با دور ریختن این وسیله ها در خانه، حال شما خوب می شود


با دور ریختن این وسیله ها در خانه، حال شما خوب می شود

حالا دیگر زمان آن رسیده که از شر وسایل اضافی خانه خود خلاص شده و عذابی را که هر بار با دیدن حجم وسیعی از وسایل به‌ درد نخور و کهنه حس می‌کردید، با دور ریختن یا بازیافت آن‌ها از بین ببرید.

لیست وسایل دور ریختنی که همین الان باید دور بریزید

به گزارش اقتصاد آنلاین، همیشه تصمیم‌گیری برای انتخاب وسایل اضافی خانه و دور ریختنی‌ها کار بسیار دشواری است. بسیاری از مواقع تصور می‌کنیم یک وسیله اضافی است اما در آینده‌ای نه‌چندان دور به آن نیاز پیدا کرده‌ایم. البته ممکن است سال‌ها وسیله‌ای را نگه ‌داشته‌ باشیم، درحالی‌که هرگز به هیچ کار نیامده و فقط حجم وسیعی از کمد یا انباری را اشغال کرده باشد.

این مطلب را بخوانید تا شما را در زمینه تفکیک وسایل اضافه خانه از آنچه ممکن است بعداً مورد استفاده قرار بگیرد، راهنمایی کنیم، تا از شر وسایل دور ریختنی راحت شوید یا آن‌ها را بازیافت کرده و حتی تبدیل به پول کنید.

تفکیک خاطره از کاربرد

وسایل اضافی خانه بیشتر مواقع به‌جای اینکه کاربردی باشند، خاطره‌های فراوانی را در خود ذخیره دارند. اولین کفشی که با آن راه رفتیم، اولین کتاب داستانمان، عروسک‌های کوچک و بزرگ از کودکی تا نوجوانی، لباس‌های موردعلاقه و… همه این موارد دوست‌داشتنی و خاطره انگیزند اما آیا واقعاً نیاز است همه آن‌ها را نگه‌داری کنیم؟ در سال چند بار آن‌ها را از جعبه یا کارتن بیرون آورده و تجدید خاطره می‌کنیم؟ تمام وسایل خاطره‌انگیز یک نفر چقدر فضای خانه را اشغال می‌کنند؟ حال‌آنکه در هر خانه بیش از یک نفر به‌طور متوسط زندگی می‌کنند.

ابتدا به انباری رفته و فهرستی از وسایل اضافی تلنبار شده را تهیه کنید، سپس جلوی هر یک از آن‌ها که در لیست خاطرات قرار می‌گیرند را علامت بزنید.

سپس در برگه‌ای جداگانه تمامی وسایلی که علامت‌دارند را وارد کرده و آن‌ها را به مهم، معمولی و کم‌اهمیت تقسیم‌بندی کنید، ضمناً تعداد هرکدام نیز برای دور ریختن مهم است.

ارزش مادی وسایل نیز تعیین‌کننده است. به‌طور مثال سنجاق‌سر یا جام نقره‌ای. قطعاً جام نقره‌ای وسیله‌ای نیست که بتوان به‌راحتی دور ریخت. باید توجه داشت که فقط بعضی از وسایل در صورت نگه‌داری صحیح تبدیل به عتیقه و آنتیک می‌شوند.

از روی لیست به‌راحتی می‌توان آنچه اهمیت کمتری دارد را حذف کرد. همچنین اگر جنبه خاطره‌ انگیز وسیله‌ای را در نظر می‌گیریم، یک عدد از آن کافی است.

از همین روش ساده تفکیک خاطره وسایل از کاربردی که دارند، می‌توان در سایر نقاط خانه نیز استفاده کرده و وسایل اضافی را از موارد خاطره انگیز جدا کرد. نتیجه باورنکردنی است.

تاریخ انقضاء

لوازم و وسایل خانه نیز تاریخ انقضا دارند. البته شاید مدتی قبل وسیله‌ای را خریده باشید و در طول این زمان وقتی برای استفاده از آن نداشته‌اید. مهم نیست که شما وقت نکردید آن وسیله را استفاده کنید و یا کلی پول بابتش خرج کرده‌اید، اگر در یک سال گذشته یا حتی ۶ ماه قبل به آن وسیله احتیاج پیدا نکرده باشید، تاریخ‌مصرف آن رو به اتمام است و دیگر جایی در خانه شما ندارد.

وسایل اضافی خانه – داروها باید بروند

داروهای تاریخ گذشته و یا داروهایی که استفاده نمی‌کنیم را باید پس از مرتب کردن داروخانه شخصی جزو وسیله های دورریختنی خانه قرار دهیم. اما هر دارویی را نمی‌توان به این راحتی در سطل زباله انداخت. نگه‌داری داروهای تاریخ‌ مصرف گذشته، علاوه بر ظاهر نامرتب و فضایی که اشغال می‌کنند، می‌توانند خطرناک نیز باشند.

