طرز تهیه مربای قیسی با گردو خوشمزه و مجلسی مامان پز


طرز تهیه مربای قیسی با گردو خوشمزه و مجلسی مامان پز

در این نوشته از دلبرانه می خواهیم 2 دستور طرز تهیه مربای قیسی خانگی و خوشمزه را خدمت شما ارائه نماییم. مربای قیسی یکی از پر طرفدار ترین و در عین حال ساده ترین مربای مورد علاقه افراد است و به دلیل در دسترس بود در تمام فصول درست کردن آن همیشه امکانپذیر است. به […] نوشته طرز تهیه مربای قیسی با گردو خوشمزه و مجلسی مامان پز...

در این نوشته از دلبرانه می خواهیم ۲ دستور طرز تهیه مربای قیسی خانگی و خوشمزه را خدمت شما ارائه نماییم.

مربای قیسی یکی از پر طرفدار ترین و در عین حال ساده ترین مربای مورد علاقه افراد است و به دلیل در دسترس بود در تمام فصول درست کردن آن همیشه امکانپذیر است.

به همین دلیل دو دستور کامل و مرحله به مرحله برای درست کردن این مربای خوشمزه را برای شما جمع آوری کرده ایم.

امیدواریم که مورد توجه و استفاده شما قرار گیرد … از اینکه ما را دنبال می کنید از شما سپاسگزاریم.

نحوه درست کردن مربای قیسی خوش عطر و طعم

طرز تهیه مربای قیسی با گردو خوشمزه و مجلسی مامان پزطرز تهیه مربای قیسی با گردو خوشمزه و مجلسی مامان پز

این مربا یکی از پرطرفدارترین مرباها، بخصوص سر سفره افطاری ماه رمضان می باشد، که اغلب داخل آن گردو می گذارند و سر سفره میهمانی های افطاری جلوه ای خورشیدوار به سفره می بخشد.

دلیل محبوبیت مربای قیسی چیست؟

در تمامی سال، امکان دسترسی به قیسی و تهیه این مربا وجود دارد. بسیار مفید است. بسیار خوشمزه و خوشرنگ است. تهیه آن بسیار آسان است و مراحل خاصی ندارد. چه با نان و کره به عنوان صبحانه و چه همراه با گردو به عنوان دسر بسیار دلچسب است.

مواد لازم برای مربای قیسی

قیسی: یک کیلو شکر: یک کیلو آب: ۴ لیوان معروف به لیوان اندونزی (این لیوان ۱۷۵ میلی لیتری است، جمعاً ۷۰۰ میلی لیتر) جوهر لیمو: نوک قاشق چایخوری

بهتر است از قیسی های مرغوب، نرم و خوشرنگ استفاده گردد.

آموزش طرز تهیه مربای قیسی

قدم اول

قیسی ها را می شوئیم. در آبکش میریزیم تا آبش کاملاً برود.

قدم دوم

شکر و آب را روی حرارت قرار می دهیم تا بجوشد و کمی غلیظ شود.

قدم سوم

بعد جوهر لیمو را می افزائیم، اجازه می دهیم کف کند و ۵ دقیقه ای بجوشد و خوب قوام بیاید.

قدم چهارم

بعد قیسی ها را داخل آن میریزیم.

قدم پنجم

قیسی ها داخل آن بجوشد و بپزد. قیس ها با جوشیدن درون شیره خوشرنگ تر و تپل تر خواهند شد.

البته اگر خیلی زیاد هم با شیره بجوشد خواه ناخواه خشک تر و سفت تر خواهد شد.

قدم ششم

سپس حرارت را خاموش می کنیم. اجازه می دهیم مربا داخل قابلمه خوب خنک شود.

اگر شیره مربا بعد از خنک شدن غلیظ بود که هیچ. اگر رقیق بود با کمک کفگیر سوراخدار قیسی ها را از آن خارج کرده و شیره را مجدداً می جوشانیم تا غلیظ شود و در انتها قیسی را به آن می افزائیم.

سپس حرارت را خاموش کرده اجازه می دهیم کاملاً خنک شود و سپس در ظرف میریزیم و درش را خوب می بندیم.

نکاتی که باید به آن توجه کنیم

۱ – قیسی های مصرفی شما اگر خیلی خشک و خیلی پرسی است بهتر است با مقداری آب اجازه بدهید بجوشد و کمی پف کند.

سپس قیسی ها را با کفگیر سوراخدار از آب جدا کنید و آب آن را اندازه کرده و برای شیره مربا از آن استفاده کنید و سپس سایر مراحل را از ابتدا انجام دهید.

در این حالت باید شیره مربا را از همان ابتدا غلیظ کنید و قیسی را خیلی هم در شیره نجوشانید تا احیاناً وا نرود.

۲ – این مربا چه با نان و کره به عنوان صبحانه و چه همراه با نصف مغز گردو به عنوان دسر استفاده می گردد.

۳ – برخی به این مربا وانیل، دارچین، دانه هل و … نیز می افزایند. ولی به نظر من طعم و عطر خود قیسی محشر است و نیازی به هیچ افزودنی ندارد. ما که هیچ چیزی به آن نمی افزائیم.

۴ – این مربا بعد از پخت نبایستی در گرما باقی بماند، چون بلافاصله تغییر رنگ داده و سیاه می شود.

مثلاً در مهمانی امسال ما چون هوا گرم بود و سینی حاوی مربا به مدت یک روز خارج از یخچال بود، برخلاف همیشه رنگ طلایی خوشرنگش را از دست داده بود و تیره رنگ شده بود.

دستور شماره ۲ :

طرز تهیه مربای قیسی با گردو

قیسی سه تافرق با برگه داره اول اینکه زردآلو رو درسته خشک میکنن دوم اینکه نرمتر ازبرگه هست و سوم اینکه گرونتره .

مربای بسیار خوشمزه ومجلسی میتوان با قیسی تهیه کرد.

مواد لازم برای مربای قیسی با گردو

قیسی : یک کیلو شکر:۷۵۰ گرم گردوی نیم شده : به مقدار لازم جوهرلیمو: کمی

آموزش درست کردن مربای قیسی با گردو

آب وشکر رو بزارید بجوشه ، همین که جوشید قیسی ها رو به آرامی بریزید داخلش و حرارت رو کم کنید تا بجوشه و قوام بیاد .

بعد جوهر لیمورو بهش اضافه کنید یه جوش که زد از رو گاز بردارید.

اگه از این قیسی های نرم و زرد استفاده میکنیدیه نصفه گردو داخل هرکدوم بزارید و دولبه رو محکم فشار بدید تا به هم بچسبه ، اگه ازقیسی های سیاه استفاده میکنید به آرامی یه شکاف بهش بدید هسته ش رو خارج کنید بعد یک جهارم گردو رو توش جاسازی کنید و محکمش کنید.

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه انواع ترشی و مربا

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


انشا در مورد روستا | 4 انشا زیبا درباره روستا برای پایه های مختلف تحصیلی