و ۲۵ درصد می‌رسد.

بررسی لپ تاپ ایسوس Zephyrus M16 2022 [به‌همراه ویدیو]

در پردازش‌های GPU-محور محاسباتی نظیر GeekBench، گرافیک قدرتمند RTX 3070 Ti با اختلافی ۸۰ درصدی از گرافیک ۳۲ هسته‌‌ای M1 Max پیش می‌افتد؛ اما در پردازش‌های گرافیکی، با اختلاف ۱۵ درصدی از رقیب اپلی و به‌مراتب کم‌مصرف‌ترش جا می‌ماند. فراموش نکنیم که گرافیک M1 Max حدود ۵۰ وات مصرف می‌کند و توان مصرفی RTX 3070 Ti در حالت توربو و متصل به برق به ۱۲۰ وات می‌رسد!

عملکرد لپ‌تاپ در بازی‌ها

لپ‌تاپ Zephyrus M16 به‌لطف ترکیب پردازنده‌ی Core i9-12900H و گرافیک قدرتمند RTX 3070 Ti به‌همراه امکان خارج‌کردن گرافیک یکپارچه از مدار با MUX Switch، عملکردی مثال‌زدنی در بازی‌ها دارد؛ البته بهای رسیدن به چنین نتایجی، تحمل فریاد بی‌امان فن‌های دستگاه و داغ‌شدن بدنه خواهد بود؛ هرچند که پروفایل عملکردی دستگاه روی حالت Balanced قرار داشته باشد.

عملکرد ASUS Zephyrus M16 در بازی‌‌ها، وضوح 1200p و MUX Switch off
بازی / عملکردتنظیمات گرافیکینرخ‌فریم میانگین
GTA VHighest Quality۱۵۲ فریم‌برثانیه
Gears 5Ultra Quality۱۱۶ فریم‌برثانیه
Immortals Fenyx RisingUltra Graphics۶۸ فریم‌برثانیه
Far Cry 5Ultra Quality۱۱۵ فریم‌برثانیه
Bright Memory: Infinite RTXQuality DLSS۵۵ فریم‌برثانیه
نسل جدید لپ‌تاپ Zephyrus M16 توانست در بازی Gears 5 با کسب نرخ فریم میانگین ۱۱۶ فریم‌برثانیه، ۴۵ درصد بهتر از نسل قبلی با گرافیک RTX 3070 ظاهر شود، از سوی دیگر در دو بازی GTA V و FarCry 5 نیز با نرخ‌های ۱۵۲ و ۱۱۵ فریم‌برثانیه، برتری ۳۰ درصدی دستگاه نسبت به گذشته را شاهد بودیم.

تمام نتایج در شرایطی به‌دست آمدند که پروفایل عملکردی روی حالت Balanced قرار داشت، اگر گوش‌هایتان طاقت شنیدن فریاد بلندتر فن‌ها در حالت Turbo را داشته باشد، بازهم می‌توان چند فریم به تمام نتایج بالا اضافه کرد.

عملکرد لپ‌تاپ در کاربری‌های حرفه‌ای

در بنچمارک PugetBench Premier Pro که مواردی همچون استریم و گرفتن خروجی از ویدئوهای 4K و 8K‌ به‌همراه افکت‌های سنگین GPU‌ و CPU-محور را روی دستگاه بررسی می‌کند، زفیروس M16 عرصه را با اختلافی ۳۰ درصدی به مک‌بوک پرو M1 Max می‌بازد؛ البته در پروفایل Turbo، اختلاف‌ها کم‌رنگ‌تر می‌شود.

بررسی لپ تاپ ایسوس Zephyrus M16 2022 [به‌همراه ویدیو]

در بنچمارک PugetBench PhotoShop که مواردی همچون پیاده‌سازی فیلترهای CPU و GPU-محور، باز کردن فایل‌های PSD و تغییر سایز عکس را روی دستگاه بررسی می‌کند، لپ‌تاپ Zephyrus M16 با اختلافی ۱۵ درصدی از مک‌بوک پرو M1 Max پیش می‌افتد.

بررسی لپ تاپ ایسوس Zephyrus M16 2022 [به‌همراه ویدیو]

در بنچمارک MATLAB، لپ‌تاپ قدرتمند ایسوس رقیب اپلی‌اش را با اختلافی ۱۰ درصدی از پیش‌رو برمی‌دارد؛ اما باید به‌خاطر داشت که نرم‌افزار MATLAB‌ هنوز برای معماری Apple Silicon بهینه نشده است.