ممکن است کودکان اشتباهاً آن‌ها را مصرف کرده و دچار مسمومیت شوند. از بین بردن داروها از طریق سیستم فاضلاب، خطراتی را می‌تواند برای اکوسیستم در برداشته باشد. بنابراین دور ریختن، خیلی راه‌حل ایده آلی نیست.

بعضی از داروها مسکن‌های قوی و مخدر هستند. اگر داروهایی را مصرف نمی‌کنید و می‌دانید دیگر به آن‌ها احتیاج نخواهید داشت و هنوز تاریخ ‌مصرف دارند، می‌توانید آن‌ها را به مراکز درمانی، بعضی داروخانه‌ها و یا حتی خانه‌های سالمندان و بهزیستی اهدا کنید.

کرم‌ها و لوسیون‌­های قدیمی نیز از این قاعده مستثنا نیستند.

بتادین­‌ها و محلول‌های ضدعفونی تاریخ گذشته نیز خاصیت خود را از دست می‌دهند و نیاز به تعویض دارند.

حتماً داروهای تاریخ مصرف گذشته و بلااستفاده را از محیط منزل خارج کنید و با دور ریختن آن‌ها خود و خانواده را از خطرهای احتمالی اشتباه مصرف شدن این داروها در امان نگه‌دارید.

وسایل اضافی خانه – دور ریختنی‌ های آشپزخانه

با دور ریختن این وسیله ها در خانه، حال شما خوب می شود

ظروف، قاشق و چنگال‌های پلاستیکی یک‌ بارمصرف:

وقتی در خانه قاشق و چنگال‌های باکیفیت‌تر و محکم‌تری نسبت به این نوع محصولات دارید و زیاد به مسافرت یا پیک‌نیک نمی‌روید، می‌توانید به دور ریختن یا بازیافت آن‌ها فکر کنید. ضمناً دفعه بعد که برای سفارش غذا تماس گرفتید، می‌توانید خواهش کنید که قاشق و چنگال یک بار مصرف را در سفارش شما قرار ندهند.

بسته‌بندی‌های مختلف ادویه با شکل‌ها و رنگ‌های گوناگون:

این محصولات حتی بعضی وقت‌ها ظاهر بدی به آشپزخانه می‌دهند. به‌جای آن‌ها می‌توان برای هر ادویه، یک ظرف مخصوص تهیه کرد و تمام آن جعبه‌های لنگه‌به‌لنگه را دور ریخت و آشپزخانه را مرتب کرد.

غذاهایی که بیش از ۵ روز در یخچال باقی مانده‌اند نیز قطعاً جزو دور ریختنی‌ آشپزخانه هستند.

انواع و اقسام ظروف و وسایل غذا سازی که هیچ‌وقت استفاده نمی‌شوند:

ممکن است از ظرفی خوشتان آمده و آن‌ را خریده‌اید یا کادو گرفته‌اید، اما پس از مدتی متوجه می‌شوید که دیگر به آن علاقه نداشته و یا مورداستفاده و کاربرد شما نیست. در این صورت می‌بایست آن را از خانه خارج کنید. البته الزامی برای دور ریختن ندارید همیشه می‌توان به اهدا کردن و یا بازیافت فکر کرد.

ظروف نگه‌داری درب دار مواد غذایی:

همیشه و در هر خانه‌ای تعدادی درب اضافی که با هیچ ظرفی جور درنمی‌آید و یا ظروفی که درب ندارند و حتی شکسته یا تغییر شکل داده‌اند وجود دارد. برای دور ریختن آن‌ها و مرتب کردن داخل کابینت شک به خود راه ندهید؛ گرچه بهترین راه بازیافت آن‌ها است.

مواد انبارشده‌ای که تاریخ‌مصرف آن‌ها گذشته است:

آرد و شکر و ادویه‌هایی که برای دستورالعمل خاصی آن‌ها را نگه‌داشته‌اید و دو سال یا حتی بیشتر از خرید آن‌ها می‌گذرد دیگر آن طعم و مزه قبل را نخواهند داشت. پس آن‌ها را دور بریزید.

منو غذاهای بیرون بر و رستوران‌ها:

که هرروز به تعداد تبلیغات کاغذیشان اضافه می‌شود. شماره تلفن هر موردی را که فکر می‌کنید ممکن است به زودی برای سفارش غذا به آن‌ها زنگ بزنید را جایی یادداشت کنید و اصل کاغذ تبلیغاتی را در کیسه بازیافت کاغذ‌ها بیندازید.

