کارنامه مالی شرکت بورس اوراق بهادار تهران


کارنامه مالی شرکت بورس اوراق بهادار تهران

شرکت بورس اوراق بهادار تهران در سال مالی ۱۴۰۰ نسبت به سال ۱۳۹۹ با کاهش ۳۵ درصدی بازدهی دارایی‌ها و کاهش ۴۸ درصدی بازدهی حقوق صاحبان سهام مواجه بوده است. درآمد‌های عملیاتی این شرکت از یک میلیون و ۳۹۵ هزار میلیارد تومان به کمتر از ۵۱۵ هزار میلیارد...

کارنامه مالی شرکت بورس اوراق بهادار تهران
در سال مالی ۱۴۰۰ یکی از عملکرد‌های ضعیف شرکت بورس اوراق بهادار تهران را شاهد بودیم. با وجود این عملکرد مالی ضعیف، اعضای هیئت مدیره این شرکت در مجمع عمومی سالیانه حق حضور جلسات و پاداش سالیانه خود را بدون در نظر گرفتن این عملکرد ضعیف با ارقام قابل توجهی به تصویب رساندند.

درآمد عملیاتی و سود خالص شرکت بورس اوراق بهادار تهران
شرکت بورس اوراق بهادار تهران صورت‌های مالی سال ۱۴۰۰ را در انتهای هفته سوم تیرماه منتشر کرد. این شرکت در سالی که گذشت با ۶۳ درصد کاهش درآمد‌های عملیاتی، از یک میلیون و ۳۹۵ هزار میلیارد تومانی که در سال ۱۳۹۹ کسب کرده بود به مبلغی در حدود ۵۱۵ هزار میلیارد تومان رسید. سود خالص شرکت بورس اوراق بهادار تهران نیز از مبلغ یک میلیون و ۲۴۸ هزار میلیارد تومان به ۴۹۹ هزار میلیارد تومان کاهش یافت که کاهش ۶۰ درصدی سود خالص را نشان می‌دهد.

پایگاه خبری بازار سرمایه ایران این کاهش درآمد و سود خالص را متأثر از کاهش کارمزد نظارتی بر معاملات بورس و فرابورس عنوان کرده است، اما تحلیلگران بازار سرمایه مسائل دیگری مثل تصمیمات هیئت مدیره و خروج پول حقیقی از بازار را به عنوان دلایل این افت شدید می‌دانند.

نسبت‌های مالی در دو سال اخیر
با توجه به شرایط خاص شرکت بورس اوراق بهادار که از لحاظ فعالیت‌ها و درآمد‌ها با شرکت‌های مالی دیگر متفاوت است، نسبت‌های مالی گویای وضعیت این شرکت است. نسبت وجه نقد و نسبت جاری شرکت بورس در سال ۹۹ بین چهار تا پنج دهم بوده است و در سال ۱۴۰۰ به کمتر از ۰.۴ رسیده است. در باره این دو نسبت می‌توان گفت که در شرکت‌های بازرگانی و صنعتی، نرخ این دو نسبت در شرایط مطلوب بین ۱ تا ۲ است و کمتر از ۱ بودن آن توجیهی ندارد. در شرکت بورس اوراق بهادار تهران با توجه به شرایط فوق و تصمیمات دولت برای جلوگیری از وجود وجه نقد راکد منطقی است که این دو نسبت به کمتر از ۱ برسند. این در حالی است که کاهش نسبت‌های نقدینگی به کمتر از ۰.۵ دهم توجیه پذیر نیست و آسیب‌های جدی برجای می‌گذارد.

در سال مالی ۱۳۹۹ بازده دارایی‌های این شرکت ۵۸ درصد بوده و بازده حقوق مالکانه آن به بیش از ۷۳ درصد رسیده است که دلیل عمده آن افزایش ناگهانی ورود پول حقیقی به بازار بود که با تبلیغات وسیع و فراخوان شخصیت‌های دولتی شکل گرفت. ورود سرمایه باعث رشد ناگهانی کارمزد‌ها و معاملات بازار سرمایه شد. سال ۱۴۰۰ بازده دارایی‌ها و حقوق مالکانه شرکت بورس اوراق بهادار تهران به کمتر از ۲۵ درصد رسید که نتیجه افت عمق بازار بود.

تصمیمات مجمع عمومی سالیانه
در مجمع عمومی سالیانه این شرکت که در تاریخ ۳۰ تیر ۱۴۰۱ برگزار شد، اعضای هیئت رئیسه انتخاب شدند و آقای بهروز خدارحمی به عنوان رئیس مجمع انتخاب شد. پس از تصویب صورت‌های مالی سال ۱۴۰۰ و انتخاب حسابرس و بازرس قانونی، روزنامه اطلاعات به عنوان روزنامه کثیرالانتشار انتخاب شد. در انتهای مجمع نیز حق حضور اعضای غیر موظف ۵ میلیون و ۵۰۰ هزارتومان برای حضور حداقل یک جلسه درماه به تصویب رسید. پاداش اعضای هیئت مدیره نیز در سال ۱۴۰۱ به رقم ۹۱۰ میلیون تومان تصویب شد.

با توجه به شرایط کنونی بازار سرمایه و حجم بالای بی‌اعتمادی سهامداران و سرمایه گذاران نسبت به بورس تهران، رقم پاداش و حق حضور‌های مصوب چشمگیر است. در انتهای این مجمع هزار میلیارد تومان به عنوان کمک هزینه به مصارف مربوط به ترویج و ارتقای سواد مالی تصویب شد.

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه اقتصادی

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!



بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


جوک،متن و اس ام اس بی ادبی و زناشویی شب جمعه (18+)