بررسی لپ تاپ ایسوس Zephyrus M16 2022 [به‌همراه ویدیو]

در بنچمارک SPECapc SOLIDWORKS 2021 که عملکرد CPU‌ و GPU را در نرم‌افزار SOLIDWORKS ارزیابی می‌کند، لپ‌تاپ Zephyrus M16 به‌ترتیب می‌تواند از دستگاهی با پردازنده‌ی ۱۸ هسته‌ای و ۲ هزار دلاری Xeon W-2295 و دستگاهی با گرافیک هزار دلاری AMD Radeon Pro W5700 عملکرد بهتری به‌نمایش بگذارد.

بنچمارک SPECapc برای ارزیابی عملکرد کامپیوترها حین اجرای SOLIDWORKS 2021
کامپیوتر/پارامترمشخصاتامتیاز عملکرد CPUامتیاز عملکرد GPU
ASUS Zephyrus M16Core i9-12900H
RTX 3070 Ti
۲٫۰۸۲٫۶۶
HP Z2 Tower G5Core i9-10900K
Radeon Pro W5700
۱٫۷۲۲٫۴۸
Lenovo ThinkStation P520Xeon W-2295
Quadro RTX 6000
۱٫۸۱۴٫۶۱

عملکرد سیستم خنک‌کننده لپ‌تاپ

با وجود آنکه عملکرد چشم‌گیری را از لپ‌تاپ Zephyrus M16 شاهد بودیم؛ اما باریکی بدنه‌ی دستگاه باعث می‌شود تا دستیابی به چنین سطح عملکردی با داغ‌شدن زیاد و چرخش پرصداتر سیستم خنک‌کننده همراه باشد؛ برای نشان‌دادن این موضوع آزمون پایداری عملکرد CPU-محور CineBench R23 و GPU-محور TimeSpy را هنگامی‌که لپ‌تاپ به برق متصل بود، روی پروفایل‌های مختلف عملکردی اجرا کردیم.

آزمون پایداری عملکرد CPU

اینتل می‌گوید هسته‌های پرقدرت Core i9-12900H با توان مصرفی پایه‌ی ۴۵ واتی به فرکانس ۲٫۵ گیگاهرتز و با توان توربوی ۱۱۵ واتی به فرکانس لحظه‌ای ۵ گیگاهرتز دست می‌یابند. از طرفی هسته‌های کم‌مصرف نیز در همین شرایط به فرکانس ۱٫۸۰ و ۳٫۸ گیگاهرتز می‌رسند.

بررسی لپ تاپ ایسوس Zephyrus M16 2022 [به‌همراه ویدیو]

همان‌طور که در نمودارها مشاهده می‌کنید، فرکانس هسته‌های پرقدرت در هر سه پروفایل Turbo و Balanced و Silent برای لحظاتی به همسایگی ۵ گیگاهرتز می‌رسد؛ اما سپس به‌ترتیب در محدوده‌های ۳٫۸-۴٫۱، ۳٫۱ و ۲٫۸ گیگاهرتز نوسان می‌کند.

بررسی لپ تاپ ایسوس Zephyrus M16 2022 [به‌همراه ویدیو]

هسته‌های کم‌مصرف نیز بعد از دستیابی کوتاه‌مدت به همسایگی ۳٫۸ گیگاهرتز، در پروفایل‌های عملکردی Turbo و Balanced و Silent به‌ترتیب در محدوده‌های ۲٫۸-۳٫۲، ۲٫۵ و ۲٫۳ گیگاهرتز پایدار می‌شوند.

بررسی لپ تاپ ایسوس Zephyrus M16 2022 [به‌همراه ویدیو]

در پروفایل Turbo، لپ‌تاپ برای لحظات کوتاهی توان ۱۳۰ وات را به پردازنده تزریق می‌کند و سپس توان مصرفی آن را در محدوده‌ی ۹۰ تا ۱۱۰ وات نگه می‌دارد. در پروفایل Balanced، توان بیشینه برای لحظاتی به ۹۰ وات می‌رسد، سپس روی ۶۰ وات پایدار می‌شود. در سوی دیگر میدان، پروفایل Silent، توان لحظه‌ای را به بیش‌از ۶۰ وات می‌رساند و وضعیت ماندگار آن را به محدوده‌ی ۴۵ وات برمی‌گرداند.