ادویه‌ها، انواع سس، قند، شکر:

منظور موادی است که دربسته بندی‌های مواد غذایی سفارش داده شما قرار می‌گیرند. اگر تاریخ ‌مصرف آن‌ها گذشته و بیش از چند ماه است که از آن استفاده نکرده‌اید قطعاً دیگر آن‌ها را نیاز ندارید.

سایر لوازم اضافی:

شمع‌های نیمه استفاده‌شده، مگنت‌های تبلیغاتی روی یخچال، دستمال‌کاغذی‌های اضافه که از فست فود­ها برداشته‌اید، بطری خالی سس‌ها، ظروف شکسته و غیرقابل استفاده، بطری‌های پلاستیکی نوشیدنی و یا آب‌معدنی که نیازی به آن‌ها نیست. همه این‌ها لوازم اضافه و دور ریختنی است.

بازیافت زباله‌ها و دورریختنی ­‌ها تنها راه نجات زمین و حفاظت از محیط ‌زیست است. بسیاری از وسایل دورریختنی آشپزخانه مثل بطری‌ها و ظروف را می‌توان به کیوسک‌های بازیافت تحویل داد.

وسایل اضافی خانه – اتاق مطالعه و کار

مطمئناً وقتی در منزل اتاق مطالعه یا کار داشته باشید به لیست بلند بالایی از وسایل اضافی خانه که باید دور ریخته شوند نیز، احتیاج خواهید داشت.

پس از ۴۸ ساعت دیگر به روزنامه دو روز قبل نیاز نخواهید داشت.

خودکارهای بدون جوهر و خودکارهایی که نمی‌نویسند باید دور ریخته شوند.

سیم‌های زائد و اضافی روی زمین و اطراف کامپیوترتان قرار دارند و معلوم نیست به کجا وصل هستند را ابتدا تعیین تکلیف کنید، سپس موارد اضافه را دور بریزید.

تقویم‌های گذشته، اگر یادآوری‌های مهمتان را تا یک ماه پس از سال جدید به تقویم جدید وارد نکردید، این کار را انجام داده و تقویم قدیمی را برای دور ریختن یا بازیافت آماده کنید.

رسید خریدهای گذشته که حتی رنگ چاپ آن‌ها کمرنگ شده و نیازی به ارائه آن‌ها به سازمان خاصی نیست، بهتر است دور انداخته شوند.

کاغذهای باطله که هیچ قسمت سفیدی ندارند که بتوان از آن استفاده کرد و یا یاد داشت‌های بدرد نخور قدیمی را بهتر است به دست بازیافت بسپارید.

این قوانین شامل کاغذ کادوهای پاره، چسب‌های خشک‌شده، روبان‌های نخ‌نما و … نیز می‌شود.

وسایل اضافی خانه – مرتب کردن کمد

در این قسمت مطمئناً بیشتر از هر جای دیگری می‌توان منتظر حجم وسیله های دورریختنی بود. معمولاً هر آنچه از وسایل خانه که متعلق به هیچ جا نیستند را ابتدا به ‌ساکن در کمد می‌گذاریم. بنابراین هنگام تفکیک وسایل اضافی خانه از آنچه واقعاً مورد نیاز است به سراغ کمد بروید و این وسایل را دور بریزید:

جوراب‌های لنگه به لنگه و پاره که قابل تعمیر نیستند و حتی نمی‌توان هرکدام را با آن‌یکی ست کرد و دورنگ پوشید.

کیف‌ها، کلاه‌ها و لوازم جانبی که سال‌هاست مورداستفاده قرار نگرفته‌اند. البته می‌توان موارد تمیز و قابل استفاده را به افراد نیازمند اهدا کرد.

کفش‌ها همیشه جای زیادی را اشغال می‌کنند و بعضی از آن‌ها اصلاً قابل‌استفاده نیستند یا دیگر اندازه پا نمی‌شوند. از خیر نگهداری کفش‌هایی که این شرایط را دارند، به امید استفاده شدن در روز مبدا، بگذرید.

عینک‌های شکسته و بی دسته.

حوله‌های قدیمی و ملافه‌های کهنه.

لباس‌های قدیمی که دیگر مناسب و اندازه نیستند.

هدایایی که هیچ‌وقت از آن‌ها استفاده نکرده‌اید.

وسایل اضافی خانه‌ها که باید دور ریخته شوند

شک نکنید که همه موارد ذیل را باید از جای جای خانه خود بیرون کشیده، دور بریزد یا بازیافت کنید.

