چرا تقاضا در بازار ارز کاهش پیدا کرد؟


چرا تقاضا در بازار ارز کاهش پیدا کرد؟

با توجه به تعطیلی‌های ناشی از آلودگی هوا در دو روز گذشته، حجم معاملات بازار ارز کم شده و تقاضا جهت خرید اسکناس‌های خارجی کاهشی نسبی را تجربه کرده است. نوشته چرا تقاضا در بازار ارز کاهش پیدا کرد؟ (https://tejaratnews.com/%d9%82%db%8c%d9%85%d8%aa-%d8%af%d9%84%d8%a7%d8%b1-%d8%a7%d9%85%d8%b1%d9%88%d8%b2-5-%d8%ae%d8%b1%d8%af%d8%a7%d8%af-1401) اولین...

به گزارش تجارت‌نیوز، به عقیده تحلیلگران کاهش نوسانات قیمتی در نرخ ارز و سکه را می‌توان با دو عامل ذکر شده توجیه کرد. روز گذشته نرخ هر برگ اسکناس دلار در سامانه سنا با ۱۵ تومان افزایش نسبت به نرخ روز سه‌شنبه به سطح قیمتی ۲۵ هزار و ۴۸۹ تومان رسید.

دیروز چهارشنبه ۴ خرداد ماه سکه در معاملات بازار تهران روند کاهشی خفیفی را تجربه کرد. در معاملات ابتدایی صبح روز چهارشنبه هر قطعه سکه ضرب امامی در رقمی معادل با نرخ روز سه‌شنبه یعنی سطح قیمتی ۱۴ میلیون و ۳۵۰ هزار تومان فعالیت خود را آغاز کرد. پس از گذشت چند ساعت از شروع بازار، نرخ این کالای سرمایه‌ای در روند کاهشی با شیب کم به نزدیکی رقم ۱۴ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان رسید.

این کاهش قیمت به گونه‌ای بود که سکه امامی دیروز برای ساعاتی به سطوح قیمتی پله سوم کانال ۱۴ یعنی محدوده قیمتی ۱۴ میلیون و ۲۷۵ تا ۱۴ میلیون و ۲۹۵ هزار تومان نیز رسید. اما در نهایت قیمت هر عدد از این قطعه فلز گران‌بها در عصر روز چهارشنبه با ۴۰ هزار تومان کاهش نسبت به سطح قیمتی روز سه‌شنبه به رقم ۱۴ میلیون و ۳۱۰ هزار تومان رسید. این در حالی است که روز گذشته نرخ حباب قیمتی هر قطعه سکه طلا ضرب امامی نیز در محدوده یک میلیون و ۱۴۰ تا یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان به نوسان پرداخت.

به عقیده برخی از تحلیلگران ثبات نسبی مشاهده شده در قیمت سکه بی‌تاثیر از ثبات نسبی نرخ اونس جهانی طلا نیست. البته که در بازار معاملات ارز، دیگر فاکتور تشکیل‌دهنده قیمت سکه نیز نوسانات قابل توجهی به چشم نمی‌خورد. در مجموع نوسانات اندک بهای سکه در روز‌های گذشته و حضور متداوم نرخ این کالای سرمایه‌ای در نیمه اول کانال ۱۴ میلیون تومانی را می‌توان به دلیل وجود آرامش در معاملات جهانی طلا و ثبات نرخ دلار دانست.

معاملات بازار ارز تهران

روز گذشته در معاملات بازار ارز تهران نیز تحرک چشمگیری مشاهده نشد. هر برگ اسکناس دلار در معاملات سامانه میانگین موزون بازار ارز (سنا) در روز چهارشنبه با افزایش بهای اندک ۱۵ تومانی نسبت به نرخ روز سه‌شنبه معامله شد. یورو دیگر ارز شاخص بازار تهران اما روز گذشته در معاملات رسمی سامانه سنا طی روندی افزایشی با ۱۹۷ تومان افزایش نسبت به نرخ روز سه‌شنبه به سطح قیمتی ۲۷ هزار و ۳۸۱ تومان رسید.

کاهش نوسانات قیمتی بازار ارز در روز‌های اخیر را می‌توان به دلیل تغییر سیاست‌های بازدارنده نهاد‌های قضایی نسبت به معامله‌گران آزاد ارز دانست، با این حال کارشناسان نظرات ضد و نقیضی را نسبت به جلوگیری از صورت پذیرفتن معاملات آزاد ارز مطرح می‌کنند.

به عقیده برخی از تحلیلگران بازار ارز، کنترل فضای معاملات غیر‌رسمی می‌تواند به کاهش هرچه بیشتر نوسانات ارزی و قیمت دلار در بازار و در نتیجه آن ثبات قیمت ارز در معاملات تجاری خارجی کمک شایانی بکند. این در حالی است که عده دیگری از این افراد با اشاره به ‌سازو‌کار بازار بر این باورند که به دلیل وجود تقاضای فیلتر شده در سامانه‌های رسمی فروش ارز در صورت از بین رفتن نرخ‌های غیر‌رسمی نمی‌توان حجم واقعی تقاضای ارز در داخل کشور را تعیین کرد.

این افراد همچنین بر این باورند که در شرایط کنونی که به واسطه تحریم‌های بین‌المللی حجم تجارت و واردات کالا‌های خارجی به میزان قابل توجهی کاهش یافته طبیعتا تقاضا‌های کمتری جهت خرید ارز در سامانه رسمی نیما ثبت می‌شود.

اما در صورت حصول توافق هسته‌ای احتمالی و از بین رفتن تحریم‌ها، با از سرگیری معاملات تجاری میزان واقعی تقاضا جهت خرید ارز در کشور نمایان می‌شود. این گروه از کارشناسان حجم تقاضای مذکور را رقمی بالاتر از میزان ارز تامین شده در سامانه نیما تخمین می‌زنند و به همین علت با از میان برداشتن بازار غیر‌رسمی معاملات ارز مخالف‌اند.(دنیای اقتصاد)

آخرین اخبار دلار را در صفحه قیمت دلار تجارت‌نیوز بخوانید.

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه اقتصادی

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید
منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


لخته خون گوشتی شبیه جگر در پریودی چیست و چه علتی دارد‌؟ +‌روش درمان