جزئیاتی تازه از دستبرد به صندوق امانات بانک ملی در گفت‌و‌گو با مالباختگان


جزئیاتی تازه از دستبرد به صندوق امانات بانک ملی در گفت‌و‌گو با مالباختگان

این سرقت پنجشنبه شب و در ساعات بامدادی روز 13 خرداد از صندوق امانات بانک ملی شعبه دانشگاه رخ داد که در این رابطه بانک ملی وعده داده «در اسرع وقت نسبت به جبران کامل بهای اموال مسروقه اقدام خواهد شد»؛ اما دبیر کانون بانک‌ها گفته است که «صندوق بانک تحت پوشش بیمه نیست و بانک ملی در صورتی می‌تواند خسارات وارد شده را بپردازد که مشتری بتواند ثابت کند چه...

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ تمام سرمایه‌شان بود. داروندارشان را به بانک امانت داده بودند، اما خبری کوتاه در فضای مجازی دنیا را روی سرشان خراب کرد. حدود ۱۶۰ صندوق امانات بانک ملی به سرقت رفت. حالا آمده‌اند کنار بانک صف کشیده‌اند.

در فضای مجازی، برخی تعداد صندوق‌های به غارت‌رفته را ۲۵۰ و برخی دیگر هزار صندوق عنوان کردند، اما در ادامه مشخص شد که محتویات ۱۶۹ صندوق تخلیه شده است.