دورفرمان‌های قدیمی

کرم‌های ضد آفتاب‌ قدیمی

لوازم‌آرایش‌های قدیمی

کتاب‌هایی که هیچ‌وقت نخوانده‌اید

قابلمه‌ها و ماهیتابه‌های کهنه

گوشی‌های قدیمی و غیرقابل استفاده

مجله‌های قدیمی و پاره

زیورآلات شکسته و خراب

پادری‌های قدیمی و پاره

کارتن‌ها و جعبه‌های قدیمی و پاره

شارژرهای قدیمی بلااستفاده

گلدان‌های شکسته و ترک‌خورده

ابزارها و سیم‌های اضافه و به‌دردنخور

چاقوهای قدیمی کند

کیسه‌ها و ساک‌های فروشگاهی اضافه

وسایل حیوانات خانگی که دیگر قابل ‌استفاده نیستند

وسایل ورزشی که مدت‌ها و سال‌هاست استفاده نمی‌کنید

مبلمان و صندلی‌های شکسته

ابزار و آلات موسیقی بلااستفاده

اسباب‌بازی‌ها و وسایل کودک که دیگر به آن‌ها نیازی نیست

کلیدهای که دیگر استفاده‌ای ندارند

جدول‌های قدیمی و پرشده

لباس‌های کودکان که دیگر اندازه‌شان نیست

رنگ‌های خشک‌شده و تاریخ گذشته

پرده‌های قدیمی و رنگ و رو رفته

لامپ‌های سوخته و شکسته

وسایل جانبی کامپیوتر

روش‌های رهایی

همیشه دور ریختن وسایل خانه تنها راه چاره نیست. راه‌های دیگری هم هست که بتوان از شر وسایل اضافه خانه خلاص شد و درآمد هم داشت یا درازای آن حال خوب و خوش‌خرید و دیگران را شاد کرد. حتی بهتر از آن روش‌های زیادی هست که می‌توان از وسایل قدیمی، وسایل جدید و بازیافتی ساخت. حتی اگر همه این‌ها جواب نداد با جداسازی و طبقه‌بندی آن‌ها و مراجعه به کیوسک‌های بازیافت، خانه را از وجود وسایل اضافه خالی کرد.

فروش آنلاین وسایل دست‌دوم، در سال‌های اخیر انواع و اقسام اپلیکیشن­ها و وب سایت­ها شروع به کار کرده‌اند که در آنها می‌توانید عکس وسایل دورریختنی و دست‌دوم خود قرار داده و آن‌ها را بفروشید.

از قدیم در هر محله‌ای حداقل یک مغازه سمساری وجود داشته است، که تمام وسایل اضافه شما را در صورت نیاز می‌خرند.

حتی اگر میدانید که لوازم اضافی و وسیله‌های دورریختنی‌ تان ممکن است خریداران خوبی داشته باشد می‌توانید حراج خانگی راه بیندازید و آن‌ها به دست مصرف‌کننده واقعی برسانید.

همیشه می‌توانید وسایل اضافه خود را به دوستانتان پیشنهاد دهید.

خوشبختانه یا متأسفانه ماشین‌های خرید وسایل فلزی و گرمایشی و سرمایشی حداقل هفته‌ای یک‌بار سروکله‌شان در محل‌ها پیدا می‌شود. میتوانید وسایل اضافی خانه را به آن‌ها پیشنهاد بدهید و در مقابل مبلغی، هرچند ناچیز، وسیله دورریختنی خود را تبدیل به پول کنید.

وسایل اضافی خانه را دور بریزد، آن‌ها را ببخشید و حتی اگر لازم است آن‌ها را بفروشید. اما هرگز برای مدت طولانی رنج نگهداری، تمیز کردن و مرتب کردن آن‌ها را به جان نخرید. هیچ وسیله‌ای ارزش آن را ندارد که شما روح یا جسم خود را به خاطر آن خسته کنید.

نتیجه گیری

مرتب کردن خانه و دور ریختن وسیله‌های اضافی و علاوه بر زیبایی و آزاد کردن فضای اشغال‌شده، موجب زیبایی خانه شده که معرف سلیقه شماست. با این کار فضای خانه را از شر آلودگی‌ها نیز در امان نگه خواهید داشت. بهتر است زمان‌های ثابتی را در طول سال در نظر گرفته و وسایل اضافی خانه را دور بریزید، بازیافت کنید یا آن را به نیازمندان ببخشید. با تکرار این کار هر بار حجم کمتری از وسیله دور ریختنی باقی می‌ماند که مزاحم شما تمیزی و ترتیب در خانه شما است.

منبع: کیلید

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه گوناگون

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


دانلود کتاب کار دیکته شب اول ابتدایی - کتاب گاج