آش مخصوص عید غطر در کرمانشاه


آش مخصوص عید غطر در کرمانشاه

پارسینه: مراسم پخت آش آیینی "کشکک" در تکیه خالصی پاوه به مناسبت عید سعید فطر برگزار شد.

آش مخصوص عید غطر در کرمانشاه
آشی با قدمت ۱۲۰ سال در پاوه است که هرساله در شب عید سعید فطر با مشارکت مردم شهر در تکیه خالصی این شهر پخت و در روز عید توزیع می‌شود.

عزیز مصطفایی کارشناس میراث ناملموس میراث فرهنگی کرمانشاه به قدمت برپایی این آیین در پاوه اشاره کرد و گفت: کشکک نوعی آش قدیمی است که هرساله در شب عید قربان و عید فطر در تکیه خالصی پاوه پخت می‌شود.

وی با بیان اینکه کل مواد مورد نیاز برای پخت این آش از محل نذر و نذورات مردم تامین می‌شود، اظهار کرد: گندم، گوشت و قلمه گوسفندی مواد اصلی برای پخت این آش هستند که شب قبل از روز عید در قابلمه‌های بزرگی در تکیه خالصی بار گذاشته می‌شوند.

این دانشجوی دکترای مردم شناسی یادآورشد: قدمت پخت این آش در پاوه به حدود ۱۲۰ سال قبل برمی‌گردد که از تکیه طالبانی کرکوک عراق وارد روستای نجار شد.

وی آیینی بودن را از نکات مثبت در پخت این آش عنوان کرد و افزود: این آش از غروب روز قبل از عید بارگذاری می‌شود تا صبح عید پخته می‌شود و در این روز بین تمام مردم شهر توزیع خواهد شد.

مصطفایی با اشاره به تقدس این آش در بین مردم پاوه، گفت: باتوجه به اینکه این آش در مکانی مقدس پخت می‌شود و برای مردم قداست دارد، حوزه نفوذ آن تا تهران و کردستان و حتی عراق رفته و برای مردمی که درخواست دارند، از آن ارسال می‌کنند.

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه آشپزی

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


لاوروف: سران ارمنستان به دنبال برهم زدن روابط با روسیه هستند