قیمت روبل امروز دوشنبه 24 مرداد 1401/ جزئیات مسیر انتقال گاز روسیه به ایران


قیمت روبل امروز دوشنبه 24 مرداد 1401/ جزئیات مسیر انتقال گاز روسیه به ایران

قیمت روبل امروز دوشنبه ۲۴ مرداد ۱۴۰۱ نوساناتی داشت؛ نرخ روبل در لحظه تنظیم این خبر ۴۹۵ تومان است. بیشترین قیمت در طول روز چقدر است؟

به گزارش تجارت‌نیوز، بر اساس اعلام شبکه اطلاع‌رسانی ارز، طلا و سکه، قیمت روبل امروز دوشنبه ۲۴ مرداد ۱۴۰۱ نوساناتی دارد. نرخ روبل در لحظه تنظیم این خبر ۴۹۵ تومان است. بیشترین قیمت روز هم ۵۰۴ و پایین‌ترین قیمت آن ۴۹۰ تومان بوده است.

همچنین متوسط قیمت ارز ملی روسیه در سایت کانون صرافان ایران، ۴۶۰ تومان اعلام شده است. بانک مرکزی قیمت روبل را افزایشی و ۶۸۹ تومان اعلام کرده است.

جزئیات مسیر انتقال گاز روسیه به ایران

ایران زیرساخت لازم برای واردات گاز روسیه حداقل به میزان ۲۰ میلیارد متر مکعب در سال را داراست و می‌تواند با واردات گاز روسیه با قیمت مناسب و صادرات آن به قیمت بالاتر، خود را به هاب گازی منطقه تبدیل کند.

به نقل از فارس، بعد از وقوع جنگ روسیه و اوکراین، اتحادیه اروپا با اعمال تحریم‌هایی بر صنعت نفت و گاز روسیه، وارد جنگ اقتصادی با این کشور شد، روس‌ها نیز در واکنش به این اقدام اتحادیه اروپا، جریان صادرات گاز به کشورهای اروپایی را محدود کرد تا با توجه به وابستگی اتحادیه اروپا به گاز خود، آنها را تحت فشار بگذارد.

مناقشه گازی روسیه و اروپا یک فرصت بی‌نظیر را مقابل ایران قرار داده است تا با استفاده از ظرفیت گاز مازاد روسیه، در مسیر تبدیل شدن به هاب گازی منطقه قدم بردارد و یا موجب تقویت صادرات گازوئیل و مازوت مصرفی در نیروگاه‌ها شود.

به اعتقاد کارشناسان، در بلندمدت بهترین سناریو برای ایران جهت واردات گاز روسیه، صادرات آن به قیمت بالاتر به کشورهای همسایه است؛ موضوعی که مزایای اقتصادی آن بیش از ۶ میلیارد دلار خواهد بود.

در ادامه طبق گزارش موسسه Solution به بررسی وضعیت صادرات گاز روسیه و فرصت ایران برای تجارت با گاز این کشور پرداخته می‌شود.

چرخش صادرات گاز روسیه از غرب به شرق

طبق گزارش گازپروم، تولید این شرکت تا پایان ماه جولای (ماه گذشته میلادی) نسبت به سال گذشته، ۱۲ درصد (۳۵٫۸ میلیارد مترمکعب) کاهش یافته است (تصویر ۱).

از طرفی مصرف داخلی روسیه در این بازه زمانی، ۲ درصد (۳ میلیارد مترمکعب) کاهش داشته و از طرف دیگر صادرات به کشورهای غیر از مقاصد آسیای میانه نیز با کاهش ۳۵ درصدی (معادل ۴۰ میلیارد متر مکعب) مواجه بوده است.

چرخش جریان گاز روسیه به شرق بسیار زودتر از پیش‌بینی‌ها محقق شد، در شرایطی که صادرات گاز به مقاصد اروپا و ترکیه به ترتیب با کاهش ۴۰٫۷ و ۲٫۸ میلیارد مترمکعبی روبرو بوده، اما صادرات به چین در بازه ۷ ماهه ۳٫۵ میلیارد مترمکعب معادل ۶۰٫۹ درصد افزایش داشته است.

پیش‌بینی افزایش ۱۳ میلیارد دلاری درآمد صادرات گاز روسیه در ۲۰۲۲

با وجود کاهش ۴۰ درصدی حجم صادرات به اروپا اما با توجه به مدل قیمت‌گذاری صادرات به این قاره، قیمت در این بازه بیش از ۴ برابر شده است. از سوی دیگر با وجود افزایش ۶۰ درصدی صادرات به چین، اما قیمت صادرات به این کشور (بر پایه سبد فرآورده‌های نفتی) حدود یک چهارم قیمت صادرات به اروپاست. بنابراین عمده افزایش درآمد روسیه همچنان از محل صادرات به اروپا ایجاد شده است.

با ادامه روند موجود (استفاده از از ۲۰ درصد ظرفیت نورداستریم ۱) و با قیمت‌های فعلی، گازپروم می‌تواند ۷۹ میلیارد دلار درآمد از صادرات گاز کسب کند، که همچنان بیشتر از ۲۰ درصد در مقایسه با سال گذشته خواهد بود.

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه اقتصادی

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


شگفتانه جذاب برای روزبه چشمی