منظور از تک سهم شدن در بورس چیست؟/تک سهم‌ها در بورس جذاب می‌شوند


منظور از تک سهم شدن در بورس چیست؟/تک سهم‌ها در بورس جذاب می‌شوند

با حذف ارز ترجیحی فنر فشرده شده قیمت گذاری رها شده و قیمت‌ها در مسیر اصلاح قرار گرفته است.

منظور از تک سهم شدن در بورس چیست؟/تک سهم‌ها در بورس جذاب می‌شوند
«تک سهم» اصطلاحی است که در بورس تهران به دفعات استفاده می‌شود. تک سهم شدن به شرایطی گفته می‌شود که شما فقط سهام یک شرکت را خریداری کرده باشید؛ بنابراین وقتی فقط سهام یک شرکت در پرتفوی شما وجود دارد، گفته می‌شود تک سهم شده‌اید.

تک سهم شدن ریسک سرمایه گذاری را به شدت افزایش می‌دهد چرا که امکان رخ دادن هر اتفاقی برای شرکت وجود دارد. نمونه‌ی عملی آن سهم آکنتور می‌باشد که از شهریور سال ۹۵ بسته شده است.

این سهم قبل از بسته شدن، پس از اینکه برای مدت زمان زیادی از نظر قیمت در محدوده کوچکی نوسان می‌کرد، ناگهان با اخبار جذاب، مورد توجه بازار قرار گرفت و قیمت آن بیش از ۷۰ درصد رشد کرد در حدی که این سهم هر روز با صف خرید روبه‌رو می‌شد.

سهام، صندوق‌های سرمایه‌گذاری و ETF‌ها فقط بخش کوچکی از انواع دارایی‌ها و اوراق بهاداری هستند که می‌توانید خریداری کنید. وقتی فقط سهام یک شرکت را در پرتفوی خود داشته باشید، به اصلاح گفته می‌شود که شما تک سهم شده اید، چرا که تنها سهام یک شرکت را خریداری کرده اید.

نازنین خالقی کارشناس بازار سرمایه گفت: این روز‌ها بازار شاهد اتفاق خوبی است به طوری که بورس در بازه بلندمدت روندی صعودی دارد. قیمت ارز، کامودیتی‌ها، حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی و البته برجام عوامل موثر بر روند بازار سرمایه هستند.

خالقی گفت: با حذف ارز ترجیحی فنر فشرده شده قیمت گذاری رها شده و قیمت‌ها در مسیر اصلاح قرار گرفته است.

این تحلیلگر بورس تأکید داشت: صنایع کوچک مانند صنعت غذایی، زراعتی وغیره با واسطه حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی با اصلاح قیمت به شرایط خوبی در بازار رسیده اند و ادامه این مسیر برای این شرکت‌ها سخت نیست.

کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: بازگشت رونق به بازار هرچند کوتاه و مقطعی می‌تواند شرایط بورس را به سمت افزایش ارزش سهام‌ها تغییر دهد و همین وضعیت برای صنایع کوچک ایده آل است.

به گفته خالقی؛ این روز‌ها سرمایه گذاران در بازار رکورد‌هایی در حجم معاملات و رونق را تجربه می‌کنند. اما با توجه به سیاست‌های انبساطی اقتصاد و چاپ پول و در نهایت افزایش نقدینگی در کشورباید تورم ایجاد شده از این وضعیت به نوعی جبران شود.

وی تصریح داشت: این افزایش نقدینگی در جامعه باید در مقابل ریسک کاهش ارزش پول، حفظ شود پس بهترین مسیر به غیر از مالیات سپرده‌های حقوقی که بخشی از آن به گواهی سپرده و بخشی وارد بازار می‌شود، ورود بخش بزرگی از نقدینگی به بازار سرمایه است که به واسطه سرمایه گذاری در همین بازاربین سرمایه گذاران می‌چرخد.

خالقی ادامه داد: باتوجه به رسیدن شاخص به مقاومت خود شاهد اصلاح شاخص خواهیم بود. البته با وجود نقدینگی که به سمت بازار سرازیر شده انتظار می‌رود پس از اصلاح، شاخص به سقف‌های بالاتر حرکت کند.

