ماجرای گرانی شوینده‌ها و خبر غلطی که بازار را به هم ریخت


ماجرای گرانی شوینده‌ها و خبر غلطی که بازار را به هم ریخت

انتشار اخبار نادرست و التهاب بازار در نهایت باعث شد تا وزیر صمت رسما افزایش قیمت شوینده‌ها را تکذیب کند، ولی به نظر می‌رسد، باید در خصوص اظهارات غلط مسئولان اتحادیه‌ها درباره قیمت‌ها تدابیر جدی اندیشید تا یک گفتگوی رسانه‌ای بازار را به هم نریزذ.

ماجرای گرانی شوینده‌ها و خبر غلطی که بازار را به هم ریخت
۲۸ اردیبهشت در فضای مجازی نامه‌ای از سوی انجمن صنایع شوینده منتشر شد که نشان از افزایش قیمت محصولات این صنعت از ۵۰ تا ۸۰ درصد داشت.

در آن مقطع یک مقام آگاه در ستاد تنظیم بازار این موضوع را کذب خواند و گفت: تاکنون هیچ بحثی در خصوص قیمت‌های جدید محصولات صنایع شوینده نشده است و هرگونه افزایش قیمت بدون مجوز ممنوع است.

وی افزود: نامه منتشرشده بدون تاریخ، امضا و مهر است و به‌نظر می‌رسد ناشی از فضاسازی برخی اعضای انجمن و به منظور دریافت مجوز افزایش قیمت باشد.

چند روز بعد، با وجود عدم ابلاغ رسمی مصوبه سازمان حمایت، بختیار علم‌بیگی رئیس انجمن صنایع شوینده و آرایش بهداشتی ادعا کرد که سازمان حمایت با افزایش ۲۵ تا ۴۰ درصدی قیمت صنایع شوینده و آرایشی بهداشتی موافقت کرده است.

به دنبال این اظهار نظر برخی رسانه‌ها هم بدون سند به گفته‌های مسئول اتحادیه اعتماد کردند و خبر نادرست افزایش قیمت‌ها رامنتشر کردند، اما تسنیم در این باره با تأکید بر اینکه باید متن مصوبه منتشر شود از انتشار صحبت‌های علم بیگی رئیس اتحادیه صنایع شوینده خودداری کرد.

در شرایطی که افزایش قیمت شوینده‌ها در سطح فضای مجازی داغ شده بود پیگیری‌های خبرنگار تسنیم درباره این ادعا از سازمان حمایت و ستاد تنظیم بازار حکایت از آن داشت که هیچ‌کدام از این مراجع رسمی حاضر به تأیید این خبر و صدور مجوز گرانی شوینده‌ها نیستند، با وجود این، انجمن صنایع شوینده همچنان اصرار بر تعدیل قیمت‌ها و فروش کالا‌ها با قیمت‌های جدید داشت.

انتشار اخبار‌های نادرست و التهابات بازار در نهایت باعث شد تا وزیر صنعت در این خصوص اعلام کند: انجمن صنایع شوینده دراعلام افزایش قیمت کالا‌های خود اشتباه کرد، زیرا فقط با افزایش قیمت برخی کالا‌ها موافقت شده بود که صنایع شوینده در این گروه قرار ندارد.

وزیر صنعت گفت: باید تولیدکنندگان قیمت‌ها را به قبل برگردانند.

علاوه بر این وزارت صنعت هم اعلام کرد: هر واحد که معتقد است به علت افزایش قیمت مواد اولیه، افزایش هزینه داشته است و سودکافی برای ادامه تولید ندارد، از طریق مجرای قانونی ذی‌ربط مستندات لازم شامل صورت‌های مالی، عوامل هزینه‌ای و افزایش قیمت مواداولیه موردنیاز را ارائه کند تا مورد بررسی و ارزیابی قرار گیرد و اگر تشخیص داده شود این افزایش قیمت معقول است در ستاد تنظیم بازار مصوب و اجرایی خواهد شد؛ اما هیچ افزایش قیمتی بدون تأیید سازمان حمایت و مصوبه ستاد تنظیم بازار، قابل‌اجرا نیست وبه‌طور حتم با آن برخورد می‌شود.

همچنین در ادامه اطلاعیه وزارت صنعت آمده است: اخبار منتشرشده در خصوص موافقت سازمان حمایت با افزایش قیمت مواد شوینده نادرست بوده و هنوز تصمیمی در این خصوص گرفته نشده و افزایش قیمت‌ها تخلف صنفی است.

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه اقتصادی

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


غار کوه گره خان آباد