کاخ سفید به گفتگو با ایران خوش بین است، اما نمی داند ایران چه تضمینی می خواهد


کاخ سفید به گفتگو با ایران خوش بین است، اما نمی داند ایران چه تضمینی می خواهد

مقام کاخ سفید اعلام نمود که ایالات متحده آمریکا محتاطانه به مذاکرات با ایران بر سر توافق هسته ای خوش بین است، اما نمی داند تهران به چه نوع تضمین هایی برای لغو تحریم ها نیاز دارد.

به گزارش اسپوتنیک، جان فرانسیس کربی، هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی در شورای امنیت ملی کاخ سفید، روز چهارشنبه در نشستی میان خبرنگاران اعلام کرد که کاخ سفید به گفتگو با ایران خوش بین است، اما نمی داند ایران چه تضمینی می خواهد. این مقام کاخ سفید گفت: "در مورد اظهارات وزیر امور خارجه [ایران، حسین امیرعبداللهیان]، من آنها را ندیدم. بنابراین نمی‌دانم منظور او چه نوع "ضمانت‌هایی" است."
وی درباره اظهارات وزیر امور خارجه ایران که پیشتر در یک کنفرانس مطبوعاتی در مسکو پس از مذاکره با سرگی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه تاکید کرده بود که تهران همچنان به متن قابل اعتماد تری از توافق بر سر برنامه هسته ای که حاوی ضمانت هایی برای لغو تحریم ها باشد نیاز دارد، گفت: ما از همان ابتدا با حسن نیت [برای بازگرداندن توافق هسته ای ایران] مذاکره کرده ایم. در عین حال، او دو بار خاطرنشان کرد که ایالات متحده آمریکا با احتیاط نسبت به چشم انداز آینده این مذاکرات خوش بین است.
این مقام کاخ سفید گفت: "و اگرچه ما، همانطور که قبلاً گفتم، محتاطانه خوش بین هستیم، اما عمل گرا و هوشیار هستیم و می دانیم که هنوز [بین تهران و واشنگتن] شکاف هایی وجود دارد." جان کربی استدلال کرد: "و ما تلاش می کنیم این شکاف ها را با مذاکره با حسن نیت از طریق کانال های مناسب ببندیم."
شایان ذکر است، در سال ۲۰۱۵، بریتانیا، آلمان، چین، روسیه، ایالات متحده آمریکا، فرانسه و ایران یک توافق هسته ای - برجام در مورد برنامه هسته ای ایران را منعقد کردند که شامل لغو تحریم ها در ازای محدود کردن برنامه هسته ای ایران بود.
در ماه می ۲۰۱۸، ایالات متحده تحت رهبری دونالد ترامپ از برجام خارج شد و تحریم ها علیه تهران را بازگرداند. در پاسخ، ایران کاهش تدریجی تعهدات خود بر اساس این توافق را اعلام کرد و از محدودیت‌های مربوط به تحقیقات هسته‌ای، سانتریفیوژها و سطح غنی‌ سازی اورانیوم چشم پوشی کرد.
مذاکراتی در وین برای تمدید برجام و لغو تحریم‌ های واشنگتن علیه تهران انجام شد. در دسامبر ۲۰۲۱، طرفین بر سر دو پیش نویس توافق به توافق رسیدند که در آن طرف اروپایی مواضع ایران را درج کرد. باقری کنی سخنگوی ایران گفت که مذاکرات به خوبی پیش می رود، اما ند پرایس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، پیشرفت در وین را اندک ارزیابی کرد و از تهران خواست این موضوع را جدی بگیرد. با بازگشت طرفین به پایتخت های خود در پایان ماه مارس، مذاکرات به حالت تعلیق درآمد. وزارت خارجه ایران دولت آمریکا را در این امر مقصر دانست.

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه گوناگون

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


حِسِ زیبا