این تحلیلگر بورس در خصوص وضعیت بورس گفت: با احتمال بازاری متعادل و مثبت برای روز‌های آتی، خیز بازار برای رشد به راحتی قابل پیش بینی است چرا که شرکت‌های پالایشگاهی به نرخ‌های تاریخی عجیب رسیده اند و از سوی دیگر با توجه به نزدیک شدن به برگزرای مجامع این شرکت ها، انتشار چنین گزارشاتی رونق قابل توجهی در بازار ایجاد می‌کند.

خالقی تأکید داشت: با انتشار گزارشات سالیانه‌ی شرکت‌ها می‌توان انتظار بهبود روند معاملات بازار سرمایه را داشت. با ادامه همین وضعیت صنایع کوچک از رونق بی نصیب نمی‌مانند و نقدینگی در بازار به طور صحیح با افزایش سرمایه گذاری چرخش خواهد داشت.

این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به اینکه پیش بینی می‌شود تک سهم‌ها در هر صنعتی برای سرمایه گذاران جذاب می‌شوند، گفت: با نیم نگاهی به احتمال قوت گرفتن برجام، نرخ ارز ثابت‌تر خواهد شد و همین شرایط باعث رشد بازار با شیب کمتری خواهد بود، اما روز‌های خوبی برای سرمایه گذاران بورسی در راه است.

خالقی یادآور شد: با تورمی که در پیش‌رو می‌باشد، حتما بازار رشد بزرگی را تجربه خواهد داشت. تورم در تمام بخش‌های اقتصاد قابل مشاهده است وانتظار تورمی می‌تواند موتور محرک برای بازار سرمایه باشد.

وی تأکید داشت: بازار سرمایه به طور کلی مورد استقبال عموم مردم قرار گرفته است و پیش‌بینی می‌شود این وضعیت در بازه زمانی پیش رو همچنان ادامه داشته باشد وبا توجه به روند مثبتی که در اکثر نماد‌ها در هفته گذشته دیده شد، انتظار می‌رود که بازار همچنان در روند صعودی باقی بماند.
همواره گفته می‌شود که همه‌ی تخم مرغ‌ها را در یک سبد نگذارید چرا که اگر آن سبد به هر دلیل به زمین بیفتد، احتمالا تمام تخم مرغ‌ها خواهند شکست.

در مورد سرمایه گذاری نیز این امر برقرار است و شما نباید تمامی سرمایه خود را روی یک دارایی بگذارید. حالا به چه دلیل؟

اگر شما همه دارایی خود را روی سهام یک شرکت سرمایه گذاری کنید، ممکن است آن شرکت به هر دلیلی مانند ارائه گزارشی بد که کسی آنرا پیشبینی نمی‌کرد، با افت قیمتی چشمگیری مواجه شود. همینطور امکان دارد سهم شما برای مدتی بسیار طولانی بسته شود که تا باز شدن نماد، سرمایه شما با نرخ تورم تحلیل می‌رود. از همه بدتر وقتی است که کلیت بازار در یک بازه زمانی رشد قابل توجهی را تجربه کند، اما سهم شما در این مدت بسته بماند!

در نهایت اگر تحمل چنین مواردی را ندارید، تک سهم نشوید و در عوض اصول تشکیل یک سبد سهام را یاد بگیرید. همیشه این نکته را نیز در ذهن داشته باشید که امکان اتفاق افتادن مواردی که در بالا مثال زدیم، برای بهترین و بزرگترین شرکت‌های بورسی نیز وجود دارد.

تک سهم شدن ریسک سرمایه گذاری را به شدت بالا می‌برد چرا که در بلند مدت امکان افتادن هر اتفاقی حتی برای بزرگترین شرکت‌ها نیز وجود دارد؛ بنابراین برای دوری از این ریسک‌ها پیشنهاد می‌شود که همواره قبل از سرمایه گذاری با افراد متخصص مشورت کرده و تشکیل سبد سهام دهید.

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه گوناگون

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!



بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


دانلود آهنگ دوباره نخوابیدم افکار پریشون ریمیکس اینستا