حالا همه آمده‌اند و نمی‌دانند باید چکار کنند. همه آن‌هایی که هرچه داشتند را به بانک سپرده بودند تا خیال‌شان راحت باشد. رئیس و دو کارمند بانک به‌دلیل قصور و سهل‌انگاری بازداشت شدند. سه مظنون نیز تحت بازجویی پلیس قرار دارند. این در حالی است که طبق بررسی‌ها، پلیس قبلا به این بانک هشدار‌های لازم را برای بالا بردن امنیت بانکش، ارایه کرده بود.
سرقت مشابه، اما ناکام
این در حالی است که طبق بررسی‌ها مشخص شد که ۱۵ اردیبهشت امسال نیز سارقانی وارد بانک تجارت شده و قصد دزدی مشابهی را داشتند. آن‌ها در‌ها را تخریب کرده و، ولی موفق به تخریب دوربین‌ها و زنگ خطر نشدند. برای همین در آن سرقت ناکام مانده بودند. احتمال می‌رود که این سارقان نیز همان دزدان بانک تجارت باشند که این بار با نقشه‌ای دقیق‌تر وارد بانک شده و پس از دسترسی به دوربین‌ها و حتی هارد دیسک و غیرفعال کردن زنگ خطر، موفق به انجام نقشه سرقت شده‌اند.
آن‌ها مستقیم وارد قسمت مخصوص صندوق امانات شده و با دستگاه برش و هوا برش، خود را به صندوق رساندند. همچنین شواهد نشان می‌دهد که سارقان آشنایی کامل با محیط داشتند. این در حالی است که با توجه به سرقت ناکام از بانک تجارت، پلیس قبلا به این بانک هشدار‌های لازم را برای بالابردن امنیت و تجهیزات بیشتر داده بود.
تمام سرمایه ام از دستم رفت
حالا همه آن‌هایی که داروندارشان را از دست داده‌اند، در خیابان انقلاب و روبه‌روی بانک ملی جمع شده‌اند. هرکس چیزی می‌گوید. ولی کسی را داخل بانک راه نمی‌دهند. فقط آن‌هایی که صندوق امانات در بانک داشته‌اند، با مدرک وارد می‌شوند، اظهارنامه پر می‌کنند و بیرون می‌آیند. تعداد زیادی مامور در اطراف بانک مستقر هستند. در بانک ملی بسته است.
یکی از آن‌هایی که سرمایه‌اش را در این بانک از دست داده است، می‌گوید: «نمی‌توانم بگویم که چقدر سرمایه در آن صندوق داشتم. ولی داروندارم بود که از دستم رفت. حالا معلوم نیست که به من بازگردانده شود یا نه. چون مراحل خیلی زیادی باید طی شود. اینکه اول بررسی شود چقدر سرمایه داشتم و بعد از آن، مراحل دیگر طی شود. نکته مهم اینجاست که این صندوق‌ها بیمه نبوده است. همچنین ما می‌توانستیم هرروز پول و سرمایه‌مان را کم‌وزیاد کنیم. برای همین مشکلات سرراه‌مان خیلی زیاد است و بعید می‌دانم حالاحالا‌ها خسارتی به ما پرداخت شود.»
این سرقت بسیار حرفه‌ای بود
یکی دیگر از آن‌ها نیز می‌گوید: «من کارمند بازنشسته بانک هستم. از زمانی‌که در بانک کار می‌کردم صندوق امانات گرفته بودم. بعد از بازنشستگی هم صندوقم را نگه داشتم. نمی‌توانم بگویم که چه مقدار سرمایه آنجا داشتم. فقط می‌توانم بگویم که این سرقت کاملا حرفه‌ای است. کاری نیست که بشود به همین راحتی انجامش داد. ما برای اینکه به صندوق‌ها برسیم کلی موانع را باید رد کنیم. چهار در وجود دارد. یک در شیشه‌ای و یک در میله‌ای، یک در آهنی بعد از آن هم باید از پله پایین برویم. یک در دیگر هم وجود دارد. بعد از آن تازه در گاوصندوقی است. به نظر من ۲۰ روز طول می‌کشد؛ که با دستگاه برش آن در باز شود. تازه وقتی باز شد، یک اثرانگشت می‌خواهد و بعد از اثرانگشت یک کلید. رمز هم که دارد. وقتی رمز و اثرانگشت را بزنی، ۲۰ ثانیه وقت داری تا با کلید در را باز کنی، وگرنه باید دوباره تمام مراحل را طی کنی. برای همین من فکر می‌کنم باید ماه‌ها برای این سرقت نقشه دقیق طراحی شده باشد. من خودم مسافرت بودم و از طریق دوستانم فهمیدم که این اتفاق افتاده است.»
طراحی حرفه‌ای نقشه
مالباخته دیگر زن جوانی است که تمام اموالش را از دست داده؛ او نیز در روایت این اتفاق می‌گوید: «من نه‌تنها اموال خودم، بلکه اموال مادر و مادرشوهرم هم آنجا بود. از طریق فضای مجازی متوجه این سرقت شدم. بلافاصله خودم را به بانک رساندم. داخل بانک رئیس و دو مرد دیگر بودند. آن‌ها گفتند که فردا صبح به شعبه هفت‌تیر برو تا بررسی شود که صندوق من‌هم سرقت شده یا نه. فردایش به همان شعبه رفتم و از روی لیست متوجه شدم که صندوق من‌هم به سرقت رفته است. من به چنددلیل این بانک را انتخاب کردم. اول اینکه قیمتش پایین بود. یعنی در ابتدا ۱۲ میلیون تومان در حسابم بلوکه کردند. دو میلیون تومان ودیعه دادم و سالی حدود یک میلیون تومان پرداخت می‌کردم. به همین دلیل این بانک را انتخاب کردم.»
یک نفر دیگر هم می‌گوید: «من کارمند بانک ملی شعبه دیگری هستم. وقتی فهمیدم سرقت شده به بانک آمدم. البته به من گفتند صندوق شما سرقت نشده است. من اموال زیادی نداشتم، اما به‌هرحال این اتفاق افتاده و فکر می‌کنم پلیس خیلی زود سارقان را به دام بیندازد. سارقان، حرفه‌ای بودند و شاید بتوان گفت از ماه‌ها قبل روی این نقشه کار کردند و اموال مردم را بردند.»
یک میلیارد اموالم را بردند
زن جوان دیگری نیز می‌گوید: «۲ سال است که این صندوق را گرفته‌ام. معلم بازنشسته هستم. ۱۳ میلیون رهن داده بودم و سالی هم حدود ۲ میلیون اجاره پرداخت می‌کردم. فکر می‌کردم اینجا امن است. تمام پس‌اندازم که حدود یک میلیارد بود را در این صندوق گذاشته بودم. جدیدا برای دامادی پسرم سرویس طلای ۲۰۰ میلیونی خریده بودم که آن را هم داخل صندوق گذاشته بودم. با خودم گفتم در خانه باشد، ممکن است دزد خانه‌ام را بزند. من فکر می‌کنم خود کارکنان یا مسئولان بانک هم در این سرقت نقش داشته باشند. چون سرقت از صندوق امانات خیلی سخت است.»
مشکلی اصلی جبران خسارت
به گزارش دانا برخی از رسانه ها در برخی از گزارش ها نوشته اندبانک ملی ایران وعده داده که «در اسرع وقت نسبت به جبران کامل بهای اموال مسروقه اقدام خواهد شد». اما مشخص نیست این اقدام چگونه انجام خواهد شد.
اما خبرگزاری ایسنا به نقل از دبیر کانون بانک‌ها در ایران نوشته است، «صندوق بانک تحت پوشش بیمه نیست و بانک نیز در صورتی می‌تواند خسارات وارد شده به این صندوق‌ها را بپردازد که مشتری بتواند ثابت کند که چه میزان کالا یا اشیا در صندوق داشته‌ است».
انتهای پیام/

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه اجتماعی

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


لعیا زنگنه راه بهاره رهنما را می رود!/ عکس