اختصاصی: آیفون 14 پرو مکس در بنچمارک‌های اولیه زومیت؛ تراشه A16 رقبا را به چالش می‌کشد


اختصاصی: آیفون 14 پرو مکس در بنچمارک‌های اولیه زومیت؛ تراشه A16 رقبا را به چالش می‌کشد

بنچمارک‌های اختصاصی آیفون ۱۴ پرو مکس نشان می‌دهند که اپل همچنان قدرت بلامنازع در طراحی تراشه‌های مبتنی‌بر معماری آرم محسوب می‌شود.

بر کسی پوشیده نیست که اپل سال‌ها است قدرتمندترین تراشه‌های مبتنی بر معماری آرم را طراحی می‌کند که کمتر شرکتی توان رقابت با آن‌ها را دارد؛ به‌طوری که غول دنیای فناوری در کامپیوترهای مک نیز مدتی است تراشه‌های اینتل را کنار گذاشته و از پردازنده‌ی اختصاصی خود بهره می‌گیرد. خوشبختانه اکنون ما در زومیت این امکان را داریم که جدیدترین دستاورد پردازشی کوپرتینویی‌ها را به‌عنوان قلب تپنده مدل‌های پرو آیفون ۱۴ به‌صورت موشکافانه در معیارهایمان بررسی کنیم.

برخلاف سالیان گذشته، اپل امسال رویکرد متفاوتی را در تراشه‌های خانواده آیفون ۱۴ اتخاذ کرد؛ بدین صورت که مدل‌های استاندارد آیفون ۱۴ از همان تراشه‌های نسل قبل قدرت می‌گیرند؛ در‌حالی که مدل‌های پرو به تراشه A16 Bionic مجهز شده‌اند.

اختصاصی: آیفون 14 پرو مکس در بنچمارک‌های اولیه زومیت؛ تراشه A16 رقبا را به چالش می‌کشد

تراشه مذکور از بسیاری جهات حائز اهمیت است؛ چراکه به احتمال زیاد در نقش پلتفرم پایه برای تراشه‌های M3 نیز ظاهر خواهد شد و به‌صورت مشترک از هسته‌هایی یکسان بهره خواهند گرفت؛ بنابراین بنچمارک‌های پردازشی می‌توانند دید مناسبی را از پیشرفت‌های پردازشی اپل فارغ‌از دنیای آیفون به ما ارائه دهند.

ما برای سنجش قدرت خام تراشه، آیفون ۱۴ پرو مکس را در‌ مقابل آزمون‌های تک و چندهسته‌ای گیک‌بنچ پنج قرار دادیم؛ بنچمارکی که ادعا می‌کند تأثیر سیستم‌عامل و پلتفرم‌های مختلف را به حداقل می‌رساند. پس از تکرار بنچمارک‌ها، گران‌قیمت‌ترین گوشی هوشمند اپل توانست امتیاز ۱۸۸۷ را در آزمون تک‌هسته‌ای و امتیاز ۵۴۱۳ در آزمون چندهسته‌ای کسب کند.

برای درک بهتر، بد نیست بدانید که آیفون ۱۳ پرو مکس به ترتیب در آزمون‌های پیشین ما امتیاز ۱۷۴۵ را در آزمون تک‌هسته‌ای و امتیاز ۴۸۱۳ را در آزمون چندهسته‌ای کسب کرده بود.

پارامتر / مدلآیفون ۱۴ پرو مکس (A16 bionic)آیفون ۱۳ پرو مکس (A15)پیکسل ۶ پرو (تنسور نسل ۱)گلکسی اس ۲۲ اولترا (اسنپدراگون ۸ نسل یک)
امتیاز تک‌هسته‌ای۱۸۸۷۱۷۴۵۱۰۹۰۱۲۳۹
امتیاز چند‌هسته‌ای۵۴۱۳۴۸۱۳۳۵۰۴۳۵۵۱
تمامی نتایج به‌دست‌آمده حاصل از آزمایش‌های زومیت در شرایط یکسان آزمایشگاهی است.
در مقام مقایسه، پیکسل ۶ پرو در بنچمارک‌های مشابه امتیاز تک‌هسته‌ای ۹۶۹ و چند‌هسته‌ای ۲۶۱۴ را از آن خود کرده بود و در سوی دیگر، امتیاز گلکسی اس ۲۲ اولترا در شرایط مشابه از ۱۲۳۹ در آزمون تک‌هسته‌ای و ۳۵۵۱ در آزمون چندهسته‌ای فراتر نمی‌رود؛ بدین‌ترتیب گوشی پرچم‌دار جدید اپل روی کاغذ عملکرد به‌شدت بهتری را نسبت به رقبا به نمایش می‌گذارد؛ درحالی‌که اگر آیفون ۱۳ پرو مکس را مبنی قرار دهیم، گوشی جدید با تراشه‌ی ۴ نانومتری‌اش تنها نسخه‌ای بهبود یافته با پیشرفتی معقول خواهد بود.
تراشه A16 Bionic؛ پیشرفتی معقول که میراث نسل‌های قبلی را به‌همراه دارد

به‌طور کلی، اپل با پیروی از سُنت همیشگی‌اش، هنگام رونمایی از خانواده آیفون ۱۴ اطلاعات زیادی را از تراشه A16 Bionic ارائه نداد و حتی نمودارها ارائه‌شده نیز بسیار مبهم و بعضاً با تراشه سه نسل گذشته این شرکت مقایسه شده بودند.