بررسی لپ تاپ ایسوس Zephyrus M16 2022 [به‌همراه ویدیو]

فن‌های Zephyrus M16 در حالت Turbo برای انتقال حرارت بسیار زیاد پردازنده به بیرون، با سرعت و صدای بسیار زیادی کار می‌کنند، وضعیت در مورد پروفایل Balanced با شدت کمتری، مشابه است. دمای میانگین پردازنده در هر دو پروفایل برای لحظاتی به ۹۶ درجه‌ی سلسیوس نیز می‌رسد، سپس در محدوده‌ی ۸۵ درجه‌ی سلسیوس پایدار می‌شود. در پروفایل Silent، دمای بیشینه‌ی ۸۵ و دمای پایدار ۷۶ درجه‌ی سلسیوس را شاهد هستیم.

آزمون پایداری عملکرد GPU

وضعیت در مورد گرافیک وخیم‌تر است؛ پردازنده‌ی گرافیکی RTX 3070 Ti در پروفایل Turbo با فرکانس حدود ۱۵۰۰ و در پروفایل Balanced با فرکانس تقریبی ۱۲۰۰ مگاهرتز کار می‌کند.

بررسی لپ تاپ ایسوس Zephyrus M16 2022 [به‌همراه ویدیو]

لپ‌تاپ Zephyrus M16 برای دستیابی به چنین سطح عملکردی، در پروفایل‌های Turbo و Balanced به‌ترتیب توان پایدار ۱۲۰ و ۹۶ وات را به‌طور مداوم به گرافیک تزریق می‌کند.

بررسی لپ تاپ ایسوس Zephyrus M16 2022 [به‌همراه ویدیو]

دمای گرافیک RTX 3070 Ti پس از ۲۰ دقیقه اجرای آزمون پایداری عملکرد، در پروفایل‌های Turbo و Balanced به‌ترتیب به ۸۴ و ۸۰ درجه‌ی سلسیوس می‌رسد که برای گرافیک درجه‌حرارت بسیار بالایی به‌حساب می‌آید. توجه داشته باشید که در طول آزمایش، دمای داغ‌ترین قسمت تراشه به ۹۳-۹۴ درجه‌ی سلسیوس هم رسید.

بررسی لپ تاپ ایسوس Zephyrus M16 2022 [به‌همراه ویدیو]

در طول هر دو آزمایش پایداری عملکرد CPU و GPU، دمای بدنه‌ی دستگاه نیز به‌شدت داغ شد؛ به‌طوری که لمس بدنه در مجاورت کلیدهای Function بسیار آزاردهنده بود.

عملکرد لپ‌تاپ در حالت متکی به باتری (Unplugged)

برای آنکه رفتار دستگاه در حالت متکی به باتری (Unplugged) را بسنجیم، سراغ آزمون‌های پایداری عملکرد در دو پروفایل Balanced و Silent رفتیم؛ توجه داشته باشید که نرم‌افزار Armoury Crate امکان انتخاب پروفایل Turbo را در حالت Unplugged‌ نمی‌دهد. ازآنجاکه با پایین‌آمدن سطح باتری، ممکن است رفتار دستگاه نیز تغییر کند، آزمون پایداری عملکرد CPU را در پروفایل Silent با دو سطح ۱۰۰ و ۵۰ درصد باتری تکرار کردیم.

آزمون پایداری عملکرد CPU در حالت Unplugged

بررسی لپ تاپ ایسوس Zephyrus M16 2022 [به‌همراه ویدیو]

در شرایطی‌که سطح باتری به زیر ۵۰ درصد افت نکند، رفتار پروفایل‌های Silent و Balanced کم‌وبیش مشابه است؛ در هر دو حالت، هسته‌های پرقدرت به‌طور لحظه‌ای به همسایگی فرکانس ۳٫۵ گیگاهرتز هجوم می‌برند؛ اما فرکانس پایدار آن‌ها روی ۲٫۵ گیگاهرتز (۰٫۶ گیگاهرتز پایین‌تر از حالت Plugged) باقی می‌ماند، با آمدن باتری به زیر ۵۰ درصد، فرکانس پایدار پروفایل Silent به ۲٫۲ گیگاهرتز کاهش می‌یابد.

