تأیید و تکذیب‌های قیمت عرضه بلوکی خودروسازان عامل کاهشی شدن شاخص بورس


تأیید و تکذیب‌های قیمت عرضه بلوکی خودروسازان عامل کاهشی شدن شاخص بورس

بورس در حالی امروز روند کاهشی داشت که طی معاملات روزهای گذشته به یک تعادل نسبی دست پیدا کرده بود، امروز معاملات خرد بازار سهام رشد 37 درصدی را تجربه کرد.

تأیید و تکذیب‌های قیمت عرضه بلوکی خودروسازان عامل کاهشی شدن شاخص بورس

به گزارش ایران اکونومیست، بازار سرمایه باز هم درگیر معادلات خارج از بازار است. بورس در حالی امروز روند کاهشی داشت که طی معاملات روزهای گذشته به یک تعادل نسبی دست پیدا کرده بود. کاهش شدید شاخص کل بورس و خروج پول حقیقی از بورس نشان می دهد ریسک سرمایه گذاری در بورس همچنان برای عده ای از سهامداران بالاست.

طی روزهای گذشته تأیید و تکذیب‌هایی که درخصوص قیمت گذاری شرکت های خودروسازی در محافل رسمی و غیررسمی اتفاق افتاد، بی ثباتی در تصمیم گیری در بیرون از بورس را بیشتر نمایان کرد و همین مساله به داخل بازار سهام نیز تسری پیدا کرد.

البته نباید از نقش انتشار اخباری مبنی بر فروش 10 هزار میلیارد تومان اوراق بدهی توسط دولت طی روزهای اخیر نیز به سادگی گذشت.

امروز نیز بازار برای بیست و ششمین روز متوالی کاری، معاملات بازار با مازاد تقاضا بسته شد. همین مساله نشان دهنده قدرت خریداران نسبت به ارزش مازاد تقاضا‌ی بازار 514 میلیارد تومان بود که نسبت به روز شنبه رشد 42 درصدی داشته است.

* ریسک های فعلی بازار سرمایه

سیامک امانی، کارشناس بازار سرمایه در گفت و گو با ایران اکونومیست، درباره وضعیت بورس گفت: طی روزهای گذشته نیروهای صعودی و نزولی بورس در تعادل نسبی بودند. بالا آمدن شاخص از مرز یک میلیون و 580 هزار واحد سیگنال مثبت مهمی بود که امروز این مساله با شکست روبرو شد.

وی ادامه داد: در بازار سرمایه تهران همیشه خرداد، ماه پرتلاطمی بوده است، انتشار صورت‌ های مالی و نزدیک شدن به موعد برگزاری مجامع ریسک‌ بازار در روزهای پیشِ رو افزایش داده است. البته نباید از ریسک تصمیم گیری که مربوط به بیرون از فضای بورس است، نیز به راحتی گذشت که این موضوع نیز تا حدود زیادی در ریزش امروز بورس تاثیرگذار بوده است.

امروز نمادهای کامودیتی محور بیشترین تأثیر را در افت شاخص کل بورس داشتند. در معاملات امروز قیمت سهام تمامی نمادهای گروه فراورده‌های نفتی و کک افت کرد تا پالایشی‌ها قرمزترین گروه بازار باشند. پس از پالایشی‌ها، گروه‌های بانک‌ها و مؤسسات اعتباری، شرکت ‌های چند رشته‌‌ای صنعتی، فعالیت های جنبی مرتبط با واسطه‌ گری مالی، استخراج کانه ‌های فلزی و سرمایه ‌گذاری‌ ها قرمزترین گروه‌ ها بودند.

* افت دسته جمعی شاخص های بورس

در جریان معاملات روز دوشنبه ، شاخص کل بورس با ریزش 25 هزار و 11 واحدی نسبت به روز یکشنبه به رقم یک میلیون و 557 هزار و 210 واحد رسید. بازدهی این شاخص منفی 1.58 درصد بوده است. سقوط 25 هزار واحدی بیشترین ریزش شاخص در 5 هفته گذشته است.

شاخص کل هموزن بورس نیز با کاهش 8 هزار و 732 واحدی در سطح 432 هزار و 23 واحدی ایستاد. بازدهی این شاخص نیز منفی 1.98 درصد بوده است. همچنین شاخص کل فرابورس 243 واحد پائین آمد و در سطح 21 هزار و 317 واحد قرار گرفت.

* رشد خروج پول حقیقی از بازار سهام

امروز ارزش خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار برای پنجمین روز متوالی منفی شد و هزار و 257 میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شد که بیشترین رقم در 3 ماه اخیر است. گروه ‌های فرآورده های نفتی و کک، خودرو و ساخت قطعات، فلزات اساسی و محصولات شیمیایی بیشترین سهم را از خروج پول حقیقی داشتند.

در معاملات روز دوشنبه بیشترین خروج پول حقیقی به سهام فولاد (شرکت فولاد مبارکه)، خگستر (شرکت گسترش سرمایه گذاری ایران خودرو) و فملی (شرکت ملی صنایع مس ایران) اختصاص داشت و نمادهای فروسیل‌، وآفر‌ و سفار‌ نیز بیشترین ورود پول حقیقی را داشتند.

* رشد معاملات خُرد بورس

امروز نیز مانند همه دوشنبه های گذشته، ارزش کل معاملات بازار سهام به رقم 161 هزار و 793 میلیارد تومان افزایش یافت.

ارزش معاملات خرد نیز با افزایش 37 درصدی نسبت به روز کاری قبل به رقم 7 هزار و 201 میلیارد تومان رسید. سهم این معاملات از کل معاملات بورس حدود 4 درصد بوده است.

* بازار سرمایه همچنان با مازاد تقاضا بسته می شود

در جریان معاملات امروز، ارزش صف ‌های فروش پایانی بازار نسبت به روز کاری قبل افزایش یافت و 282 میلیارد تومان شد. 129 سهم در پایان معاملات با صف فروش بسته شدند.

در جریان معاملات امروز، ارزش صف ‌های خرید نیز نسبت به پایان روز کاری گذشته 23 درصد افت کرد و در رقم 411 میلیارد تومان ایستاد. صف خرید 23 نماد نیز تا پایان معاملات باقی ماند.

امروز نمادهای سآبیک (شرکت سیمان آبیک)، ددانا (شرکت داروسازی دانا) و آسیاتک (شرکت انتقال داده‌های آسیاتک) در صدر جدول تقاضای بازار قرار گرفتند.

بیشترین صف فروش بازار در پایان معاملات به نماد سیمرغ (شرکت سیمرغ)، افرا (افرانت)، ورنا (سرمایه‌ گذاری‌ رنا (هلدینگ‌))، سپید (سپید ماکیان) و سفارس (سیمان فارس و خوزستان) تعلق داشت.

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه بازار سرمایه

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!



بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


انواع فونت و متن بسم الله الرحمن الرحیم برای بیو اینستا