بااین‌حال، اپل تأکید بر این داشت که تراشه جدید با وجود ارائه قدرت کم‌نظیر، نسبت به نسل قبل خود بسیار بهینه‌تر شده است؛ به‌طوری که دو هسته پرقدرت جدید تا ۲۰ درصد مصرف کمتری در مقایسه با هسته‌های پرقدرت A15 Bionic ارائه می‌دهند. نتایج بنچمارک‌های ما نیز تقریباً هم‌سو با این ادعا است و مشخصاً تراشه جدید پیشرفت نه‌چندان چشمگیر، اما قابل قبولی را حداقل در بخش CPU به‌ارمغان می‌آورد.

اختصاصی: آیفون 14 پرو مکس در بنچمارک‌های اولیه زومیت؛ تراشه A16 رقبا را به چالش می‌کشد

تراشه A16 اپل دقیقاً مانند تمامی تراشه‌های گوشی‌های هوشمند، یک سیستم-روی-یک-‌چیپ (SoC) است؛ یعنی یک تراشه‌ی مجتمع که بیشتر اجزای اصلی مربوط به پردازش شامل پردازنده مرکزی، پردازنده گرافیکی و حافظه و... را به‌صورت یک واحد کلی در خود جای داده است و این اجزا با تکنیک خاصی به سیلیکون اصلی لحیم شده‌اند؛ بنابراین زومیت تنها به موشکافی در بخش CPU اتکا نمی‌کند.

درنهایت، ما برای ارزیابی عملکرد دو گوشی در پردازش‌های گرافیکی، مانند بازی‌ها، از بخش Vulkan/Metal گیک‌بنچ و بنچمارک جی‌اف‌اکس کمک گرفتیم. پردازنده گرافیکی آیفون ۱۴ پرو مکس در آزمون گیک‌بنچ امتیاز ۱۵۲۰۸ را کسب کرد که در حقیقت بهبود اندک تراشه اپل را در مقایسه با نسل قبل خود نشان می‌دهد؛ چراکه ما در سال گذشته به امتیاز ۱۴۳۲۶ در آیفون ۱۳ پرو مکس رسیدیم.

بنچمارک / مدلآیفون ۱۴ پرو مکسآیفون ۱۳ پرو مکس (A15)پیکسل ۶ پرو (تنسور نسل ۱)گلکسی اس ۲۲ اولترا (اسنپدراگون ۸ نسل یک)
Car Chase Offscreen۱۰۶ فریم برثانیه۱۱۵ فریم‌برثانیه۵۶ فریم برثانیه۹۲ فریم‌برثانیه
OpenCL
Vulkan/Metal
۱۵۲۰۸۱۴۳۲۶۷۲۲۳۵۸۳۵
تمامی نتایج به‌دست‌آمده حاصل از آزمایش‌های زومیت در شرایط یکسان آزمایشگاهی است.
در آزمون Aztec Ruins نیز با فعال‌ بودن تنظیمات High Tier Offscreen تراشه‌ی جدید اپل به ۱۱۰ فریم‌برثانیه می‌رسد که نسبت به گلکسی اس ۲۱ اولترا با ۹۲ فریم‌برثانیه عملکرد بهتری محسوب می‌شود؛ اما جالب است بدانید که این نتیجه، سبب نمی‌شود که آیفون ۱۴ پرو مکس در این بنچمارک بی‌رقیب باشد؛ چراکه پایگاه داده زومیت به‌وضوح نشان می‌دهد که آیفون ۱۳ پرو مکس با ارائه ۱۱۵ فریم‌برثانیه همچنان بر جایگاه نخست بنچمارک «Car Chase Offscreen» جی‌اف‌اکس تکیه زده است.
***

همان‌طورکه مشخص است، آیفون ۱۴ پرو مکس حداقل در بنچمارک‌های پردازشی تمامی رقبای خود را کنار می‌گذارد؛ اما نباید فراموش کرد که در ماه‌های آینده به‌مرور نسل جدید گوشی‌های ذکرشده رونمایی و روانه بازار خواهند شد و همین موضوع می‌تواند نتایج را دستخوش تغییر کند. علاوه‌براین، بهتر است که منتظر بررسی نهایی ما با نمودارها و توضیحات جامع باشید تا با دید کامل به ضعف‌ها و نقاط قوت، بتوان به‌طور عادلانه‌ای نتیجه‌گیری کرد.

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه فناوری

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


گیتی آذرپی درگذشت