بررسی لپ تاپ ایسوس Zephyrus M16 2022 [به‌همراه ویدیو]

هسته‌های کم‌مصرف رفتار مشابهی را با فرکانس‌هایی متفاوت به‌نمایش می‌گذارند؛ در حالتی که سطح بالاتری به زیر ۵۰ درصد نرسیده است، هسته‌ها گهگاه به فرکانس حدود ۲٫۵ گیگاهرتز می‌رسند؛ اما فرکانس پایدارشان در هر دو حالت Balanced و Silent در محدوده‌ی ۲٫۱-۲٫۲ گیگاهرتز باقی می‌ماند و با رسیدن باتری به زیر ۵۰ درصد، فرکانس نیز به حدود ۱٫۸ گیگاهرتز کاهش می‌یابد؛ به‌نظر می‌رسد که فرکانس‌ هسته‌های کم‌مصرف در حالت Unplugged به‌شدت هسته‌های پرمصرف کاهش نمی‌یابد.

بررسی لپ تاپ ایسوس Zephyrus M16 2022 [به‌همراه ویدیو]

در حالت Unplugged و با سطح باتری بیش‌از ۵۰ درصد، در هر دو پروفایل Balanced و Silent، توان مصرفی پردازنده همواره ۴۰ وات است؛ اما با رسیدن باتری به زیر ۵۰ درصد، توان مصرفی به ۳۰ وات افت می‌کند.

بررسی لپ تاپ ایسوس Zephyrus M16 2022 [به‌همراه ویدیو]

دمای پردازنده در حالت Unplugged متعادل‌تر است؛ در حالت Balanced، پردازنده حدود ۱۵ دقیقه با دمای میانگین ۷۵ درجه‌ی سلسیوس کار می‌کند، سپس دما تا حدود ۷۰ درجه‌ی سلسیوس پایین می‌آید. در حالتی که سطح باتری بیش‌از ۵۰ درصد باشد، پروفایل Silent رفتار مشابهی را به‌نمایش می‌گذارد؛ البته دما زودتر افت می‌کند. با آمدن سطح باتری به زیر ۵۰ درصد، دمای پردازنده نیز خیلی زود، در محدوده‌ی ۶۵ درجه‌ی سلسیوس قرار می‌گیرد.

آزمون پایداری عملکرد GPU در حالت Unplugged

به‌محض آنکه جریان متناوب برق از لپ‌تاپ جدا می‌شود، گرافیک RTX 3070 Ti دچار افت شدید عملکرد می‌شود؛ گویی اصلا چنین تراشه‌ی قدرتمندی درون دستگاه نیست. فرکانس گرافیک در هر دو حالت Balanced و Silent به حدود ۷۸۰ مگاهرتز (از ۱۲۰۰ مگاهرتز) افت می‌کند؛ اما همان‌طور که مشاهده می‌کنید، فرکانس به‌اندازه‌ی ناپایدار است و لحظه‌ای افت می‌کند که نمی‌توان به تراشه‌ی گرافیکی در اجرای بازی‌ها اتکا داشت.

بررسی لپ تاپ ایسوس Zephyrus M16 2022 [به‌همراه ویدیو]

توان گرافیک نیز از محدوده‌ی ۹۴ وات در حالت Plugged افت کرده است و به‌طور مداوم بین اعداد ۴۴ تا ۵۴ وات نوسان می‌کند.

بررسی لپ تاپ ایسوس Zephyrus M16 2022 [به‌همراه ویدیو]

دمای گرافیک در وضعیت Unplugged در پروفایل‌های Balanced و Silent به‌طور پایدار در محدوده‌ی ۷۰ و ۶۰ درجه‌ی سلسیوس نوسان می‌کند.

بررسی لپ تاپ ایسوس Zephyrus M16 2022 [به‌همراه ویدیو]

برای آنکه دید مناسبی از عملکرد Zephyrus M16 داشته باشید، می‌توانید به اعداد درج‌شده در جدول زیر توجه کنید که اختلاف امتیاز دستگاه در حالت‌های مختلف Plugged‌ و Unplugged را نشان می‌دهد.

عملکرد لپ‌تاپ ASUS Zephyrus M16 2022 در حالت متصل به برق و با باتری
وضعیت لپ‌تاپامتیاز در دور نخست آزمون استرس CPUامتیاز پس از ۳۰ دقیقه آزمون استرس CPUاجرای بازی Gears 5 با وضوح FHD‌ و گرافیک اولترا
متصل به برق - Balanced۱۶۹۹۲۱۳۰۶۹۱۱۶ فریم‌برثانیه
با باتری ۱۰۰ درصد - Balanced۱۲۲۴۷۱۰۶۶۶۳۰ فریم‌برثانیه
با باتری ۱۰۰ درصد - Silent۱۲۴۱۹۱۲۳۸۰--
با باتری ۵۰ درصد - Silent--۱۰۴۷۷--
* تمامی بنچمارک‌های ذکرشده در این جدول را زومیت اجرا کرده است.
ایسوس باتری ۴ سلولی و بسیار حجیم ۹۰ وات‌ساعتی را برای لپ‌تاپ Zephyrus M16 تدارک دیده است و می‌گوید با این باتری می‌توان تا ۱۰ ساعت ویدئو پخش کرد. تایوانی‌ها لپ‌تاپ گیمینگ خود را با شارژر ۲۴۰ واتی به‌فروش می‌رسانند که ظرف ۳۰ دقیقه، ۵۰ درصد از ظرفیت باتری را شارژ می‌کند. توجه داشته باشید که با توجه به پشتیبانی USB-C لپ‌تاپ از Power Delivery می‌توان از شارژرهای کوچک‌ترِ ۱۰۰ واتی نیز با Zephyrus M16 استفاده کرد.
عملکرد باتری Zephyrus M16 2022 دربرابر لپ‌تاپ‌های دیگر
لپ‌تاپ / آزمایشنمایشگرباتری ویدئو PCMark 10GFXBench Manhattan 3.1
ابعاد و رزولوشنوات‌ساعتدقیقه:ساعتدقیقه:ساعتطول‌عمر باتری
(دقیقه)
کم‌ترین نرخ فریم
(فریم‌برثانیه)
ASUS Zephyrus M16
(۱۶۵ هرتز)
۱۶ اینچ
۱۲۰۰ × ۱۹۲۰ پیکسل
۹۰NA۸:۱۰۹۳٫۶۱۰۶٫۱
ASUS Strix G15۱۵٫۶ اینچ
۱۰۸۰ × ۱۹۲۰ پیکسل
۹۰۱۰:۳۳۶:۳۸۵۹٫۸۲۵۸٫۲
Surface Laptop Studio
(۱۲۰ هرتز)
۱۴٫۴ اینچ
۱۶۰۰ × ۲۴۰۰ پیکسل
۵۶۱۳:۲۰۸:۳۱۱۸۷٫۱۱۴٫۰۰
Surface Book 3 15
Laptop Mode
۱۵ اینچ
۲۱۶۰ × ۳۲۴۰ پیکسل
۸۵۱۴:۰۵--۱۴۱٫۲۵۷۵۱٫۲۵
Surface Pro 8
(۱۲۰ هرتز)
۱۳٫۰ اینچ
۱۹۲۰ × ۲۸۸۰ پیکسل
۵۰۸:۴۵۷:۲۱۱۵۹٫۶۶۱۳٫۷۸
Apple MacBook Pro M1۱۳٫۳ اینچ
۱۶۰۰ × ۲۵۶۰ پیکسل
۵۸٫۲۱۶:۴۷--۲۱۸٫۸۴۶۰٫۰۱
MSI Raider GE66۱۵٫۶ اینچ
۱۰۸۰ × ۱۹۲۰ پیکسل
۹۵۵:۳۹۳:۴۸۵۷٫۷۱۳۶٫۵
Acer Ezel Pro۱۵٫۶ اینچ
۲۱۶۰ × ۳۸۴۰ پیکسل
۸۴۹:۴۱۶:۴۷۱۱۷٫۹۳۰٫۲
* تمامی بنچمارک‌های ذکرشده در این جدول را زومیت اجرا کرده است.
همان‌طور که پیش‌تر گفتیم، لپ‌تاپ Zephyrus M16 در حالت Unplugged ازطریق نرم‌افزار Armoury Crate تنها دو پروفایل مصرف انرژی Balanced و Silent را دراختیارتان می‌گذارد؛ چنانچه در حالت Unplugged قصد استفاده از دستگاه برای کاربری‌های روزمره نظیر وب‌گردی، مطالعه، ویرایش متن یا تماشای فیلم را دارید، پروفایل Silent کاملاً پاسخگوی نیازهایتان خواهد بود.

بررسی زومیت نشان می‌دهد که در پروفایل Silent، دستگاه می‌تواند بالغ‌بر ۸ ساعت و ۱۰ دقیقه در استفاده‌های روزمره شارژدهی کند؛ اما چنانچه از پروفایل را به Balanced تغییر دهید، شارژدهی حدود یک ساعت کاهش خواهد یافت.

جمع‌بندی و مقایسه Zephyrus M16 با رقبا

لپ‌تاپ‌های سال ۲۰۲۲، بیشتر از انویدیا، زمینه را برای قدرت‌نمایی اینتل فراهم کردند؛ لپ‌تاپ Zephyrus M16 قدرت پردازشی کم‌نظیری را در برخی از کاربری‌ها ارائه می‌دهد و حتی در برخی سناریوها، بهترین لپ‌تاپ‌های اپل را نیز کنار می‌زند. پردازنده‌‌ی Alder Lake اینتل در صورت اتصال دستگاه به برق، خود را به‌سطح دسکتاپ می‌رساند و در توان‌های مصرفی پایین نیز عملکرد آبرومندانه‌ای دارند؛ هرچند که هنوز به سطح بهینگی خانواده‌ی M1 اپل نرسیده‌اند.

در سوی دیگر میدان، برای گرافیک انویدیا وضعیت کاملاً متفاوتی وجود دارد؛ مادامی‌که لپ‌تاپ به جریان برق متصل باشد، RTX 3070 Ti عملکرد شگفت‌انگیزی را ولو با توان مصرفی زیاد ارائه می‌دهد؛ بازی‌ها با نرخ فریم سه رقمی اجرا می‌شوند و کارهای گرافیکی با نرم‌افزارهایی مثل SolidWorks عالی صورت می‌گیرند؛ اما با جداسازی کابل برق، ماهیت لپ‌تاپ به‌کل تغییر می‌کند!

بررسی لپ تاپ ایسوس Zephyrus M16 2022 [به‌همراه ویدیو]

ما نسل ۱۲ اینتل را نقطه‌ی شروع خوبی برای شرکت‌ها در مسیر رقابت با اپل می‌دانیم و چشم‌به‌انتظار گرافیک‌های سری RTX 4000 با لیتوگرافی ۴ نانومتری TSMC می‌مانیم.

گذشته از بحث عملکرد، Zephyrus M16 از لحاظ طراحی ایراداتی دارد؛ بدنه‌ی دستگاه چربی دست و لکه‌ها را به‌شدت می‌خود می‌گیرد، بدنه در پردازش‌های سنگین به‌شدت داغ می‌شود و سیستم خنک‌کننده نیز هوای داغ را به‌طور مستقیم به سمت صفحه‌نمایش پرتاب می‌کند.

زفیروس M16 مدل ۲۰۲۲ ترکیب متعادلی از لپ‌تاپ گیمینگ، حرفه‌ای و روزمره به‌شمار می‌آید؛ اما در هیچ‌کدام بهترین بازار نیست؛ چراکه با برچسب قیمتی همین لپ‌تاپ می‌توان سراغ دستگاه‌های گیمینگ قدرتمندتر، لپ‌تاپ‌های حرفه‌ای کارآمدتر و اولترابوک‌های خوش‌ساخت‌تر رفت.

لپ‌تاپ Zephyrus M16 2022 ایسوس را فروشگاه اینترنتی آی‌تی سیتی برای بررسی دراختیار زومیت قرار داده است.

نکات مثبت

پردازنده و گرافیک بسیار قدرتمندپایداری بسیار خوب عملکرد پردازندهمجموعه‌ای متنوع از پورت‌های کارآمدیک روز کاری شارژدهی در کاربری روزمرهطراحی مدرن و باریک با نمایشگر بدون حاشیه

نکات منفی

شیشه‌ای نبودن سطح ترک‌پدداغ‌شدن بدنه و صدای زیاد فن‌هاپایین‌بودن وضوح نمایشگر به‌نسبت ابعادجذب‌شدن سریع لکه و چربی روی سطح بدنهافت فاحش عملکرد گرافیک در حالت Unplugged

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه فناوری

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


متن دیکته شب کلاس دوم ابتدایی برای همه درس ها